B92: Finale ABA u Laktašima

Završni turnir ABA lige biće odigran u Laktašima, potvrdio je za B92 direktor regionalnog takmičenja Josip Bilić.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Sreda, 13.03.2013.

10:51

Default images

Iako je u utorak gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izrazio spremnost da glavni grad Srbije bude domaćin, rukovodstvo lige odlučilo se za halu u kojoj igra Igokea.

Bilić je za B92 istkao da su ključni razlozi za dodelu organizacije F4 Laktašima bili rezultat Igokee koja je lider ABA, kao i uslovi organizacije, jer je prema njegovim rečima Beograd nudio samo dvoranu, dok bi sve ostalo bilo na ligi.

"Nase propozicije su potpuno jasne, one kažu: Jedan od kriterijuma odlučivanja orzanizaotora završnog turnira je sportski rezultat, to jest plasman klubova u regularnoj sezoni, prednost ima bolje plasirani klub. Drugi kriterijum su uslovi. Beograd je davao samo dvoranu, dok bi sve drugo bilo na ligi, zbog toga je donešena ova odluka", rekao je Bilić za B92.

Da će se F4 igrati u Republici srpskoj potvrdio je i generalni menadžer Jadranske lige Roman Lisac, uz izjavi za slovenački Šport TV.

Predsednik KK Igokea Boris Spasojević rekao je da klub nije dobio zvaničan dopis lige o pomenutoj odluci, te da klub nije spreman da plaća troškove organizacije.

S obzirom na to da u gradiću pored Banjaluke nema drugih događaja u tom periodu, završni turnir koji će odrediti predstavnike ABA lige u Evroligi biće održan u ranije dogovorenom terminu, od 25. do 27. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

168 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: