Nova vest
Košarka 1

23.5.2024.

9:15

Srbija ima predstavnika na F4 Evrolige

Juniori Mege će i ove godine učestvovati na finalnom ANGT turniru juniorske Evrolige, koji se održava u Berlinu od 23. do 26. maja

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Mega MIS

Smešteni su u Grupu A sa ekipama Olimpije Milano, Ulma i branioca trona Real Madrida.

Prvi meč u „Uber Eats Music“ dvorani odigraće u četvrtak, 23. maja, od 11.15, protiv nemačkog predstavnika Ulma.

Trener juniora Mege Dragoljub Avramović, će na raspolaganju imati sledećih 12 igrača: Urban Kroflič, Dejan Filipović, Vuk Danilović, Džek Kajil, Luka Solomun, Abdramane Sibi, Nikola Karalić, Ognjen Nikolić, Ognjen Srzentić, Aleksandar Vojinović, Pavle Bačko i Petar Milosavčević.

Avramović je ukratko izneo svoja očekivanja pred početak turnira..

"Na ovakvim turnirima nema slabijih ili jačih protivnika. Svaka utakmica je kao malo finale i siguran sam da ćemo dati sve od sebe i da ćemo pokušati da ostvarimo što bolji rezultat", rekao je trener juniora Mege.

Na ANGT turniru učestvuju još juniori domaće berlinske Albe, pobednika kvalifikacionog turnira u Beogradu, Barselone, zatim pariskog INSEP-a, kao i američka U18 ekipa Overtime Elite, koja će prvi put učestvovati na završnici juniorske Evrolige. Navedeni timovi su smešteni u Grupu B.

Finale, u kojem će se sastati pobednici Grupe A i Grupe B, zakazano je za nedelju, 26. maj od 12:30.

Mega je od 2016. redovni učesnik finalnih ANGT turnira, a 2022. je i osvojila juniorsku Evroligu. Pre toga je dva puta igrala finale, 2017. i 2019. godine.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu