Sreda, 13.03.2013.

10:51

B92: Finale ABA u Laktašima

Završni turnir ABA lige biće odigran u Laktašima, potvrdio je za B92 direktor regionalnog takmičenja Josip Bilić.

Izvor: A. Kovaèeviæ

B92: Finale ABA u Laktašima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

168 Komentari

Sortiraj po:

Ti ces nekog da saljes na lecenje, a tebe ne moze da spasi ni ekspertski tim sa psihijatrije...

pre 11 godina

Ma sta je s vasim mozgovima, ovo su slucajevi za izucavanje..., 13. mart 2013 14:43
a gde je decko pogresio reci mi molim te...ispitaj ti mozak tvog maga kosarke...jer kako on kaze: MOZE NAM SE DA IH PUSTIMO...PA CETE DA IGRATE FINAL FOUR U MALOJ MOSTANICI!!!
(branko kockica, 13. mart 2013 15:30)

Aha, evo jos jednog pacijenta... PA STA AKO IH PUSTITE? Ajde mi molim te objasni, na koji fazon mogu da nas prestignu i Radnicki i Buducnost (naravno ako mi dobijemo obe do kraja), a da vi pri tome ne budete peti... Evo, na brzinu i sazeto (mada sa takvim kapacitetom koji imate, trebalo bi vam objasniti na pet strana): BUD npr, ima -39 u tom krugu, PAR ima +19, znaci razlika je 58 koseva u Partizanovu korist (s tim sto se Partizanova nece menjati i ostace na +19 sta god vi radili), jedini nacin da neko ispadne u tom krugu je da ga vi poduvate, ili da ga poduva Radnicki, jer je njima najbliza Buducnost... Vi mozete ispasti jedino ako vas npr obe ekipe dobiju sa po dvadesetak razlike, Radnicki moze ispasti npr, ako vas Bud razvali sa trideset, a Radnicki vas dobije sa npr pola kosa (ne znam tacno, ali nije ni bitno to su nemoguci scenariji...) Znaci, PARTIZAN moze ispasti (a da vi tako odlucite), samo i samo u slucaju ako ne dobije obe utakmice do kraja.. I daj dosta vise sa tim glupostima, mislim da ste dosadili i svojim navijacima...

Ko bi rek'o cuda da se dese

pre 11 godina

Pa dobro....taman iskuliramo kroz Semberiju,skoknemo do Banjaluke,odemo do Laktasa,tamo nam se pridruze jarani Borisa Savovica i onda svi zajedno osvojimo trofej i mirna Bosna!:-)

smeker

pre 11 godina

Bas je lepo igrati u Laktasima.Dobri ljudi,pravi domacini,nesumnjam da bi sve bilo dobro.Posteno su osvojili ligu i red je da ako zele organizuju i zavrsni turnir.Podrska od Grobara,Igokea i Partizan u EL...

iz prve ruke

pre 11 godina

UKRATKO:
Kao prvo hvala svima koji su uz Igokeu, pozrtvobanost i trud su rezultirali uspjehom, vidimo se u Evroligi!

Kao drugo, sto se tice osnovna 3 uslova a to su dvorana, aerodrom i hoteli po redu: Dvorana ce najvjerovatnije da bude rekonstruisana za 1800mjesta jer ispunjava sve uslove Evropskog standarda i nema potrebe da se igra negdje drugo; hoteli: Kaldera 5* ( 4km od hale), San4* ( 200 metara od hale), Parma 4*( 250 metara od hale), dalje aerodrom 3km udaljen od hale, osposobljen sa nekoliko letova sedmicno.

Trece, ko gubi bilo sta ima pravo da se ljuti, ovo je nasa godina, nasa sezona, dakle F4 SE IGRA U LAKTASIMA. Inace, Laktasi su opstina jedna od najrazvijenijih u BiH, koja ima oko 40000 stanovnika, prelijepo sredjen grad sa novom infrastrukturom, udaljen svega 15km od Banja Luke.

ZIVI BILI, CEKAMO VAS RASIRENIH RUKU. VRIJEME JE DA UPOZNATE VELIKU IGOKEU!

Draz

pre 11 godina

aGić Neznam zasto vi svojatate nas klub, on predstavlja nas grad Laktase i nas entitet a ne Beograd i Srbiju, previse sebi dajete za pravo da nase uspjehe sebi prepisujete !

vasa

pre 11 godina

Mislim da je trenutak pravi da svi Srpski klubovi istupe iz ove cirkus lige pa makar i 5 godina neigrali Evroligu!!!
(Nex Stp, 13. mart 2013 14:14)

To reče navijač kluba koji ionako 14 godina ne zna šta je to Evroliga!!!

Krang

pre 11 godina

To nije gradic vec selo.(JMBG, 13. mart 2013 11:03)Očigledno nisi bio u Laktašima.
(expert, 13. mart 2013 11:37)---Ocigledno ti nisi bio u gradu!

Darko

pre 11 godina

Sve dogovoreno F4 igra se u Laktasima. Dogovor pao u petak 8.marta.
Celnici ABA lige boravili u Laktasima i tom prilikom sve dogovoreno.
Nemojte se vise smarati.

Marko, RS

pre 11 godina

Fino! Banjalučka regija kao jedna od narazvijenijih na ovim prostorima svakako zaslužuje F4, pogotovo sada kad ima i najjači tim regiona mada se ne radi o banjalučkom Borcu ali u svako slučaju Igokea prvi favorit i čestitam našim Igosima na svim uspjesima do sada i prava je stvar što su nam doveli EL u Republiku Srpsku

Zoran

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da ce dati da se f4 odrzi u LAKTASIMA!!! Pa zar pored najverovatnije 3 Srpska kluba i pored Arene,Pionira,Niskog Caira dopustimo da se ode u Laktase!!!!! Strasno,Beograd je obezbedio halu za DZ,a ostalo bi trebalo da bude na ligi,isto ce uraditi i Igolea,pa nece ni oni platiti 100 000e,vec ce samo das ti halu!! Sramota za celu ligu i njeno rukovodstvo ako se ne bude igralo u SRBIJI jer mi to zasluzujemo godinama unazad!!

branko kockica

pre 11 godina

@Ma sta je s vasim mozgovima, ovo su slucajevi za izucavanje..., 13. mart 2013 14:43
a gde je decko pogresio reci mi molim te...ispitaj ti mozak tvog maga kosarke...jer kako on kaze: MOZE NAM SE DA IH PUSTIMO...PA CETE DA IGRATE FINAL FOUR U MALOJ MOSTANICI!!!

zvezda do groba

pre 11 godina

@PFC, 13. mart 2013 11:03
drhtis sine, drhtis jer ako pustimo obe utakmice buducnost i radnicki vi ste ti koji cete izduvati a ne mi!!!
ajmo zvezdo, sad kad je najbitnije pusti obe utakmice, neka crknu dusmani JER KAKO KAZE VELIKI MAG KOSARKE dule MOEZ NAM SE BRE!!!

kru

pre 11 godina

Само једно питање за "Београђане" који се шпрдају са Лакташима, ако је Београд тако има све зашто Милорад Чавић тренира у базену у Бањој Луци - зато што је једини базен са 28 стартних блокова и један од 3 најмодернија у Европи. Како кажете да нема аеродром кад има, поготово за Београд летови. и Само да вас питам одакле су вам бабе и дједови родом кад се ви са толико цинизма односите према Лакташима, ја живим у општини Лакташаи и не бих се никад мјењао за "ваш" Београд поготово за набјеђене људе, ископлекисране који у њему живе..... једини прави грађани (који су одавнина ту, у Београду) једини се они неће шпрдати а ви који исмијавате Лакташе сте из селендри, ал нека вам је на част ...једите асфалт и модификовану храну а ја ћу поврће и воће па ћемо видјети ко ће коме да се смеје....поздрав за праве Србе преко Дрине, а за ове жуте сажаљење....слава Богу!!!
(Ранко Србин Република Срб(п)ска, 13. mart 2013 14:36)

U potpunosti tacno. Vecina njih je erozija dovukla do Beograda, pa se i ne secaju odakle poticu, dice se time da su iz glavnog grada, a sve ostalo nazivaju provincijom. Sve same "institucije". Da nije tuzno stvarno bi bilo smesno.

Srdjan

pre 11 godina

Sta god mi mislili o ABA ligi, ona ce nam ove godine doneti 2 direktna prestavnika u EL, sto realno ovako ne bi mogli da imamo?! Prema tome, ove sezone ce nam se ucesce u ovoj neorganizovanoj i privatnoj ligi debelo isplatiti i zato braco Srbi, nakrivimo kapu i uzivajmo!!!

Nemanja Nbg

pre 11 godina

Ptpuno se slažem da se igra u Laktašima.Jer četri kluba iz Srbije ,a i Igokea je srpski klub.Mnogo je lepše da igramo kod naše braće i da pokažemo da smo jedan narod u vremenu kad nas rasparčavaju.Pokažimo jedinstvo Srba*

Banja Luka

pre 11 godina

1. Aleksandovac nije gradic, nego selo, kao sto je neko tacno napisao. Nalazi se na putu koji vodi u pravcu Gradiske i HR granice...pored puta (koji ima samo jednu traku u oba pravca i koji je pun rupa, mrtvih zivotinja itd.) se peku prasici i jagnjetina. Sou program.
2. Ova ABA liga ako sebe smatra iole ozbiljnom bi trebala da uvede jasna pravila takmicenja. Ovako sve to ispada smesno. Ostalo desetak dana do F4 a oni jos uvek ne znaju gde ce se igrati???!!!
3. Ovi iz Igokee jos uvek misle da ce igrati Evroligu??? Hahaha...zamisljam vec igrace Barselone kako odusevljeno iskacu iz busa i narucuju prasetinu pored puta.

Idi bre...
(Makaveli, 13. mart 2013 12:38)

Ako se vec potpisujes kao Niccolo Machiavelli, tj. pokusavas, onda to uradi bar kako treba...

Drugo, dvorana je u Laktasima, tako da ne znam sta si se uhvatio za Aleksandrovac, s obzirom da Igokea nece igrati u svojoj staroj dvorani. Nisu Laktasi veliki, ali su se veoma razvili kao opstina u poslednjih 10-ak godina, tako da imaju vrhunske uslove i uredjeniji su od bilo kojeg dijela Beograda.

Trece, Spanija kao zemlja je u velikoj finansijskoj krizi, s nekoliko miliona nezaposlenih, tako da bi njima ti prasici itekako dobrodosli. Dodik je u Laktase doveo u tom trenutku sampiona Evrope - Panathinaikos na otvaranje dvorane, tako da ti je komentar besmislen.

Kao sto neko vec rece, sportisti iz Srbije sve cesce dolaze ovdje...pa se ti zapitaj zasto je to tako!?

Josko Martinoski,Tetovo

pre 11 godina

Bilo je nekih reci da se igrati na neutralnom terenu, u Skoplju. Voleo bih da se to desi, da bih uzivo gledao moju Zvezdu kako osvaja ABA ligu. Ne znam zasto je to izmenjeno, ali verujem da ovo ipak nije konacna odluka. Vo sekoj slucaj, kade i da se igra, siguren sum deka Zvezda ce pobedi, zato sto realno ima najkvalitetna ekipa. Ako do trofejot stigneme pobeduvajci go Partizan, uste podobro!

Shone

pre 11 godina

Dokle ce srbski klubovi da popravljaju kvalitet kosarke ostalih bivsih republika , dosta sa ovom lakrdijom , okrenimo se tradiciji naseg prvenstva a oni nek igraju u Lahtasima , i ostalim provincijama , jos da apsurd bude veci da idemo na teren gde predsednik kluba pokazuje gostojucim navijacima srednji prst, pa dokle vise to ! Primitivizmu nikad kraja !

Pablo

pre 11 godina

Ovo što se dešavalo ovih nekoliko nedalja u ABA ligi je samo pokazatelj da klubovi trebaju da osnivaju lige, a ne tamo neki mutni likovi da im određuju na pola prvenstva ko će da organizuje završni deo i da tek pred kraj saznaju timovi ko ima šanse za direktan odlazak sa prve pozicije u EL.
Zbog toga što je Igokea ovom odlukom najviše oštećena dato im je da održe završni turnir.

zoka

pre 11 godina

(Makaveli, 13. mart 2013 12:38)

A PAO-u, Himkiju i ovima iz ABA lige ne smeta, pa su bili i to po više dana. Raspitaj se malo, pa onda pričaj

slovenac

pre 11 godina

Pa dobro ako ste svi toliko proti ABA ligi onda istopite od lige i igrajte svoje srbsko prevenstvo. Niko vas ne drži u ovoj ligi. Vec ste dosadni sa time da so svi proti vama. Igrajte svoje srbsko prevenstvo i sve ce biti opet super i ok.

Nemanja

pre 11 godina

Hoce li neko objasniti neupucenim navijacima Limenki, da nema veze kos razlika na kraju, vec medjusobni dueli. Dakle, ako Buducnost, Radnicki i Partizan imaju isti odnos pobeda i poraza, Partizan je najbolji, jer kad se pogleda mini tabela ta tri tima, ima najbolji medjusobni skor. Dva puta je pobedio Buducnost, i sa vecom razlikom je dobio Radnicki u BG, nego sto je izgubio u KG. Tako da, ne pricajte kad nemate pojma. Partizan za 2 pobede ide na F4 kao treci, a sa jednom, 99% kao cetvti. Sta god vi uradili u poslednje dve, pustajte protivnike koliko hocete. Dobijamo vas u najvaznijoj utakmici, a to je u 1/2 finalu ABA lige. Cao, zdravo!

zzz

pre 11 godina

I osta FMP bez Evrolige!!!
(PFC, 13. mart 2013 11:03)

Oni i ne igraju ABA ligu iz koje se ide u evroligu, ali zato igra Zvezda, to te je dva puta zabolelo. A bogami igra i Solnok ;)

ivan

pre 11 godina

Ukoliko organizacija F4 nije isplativa organizatoru (timu koji organizuje), nijedan klub ne treba to da prihvati na sebe. Nek vlasnici ABA lige nadju sami gde ce se igrati...

hari rednap

pre 11 godina

Po čemu sve mora da se održava u BG i vrti oko Zvezde i Partizana?
Igokea je igrama u sezoni zaslužila Evoligu, ljudi su ćutali i radili.
Iskreno bih voleo da finale igraju Igokea i Radnički, čak i Budućnost, nego oni koji sebe doživljavaju kao "instituciju", a smaraju nas svojom tabloidnom pljuvačinom.

komsija

pre 11 godina

aravno da ce se igrati u Laktasima, kad je Milorad Dodik tajkun platio za tu odluku. Lako se rasipati sa narodnim parama...
(Vlado Banja Luka, 13. mart 2013 13:19) ..........Vlado...previse citas Kurir i Informer

Monarhista

pre 11 godina

Lisac i ostali ljisci bacaju kosku medju Srbe....nikad al nika se mi opametiti necemo...ja bih istupio iz te lige pa makar bili pod sankcijama bili 500 godina...a ne bi bili ni dan garantujem glavom!!!!"!!

Ранко Србин Република Срб(п)ска

pre 11 godina

Само једно питање за "Београђане" који се шпрдају са Лакташима, ако је Београд тако има све зашто Милорад Чавић тренира у базену у Бањој Луци - зато што је једини базен са 28 стартних блокова и један од 3 најмодернија у Европи. Како кажете да нема аеродром кад има, поготово за Београд летови. и Само да вас питам одакле су вам бабе и дједови родом кад се ви са толико цинизма односите према Лакташима, ја живим у општини Лакташаи и не бих се никад мјењао за "ваш" Београд поготово за набјеђене људе, ископлекисране који у њему живе..... једини прави грађани (који су одавнина ту, у Београду) једини се они неће шпрдати а ви који исмијавате Лакташе сте из селендри, ал нека вам је на част ...једите асфалт и модификовану храну а ја ћу поврће и воће па ћемо видјети ко ће коме да се смеје....поздрав за праве Србе преко Дрине, а за ове жуте сажаљење....слава Богу!!!

fabricio

pre 11 godina

Samo da kazem ovom sto pominje da Igokea ne moze sa ovakvom halom ni intertoto kup da igra,da je intertoto kup takmicenje u fudbalu koje vise ne postoji,zaista nestrucna izjava,ali iskreno vam to kazem.

Ma sta je s vasim mozgovima, ovo su slucajevi za izucavanje...

pre 11 godina

Grobari ne znam zasto se lozite, vasa sudbina je u zvezdinim rukama, ukoliko Zvezda izgubi obe utakmice necete se plasirati na final four zbog losije kos razlike od Buducnosti i Radnickog. Cao zdravo!
(Vlada, 13. mart 2013 13:05)


Lakse ti je bilo da napises:"Ljudi, ja sam glup covek", i da se ne trudis vise.... Ajde, kako ti kazes, cao zdravo...

Gić

pre 11 godina

srpski final 4 se igra u srpskoj zemlji nema se potrebe svađati...neka pobedi najbolji,u svakom slucaju ce to biti srpska ekipa...pa nije Srbija sam Beograd,ima tu i drugih gradova Niš,Novi Sad,Banja Luka i manji gradići kao što su Laktaši

james

pre 11 godina

nasa organizacija se pokazala u nisu, ne mozemo vise da organizujemo ni sahovski turnir a da ne dodju mentoli i pobiju se.jeste treba da nam ga daju pa posle da broje mrtve.karikatura od drzave

aki

pre 11 godina

za sve kojima geografija nije jaca strana..laktasi su mali grad,moglo bi se reci i predgradje banja luke..sredjeno i usminkano mijesto,po procjenama najbogatija opstina po glavi stanovnika u republici srpskoj..sa manjom potpuno novom dvoranom!svi su dobrodosli pa se uvjerite sami...

vaclav

pre 11 godina

Hala u Laktašima ne ispunjava osnovni uslov za organizaciju - nema aparat za gašenje požara.
Osim toga, veliko je pitanje i da li je šef tamošnje policije član kluba navijača nekadašnje Crvene zvezde, a i nadležnosti AV na toj teritoriji su vrlo tanke.

Dzamburu 'n Koma

pre 11 godina

Zar je bitno, gde ce se igrati...
Neka pobedi najbolji i dosta vise sa tim damskim zahtevima...hocete "Medison Squer Garde" i crveni tepih...
Sportsko boriliste prvoplasiranog na tabeli, ni po babu, ni po stricevima i srecno svim ucesnicima!

Vlada

pre 11 godina

Grobari ne znam zasto se lozite, vasa sudbina je u zvezdinim rukama, ukoliko Zvezda izgubi obe utakmice necete se plasirati na final four zbog losije kos razlike od Buducnosti i Radnickog. Cao zdravo!

Kleo

pre 11 godina

Ovo je sramota, najblaze receno. Od kada postoji ova liga, njeni celnici su se stalno nesto prsili, izjavama da je to najbolja liga, jedna od najjacih u evropi, sa dobrom organizacjom i sl... Sve uspjehe, pa cak i uspjehe klubova clanica su pripisivali na licni konto, da je to zasluga lige ... Ovo sto se desilo od pocetka sezone, pa nadalje, i sve ove komplikacije do kojih je doslo, iskljuciva je zasluga gospode koja vodi ovo takmicenje, i koja nije sposobna da rastumaci pravila krovne organizacije. I to cijelu sezonu. I onda kada se javi neki sluzbenik Evrolige i izjavi koja su pravila, nastaje balkanski haos...
Nazalost taj haos jos uvijek traje, i celnici lige nisu sposobni da ga rijese, jer ne znaju kome da dodijele domacinstvo Final-foura... I jos sa svojim izjavama kontriraju jedni drugima, jedan kaze bice ovde, drugome se to ne svidja, i tako u krug.

Lazni ljudi

pre 11 godina

Samo ne Beograd.Covic je spreman na sve da bi se dokopao Eurolige,a u Beogradu(Srbiji) moze da manipulise na milion nacina.Viteska borba za njega nema smisla.F4 van Beograda pa neka pobedi najbolji.

lanako

pre 11 godina

Aleksandovac nije gradic, nego selo, kao sto je neko tacno napisao. Nalazi se na putu koji vodi u pravcu Gradiske i HR granice...pored puta (koji ima samo jednu traku u oba pravca i koji je pun rupa, mrtvih zivotinja itd.) se peku prasici i jagnjetina. Sou program.
2. Ova ABA liga ako sebe smatra iole ozbiljnom bi trebala da uvede jasna pravila takmicenja. Ovako sve to ispada smesno. Ostalo desetak dana do F4 a oni jos uvek ne znaju gde ce se igrati???!!!
3. Ovi iz Igokee jos uvek misle da ce igrati Evroligu??? Hahaha...zamisljam vec igrace Barselone kako odusevljeno iskacu iz busa i narucuju prasetinu pored puta.

Idi bre...
(Makaveli, 13. mart 2013 12:38) ...........Vidim da dobro poznajes geografiju, iz tvog komentara zakljucujem ili si navijac Borca ili si gledao na Google Earth. samo neznam gde si nasao krepale zivotinje i rupe a sto se tice pecenih prasica ...pa boze moj ovde zive Srbi.....

divac

pre 11 godina

Ovo najvise odgovara Zvezdi jer Igokea moze u svojoj dvorani da osvoji F4 i u tom slucaju bi Zvezda isla direktno u EL pa cak i da ne osvoje F4 jer je druga,takva su pravila.
(Stefan, 13. mart 2013 11:57)
kakav nebulozan komentar,dal si svestan šta si napisao..

Dzek

pre 11 godina

Za vas nepismene par informacija: Laktasi su grad od 15tak hiljada stanovnika, od Banja Luke se udaljeni svega 18km, obzirom da je iz Laktasa Dodik, u grad se ulaze mnogo novca i veoma je uredjen, a dvorana napravljena pre godinu i spada medju 3 najmodernije u aba ligi jedino je kapacitet malo problem al i to ce se sredit. Eto ukratko za vas ljubomorne Boegradjane ma informacija !

Idi begaj

pre 11 godina

Drago mi je zbog Laktasa ali ne znam da li je njima drago!?
Iz ABA lige satro biraju gde ce se igrati F4 kao da organizatori imaju nesto od toga a ustvari organizator treba da plati 100.000eur.
ABA je dobra samo ako nema bolje

sub zero

pre 11 godina

Nevjerovatno koliko neistina je ovdje izrečeno. Pa međunarodni aerodrom je na 4-5 kilometara od Laktaša, povezan je autoputem do Banjaluke i stiže se za 15-ak minuta. Druga stvar, dvorana gdje igra Igokea nije u Aleksandrovcu, već u Laktašima, jako sređenom i bogatom gradiću, a sama dvoran je svjetlosnim godinama ispred Pionira, ali sa manje mjesta. U samim Laktašima i okolini ima gomila hotela i motela, a samo mjesto je autoputem povezano sa Banjalukom, Zagrebom, Beogradom. Nisam ljubitelj Laktaša, a kamoli dodika i Igokee, ali dajte malo činjenica.

Ivan

pre 11 godina

Pa dobro bre Dragane znamo da ti je stranka u stečaju ali nisi morao toliko da cicijašiš. Sve je bilo dogoverono za spektakal u Areni sa 17000 ljudi ali nisi hteo da se ispružiš za redare i dnevnice pandurima. Sve to ni bi bilo toliko strašno da nisi predsednik KSS kome je valjda dobrobit srpske košarke prva stvar na umu. Umesto toga F4 će se igrati u Dodikovoj prčiji, to je kao kad bi Mega Vizura bila domaćin.

blik

pre 11 godina

Nije u Laktasima vec u Aleksandrovcu, odakle je inace Igokea. A Aleksandrovac je Dodikovo selo izmedju Laktasa i Gradiske.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Banja Luka, 13. mart 2013 12:12)

Pa ti baš sve pomiješao. Zbog drugih ljudi da kažem - dvorana je u Laktašima a ne u Aleksandrovcu. Tamo su prije igrali, u lokalnoj školskoj dvorani.
Inače, kamo sreće da su sve opštine u RS i Srbiji kao Laktaši. A, ovi što ne mogu bez Dodika - opustite se malo, radite, uživajte, gledajte BNTV, čitajte Avaz, šta ja znam,... šta vas već veseli. Nije zdravo misliti stalno samo na jednog čovjeka.
I naravno, svim navijačima Zvezde, Partizana i Radničkog - dobrodošli u Banjaluku i Laktaše.

UrosBg

pre 11 godina

Kakva sramota za ABA ligu i ljude koji je vode. Ovo je i vise od komedije. Samo me interesuje da li ce neko konacno odogovarati za sve propuste koje je ABA liga napravila ove sezone. Uvek sam bio za ovo takmicenje, ali ljudi koje vode ligu su mi je ogadili.

http://hoopsuniverse.net

toni kukoč

pre 11 godina

Ima san u planu do bg, na koncert i final4, pa pogledat ako se spoje cz i partizan.
I onda ovaj Bilić da f4 nekom selu kojeg ni na karti nema.
E moj Biliću ko i tebe stavi tamo, lapane

realan

pre 11 godina

ajd zavrsavajte ovu sezonu kako-tako a od oktobra neka svako prasi svoju drzavnu ligu pa F8 turnir i po plasmanu u evro takmicenja.

Boris

pre 11 godina

Informacija nije zvanicna, o cemu ilustrativno govori i Lisceva izjava od pre sat-dva da je ”malo verovatno da se F4 igra u Laktasima”. A ovima koji se loze posle dve vezane pobede predlazem da se ujedine i zvanicno sa Igokeom pa da formiraju jedan tim. Glupo je da ih do kraja sezone otresamo kao u prve tri tekme.

Sasho

pre 11 godina

Partizan ce imati domacinsko navijanje i sudjenje!Euroliga zna kome je ostala duzna A licencu na 3godine pa ce sa time i da pomognu partizanu da i sledece godine igra euroligu!

Despot65

pre 11 godina

Pomaze bog braćo Srbi...Prvo Laktasi su grad a ne selo..drugo imaju aerodrom"Mahovljani" a kao trece ako i negiraju tu igrace u Banja Luci...a vi mrzite nas preko Drine i samo lupajte gluposti..a IGOKEA je Prvaaaaaa

kosarkaska liga SRBIJE

pre 11 godina

Dace Bog da se ova liga ugasi za godinu,dve jer je postaje potpuno neozbiljna..ako kojim slucajem opstane predvidjam da ce za 2 godine ici samo jedan tim u EL.Valjda ce na vreme to shvatiti nasi timovi i vratiti se u nasu ligu pa da opet stvaramo reprezentaciju kao sto je nekad bila.

nnidza

pre 11 godina

Pošteno oni i treba da budu organizatori. Rezultatima su zaslućili...
E sada postavlja se pitanje njihovog nastupa u ABA ako ne poseduju minimum uslova koje propisuje ULEB, s' obzirom da su pravila ULEB-a i pravila ABA (to su nam demonstrirali pred kraj lige). Ako ULEB propisuje minimalnu dvoranu, blizinu aerodroma i to važi za učesnike takmičenja koji su pod pokroviteljstvom ULEBA-a onda i svaki učesnik ABA lige mora da ispunjava date kriterijume kako bi se takmičio. Ovde se vidi da ULEB želi klubove sa navijačima, propisnim dvoranama a ne želi sela i seoca u elitnom takmičenju. Pametna odluka po meni. Klub čine igrači, navijači, dvorana, uslovi za igru, mlade ekipe sa školama košarke. Mafijaški ili politički klubovi nikome nisu od interesa...

Konstatacija

pre 11 godina

@(Ivan Nis

kada ti kazes da ce Partizan da bude sampion onda ce da bude tako.Ali gledaces iduce godine tvoj tim u Kupu Evrope.Zasto bi Beograd pljunuo 100 hiljada evra nekom Liscu kao kotizaciju plus ostali troskovi.Sto tvoj tim mali budzet ne ispovrti 100 hiljada evra. F4 uopste nije proifitabilan. Jedan dan Arene kosta 25000 evra.Puta cetiri pet dana.I onda da se tvoji izivljavaju nad stolicama kada budete ispali

crash

pre 11 godina

jako glupo,igokea ce biti prva i njoj je svejedno...bolje da bude u beogradu jer ce verovatno partizan i zvezda igrati odlucujuci mec za evroligu...a i bilo bi najvise ljudi u areni

slatin

pre 11 godina

Bzvz je ispalo. Trebala je Igokea da odbije. ABA liga tad ne bi imala kud i morala bi da prihvati uslove Beograda. Djilas malo da pocasti Dodika za tu uslugu i svima odlicno.

zmaj

pre 11 godina

mozda i najbolja opcija za Zvezdu s obzirom da ce tamo imati veliku podrsku navijaca,mada mislim da je ovo kompromisno resenje jer Igokea sigurno nece u El pa im dali f4 kao utesnu nagradu

Tolle

pre 11 godina

Stanite malo, kako moze da izjavi da su rezultati bili glavni kriterijum kad se jos ne zna 100% ko ce biti prvi na kraju ligaskog dela?Ko to sebi daje za pravo da unapred upise poraz Krke u Laktasima?Smejurija sta radite ove sezone sa ligom.

Igokea protiv celog sveta

pre 11 godina

Posteno, Igokea kao buduci Evroligas je to zasluzila.
Dogradice 1000 sedista i igrace Evroligu, mada, timovi iz zapadne Evrope s halama koje nemaju ni 4 000 mesta igraju to takmicenje bez uslovljavanja, sto samo govori o licemerju i diskriminatorskoj prirodi tog navodno tolerantnog, pravednog i drustva sa standardima, koje satro tezimo da dostignemo.
Zato svim srcem navijam za Igokeu da uzme i trofej.

ja

pre 11 godina

Umesto Arene sa kapacitetom od 25.000 mesta igrace se u Laktasima gde je kapacitet 3.000 mesta, i sve to zbog skrtosti gradske vlasti. Odmah smeniti Djilasa i DS.

zoran mitic

pre 11 godina

Koje igre oko Final-four. ABA liga ili bolje receno ABA vlasnici sigurno pucaju od muke je nema njihovih timova u zavrsnom takmicenju. Ali nije sve u tome, mnogo veca je muka kako "drmnuti" pare od potencijalnih srpskih organizatora. Oni (ABA vlasnici) ne zele da plate dvoranu a zele pare od prodaje ulaznica, prodaje TV prava, reklama itd. Mislim da im nista ne treba dati za mufte jer ako nece da plate, neka pokusaju da organizuju zavrsni turnir u HR ili SLO ili FYRM ili HUN pa da vidimo da li ce dobiti dvoranu za mufte, koliko ulaznica ce prodati i koja sredstva ce dobiti od TV prava i reklama. SRB i RS trebaju da cekaju, svejedno gde ce turnir biti, nasi klubovi ce ucestvovati.

Пећанац

pre 11 godina

Све у свему, одржава се у српском граду, било да су то Лакташи, БЛ, БГ или тако неки град, градић или шта већ

Sasa

pre 11 godina

Prosto uvesti pravilo da se F4 organizuje kod prvaka lige i nema nikakve price, ni pritisaka, ni nedoumica. Prvi u ligi, ma ko to bio, zasluzuje da organizuje finalni turnir. Amin.

cukce

pre 11 godina

Uzas do poslednjeg kola se ne zna gde ce biti f4 a jos gore ne zna se ni koji su kriterijumi evro ligu! Lakrdija od organizacije a cinimi se nikad zanimljivija i dosta kvalitetnaliga!

NEDJA

pre 11 godina

Kad vec prvo mesto Igokei u ligaskom delu ne garantuje Evroligu onda je naravno najpravednije da se fajnal-four odrzi u Laktasima.Hala prima 3500 ali je nova,lepa i moderna.Partizan pobedom u Skoplju i nad Solnokom obezbedjuje 3. mesto i u polufinalu ide na Zvezdu koja je u padu forme i taj mec ce direktno odluciti ko ce u Evroligu i prilika da im vratimo za sva tri poraza onda kad je najbitnije i kad ce ih najvise boleti.

Makaveli

pre 11 godina

1. Aleksandovac nije gradic, nego selo, kao sto je neko tacno napisao. Nalazi se na putu koji vodi u pravcu Gradiske i HR granice...pored puta (koji ima samo jednu traku u oba pravca i koji je pun rupa, mrtvih zivotinja itd.) se peku prasici i jagnjetina. Sou program.
2. Ova ABA liga ako sebe smatra iole ozbiljnom bi trebala da uvede jasna pravila takmicenja. Ovako sve to ispada smesno. Ostalo desetak dana do F4 a oni jos uvek ne znaju gde ce se igrati???!!!
3. Ovi iz Igokee jos uvek misle da ce igrati Evroligu??? Hahaha...zamisljam vec igrace Barselone kako odusevljeno iskacu iz busa i narucuju prasetinu pored puta.

Idi bre...

i teško je i nije

pre 11 godina

Pošto je puno gluposti bilo, posebno s obzirom na ulog koji je u igri (učešće u EL), ne postoji najbolje riješenje. Ovo je najoptimalnije i u ovim uslovima najpoštenije, najsportskije, pošto će Igokea (valjda) biti prva poslije 26 kola. S obzirom gdje se igra, Igokea neće imati neke velike koristi koliko bi imali Zvezda i Partizan da se igra u Bg.
Ono što pojedinci koji ostavljaju komentare ne znaju, to je da je dvorana u Laktašima odlična. Naravno, nije kao Kombank i ostale arene, zbog veličine, ali je bolje nema u BiH, osim zeničke arene. Ne navijam za Igokeu, neću nikad ni navijati, ali ne treba gledati na Laktaše i Igokeu kao na nekog manje vrijednog, kad se svi takmiče u istoj ligi i jedni druge zaslužuju. Možda isto pomisle i ljudi iz Barse, CSKA, Reala kad dolaze nama (Partizanu), pa se uvijek odnose sa više nego dužnim poštovanjem. Naravno, dobijali smo ih, ali smo i gubili po "selima". Ne treba se "duvati" kad nema razloga, a posebno kad ga ni nema!

Mungos

pre 11 godina

Grobari jel ste i dalje sigurni da kao cetvrti igrate sa njima u Laktasima polufinale? Njima finale omogucava direktno ucesce? Po meni za Zvezdu je bolje sto se igra tamo jer smo kod kuce liseni podrske vatrenih pristalica. Na strani znate kad Pattizan i Radnicki mogu da nas dobiju u polufinalu? Kad na vrbi rodi grozdje kad se rodi Karadjordje.

Toma S Mor

pre 11 godina

Ovo je samo potvrda da nije važna igra pod koševima, već igra iza koševa. Ko će više da ulovi u mutnom! Nije ni problem šta su Laktaši, selo ili varoš, problem su mućke! Ovo je znak, ako u Srbiji ima poštenih u košarci, da se napušta bABA liga i okrene nacionalnoj ligi!!! I ovako će ove godine srpski timovi igrati završni turnir. Uzmite se u pamet ili idite iz košarke (a možete i iz Srbije)!

posteni dulence

pre 11 godina

Bas fino, znaci igokea ide na to da proba da osvoji ... sada ce opet poceti kme, kme, sto nije i pioniru, jer salala i drustvo samo na galamu, frku i poznate im metode ulaska u sudijske svlacionice mogu necemu da se nadaju, a ovako mrka kapa ...

Djordje Užice

pre 11 godina

... a GLAVNOM GRADU SRBIJE Beogradu mnogo da uloži 150 hiljada € za organizaciju turnira ?! Da nije smešno, bilo bi žalosno !!!

Stefan

pre 11 godina

Ovo najvise odgovara Zvezdi jer Igokea moze u svojoj dvorani da osvoji F4 i u tom slucaju bi Zvezda isla direktno u EL pa cak i da ne osvoje F4 jer je druga,takva su pravila.

Sasa

pre 11 godina

Pa to je smesno da se po selima gde ni asfalt jos nije prosao igra finale.
Mislim nije krivo to selo nista, nego je to smesna liga koju treba ukinuti.
A tebi Dragane svaka cast , brate hoces li se ikad skloniti makar da kosarku mozemo da gledamo u BG ako nemamo nista drugo.

Sale

pre 11 godina

Sledece sezone pod hitno uvesti Play-off to je jedino resenje ...
partizan-C.Zvezda 78:92
partizan-C.Zvezda 69:78
C.Zvezda-partizan 84:76
Znaci u polufinalu imamo trening ...

Lomunac

pre 11 godina

@Pexx:
Kakve veze ima sto im sala ne ispunjava uslove za EL, ovo je finale ABA lige, 3100 sedista je OK kapacitet, moze i vise ali s obzirom da su konkurenti bili Nis, Skoplje, Kragujevac... Sa slicnim ili 10-15% vecim halama onda nema veze!
Ko bre brani delijama iz RS da dolaze u Laktase, cemu te lazi, koji god delija bude zeleo da dodje da bodri FMP, ili neki drugi klub, posto je zvezda ugasena, slobodno moze!!!

ISTINA

pre 11 godina

Zasto mora da se igra u Beogradu ???? Pa i Igokea je ucesnik ABA lige , zasto ne izaci u susret klubu koji je od pocetka sezone lider ? Uostalom svi znamo ako zelis da budes sampion moras sve pobediti zato podrzavam odluku

Milton

pre 11 godina

Pošteno,
Znači Igokea i Partizan idu u EL.
FMP možda u kvalifikacije (bez drmusanja koševa i pretnji nasiljem nemaju šanse za titulu).

student_iz_parka

pre 11 godina

@ JMBG

Nije to nikakvo selo, vec jedan jako lep i sredjen mali grad. Jako fino mesto koje je mnogo urednije, da ne kazem civilizovanije i od jednog Beograda u kome sam zivim i odakle sam. Ali kompleksi su cudo.

Po rezultatima, Igokea je sigurno zasluzila da bude domacin, a svi srpski klubovi (klubovi iz Srbije) ce tamo biti fantasticno docekani, cak bolje nego u Beogradu!

erred

pre 11 godina

Ne verujem znaci ovi slovenci I hrvati ja celu lige nikad nece dozvoliti da se igra u srbiji al zato Moze po selendrama po zagrebu ljubljani I tako I znam da su laktasi u rs ali to je Kao da se u beogradu izabere petlovo brdo za f4!

Brat Grimm

pre 11 godina

Ma boli vas uvo, ispolirajte vi vašeg klemponju iz Barija, a košarku proglasite za sekundarni sport i u narednoj deceniji. Fudbal, košarka, vaterpolo, ko to još prati pored ženske odbojke?! Cmokić :*

Ratko

pre 11 godina

Sad nikako ne bi valjalo da se igra sa Igokeom u polufinalu jer im finale omogucava direktan plasman. Ako Zvezda udje u finale sa Igokeom te dve ekipe idu direktno. Polufinale.CZV i Partizan, Radnicki i Igokea.

Labud

pre 11 godina

Izgleda da oni imaju 100 ljada vise nego Beograd. Ovakvu organizacionu sramotu nije smeo Beograd sebi da dozvoli. Pa kafedzije su trljale ruke, kao i hotelijeri i tako dalje. U kosarkaskom smislu je to ok. Igokea je prva bila 95% regularnog dela i zasluzuje bar F4, kad vec nece moci u EL. A da se ne lazemo Grobara i Cigana ima svuda, verovatno i u Kumrovcu, tako da je steta sto se tice publike zanemarljiva. Verni navijaci uvek nadju nacin da podrze svoj klub. Cak i kada navijaju za neki drugi u istim bojama.

sub zero

pre 11 godina

Laktaši su mali gradić sa 5-6000 stanovnika. Dvorana je inače estetski prihvatljiva ali prima 3000 gledalaca, a međunarodni aerodrom se nalazi par kilometara od laktaša u mjestu Aleksandrovac.

niki

pre 11 godina

Mislim da je najpostenije,zbog momaka Igokee i ubuduce treba lepo domacin da bude prvoplasirani,a ne da budu teorije zavere zasto se igra u Zagrebu,Beogradu,Ljubljani i ciji je interes.

nikola stojkovic

pre 11 godina

zasluzili ljudi da organizuju f4 aba lige.
sto se tice el i ko ce predstavljati ovu ligu sledece sezone, to ce tek biti problem. od prvih 5 ekipa samo dve ispunjavaju uslov. ne verujem da ce el dozvoliti igokei da igra u laktasima niti imaju dvoranu niti imaju hotele niti imaju aerodrom. mogu da igraju u sarajevo ali to bi za dodika bilo pogubno. ne verujem da ce el dozvoliti predstavniku bih da igra u srbiju. radnicki takodje nema dvoranu nema aerodrom, buducnost nema dvoranu. dolazimo do toga da ovu ligu mogu predstavljati samo glavni gradovi, osim podgorice, i to je realnost sa kojom se moramo pomiriti. (takva se politika vodila) daleko smo mi kao drzava od evrope, mozda samo bg, sto dokazuje i ovaj primer.

deran

pre 11 godina

Delije ne prate ovu lakrdiju od lige i upravo sad se vidi da ispravno postupaju,prvo ono za plasman u EL,a sad i oko F4.Nadam se da ce pored svih muka oko svega u EL otici samo "nasi" klubovi.

ja

pre 11 godina

sta je bre najpostenije ?...Igokea sa tom istom halom ne moze ni Intertoto kup da igra a kamoli Evroligu, a sad je vrhunac svega sto moze Final Four da se igra u Laktasima

peXX

pre 11 godina

Kako onda moze kad ne ispunjavaju uslove za Euro ligu??
Kako moze kad Dodik-CI ne dozvoljavaju Delijama iz RS da prisustvuju??
Kako kad nemaju aerodrom u krugu od 100km????
Kako???
. . .

IME

pre 11 godina

Kako ovde pojedinci lupetaju...sram vas bilo ne znate ni geografiju, ni neke stvari iz opste kulture, a kao ameri su smesni!? Sramota...

Kao prvo, Banja Luka ima aerodrom, ukoliko to pojedinci ne znaju, i to je jako blizu Laktasa, svega nekoliko kilometara. Cak imate i let BL - Beograd, ukoliko neko zeli to i da proveri.

Kao drugo, dvorana u Laktasima je napravljena prosle godine, i 100 puta je modernija od raspalog Pionira recimo, a to sto nisu planirali da igraju tu evroligu pa su napravili kapacitet 3500 a ne 5000+, to je vec do njih. Momci su prvi, zasluzeno, izderali su i Partizan i Zvezdu i sve ostale, tako da zasluzuju da budu domacini.

Dule nije krao uzinu nasoj deci sa Kosova

pre 11 godina

Bas fino, znaci igokea ide na to da proba da osvoji ... sada ce opet poceti kme, kme, sto nije i pioniru, jer salala i drustvo samo na galamu, frku i poznate im metode ulaska u sudijske svlacionice mogu necemu da se nadaju, a ovako mrka kapa ...
(posteni dulence, 13. mart 2013 11:05)
Bas si mi ti posteni, zamena teza, ako neko u ovom milenijumu nadu crpe samo na galamu, frku i poznate metode bacanje kesice urina na teren, drmanjem koseva i po nalogu prekidanje utakmica da bi se dedice odmorile, onda ste to vi najsrBskiji.

marko

pre 11 godina

"jer je prema njegovim rečima Beograd nudio samo dvoranu, dok bi sve ostalo bilo na ligi."

Ovaj deo sve objašnjava, sve bi oni hteli, ali ništa na njihov račun (tu nisu uzeli ni u obzir da li bi igranje fajnal fora u Beogradskoj areni bila prava stvar za ligu, a ne igranje u nekoj hali od 3000 mesta), tako funkcioniše i ULEB pa nije ni čudo što ni pobednik Evrolige jedva sa zaradom od tog takmicenja moze da pokrije trecinu budzeta, a ovi ostali jedva i desetinu, sto je stvarno jadno za sport koji je drugi po popularnosti u Evropi i za drugo najjače klupsko košarkaško takmičenje u svetu.

i teško je i nije

pre 11 godina

Pošto je puno gluposti bilo, posebno s obzirom na ulog koji je u igri (učešće u EL), ne postoji najbolje riješenje. Ovo je najoptimalnije i u ovim uslovima najpoštenije, najsportskije, pošto će Igokea (valjda) biti prva poslije 26 kola. S obzirom gdje se igra, Igokea neće imati neke velike koristi koliko bi imali Zvezda i Partizan da se igra u Bg.
Ono što pojedinci koji ostavljaju komentare ne znaju, to je da je dvorana u Laktašima odlična. Naravno, nije kao Kombank i ostale arene, zbog veličine, ali je bolje nema u BiH, osim zeničke arene. Ne navijam za Igokeu, neću nikad ni navijati, ali ne treba gledati na Laktaše i Igokeu kao na nekog manje vrijednog, kad se svi takmiče u istoj ligi i jedni druge zaslužuju. Možda isto pomisle i ljudi iz Barse, CSKA, Reala kad dolaze nama (Partizanu), pa se uvijek odnose sa više nego dužnim poštovanjem. Naravno, dobijali smo ih, ali smo i gubili po "selima". Ne treba se "duvati" kad nema razloga, a posebno kad ga ni nema!

kozmin kontra

pre 11 godina

Kako onda moze kad ne ispunjavaju uslove za Euro ligu??
Kako moze kad Dodik-CI ne dozvoljavaju Delijama iz RS da prisustvuju??
Kako kad nemaju aerodrom u krugu od 100km????
Kako???
. . .
(peXX, 13. mart 2013 11:02)

pa tako lepo! vidis da moze! i sta ces sada? mozda tek "sledece sezone"?

Петар

pre 11 godina

Претпостављам да ће улаз навијачима Звезде бити забрањен. Додик тако неће морати да показује прсте. Уосталом, Звезда како игра и Улеб куп јој је превише.

Veliki Dinjo

pre 11 godina

Bas nas briga gde ce da se igra, Zvezda dolazi po titulu!

odmah i da odgovorim ovim dusebriznicima kako je Zvezda pala, nije pala nego kroji respored tabele kako joj odgvoara, nama je prvenstvo zavrsilo pobedom protiv Krke, sad cekamo F4, ne bojte se nismo preko noci zaboravili igrati!

i zasto je F4 krajem Aprila? pa to mesec posle kraja lige?

ica

pre 11 godina

a jos uvek se ne zna ide li prvak regularnog dela direktno u euroligu!!! ovo je najsmesnije takmicenje koje sam pratio u zivotu !!!
sad ce krenuti namestanja kako Partizan da izbegne Zvezdu i obrnuto a oboje da izbegnu Igokeu(sto je nemoguce) ...CIRKUS

Dulex

pre 11 godina

Znači Dodik se otvorio za 100.000€ koje od strane organizatora F4 idu ABA ligi? Đilas na to nije pristao i otud odjednom Laktaši kao organizatori iako im je hala i pristupačnost najlošija... A ovo: "ključni razlozi za dodelu organizacije F4 Laktašima bili rezultat Igokee koja je lider ABA" mogu da pričaju maloj deci koja i dalje ne kapira da se sve vrti isključivo oko kinte! Inače nakon ove baljezgarije oko učesnika u Evroligi sledeće sezone, ABA liga mi se definitivno smučila! Podižemo kvalitet lige a nemamo apsolutno nikakva prava odlučivanja ili barem učestvovanja u odlučivanju i to ćutke trpimo...

Sića - ovo je odavno (evro)liga

pre 11 godina

BRUKA!!! Dokaz da je ovo već odavno (evro)liga. Grad Beograd nije mogao ili hteo, a i ne treba, da uplati 100.000 evra za organizaciju i gosp. Lisac odmah odustao od BG-a. RS treba promocija, slažem se, ali jedno malo naselje da li treba da bude domaćin najvećeg klupskog košarkaškog događaja u regionu (bez dovoljnog broja hotela, mesta na tribinama, infrastrukture, adekvatnih prilaza sportskom objektu)? Očigledno danas RS ima ljude koji su spremni debelo da plate svoju promociju kroz košarku. A zaboravio je gosp. lukavi Lisac na 20.000 karata puta 2 dana, kao i besplatnu arenu, zatim na jačanje imidža lige, zarad pustih 100.000 ili malo više evra.
Zvezda i Partizan trebaju da napuste ovu smešnu ligu, za koju ni Tegeltija nakon tri meseca istraživanja još nije saznao ko ide a ko ne ide sledeće sezone u onu pravu (sa propisanim standardima) Evroligu.

Sinke Grof

pre 11 godina

Navijam za Partizan i mogu samo da kazem da je ovo posteno! Ono sto je neposteno je to ako Igokea kao prva u ligi ne bude igrala evroligu jer su ljudi mnogo ulozili para,snage i volje da bi ostvarili ovakav ucinak. Moj Partizan je u ovu sezonu usao sa razmisljanjem(procenom) da ce Zvezda i Cedevita biti ispred nas i digli su ruke od evrolige...bilo je po sistemu sta god da napravimo imamo izgovor da smo podmladili tim...ovaj tim nema kvalitet da napravi nesto ozbiljno u evroligi(prodje prvi krug)...Cestitam Igokei od srca na ovoj sezoni a Partizanu zelim sve naj u razigravanju!

Delija

pre 11 godina

I osta FMP bez Evrolige!!!
(PFC, 13. mart 2013 11:03) Da Fmp sa grbom C.Zvezde sa istorijom kluba C.Zvezde, sa bojama kluba C.Zvezde ... E taj FMP ako samo udje u finale najverovatnije igra Evro ligu ... Tj trebamo da pobedimo partizan koj smo pocepali vec tri puta ove sezone (znaci laganica) a nama nije odg Bg a vama jeste ... Iz prostog razloga sto bi vi imali mnogo vecu podrsku jer grboari podrzavaju Delije bojkotuju ovu ligu ... Tako da veruj mi posle ova informacija za Zvezdu je super, a za tvoj klub uzasna vest ... Inace da kazemo da Igokea mora da udje u finale da bi igrala EL ...

Ivan Nis

pre 11 godina

E sad Djilase, Zvezda ima da gleda Euroligu na TV jer ce Partizan biti sampion.Sramota da tri meseca ne moze da odluci da li CE ili NECE da organizuje F4.Bruka za Srbiju a ovamo hocemo dva mozda i tri tima u Euroligi.

ja

pre 11 godina

sta je bre najpostenije ?...Igokea sa tom istom halom ne moze ni Intertoto kup da igra a kamoli Evroligu, a sad je vrhunac svega sto moze Final Four da se igra u Laktasima

peXX

pre 11 godina

Kako onda moze kad ne ispunjavaju uslove za Euro ligu??
Kako moze kad Dodik-CI ne dozvoljavaju Delijama iz RS da prisustvuju??
Kako kad nemaju aerodrom u krugu od 100km????
Kako???
. . .

Ivan Nis

pre 11 godina

E sad Djilase, Zvezda ima da gleda Euroligu na TV jer ce Partizan biti sampion.Sramota da tri meseca ne moze da odluci da li CE ili NECE da organizuje F4.Bruka za Srbiju a ovamo hocemo dva mozda i tri tima u Euroligi.

Makaveli

pre 11 godina

1. Aleksandovac nije gradic, nego selo, kao sto je neko tacno napisao. Nalazi se na putu koji vodi u pravcu Gradiske i HR granice...pored puta (koji ima samo jednu traku u oba pravca i koji je pun rupa, mrtvih zivotinja itd.) se peku prasici i jagnjetina. Sou program.
2. Ova ABA liga ako sebe smatra iole ozbiljnom bi trebala da uvede jasna pravila takmicenja. Ovako sve to ispada smesno. Ostalo desetak dana do F4 a oni jos uvek ne znaju gde ce se igrati???!!!
3. Ovi iz Igokee jos uvek misle da ce igrati Evroligu??? Hahaha...zamisljam vec igrace Barselone kako odusevljeno iskacu iz busa i narucuju prasetinu pored puta.

Idi bre...

posteni dulence

pre 11 godina

Bas fino, znaci igokea ide na to da proba da osvoji ... sada ce opet poceti kme, kme, sto nije i pioniru, jer salala i drustvo samo na galamu, frku i poznate im metode ulaska u sudijske svlacionice mogu necemu da se nadaju, a ovako mrka kapa ...

IME

pre 11 godina

Kako ovde pojedinci lupetaju...sram vas bilo ne znate ni geografiju, ni neke stvari iz opste kulture, a kao ameri su smesni!? Sramota...

Kao prvo, Banja Luka ima aerodrom, ukoliko to pojedinci ne znaju, i to je jako blizu Laktasa, svega nekoliko kilometara. Cak imate i let BL - Beograd, ukoliko neko zeli to i da proveri.

Kao drugo, dvorana u Laktasima je napravljena prosle godine, i 100 puta je modernija od raspalog Pionira recimo, a to sto nisu planirali da igraju tu evroligu pa su napravili kapacitet 3500 a ne 5000+, to je vec do njih. Momci su prvi, zasluzeno, izderali su i Partizan i Zvezdu i sve ostale, tako da zasluzuju da budu domacini.

i teško je i nije

pre 11 godina

Pošto je puno gluposti bilo, posebno s obzirom na ulog koji je u igri (učešće u EL), ne postoji najbolje riješenje. Ovo je najoptimalnije i u ovim uslovima najpoštenije, najsportskije, pošto će Igokea (valjda) biti prva poslije 26 kola. S obzirom gdje se igra, Igokea neće imati neke velike koristi koliko bi imali Zvezda i Partizan da se igra u Bg.
Ono što pojedinci koji ostavljaju komentare ne znaju, to je da je dvorana u Laktašima odlična. Naravno, nije kao Kombank i ostale arene, zbog veličine, ali je bolje nema u BiH, osim zeničke arene. Ne navijam za Igokeu, neću nikad ni navijati, ali ne treba gledati na Laktaše i Igokeu kao na nekog manje vrijednog, kad se svi takmiče u istoj ligi i jedni druge zaslužuju. Možda isto pomisle i ljudi iz Barse, CSKA, Reala kad dolaze nama (Partizanu), pa se uvijek odnose sa više nego dužnim poštovanjem. Naravno, dobijali smo ih, ali smo i gubili po "selima". Ne treba se "duvati" kad nema razloga, a posebno kad ga ni nema!

Ранко Србин Република Срб(п)ска

pre 11 godina

Само једно питање за "Београђане" који се шпрдају са Лакташима, ако је Београд тако има све зашто Милорад Чавић тренира у базену у Бањој Луци - зато што је једини базен са 28 стартних блокова и један од 3 најмодернија у Европи. Како кажете да нема аеродром кад има, поготово за Београд летови. и Само да вас питам одакле су вам бабе и дједови родом кад се ви са толико цинизма односите према Лакташима, ја живим у општини Лакташаи и не бих се никад мјењао за "ваш" Београд поготово за набјеђене људе, ископлекисране који у њему живе..... једини прави грађани (који су одавнина ту, у Београду) једини се они неће шпрдати а ви који исмијавате Лакташе сте из селендри, ал нека вам је на част ...једите асфалт и модификовану храну а ја ћу поврће и воће па ћемо видјети ко ће коме да се смеје....поздрав за праве Србе преко Дрине, а за ове жуте сажаљење....слава Богу!!!

zoran mitic

pre 11 godina

Koje igre oko Final-four. ABA liga ili bolje receno ABA vlasnici sigurno pucaju od muke je nema njihovih timova u zavrsnom takmicenju. Ali nije sve u tome, mnogo veca je muka kako "drmnuti" pare od potencijalnih srpskih organizatora. Oni (ABA vlasnici) ne zele da plate dvoranu a zele pare od prodaje ulaznica, prodaje TV prava, reklama itd. Mislim da im nista ne treba dati za mufte jer ako nece da plate, neka pokusaju da organizuju zavrsni turnir u HR ili SLO ili FYRM ili HUN pa da vidimo da li ce dobiti dvoranu za mufte, koliko ulaznica ce prodati i koja sredstva ce dobiti od TV prava i reklama. SRB i RS trebaju da cekaju, svejedno gde ce turnir biti, nasi klubovi ce ucestvovati.

Despot65

pre 11 godina

Pomaze bog braćo Srbi...Prvo Laktasi su grad a ne selo..drugo imaju aerodrom"Mahovljani" a kao trece ako i negiraju tu igrace u Banja Luci...a vi mrzite nas preko Drine i samo lupajte gluposti..a IGOKEA je Prvaaaaaa

komsija

pre 11 godina

aravno da ce se igrati u Laktasima, kad je Milorad Dodik tajkun platio za tu odluku. Lako se rasipati sa narodnim parama...
(Vlado Banja Luka, 13. mart 2013 13:19) ..........Vlado...previse citas Kurir i Informer

Пећанац

pre 11 godina

Све у свему, одржава се у српском граду, било да су то Лакташи, БЛ, БГ или тако неки град, градић или шта већ

blik

pre 11 godina

Nije u Laktasima vec u Aleksandrovcu, odakle je inace Igokea. A Aleksandrovac je Dodikovo selo izmedju Laktasa i Gradiske.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Banja Luka, 13. mart 2013 12:12)

Pa ti baš sve pomiješao. Zbog drugih ljudi da kažem - dvorana je u Laktašima a ne u Aleksandrovcu. Tamo su prije igrali, u lokalnoj školskoj dvorani.
Inače, kamo sreće da su sve opštine u RS i Srbiji kao Laktaši. A, ovi što ne mogu bez Dodika - opustite se malo, radite, uživajte, gledajte BNTV, čitajte Avaz, šta ja znam,... šta vas već veseli. Nije zdravo misliti stalno samo na jednog čovjeka.
I naravno, svim navijačima Zvezde, Partizana i Radničkog - dobrodošli u Banjaluku i Laktaše.

Ma sta je s vasim mozgovima, ovo su slucajevi za izucavanje...

pre 11 godina

Grobari ne znam zasto se lozite, vasa sudbina je u zvezdinim rukama, ukoliko Zvezda izgubi obe utakmice necete se plasirati na final four zbog losije kos razlike od Buducnosti i Radnickog. Cao zdravo!
(Vlada, 13. mart 2013 13:05)


Lakse ti je bilo da napises:"Ljudi, ja sam glup covek", i da se ne trudis vise.... Ajde, kako ti kazes, cao zdravo...

Dzek

pre 11 godina

Za vas nepismene par informacija: Laktasi su grad od 15tak hiljada stanovnika, od Banja Luke se udaljeni svega 18km, obzirom da je iz Laktasa Dodik, u grad se ulaze mnogo novca i veoma je uredjen, a dvorana napravljena pre godinu i spada medju 3 najmodernije u aba ligi jedino je kapacitet malo problem al i to ce se sredit. Eto ukratko za vas ljubomorne Boegradjane ma informacija !

lanako

pre 11 godina

Aleksandovac nije gradic, nego selo, kao sto je neko tacno napisao. Nalazi se na putu koji vodi u pravcu Gradiske i HR granice...pored puta (koji ima samo jednu traku u oba pravca i koji je pun rupa, mrtvih zivotinja itd.) se peku prasici i jagnjetina. Sou program.
2. Ova ABA liga ako sebe smatra iole ozbiljnom bi trebala da uvede jasna pravila takmicenja. Ovako sve to ispada smesno. Ostalo desetak dana do F4 a oni jos uvek ne znaju gde ce se igrati???!!!
3. Ovi iz Igokee jos uvek misle da ce igrati Evroligu??? Hahaha...zamisljam vec igrace Barselone kako odusevljeno iskacu iz busa i narucuju prasetinu pored puta.

Idi bre...
(Makaveli, 13. mart 2013 12:38) ...........Vidim da dobro poznajes geografiju, iz tvog komentara zakljucujem ili si navijac Borca ili si gledao na Google Earth. samo neznam gde si nasao krepale zivotinje i rupe a sto se tice pecenih prasica ...pa boze moj ovde zive Srbi.....

cukce

pre 11 godina

Uzas do poslednjeg kola se ne zna gde ce biti f4 a jos gore ne zna se ni koji su kriterijumi evro ligu! Lakrdija od organizacije a cinimi se nikad zanimljivija i dosta kvalitetnaliga!

Dzamburu 'n Koma

pre 11 godina

Zar je bitno, gde ce se igrati...
Neka pobedi najbolji i dosta vise sa tim damskim zahtevima...hocete "Medison Squer Garde" i crveni tepih...
Sportsko boriliste prvoplasiranog na tabeli, ni po babu, ni po stricevima i srecno svim ucesnicima!

Lomunac

pre 11 godina

@Pexx:
Kakve veze ima sto im sala ne ispunjava uslove za EL, ovo je finale ABA lige, 3100 sedista je OK kapacitet, moze i vise ali s obzirom da su konkurenti bili Nis, Skoplje, Kragujevac... Sa slicnim ili 10-15% vecim halama onda nema veze!
Ko bre brani delijama iz RS da dolaze u Laktase, cemu te lazi, koji god delija bude zeleo da dodje da bodri FMP, ili neki drugi klub, posto je zvezda ugasena, slobodno moze!!!

Milton

pre 11 godina

Pošteno,
Znači Igokea i Partizan idu u EL.
FMP možda u kvalifikacije (bez drmusanja koševa i pretnji nasiljem nemaju šanse za titulu).

student_iz_parka

pre 11 godina

@ JMBG

Nije to nikakvo selo, vec jedan jako lep i sredjen mali grad. Jako fino mesto koje je mnogo urednije, da ne kazem civilizovanije i od jednog Beograda u kome sam zivim i odakle sam. Ali kompleksi su cudo.

Po rezultatima, Igokea je sigurno zasluzila da bude domacin, a svi srpski klubovi (klubovi iz Srbije) ce tamo biti fantasticno docekani, cak bolje nego u Beogradu!

Gić

pre 11 godina

srpski final 4 se igra u srpskoj zemlji nema se potrebe svađati...neka pobedi najbolji,u svakom slucaju ce to biti srpska ekipa...pa nije Srbija sam Beograd,ima tu i drugih gradova Niš,Novi Sad,Banja Luka i manji gradići kao što su Laktaši

iz prve ruke

pre 11 godina

UKRATKO:
Kao prvo hvala svima koji su uz Igokeu, pozrtvobanost i trud su rezultirali uspjehom, vidimo se u Evroligi!

Kao drugo, sto se tice osnovna 3 uslova a to su dvorana, aerodrom i hoteli po redu: Dvorana ce najvjerovatnije da bude rekonstruisana za 1800mjesta jer ispunjava sve uslove Evropskog standarda i nema potrebe da se igra negdje drugo; hoteli: Kaldera 5* ( 4km od hale), San4* ( 200 metara od hale), Parma 4*( 250 metara od hale), dalje aerodrom 3km udaljen od hale, osposobljen sa nekoliko letova sedmicno.

Trece, ko gubi bilo sta ima pravo da se ljuti, ovo je nasa godina, nasa sezona, dakle F4 SE IGRA U LAKTASIMA. Inace, Laktasi su opstina jedna od najrazvijenijih u BiH, koja ima oko 40000 stanovnika, prelijepo sredjen grad sa novom infrastrukturom, udaljen svega 15km od Banja Luke.

ZIVI BILI, CEKAMO VAS RASIRENIH RUKU. VRIJEME JE DA UPOZNATE VELIKU IGOKEU!

Lazni ljudi

pre 11 godina

Samo ne Beograd.Covic je spreman na sve da bi se dokopao Eurolige,a u Beogradu(Srbiji) moze da manipulise na milion nacina.Viteska borba za njega nema smisla.F4 van Beograda pa neka pobedi najbolji.

sub zero

pre 11 godina

Nevjerovatno koliko neistina je ovdje izrečeno. Pa međunarodni aerodrom je na 4-5 kilometara od Laktaša, povezan je autoputem do Banjaluke i stiže se za 15-ak minuta. Druga stvar, dvorana gdje igra Igokea nije u Aleksandrovcu, već u Laktašima, jako sređenom i bogatom gradiću, a sama dvoran je svjetlosnim godinama ispred Pionira, ali sa manje mjesta. U samim Laktašima i okolini ima gomila hotela i motela, a samo mjesto je autoputem povezano sa Banjalukom, Zagrebom, Beogradom. Nisam ljubitelj Laktaša, a kamoli dodika i Igokee, ali dajte malo činjenica.

Sasho

pre 11 godina

Partizan ce imati domacinsko navijanje i sudjenje!Euroliga zna kome je ostala duzna A licencu na 3godine pa ce sa time i da pomognu partizanu da i sledece godine igra euroligu!

aki

pre 11 godina

za sve kojima geografija nije jaca strana..laktasi su mali grad,moglo bi se reci i predgradje banja luke..sredjeno i usminkano mijesto,po procjenama najbogatija opstina po glavi stanovnika u republici srpskoj..sa manjom potpuno novom dvoranom!svi su dobrodosli pa se uvjerite sami...

slovenac

pre 11 godina

Pa dobro ako ste svi toliko proti ABA ligi onda istopite od lige i igrajte svoje srbsko prevenstvo. Niko vas ne drži u ovoj ligi. Vec ste dosadni sa time da so svi proti vama. Igrajte svoje srbsko prevenstvo i sve ce biti opet super i ok.

realan

pre 11 godina

ajd zavrsavajte ovu sezonu kako-tako a od oktobra neka svako prasi svoju drzavnu ligu pa F8 turnir i po plasmanu u evro takmicenja.

ica

pre 11 godina

a jos uvek se ne zna ide li prvak regularnog dela direktno u euroligu!!! ovo je najsmesnije takmicenje koje sam pratio u zivotu !!!
sad ce krenuti namestanja kako Partizan da izbegne Zvezdu i obrnuto a oboje da izbegnu Igokeu(sto je nemoguce) ...CIRKUS

Igokea protiv celog sveta

pre 11 godina

Posteno, Igokea kao buduci Evroligas je to zasluzila.
Dogradice 1000 sedista i igrace Evroligu, mada, timovi iz zapadne Evrope s halama koje nemaju ni 4 000 mesta igraju to takmicenje bez uslovljavanja, sto samo govori o licemerju i diskriminatorskoj prirodi tog navodno tolerantnog, pravednog i drustva sa standardima, koje satro tezimo da dostignemo.
Zato svim srcem navijam za Igokeu da uzme i trofej.

Ivan

pre 11 godina

Pa dobro bre Dragane znamo da ti je stranka u stečaju ali nisi morao toliko da cicijašiš. Sve je bilo dogoverono za spektakal u Areni sa 17000 ljudi ali nisi hteo da se ispružiš za redare i dnevnice pandurima. Sve to ni bi bilo toliko strašno da nisi predsednik KSS kome je valjda dobrobit srpske košarke prva stvar na umu. Umesto toga F4 će se igrati u Dodikovoj prčiji, to je kao kad bi Mega Vizura bila domaćin.

Nemanja

pre 11 godina

Hoce li neko objasniti neupucenim navijacima Limenki, da nema veze kos razlika na kraju, vec medjusobni dueli. Dakle, ako Buducnost, Radnicki i Partizan imaju isti odnos pobeda i poraza, Partizan je najbolji, jer kad se pogleda mini tabela ta tri tima, ima najbolji medjusobni skor. Dva puta je pobedio Buducnost, i sa vecom razlikom je dobio Radnicki u BG, nego sto je izgubio u KG. Tako da, ne pricajte kad nemate pojma. Partizan za 2 pobede ide na F4 kao treci, a sa jednom, 99% kao cetvti. Sta god vi uradili u poslednje dve, pustajte protivnike koliko hocete. Dobijamo vas u najvaznijoj utakmici, a to je u 1/2 finalu ABA lige. Cao, zdravo!

hari rednap

pre 11 godina

Po čemu sve mora da se održava u BG i vrti oko Zvezde i Partizana?
Igokea je igrama u sezoni zaslužila Evoligu, ljudi su ćutali i radili.
Iskreno bih voleo da finale igraju Igokea i Radnički, čak i Budućnost, nego oni koji sebe doživljavaju kao "instituciju", a smaraju nas svojom tabloidnom pljuvačinom.

kru

pre 11 godina

Само једно питање за "Београђане" који се шпрдају са Лакташима, ако је Београд тако има све зашто Милорад Чавић тренира у базену у Бањој Луци - зато што је једини базен са 28 стартних блокова и један од 3 најмодернија у Европи. Како кажете да нема аеродром кад има, поготово за Београд летови. и Само да вас питам одакле су вам бабе и дједови родом кад се ви са толико цинизма односите према Лакташима, ја живим у општини Лакташаи и не бих се никад мјењао за "ваш" Београд поготово за набјеђене људе, ископлекисране који у њему живе..... једини прави грађани (који су одавнина ту, у Београду) једини се они неће шпрдати а ви који исмијавате Лакташе сте из селендри, ал нека вам је на част ...једите асфалт и модификовану храну а ја ћу поврће и воће па ћемо видјети ко ће коме да се смеје....поздрав за праве Србе преко Дрине, а за ове жуте сажаљење....слава Богу!!!
(Ранко Србин Република Срб(п)ска, 13. mart 2013 14:36)

U potpunosti tacno. Vecina njih je erozija dovukla do Beograda, pa se i ne secaju odakle poticu, dice se time da su iz glavnog grada, a sve ostalo nazivaju provincijom. Sve same "institucije". Da nije tuzno stvarno bi bilo smesno.

vasa

pre 11 godina

Mislim da je trenutak pravi da svi Srpski klubovi istupe iz ove cirkus lige pa makar i 5 godina neigrali Evroligu!!!
(Nex Stp, 13. mart 2013 14:14)

To reče navijač kluba koji ionako 14 godina ne zna šta je to Evroliga!!!

Sasa

pre 11 godina

Prosto uvesti pravilo da se F4 organizuje kod prvaka lige i nema nikakve price, ni pritisaka, ni nedoumica. Prvi u ligi, ma ko to bio, zasluzuje da organizuje finalni turnir. Amin.

divac

pre 11 godina

Ovo najvise odgovara Zvezdi jer Igokea moze u svojoj dvorani da osvoji F4 i u tom slucaju bi Zvezda isla direktno u EL pa cak i da ne osvoje F4 jer je druga,takva su pravila.
(Stefan, 13. mart 2013 11:57)
kakav nebulozan komentar,dal si svestan šta si napisao..

Kleo

pre 11 godina

Ovo je sramota, najblaze receno. Od kada postoji ova liga, njeni celnici su se stalno nesto prsili, izjavama da je to najbolja liga, jedna od najjacih u evropi, sa dobrom organizacjom i sl... Sve uspjehe, pa cak i uspjehe klubova clanica su pripisivali na licni konto, da je to zasluga lige ... Ovo sto se desilo od pocetka sezone, pa nadalje, i sve ove komplikacije do kojih je doslo, iskljuciva je zasluga gospode koja vodi ovo takmicenje, i koja nije sposobna da rastumaci pravila krovne organizacije. I to cijelu sezonu. I onda kada se javi neki sluzbenik Evrolige i izjavi koja su pravila, nastaje balkanski haos...
Nazalost taj haos jos uvijek traje, i celnici lige nisu sposobni da ga rijese, jer ne znaju kome da dodijele domacinstvo Final-foura... I jos sa svojim izjavama kontriraju jedni drugima, jedan kaze bice ovde, drugome se to ne svidja, i tako u krug.

vaclav

pre 11 godina

Hala u Laktašima ne ispunjava osnovni uslov za organizaciju - nema aparat za gašenje požara.
Osim toga, veliko je pitanje i da li je šef tamošnje policije član kluba navijača nekadašnje Crvene zvezde, a i nadležnosti AV na toj teritoriji su vrlo tanke.

Sinke Grof

pre 11 godina

Navijam za Partizan i mogu samo da kazem da je ovo posteno! Ono sto je neposteno je to ako Igokea kao prva u ligi ne bude igrala evroligu jer su ljudi mnogo ulozili para,snage i volje da bi ostvarili ovakav ucinak. Moj Partizan je u ovu sezonu usao sa razmisljanjem(procenom) da ce Zvezda i Cedevita biti ispred nas i digli su ruke od evrolige...bilo je po sistemu sta god da napravimo imamo izgovor da smo podmladili tim...ovaj tim nema kvalitet da napravi nesto ozbiljno u evroligi(prodje prvi krug)...Cestitam Igokei od srca na ovoj sezoni a Partizanu zelim sve naj u razigravanju!

ja

pre 11 godina

Umesto Arene sa kapacitetom od 25.000 mesta igrace se u Laktasima gde je kapacitet 3.000 mesta, i sve to zbog skrtosti gradske vlasti. Odmah smeniti Djilasa i DS.

NEDJA

pre 11 godina

Kad vec prvo mesto Igokei u ligaskom delu ne garantuje Evroligu onda je naravno najpravednije da se fajnal-four odrzi u Laktasima.Hala prima 3500 ali je nova,lepa i moderna.Partizan pobedom u Skoplju i nad Solnokom obezbedjuje 3. mesto i u polufinalu ide na Zvezdu koja je u padu forme i taj mec ce direktno odluciti ko ce u Evroligu i prilika da im vratimo za sva tri poraza onda kad je najbitnije i kad ce ih najvise boleti.

fabricio

pre 11 godina

Samo da kazem ovom sto pominje da Igokea ne moze sa ovakvom halom ni intertoto kup da igra,da je intertoto kup takmicenje u fudbalu koje vise ne postoji,zaista nestrucna izjava,ali iskreno vam to kazem.

Banja Luka

pre 11 godina

1. Aleksandovac nije gradic, nego selo, kao sto je neko tacno napisao. Nalazi se na putu koji vodi u pravcu Gradiske i HR granice...pored puta (koji ima samo jednu traku u oba pravca i koji je pun rupa, mrtvih zivotinja itd.) se peku prasici i jagnjetina. Sou program.
2. Ova ABA liga ako sebe smatra iole ozbiljnom bi trebala da uvede jasna pravila takmicenja. Ovako sve to ispada smesno. Ostalo desetak dana do F4 a oni jos uvek ne znaju gde ce se igrati???!!!
3. Ovi iz Igokee jos uvek misle da ce igrati Evroligu??? Hahaha...zamisljam vec igrace Barselone kako odusevljeno iskacu iz busa i narucuju prasetinu pored puta.

Idi bre...
(Makaveli, 13. mart 2013 12:38)

Ako se vec potpisujes kao Niccolo Machiavelli, tj. pokusavas, onda to uradi bar kako treba...

Drugo, dvorana je u Laktasima, tako da ne znam sta si se uhvatio za Aleksandrovac, s obzirom da Igokea nece igrati u svojoj staroj dvorani. Nisu Laktasi veliki, ali su se veoma razvili kao opstina u poslednjih 10-ak godina, tako da imaju vrhunske uslove i uredjeniji su od bilo kojeg dijela Beograda.

Trece, Spanija kao zemlja je u velikoj finansijskoj krizi, s nekoliko miliona nezaposlenih, tako da bi njima ti prasici itekako dobrodosli. Dodik je u Laktase doveo u tom trenutku sampiona Evrope - Panathinaikos na otvaranje dvorane, tako da ti je komentar besmislen.

Kao sto neko vec rece, sportisti iz Srbije sve cesce dolaze ovdje...pa se ti zapitaj zasto je to tako!?

niki

pre 11 godina

Mislim da je najpostenije,zbog momaka Igokee i ubuduce treba lepo domacin da bude prvoplasirani,a ne da budu teorije zavere zasto se igra u Zagrebu,Beogradu,Ljubljani i ciji je interes.

Dulex

pre 11 godina

Znači Dodik se otvorio za 100.000€ koje od strane organizatora F4 idu ABA ligi? Đilas na to nije pristao i otud odjednom Laktaši kao organizatori iako im je hala i pristupačnost najlošija... A ovo: "ključni razlozi za dodelu organizacije F4 Laktašima bili rezultat Igokee koja je lider ABA" mogu da pričaju maloj deci koja i dalje ne kapira da se sve vrti isključivo oko kinte! Inače nakon ove baljezgarije oko učesnika u Evroligi sledeće sezone, ABA liga mi se definitivno smučila! Podižemo kvalitet lige a nemamo apsolutno nikakva prava odlučivanja ili barem učestvovanja u odlučivanju i to ćutke trpimo...

Brat Grimm

pre 11 godina

Ma boli vas uvo, ispolirajte vi vašeg klemponju iz Barija, a košarku proglasite za sekundarni sport i u narednoj deceniji. Fudbal, košarka, vaterpolo, ko to još prati pored ženske odbojke?! Cmokić :*

Sale

pre 11 godina

Sledece sezone pod hitno uvesti Play-off to je jedino resenje ...
partizan-C.Zvezda 78:92
partizan-C.Zvezda 69:78
C.Zvezda-partizan 84:76
Znaci u polufinalu imamo trening ...

toni kukoč

pre 11 godina

Ima san u planu do bg, na koncert i final4, pa pogledat ako se spoje cz i partizan.
I onda ovaj Bilić da f4 nekom selu kojeg ni na karti nema.
E moj Biliću ko i tebe stavi tamo, lapane

Nemanja Nbg

pre 11 godina

Ptpuno se slažem da se igra u Laktašima.Jer četri kluba iz Srbije ,a i Igokea je srpski klub.Mnogo je lepše da igramo kod naše braće i da pokažemo da smo jedan narod u vremenu kad nas rasparčavaju.Pokažimo jedinstvo Srba*

smeker

pre 11 godina

Bas je lepo igrati u Laktasima.Dobri ljudi,pravi domacini,nesumnjam da bi sve bilo dobro.Posteno su osvojili ligu i red je da ako zele organizuju i zavrsni turnir.Podrska od Grobara,Igokea i Partizan u EL...

kozmin kontra

pre 11 godina

Kako onda moze kad ne ispunjavaju uslove za Euro ligu??
Kako moze kad Dodik-CI ne dozvoljavaju Delijama iz RS da prisustvuju??
Kako kad nemaju aerodrom u krugu od 100km????
Kako???
. . .
(peXX, 13. mart 2013 11:02)

pa tako lepo! vidis da moze! i sta ces sada? mozda tek "sledece sezone"?

Петар

pre 11 godina

Претпостављам да ће улаз навијачима Звезде бити забрањен. Додик тако неће морати да показује прсте. Уосталом, Звезда како игра и Улеб куп јој је превише.

Konstatacija

pre 11 godina

@(Ivan Nis

kada ti kazes da ce Partizan da bude sampion onda ce da bude tako.Ali gledaces iduce godine tvoj tim u Kupu Evrope.Zasto bi Beograd pljunuo 100 hiljada evra nekom Liscu kao kotizaciju plus ostali troskovi.Sto tvoj tim mali budzet ne ispovrti 100 hiljada evra. F4 uopste nije proifitabilan. Jedan dan Arene kosta 25000 evra.Puta cetiri pet dana.I onda da se tvoji izivljavaju nad stolicama kada budete ispali

kosarkaska liga SRBIJE

pre 11 godina

Dace Bog da se ova liga ugasi za godinu,dve jer je postaje potpuno neozbiljna..ako kojim slucajem opstane predvidjam da ce za 2 godine ici samo jedan tim u EL.Valjda ce na vreme to shvatiti nasi timovi i vratiti se u nasu ligu pa da opet stvaramo reprezentaciju kao sto je nekad bila.

Dule nije krao uzinu nasoj deci sa Kosova

pre 11 godina

Bas fino, znaci igokea ide na to da proba da osvoji ... sada ce opet poceti kme, kme, sto nije i pioniru, jer salala i drustvo samo na galamu, frku i poznate im metode ulaska u sudijske svlacionice mogu necemu da se nadaju, a ovako mrka kapa ...
(posteni dulence, 13. mart 2013 11:05)
Bas si mi ti posteni, zamena teza, ako neko u ovom milenijumu nadu crpe samo na galamu, frku i poznate metode bacanje kesice urina na teren, drmanjem koseva i po nalogu prekidanje utakmica da bi se dedice odmorile, onda ste to vi najsrBskiji.

Mungos

pre 11 godina

Grobari jel ste i dalje sigurni da kao cetvrti igrate sa njima u Laktasima polufinale? Njima finale omogucava direktno ucesce? Po meni za Zvezdu je bolje sto se igra tamo jer smo kod kuce liseni podrske vatrenih pristalica. Na strani znate kad Pattizan i Radnicki mogu da nas dobiju u polufinalu? Kad na vrbi rodi grozdje kad se rodi Karadjordje.

Toma S Mor

pre 11 godina

Ovo je samo potvrda da nije važna igra pod koševima, već igra iza koševa. Ko će više da ulovi u mutnom! Nije ni problem šta su Laktaši, selo ili varoš, problem su mućke! Ovo je znak, ako u Srbiji ima poštenih u košarci, da se napušta bABA liga i okrene nacionalnoj ligi!!! I ovako će ove godine srpski timovi igrati završni turnir. Uzmite se u pamet ili idite iz košarke (a možete i iz Srbije)!

Boris

pre 11 godina

Informacija nije zvanicna, o cemu ilustrativno govori i Lisceva izjava od pre sat-dva da je ”malo verovatno da se F4 igra u Laktasima”. A ovima koji se loze posle dve vezane pobede predlazem da se ujedine i zvanicno sa Igokeom pa da formiraju jedan tim. Glupo je da ih do kraja sezone otresamo kao u prve tri tekme.

zoka

pre 11 godina

(Makaveli, 13. mart 2013 12:38)

A PAO-u, Himkiju i ovima iz ABA lige ne smeta, pa su bili i to po više dana. Raspitaj se malo, pa onda pričaj

Krang

pre 11 godina

To nije gradic vec selo.(JMBG, 13. mart 2013 11:03)Očigledno nisi bio u Laktašima.
(expert, 13. mart 2013 11:37)---Ocigledno ti nisi bio u gradu!

erred

pre 11 godina

Ne verujem znaci ovi slovenci I hrvati ja celu lige nikad nece dozvoliti da se igra u srbiji al zato Moze po selendrama po zagrebu ljubljani I tako I znam da su laktasi u rs ali to je Kao da se u beogradu izabere petlovo brdo za f4!

Labud

pre 11 godina

Izgleda da oni imaju 100 ljada vise nego Beograd. Ovakvu organizacionu sramotu nije smeo Beograd sebi da dozvoli. Pa kafedzije su trljale ruke, kao i hotelijeri i tako dalje. U kosarkaskom smislu je to ok. Igokea je prva bila 95% regularnog dela i zasluzuje bar F4, kad vec nece moci u EL. A da se ne lazemo Grobara i Cigana ima svuda, verovatno i u Kumrovcu, tako da je steta sto se tice publike zanemarljiva. Verni navijaci uvek nadju nacin da podrze svoj klub. Cak i kada navijaju za neki drugi u istim bojama.

ISTINA

pre 11 godina

Zasto mora da se igra u Beogradu ???? Pa i Igokea je ucesnik ABA lige , zasto ne izaci u susret klubu koji je od pocetka sezone lider ? Uostalom svi znamo ako zelis da budes sampion moras sve pobediti zato podrzavam odluku

Sića - ovo je odavno (evro)liga

pre 11 godina

BRUKA!!! Dokaz da je ovo već odavno (evro)liga. Grad Beograd nije mogao ili hteo, a i ne treba, da uplati 100.000 evra za organizaciju i gosp. Lisac odmah odustao od BG-a. RS treba promocija, slažem se, ali jedno malo naselje da li treba da bude domaćin najvećeg klupskog košarkaškog događaja u regionu (bez dovoljnog broja hotela, mesta na tribinama, infrastrukture, adekvatnih prilaza sportskom objektu)? Očigledno danas RS ima ljude koji su spremni debelo da plate svoju promociju kroz košarku. A zaboravio je gosp. lukavi Lisac na 20.000 karata puta 2 dana, kao i besplatnu arenu, zatim na jačanje imidža lige, zarad pustih 100.000 ili malo više evra.
Zvezda i Partizan trebaju da napuste ovu smešnu ligu, za koju ni Tegeltija nakon tri meseca istraživanja još nije saznao ko ide a ko ne ide sledeće sezone u onu pravu (sa propisanim standardima) Evroligu.

Idi begaj

pre 11 godina

Drago mi je zbog Laktasa ali ne znam da li je njima drago!?
Iz ABA lige satro biraju gde ce se igrati F4 kao da organizatori imaju nesto od toga a ustvari organizator treba da plati 100.000eur.
ABA je dobra samo ako nema bolje

UrosBg

pre 11 godina

Kakva sramota za ABA ligu i ljude koji je vode. Ovo je i vise od komedije. Samo me interesuje da li ce neko konacno odogovarati za sve propuste koje je ABA liga napravila ove sezone. Uvek sam bio za ovo takmicenje, ali ljudi koje vode ligu su mi je ogadili.

http://hoopsuniverse.net

zzz

pre 11 godina

I osta FMP bez Evrolige!!!
(PFC, 13. mart 2013 11:03)

Oni i ne igraju ABA ligu iz koje se ide u evroligu, ali zato igra Zvezda, to te je dva puta zabolelo. A bogami igra i Solnok ;)

Ti ces nekog da saljes na lecenje, a tebe ne moze da spasi ni ekspertski tim sa psihijatrije...

pre 11 godina

Ma sta je s vasim mozgovima, ovo su slucajevi za izucavanje..., 13. mart 2013 14:43
a gde je decko pogresio reci mi molim te...ispitaj ti mozak tvog maga kosarke...jer kako on kaze: MOZE NAM SE DA IH PUSTIMO...PA CETE DA IGRATE FINAL FOUR U MALOJ MOSTANICI!!!
(branko kockica, 13. mart 2013 15:30)

Aha, evo jos jednog pacijenta... PA STA AKO IH PUSTITE? Ajde mi molim te objasni, na koji fazon mogu da nas prestignu i Radnicki i Buducnost (naravno ako mi dobijemo obe do kraja), a da vi pri tome ne budete peti... Evo, na brzinu i sazeto (mada sa takvim kapacitetom koji imate, trebalo bi vam objasniti na pet strana): BUD npr, ima -39 u tom krugu, PAR ima +19, znaci razlika je 58 koseva u Partizanovu korist (s tim sto se Partizanova nece menjati i ostace na +19 sta god vi radili), jedini nacin da neko ispadne u tom krugu je da ga vi poduvate, ili da ga poduva Radnicki, jer je njima najbliza Buducnost... Vi mozete ispasti jedino ako vas npr obe ekipe dobiju sa po dvadesetak razlike, Radnicki moze ispasti npr, ako vas Bud razvali sa trideset, a Radnicki vas dobije sa npr pola kosa (ne znam tacno, ali nije ni bitno to su nemoguci scenariji...) Znaci, PARTIZAN moze ispasti (a da vi tako odlucite), samo i samo u slucaju ako ne dobije obe utakmice do kraja.. I daj dosta vise sa tim glupostima, mislim da ste dosadili i svojim navijacima...

marko

pre 11 godina

"jer je prema njegovim rečima Beograd nudio samo dvoranu, dok bi sve ostalo bilo na ligi."

Ovaj deo sve objašnjava, sve bi oni hteli, ali ništa na njihov račun (tu nisu uzeli ni u obzir da li bi igranje fajnal fora u Beogradskoj areni bila prava stvar za ligu, a ne igranje u nekoj hali od 3000 mesta), tako funkcioniše i ULEB pa nije ni čudo što ni pobednik Evrolige jedva sa zaradom od tog takmicenja moze da pokrije trecinu budzeta, a ovi ostali jedva i desetinu, sto je stvarno jadno za sport koji je drugi po popularnosti u Evropi i za drugo najjače klupsko košarkaško takmičenje u svetu.

i teško je i nije

pre 11 godina

Pošto je puno gluposti bilo, posebno s obzirom na ulog koji je u igri (učešće u EL), ne postoji najbolje riješenje. Ovo je najoptimalnije i u ovim uslovima najpoštenije, najsportskije, pošto će Igokea (valjda) biti prva poslije 26 kola. S obzirom gdje se igra, Igokea neće imati neke velike koristi koliko bi imali Zvezda i Partizan da se igra u Bg.
Ono što pojedinci koji ostavljaju komentare ne znaju, to je da je dvorana u Laktašima odlična. Naravno, nije kao Kombank i ostale arene, zbog veličine, ali je bolje nema u BiH, osim zeničke arene. Ne navijam za Igokeu, neću nikad ni navijati, ali ne treba gledati na Laktaše i Igokeu kao na nekog manje vrijednog, kad se svi takmiče u istoj ligi i jedni druge zaslužuju. Možda isto pomisle i ljudi iz Barse, CSKA, Reala kad dolaze nama (Partizanu), pa se uvijek odnose sa više nego dužnim poštovanjem. Naravno, dobijali smo ih, ali smo i gubili po "selima". Ne treba se "duvati" kad nema razloga, a posebno kad ga ni nema!

Darko

pre 11 godina

Sve dogovoreno F4 igra se u Laktasima. Dogovor pao u petak 8.marta.
Celnici ABA lige boravili u Laktasima i tom prilikom sve dogovoreno.
Nemojte se vise smarati.

Draz

pre 11 godina

aGić Neznam zasto vi svojatate nas klub, on predstavlja nas grad Laktase i nas entitet a ne Beograd i Srbiju, previse sebi dajete za pravo da nase uspjehe sebi prepisujete !

Delija

pre 11 godina

I osta FMP bez Evrolige!!!
(PFC, 13. mart 2013 11:03) Da Fmp sa grbom C.Zvezde sa istorijom kluba C.Zvezde, sa bojama kluba C.Zvezde ... E taj FMP ako samo udje u finale najverovatnije igra Evro ligu ... Tj trebamo da pobedimo partizan koj smo pocepali vec tri puta ove sezone (znaci laganica) a nama nije odg Bg a vama jeste ... Iz prostog razloga sto bi vi imali mnogo vecu podrsku jer grboari podrzavaju Delije bojkotuju ovu ligu ... Tako da veruj mi posle ova informacija za Zvezdu je super, a za tvoj klub uzasna vest ... Inace da kazemo da Igokea mora da udje u finale da bi igrala EL ...

Djordje Užice

pre 11 godina

... a GLAVNOM GRADU SRBIJE Beogradu mnogo da uloži 150 hiljada € za organizaciju turnira ?! Da nije smešno, bilo bi žalosno !!!

Marko, RS

pre 11 godina

Fino! Banjalučka regija kao jedna od narazvijenijih na ovim prostorima svakako zaslužuje F4, pogotovo sada kad ima i najjači tim regiona mada se ne radi o banjalučkom Borcu ali u svako slučaju Igokea prvi favorit i čestitam našim Igosima na svim uspjesima do sada i prava je stvar što su nam doveli EL u Republiku Srpsku

deran

pre 11 godina

Delije ne prate ovu lakrdiju od lige i upravo sad se vidi da ispravno postupaju,prvo ono za plasman u EL,a sad i oko F4.Nadam se da ce pored svih muka oko svega u EL otici samo "nasi" klubovi.

james

pre 11 godina

nasa organizacija se pokazala u nisu, ne mozemo vise da organizujemo ni sahovski turnir a da ne dodju mentoli i pobiju se.jeste treba da nam ga daju pa posle da broje mrtve.karikatura od drzave

sub zero

pre 11 godina

Laktaši su mali gradić sa 5-6000 stanovnika. Dvorana je inače estetski prihvatljiva ali prima 3000 gledalaca, a međunarodni aerodrom se nalazi par kilometara od laktaša u mjestu Aleksandrovac.

Stefan

pre 11 godina

Ovo najvise odgovara Zvezdi jer Igokea moze u svojoj dvorani da osvoji F4 i u tom slucaju bi Zvezda isla direktno u EL pa cak i da ne osvoje F4 jer je druga,takva su pravila.

Tolle

pre 11 godina

Stanite malo, kako moze da izjavi da su rezultati bili glavni kriterijum kad se jos ne zna 100% ko ce biti prvi na kraju ligaskog dela?Ko to sebi daje za pravo da unapred upise poraz Krke u Laktasima?Smejurija sta radite ove sezone sa ligom.

nnidza

pre 11 godina

Pošteno oni i treba da budu organizatori. Rezultatima su zaslućili...
E sada postavlja se pitanje njihovog nastupa u ABA ako ne poseduju minimum uslova koje propisuje ULEB, s' obzirom da su pravila ULEB-a i pravila ABA (to su nam demonstrirali pred kraj lige). Ako ULEB propisuje minimalnu dvoranu, blizinu aerodroma i to važi za učesnike takmičenja koji su pod pokroviteljstvom ULEBA-a onda i svaki učesnik ABA lige mora da ispunjava date kriterijume kako bi se takmičio. Ovde se vidi da ULEB želi klubove sa navijačima, propisnim dvoranama a ne želi sela i seoca u elitnom takmičenju. Pametna odluka po meni. Klub čine igrači, navijači, dvorana, uslovi za igru, mlade ekipe sa školama košarke. Mafijaški ili politički klubovi nikome nisu od interesa...

ivan

pre 11 godina

Ukoliko organizacija F4 nije isplativa organizatoru (timu koji organizuje), nijedan klub ne treba to da prihvati na sebe. Nek vlasnici ABA lige nadju sami gde ce se igrati...

Srdjan

pre 11 godina

Sta god mi mislili o ABA ligi, ona ce nam ove godine doneti 2 direktna prestavnika u EL, sto realno ovako ne bi mogli da imamo?! Prema tome, ove sezone ce nam se ucesce u ovoj neorganizovanoj i privatnoj ligi debelo isplatiti i zato braco Srbi, nakrivimo kapu i uzivajmo!!!

Sasa

pre 11 godina

Pa to je smesno da se po selima gde ni asfalt jos nije prosao igra finale.
Mislim nije krivo to selo nista, nego je to smesna liga koju treba ukinuti.
A tebi Dragane svaka cast , brate hoces li se ikad skloniti makar da kosarku mozemo da gledamo u BG ako nemamo nista drugo.

zmaj

pre 11 godina

mozda i najbolja opcija za Zvezdu s obzirom da ce tamo imati veliku podrsku navijaca,mada mislim da je ovo kompromisno resenje jer Igokea sigurno nece u El pa im dali f4 kao utesnu nagradu

Ko bi rek'o cuda da se dese

pre 11 godina

Pa dobro....taman iskuliramo kroz Semberiju,skoknemo do Banjaluke,odemo do Laktasa,tamo nam se pridruze jarani Borisa Savovica i onda svi zajedno osvojimo trofej i mirna Bosna!:-)

Ratko

pre 11 godina

Sad nikako ne bi valjalo da se igra sa Igokeom u polufinalu jer im finale omogucava direktan plasman. Ako Zvezda udje u finale sa Igokeom te dve ekipe idu direktno. Polufinale.CZV i Partizan, Radnicki i Igokea.

Veliki Dinjo

pre 11 godina

Bas nas briga gde ce da se igra, Zvezda dolazi po titulu!

odmah i da odgovorim ovim dusebriznicima kako je Zvezda pala, nije pala nego kroji respored tabele kako joj odgvoara, nama je prvenstvo zavrsilo pobedom protiv Krke, sad cekamo F4, ne bojte se nismo preko noci zaboravili igrati!

i zasto je F4 krajem Aprila? pa to mesec posle kraja lige?

slatin

pre 11 godina

Bzvz je ispalo. Trebala je Igokea da odbije. ABA liga tad ne bi imala kud i morala bi da prihvati uslove Beograda. Djilas malo da pocasti Dodika za tu uslugu i svima odlicno.

crash

pre 11 godina

jako glupo,igokea ce biti prva i njoj je svejedno...bolje da bude u beogradu jer ce verovatno partizan i zvezda igrati odlucujuci mec za evroligu...a i bilo bi najvise ljudi u areni

Vlada

pre 11 godina

Grobari ne znam zasto se lozite, vasa sudbina je u zvezdinim rukama, ukoliko Zvezda izgubi obe utakmice necete se plasirati na final four zbog losije kos razlike od Buducnosti i Radnickog. Cao zdravo!

zvezda do groba

pre 11 godina

@PFC, 13. mart 2013 11:03
drhtis sine, drhtis jer ako pustimo obe utakmice buducnost i radnicki vi ste ti koji cete izduvati a ne mi!!!
ajmo zvezdo, sad kad je najbitnije pusti obe utakmice, neka crknu dusmani JER KAKO KAZE VELIKI MAG KOSARKE dule MOEZ NAM SE BRE!!!

nikola stojkovic

pre 11 godina

zasluzili ljudi da organizuju f4 aba lige.
sto se tice el i ko ce predstavljati ovu ligu sledece sezone, to ce tek biti problem. od prvih 5 ekipa samo dve ispunjavaju uslov. ne verujem da ce el dozvoliti igokei da igra u laktasima niti imaju dvoranu niti imaju hotele niti imaju aerodrom. mogu da igraju u sarajevo ali to bi za dodika bilo pogubno. ne verujem da ce el dozvoliti predstavniku bih da igra u srbiju. radnicki takodje nema dvoranu nema aerodrom, buducnost nema dvoranu. dolazimo do toga da ovu ligu mogu predstavljati samo glavni gradovi, osim podgorice, i to je realnost sa kojom se moramo pomiriti. (takva se politika vodila) daleko smo mi kao drzava od evrope, mozda samo bg, sto dokazuje i ovaj primer.

Zoran

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da ce dati da se f4 odrzi u LAKTASIMA!!! Pa zar pored najverovatnije 3 Srpska kluba i pored Arene,Pionira,Niskog Caira dopustimo da se ode u Laktase!!!!! Strasno,Beograd je obezbedio halu za DZ,a ostalo bi trebalo da bude na ligi,isto ce uraditi i Igolea,pa nece ni oni platiti 100 000e,vec ce samo das ti halu!! Sramota za celu ligu i njeno rukovodstvo ako se ne bude igralo u SRBIJI jer mi to zasluzujemo godinama unazad!!

Josko Martinoski,Tetovo

pre 11 godina

Bilo je nekih reci da se igrati na neutralnom terenu, u Skoplju. Voleo bih da se to desi, da bih uzivo gledao moju Zvezdu kako osvaja ABA ligu. Ne znam zasto je to izmenjeno, ali verujem da ovo ipak nije konacna odluka. Vo sekoj slucaj, kade i da se igra, siguren sum deka Zvezda ce pobedi, zato sto realno ima najkvalitetna ekipa. Ako do trofejot stigneme pobeduvajci go Partizan, uste podobro!

Monarhista

pre 11 godina

Lisac i ostali ljisci bacaju kosku medju Srbe....nikad al nika se mi opametiti necemo...ja bih istupio iz te lige pa makar bili pod sankcijama bili 500 godina...a ne bi bili ni dan garantujem glavom!!!!"!!

Pablo

pre 11 godina

Ovo što se dešavalo ovih nekoliko nedalja u ABA ligi je samo pokazatelj da klubovi trebaju da osnivaju lige, a ne tamo neki mutni likovi da im određuju na pola prvenstva ko će da organizuje završni deo i da tek pred kraj saznaju timovi ko ima šanse za direktan odlazak sa prve pozicije u EL.
Zbog toga što je Igokea ovom odlukom najviše oštećena dato im je da održe završni turnir.

Shone

pre 11 godina

Dokle ce srbski klubovi da popravljaju kvalitet kosarke ostalih bivsih republika , dosta sa ovom lakrdijom , okrenimo se tradiciji naseg prvenstva a oni nek igraju u Lahtasima , i ostalim provincijama , jos da apsurd bude veci da idemo na teren gde predsednik kluba pokazuje gostojucim navijacima srednji prst, pa dokle vise to ! Primitivizmu nikad kraja !

branko kockica

pre 11 godina

@Ma sta je s vasim mozgovima, ovo su slucajevi za izucavanje..., 13. mart 2013 14:43
a gde je decko pogresio reci mi molim te...ispitaj ti mozak tvog maga kosarke...jer kako on kaze: MOZE NAM SE DA IH PUSTIMO...PA CETE DA IGRATE FINAL FOUR U MALOJ MOSTANICI!!!

posteni dulence

pre 11 godina

Bas fino, znaci igokea ide na to da proba da osvoji ... sada ce opet poceti kme, kme, sto nije i pioniru, jer salala i drustvo samo na galamu, frku i poznate im metode ulaska u sudijske svlacionice mogu necemu da se nadaju, a ovako mrka kapa ...

peXX

pre 11 godina

Kako onda moze kad ne ispunjavaju uslove za Euro ligu??
Kako moze kad Dodik-CI ne dozvoljavaju Delijama iz RS da prisustvuju??
Kako kad nemaju aerodrom u krugu od 100km????
Kako???
. . .

Ivan Nis

pre 11 godina

E sad Djilase, Zvezda ima da gleda Euroligu na TV jer ce Partizan biti sampion.Sramota da tri meseca ne moze da odluci da li CE ili NECE da organizuje F4.Bruka za Srbiju a ovamo hocemo dva mozda i tri tima u Euroligi.

ja

pre 11 godina

sta je bre najpostenije ?...Igokea sa tom istom halom ne moze ni Intertoto kup da igra a kamoli Evroligu, a sad je vrhunac svega sto moze Final Four da se igra u Laktasima

Makaveli

pre 11 godina

1. Aleksandovac nije gradic, nego selo, kao sto je neko tacno napisao. Nalazi se na putu koji vodi u pravcu Gradiske i HR granice...pored puta (koji ima samo jednu traku u oba pravca i koji je pun rupa, mrtvih zivotinja itd.) se peku prasici i jagnjetina. Sou program.
2. Ova ABA liga ako sebe smatra iole ozbiljnom bi trebala da uvede jasna pravila takmicenja. Ovako sve to ispada smesno. Ostalo desetak dana do F4 a oni jos uvek ne znaju gde ce se igrati???!!!
3. Ovi iz Igokee jos uvek misle da ce igrati Evroligu??? Hahaha...zamisljam vec igrace Barselone kako odusevljeno iskacu iz busa i narucuju prasetinu pored puta.

Idi bre...

Sale

pre 11 godina

Sledece sezone pod hitno uvesti Play-off to je jedino resenje ...
partizan-C.Zvezda 78:92
partizan-C.Zvezda 69:78
C.Zvezda-partizan 84:76
Znaci u polufinalu imamo trening ...

Vlada

pre 11 godina

Grobari ne znam zasto se lozite, vasa sudbina je u zvezdinim rukama, ukoliko Zvezda izgubi obe utakmice necete se plasirati na final four zbog losije kos razlike od Buducnosti i Radnickog. Cao zdravo!

Lazni ljudi

pre 11 godina

Samo ne Beograd.Covic je spreman na sve da bi se dokopao Eurolige,a u Beogradu(Srbiji) moze da manipulise na milion nacina.Viteska borba za njega nema smisla.F4 van Beograda pa neka pobedi najbolji.

Despot65

pre 11 godina

Pomaze bog braćo Srbi...Prvo Laktasi su grad a ne selo..drugo imaju aerodrom"Mahovljani" a kao trece ako i negiraju tu igrace u Banja Luci...a vi mrzite nas preko Drine i samo lupajte gluposti..a IGOKEA je Prvaaaaaa

zzz

pre 11 godina

I osta FMP bez Evrolige!!!
(PFC, 13. mart 2013 11:03)

Oni i ne igraju ABA ligu iz koje se ide u evroligu, ali zato igra Zvezda, to te je dva puta zabolelo. A bogami igra i Solnok ;)

Mungos

pre 11 godina

Grobari jel ste i dalje sigurni da kao cetvrti igrate sa njima u Laktasima polufinale? Njima finale omogucava direktno ucesce? Po meni za Zvezdu je bolje sto se igra tamo jer smo kod kuce liseni podrske vatrenih pristalica. Na strani znate kad Pattizan i Radnicki mogu da nas dobiju u polufinalu? Kad na vrbi rodi grozdje kad se rodi Karadjordje.

Sasho

pre 11 godina

Partizan ce imati domacinsko navijanje i sudjenje!Euroliga zna kome je ostala duzna A licencu na 3godine pa ce sa time i da pomognu partizanu da i sledece godine igra euroligu!

Lomunac

pre 11 godina

@Pexx:
Kakve veze ima sto im sala ne ispunjava uslove za EL, ovo je finale ABA lige, 3100 sedista je OK kapacitet, moze i vise ali s obzirom da su konkurenti bili Nis, Skoplje, Kragujevac... Sa slicnim ili 10-15% vecim halama onda nema veze!
Ko bre brani delijama iz RS da dolaze u Laktase, cemu te lazi, koji god delija bude zeleo da dodje da bodri FMP, ili neki drugi klub, posto je zvezda ugasena, slobodno moze!!!

fabricio

pre 11 godina

Samo da kazem ovom sto pominje da Igokea ne moze sa ovakvom halom ni intertoto kup da igra,da je intertoto kup takmicenje u fudbalu koje vise ne postoji,zaista nestrucna izjava,ali iskreno vam to kazem.

Dzek

pre 11 godina

Za vas nepismene par informacija: Laktasi su grad od 15tak hiljada stanovnika, od Banja Luke se udaljeni svega 18km, obzirom da je iz Laktasa Dodik, u grad se ulaze mnogo novca i veoma je uredjen, a dvorana napravljena pre godinu i spada medju 3 najmodernije u aba ligi jedino je kapacitet malo problem al i to ce se sredit. Eto ukratko za vas ljubomorne Boegradjane ma informacija !

Zoran

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da ce dati da se f4 odrzi u LAKTASIMA!!! Pa zar pored najverovatnije 3 Srpska kluba i pored Arene,Pionira,Niskog Caira dopustimo da se ode u Laktase!!!!! Strasno,Beograd je obezbedio halu za DZ,a ostalo bi trebalo da bude na ligi,isto ce uraditi i Igolea,pa nece ni oni platiti 100 000e,vec ce samo das ti halu!! Sramota za celu ligu i njeno rukovodstvo ako se ne bude igralo u SRBIJI jer mi to zasluzujemo godinama unazad!!

ja

pre 11 godina

Umesto Arene sa kapacitetom od 25.000 mesta igrace se u Laktasima gde je kapacitet 3.000 mesta, i sve to zbog skrtosti gradske vlasti. Odmah smeniti Djilasa i DS.

Konstatacija

pre 11 godina

@(Ivan Nis

kada ti kazes da ce Partizan da bude sampion onda ce da bude tako.Ali gledaces iduce godine tvoj tim u Kupu Evrope.Zasto bi Beograd pljunuo 100 hiljada evra nekom Liscu kao kotizaciju plus ostali troskovi.Sto tvoj tim mali budzet ne ispovrti 100 hiljada evra. F4 uopste nije proifitabilan. Jedan dan Arene kosta 25000 evra.Puta cetiri pet dana.I onda da se tvoji izivljavaju nad stolicama kada budete ispali

Milton

pre 11 godina

Pošteno,
Znači Igokea i Partizan idu u EL.
FMP možda u kvalifikacije (bez drmusanja koševa i pretnji nasiljem nemaju šanse za titulu).

Boris

pre 11 godina

Informacija nije zvanicna, o cemu ilustrativno govori i Lisceva izjava od pre sat-dva da je ”malo verovatno da se F4 igra u Laktasima”. A ovima koji se loze posle dve vezane pobede predlazem da se ujedine i zvanicno sa Igokeom pa da formiraju jedan tim. Glupo je da ih do kraja sezone otresamo kao u prve tri tekme.

slovenac

pre 11 godina

Pa dobro ako ste svi toliko proti ABA ligi onda istopite od lige i igrajte svoje srbsko prevenstvo. Niko vas ne drži u ovoj ligi. Vec ste dosadni sa time da so svi proti vama. Igrajte svoje srbsko prevenstvo i sve ce biti opet super i ok.

komsija

pre 11 godina

aravno da ce se igrati u Laktasima, kad je Milorad Dodik tajkun platio za tu odluku. Lako se rasipati sa narodnim parama...
(Vlado Banja Luka, 13. mart 2013 13:19) ..........Vlado...previse citas Kurir i Informer

Sasa

pre 11 godina

Pa to je smesno da se po selima gde ni asfalt jos nije prosao igra finale.
Mislim nije krivo to selo nista, nego je to smesna liga koju treba ukinuti.
A tebi Dragane svaka cast , brate hoces li se ikad skloniti makar da kosarku mozemo da gledamo u BG ako nemamo nista drugo.

Delija

pre 11 godina

I osta FMP bez Evrolige!!!
(PFC, 13. mart 2013 11:03) Da Fmp sa grbom C.Zvezde sa istorijom kluba C.Zvezde, sa bojama kluba C.Zvezde ... E taj FMP ako samo udje u finale najverovatnije igra Evro ligu ... Tj trebamo da pobedimo partizan koj smo pocepali vec tri puta ove sezone (znaci laganica) a nama nije odg Bg a vama jeste ... Iz prostog razloga sto bi vi imali mnogo vecu podrsku jer grboari podrzavaju Delije bojkotuju ovu ligu ... Tako da veruj mi posle ova informacija za Zvezdu je super, a za tvoj klub uzasna vest ... Inace da kazemo da Igokea mora da udje u finale da bi igrala EL ...

Ivan

pre 11 godina

Pa dobro bre Dragane znamo da ti je stranka u stečaju ali nisi morao toliko da cicijašiš. Sve je bilo dogoverono za spektakal u Areni sa 17000 ljudi ali nisi hteo da se ispružiš za redare i dnevnice pandurima. Sve to ni bi bilo toliko strašno da nisi predsednik KSS kome je valjda dobrobit srpske košarke prva stvar na umu. Umesto toga F4 će se igrati u Dodikovoj prčiji, to je kao kad bi Mega Vizura bila domaćin.

Ранко Србин Република Срб(п)ска

pre 11 godina

Само једно питање за "Београђане" који се шпрдају са Лакташима, ако је Београд тако има све зашто Милорад Чавић тренира у базену у Бањој Луци - зато што је једини базен са 28 стартних блокова и један од 3 најмодернија у Европи. Како кажете да нема аеродром кад има, поготово за Београд летови. и Само да вас питам одакле су вам бабе и дједови родом кад се ви са толико цинизма односите према Лакташима, ја живим у општини Лакташаи и не бих се никад мјењао за "ваш" Београд поготово за набјеђене људе, ископлекисране који у њему живе..... једини прави грађани (који су одавнина ту, у Београду) једини се они неће шпрдати а ви који исмијавате Лакташе сте из селендри, ал нека вам је на част ...једите асфалт и модификовану храну а ја ћу поврће и воће па ћемо видјети ко ће коме да се смеје....поздрав за праве Србе преко Дрине, а за ове жуте сажаљење....слава Богу!!!

vaclav

pre 11 godina

Hala u Laktašima ne ispunjava osnovni uslov za organizaciju - nema aparat za gašenje požara.
Osim toga, veliko je pitanje i da li je šef tamošnje policije član kluba navijača nekadašnje Crvene zvezde, a i nadležnosti AV na toj teritoriji su vrlo tanke.

sub zero

pre 11 godina

Laktaši su mali gradić sa 5-6000 stanovnika. Dvorana je inače estetski prihvatljiva ali prima 3000 gledalaca, a međunarodni aerodrom se nalazi par kilometara od laktaša u mjestu Aleksandrovac.

Brat Grimm

pre 11 godina

Ma boli vas uvo, ispolirajte vi vašeg klemponju iz Barija, a košarku proglasite za sekundarni sport i u narednoj deceniji. Fudbal, košarka, vaterpolo, ko to još prati pored ženske odbojke?! Cmokić :*

i teško je i nije

pre 11 godina

Pošto je puno gluposti bilo, posebno s obzirom na ulog koji je u igri (učešće u EL), ne postoji najbolje riješenje. Ovo je najoptimalnije i u ovim uslovima najpoštenije, najsportskije, pošto će Igokea (valjda) biti prva poslije 26 kola. S obzirom gdje se igra, Igokea neće imati neke velike koristi koliko bi imali Zvezda i Partizan da se igra u Bg.
Ono što pojedinci koji ostavljaju komentare ne znaju, to je da je dvorana u Laktašima odlična. Naravno, nije kao Kombank i ostale arene, zbog veličine, ali je bolje nema u BiH, osim zeničke arene. Ne navijam za Igokeu, neću nikad ni navijati, ali ne treba gledati na Laktaše i Igokeu kao na nekog manje vrijednog, kad se svi takmiče u istoj ligi i jedni druge zaslužuju. Možda isto pomisle i ljudi iz Barse, CSKA, Reala kad dolaze nama (Partizanu), pa se uvijek odnose sa više nego dužnim poštovanjem. Naravno, dobijali smo ih, ali smo i gubili po "selima". Ne treba se "duvati" kad nema razloga, a posebno kad ga ni nema!

erred

pre 11 godina

Ne verujem znaci ovi slovenci I hrvati ja celu lige nikad nece dozvoliti da se igra u srbiji al zato Moze po selendrama po zagrebu ljubljani I tako I znam da su laktasi u rs ali to je Kao da se u beogradu izabere petlovo brdo za f4!

IME

pre 11 godina

Kako ovde pojedinci lupetaju...sram vas bilo ne znate ni geografiju, ni neke stvari iz opste kulture, a kao ameri su smesni!? Sramota...

Kao prvo, Banja Luka ima aerodrom, ukoliko to pojedinci ne znaju, i to je jako blizu Laktasa, svega nekoliko kilometara. Cak imate i let BL - Beograd, ukoliko neko zeli to i da proveri.

Kao drugo, dvorana u Laktasima je napravljena prosle godine, i 100 puta je modernija od raspalog Pionira recimo, a to sto nisu planirali da igraju tu evroligu pa su napravili kapacitet 3500 a ne 5000+, to je vec do njih. Momci su prvi, zasluzeno, izderali su i Partizan i Zvezdu i sve ostale, tako da zasluzuju da budu domacini.

Veliki Dinjo

pre 11 godina

Bas nas briga gde ce da se igra, Zvezda dolazi po titulu!

odmah i da odgovorim ovim dusebriznicima kako je Zvezda pala, nije pala nego kroji respored tabele kako joj odgvoara, nama je prvenstvo zavrsilo pobedom protiv Krke, sad cekamo F4, ne bojte se nismo preko noci zaboravili igrati!

i zasto je F4 krajem Aprila? pa to mesec posle kraja lige?

NEDJA

pre 11 godina

Kad vec prvo mesto Igokei u ligaskom delu ne garantuje Evroligu onda je naravno najpravednije da se fajnal-four odrzi u Laktasima.Hala prima 3500 ali je nova,lepa i moderna.Partizan pobedom u Skoplju i nad Solnokom obezbedjuje 3. mesto i u polufinalu ide na Zvezdu koja je u padu forme i taj mec ce direktno odluciti ko ce u Evroligu i prilika da im vratimo za sva tri poraza onda kad je najbitnije i kad ce ih najvise boleti.

zmaj

pre 11 godina

mozda i najbolja opcija za Zvezdu s obzirom da ce tamo imati veliku podrsku navijaca,mada mislim da je ovo kompromisno resenje jer Igokea sigurno nece u El pa im dali f4 kao utesnu nagradu

divac

pre 11 godina

Ovo najvise odgovara Zvezdi jer Igokea moze u svojoj dvorani da osvoji F4 i u tom slucaju bi Zvezda isla direktno u EL pa cak i da ne osvoje F4 jer je druga,takva su pravila.
(Stefan, 13. mart 2013 11:57)
kakav nebulozan komentar,dal si svestan šta si napisao..

zvezda do groba

pre 11 godina

@PFC, 13. mart 2013 11:03
drhtis sine, drhtis jer ako pustimo obe utakmice buducnost i radnicki vi ste ti koji cete izduvati a ne mi!!!
ajmo zvezdo, sad kad je najbitnije pusti obe utakmice, neka crknu dusmani JER KAKO KAZE VELIKI MAG KOSARKE dule MOEZ NAM SE BRE!!!

Ma sta je s vasim mozgovima, ovo su slucajevi za izucavanje...

pre 11 godina

Grobari ne znam zasto se lozite, vasa sudbina je u zvezdinim rukama, ukoliko Zvezda izgubi obe utakmice necete se plasirati na final four zbog losije kos razlike od Buducnosti i Radnickog. Cao zdravo!
(Vlada, 13. mart 2013 13:05)


Lakse ti je bilo da napises:"Ljudi, ja sam glup covek", i da se ne trudis vise.... Ajde, kako ti kazes, cao zdravo...

Josko Martinoski,Tetovo

pre 11 godina

Bilo je nekih reci da se igrati na neutralnom terenu, u Skoplju. Voleo bih da se to desi, da bih uzivo gledao moju Zvezdu kako osvaja ABA ligu. Ne znam zasto je to izmenjeno, ali verujem da ovo ipak nije konacna odluka. Vo sekoj slucaj, kade i da se igra, siguren sum deka Zvezda ce pobedi, zato sto realno ima najkvalitetna ekipa. Ako do trofejot stigneme pobeduvajci go Partizan, uste podobro!

kozmin kontra

pre 11 godina

Kako onda moze kad ne ispunjavaju uslove za Euro ligu??
Kako moze kad Dodik-CI ne dozvoljavaju Delijama iz RS da prisustvuju??
Kako kad nemaju aerodrom u krugu od 100km????
Kako???
. . .
(peXX, 13. mart 2013 11:02)

pa tako lepo! vidis da moze! i sta ces sada? mozda tek "sledece sezone"?

Tolle

pre 11 godina

Stanite malo, kako moze da izjavi da su rezultati bili glavni kriterijum kad se jos ne zna 100% ko ce biti prvi na kraju ligaskog dela?Ko to sebi daje za pravo da unapred upise poraz Krke u Laktasima?Smejurija sta radite ove sezone sa ligom.

toni kukoč

pre 11 godina

Ima san u planu do bg, na koncert i final4, pa pogledat ako se spoje cz i partizan.
I onda ovaj Bilić da f4 nekom selu kojeg ni na karti nema.
E moj Biliću ko i tebe stavi tamo, lapane

Dule nije krao uzinu nasoj deci sa Kosova

pre 11 godina

Bas fino, znaci igokea ide na to da proba da osvoji ... sada ce opet poceti kme, kme, sto nije i pioniru, jer salala i drustvo samo na galamu, frku i poznate im metode ulaska u sudijske svlacionice mogu necemu da se nadaju, a ovako mrka kapa ...
(posteni dulence, 13. mart 2013 11:05)
Bas si mi ti posteni, zamena teza, ako neko u ovom milenijumu nadu crpe samo na galamu, frku i poznate metode bacanje kesice urina na teren, drmanjem koseva i po nalogu prekidanje utakmica da bi se dedice odmorile, onda ste to vi najsrBskiji.

deran

pre 11 godina

Delije ne prate ovu lakrdiju od lige i upravo sad se vidi da ispravno postupaju,prvo ono za plasman u EL,a sad i oko F4.Nadam se da ce pored svih muka oko svega u EL otici samo "nasi" klubovi.

lanako

pre 11 godina

Aleksandovac nije gradic, nego selo, kao sto je neko tacno napisao. Nalazi se na putu koji vodi u pravcu Gradiske i HR granice...pored puta (koji ima samo jednu traku u oba pravca i koji je pun rupa, mrtvih zivotinja itd.) se peku prasici i jagnjetina. Sou program.
2. Ova ABA liga ako sebe smatra iole ozbiljnom bi trebala da uvede jasna pravila takmicenja. Ovako sve to ispada smesno. Ostalo desetak dana do F4 a oni jos uvek ne znaju gde ce se igrati???!!!
3. Ovi iz Igokee jos uvek misle da ce igrati Evroligu??? Hahaha...zamisljam vec igrace Barselone kako odusevljeno iskacu iz busa i narucuju prasetinu pored puta.

Idi bre...
(Makaveli, 13. mart 2013 12:38) ...........Vidim da dobro poznajes geografiju, iz tvog komentara zakljucujem ili si navijac Borca ili si gledao na Google Earth. samo neznam gde si nasao krepale zivotinje i rupe a sto se tice pecenih prasica ...pa boze moj ovde zive Srbi.....

Kleo

pre 11 godina

Ovo je sramota, najblaze receno. Od kada postoji ova liga, njeni celnici su se stalno nesto prsili, izjavama da je to najbolja liga, jedna od najjacih u evropi, sa dobrom organizacjom i sl... Sve uspjehe, pa cak i uspjehe klubova clanica su pripisivali na licni konto, da je to zasluga lige ... Ovo sto se desilo od pocetka sezone, pa nadalje, i sve ove komplikacije do kojih je doslo, iskljuciva je zasluga gospode koja vodi ovo takmicenje, i koja nije sposobna da rastumaci pravila krovne organizacije. I to cijelu sezonu. I onda kada se javi neki sluzbenik Evrolige i izjavi koja su pravila, nastaje balkanski haos...
Nazalost taj haos jos uvijek traje, i celnici lige nisu sposobni da ga rijese, jer ne znaju kome da dodijele domacinstvo Final-foura... I jos sa svojim izjavama kontriraju jedni drugima, jedan kaze bice ovde, drugome se to ne svidja, i tako u krug.

Monarhista

pre 11 godina

Lisac i ostali ljisci bacaju kosku medju Srbe....nikad al nika se mi opametiti necemo...ja bih istupio iz te lige pa makar bili pod sankcijama bili 500 godina...a ne bi bili ni dan garantujem glavom!!!!"!!

hari rednap

pre 11 godina

Po čemu sve mora da se održava u BG i vrti oko Zvezde i Partizana?
Igokea je igrama u sezoni zaslužila Evoligu, ljudi su ćutali i radili.
Iskreno bih voleo da finale igraju Igokea i Radnički, čak i Budućnost, nego oni koji sebe doživljavaju kao "instituciju", a smaraju nas svojom tabloidnom pljuvačinom.

Shone

pre 11 godina

Dokle ce srbski klubovi da popravljaju kvalitet kosarke ostalih bivsih republika , dosta sa ovom lakrdijom , okrenimo se tradiciji naseg prvenstva a oni nek igraju u Lahtasima , i ostalim provincijama , jos da apsurd bude veci da idemo na teren gde predsednik kluba pokazuje gostojucim navijacima srednji prst, pa dokle vise to ! Primitivizmu nikad kraja !

ISTINA

pre 11 godina

Zasto mora da se igra u Beogradu ???? Pa i Igokea je ucesnik ABA lige , zasto ne izaci u susret klubu koji je od pocetka sezone lider ? Uostalom svi znamo ako zelis da budes sampion moras sve pobediti zato podrzavam odluku

student_iz_parka

pre 11 godina

@ JMBG

Nije to nikakvo selo, vec jedan jako lep i sredjen mali grad. Jako fino mesto koje je mnogo urednije, da ne kazem civilizovanije i od jednog Beograda u kome sam zivim i odakle sam. Ali kompleksi su cudo.

Po rezultatima, Igokea je sigurno zasluzila da bude domacin, a svi srpski klubovi (klubovi iz Srbije) ce tamo biti fantasticno docekani, cak bolje nego u Beogradu!

Sića - ovo je odavno (evro)liga

pre 11 godina

BRUKA!!! Dokaz da je ovo već odavno (evro)liga. Grad Beograd nije mogao ili hteo, a i ne treba, da uplati 100.000 evra za organizaciju i gosp. Lisac odmah odustao od BG-a. RS treba promocija, slažem se, ali jedno malo naselje da li treba da bude domaćin najvećeg klupskog košarkaškog događaja u regionu (bez dovoljnog broja hotela, mesta na tribinama, infrastrukture, adekvatnih prilaza sportskom objektu)? Očigledno danas RS ima ljude koji su spremni debelo da plate svoju promociju kroz košarku. A zaboravio je gosp. lukavi Lisac na 20.000 karata puta 2 dana, kao i besplatnu arenu, zatim na jačanje imidža lige, zarad pustih 100.000 ili malo više evra.
Zvezda i Partizan trebaju da napuste ovu smešnu ligu, za koju ni Tegeltija nakon tri meseca istraživanja još nije saznao ko ide a ko ne ide sledeće sezone u onu pravu (sa propisanim standardima) Evroligu.

Krang

pre 11 godina

To nije gradic vec selo.(JMBG, 13. mart 2013 11:03)Očigledno nisi bio u Laktašima.
(expert, 13. mart 2013 11:37)---Ocigledno ti nisi bio u gradu!

Ko bi rek'o cuda da se dese

pre 11 godina

Pa dobro....taman iskuliramo kroz Semberiju,skoknemo do Banjaluke,odemo do Laktasa,tamo nam se pridruze jarani Borisa Savovica i onda svi zajedno osvojimo trofej i mirna Bosna!:-)

Sinke Grof

pre 11 godina

Navijam za Partizan i mogu samo da kazem da je ovo posteno! Ono sto je neposteno je to ako Igokea kao prva u ligi ne bude igrala evroligu jer su ljudi mnogo ulozili para,snage i volje da bi ostvarili ovakav ucinak. Moj Partizan je u ovu sezonu usao sa razmisljanjem(procenom) da ce Zvezda i Cedevita biti ispred nas i digli su ruke od evrolige...bilo je po sistemu sta god da napravimo imamo izgovor da smo podmladili tim...ovaj tim nema kvalitet da napravi nesto ozbiljno u evroligi(prodje prvi krug)...Cestitam Igokei od srca na ovoj sezoni a Partizanu zelim sve naj u razigravanju!

Петар

pre 11 godina

Претпостављам да ће улаз навијачима Звезде бити забрањен. Додик тако неће морати да показује прсте. Уосталом, Звезда како игра и Улеб куп јој је превише.

Igokea protiv celog sveta

pre 11 godina

Posteno, Igokea kao buduci Evroligas je to zasluzila.
Dogradice 1000 sedista i igrace Evroligu, mada, timovi iz zapadne Evrope s halama koje nemaju ni 4 000 mesta igraju to takmicenje bez uslovljavanja, sto samo govori o licemerju i diskriminatorskoj prirodi tog navodno tolerantnog, pravednog i drustva sa standardima, koje satro tezimo da dostignemo.
Zato svim srcem navijam za Igokeu da uzme i trofej.

sub zero

pre 11 godina

Nevjerovatno koliko neistina je ovdje izrečeno. Pa međunarodni aerodrom je na 4-5 kilometara od Laktaša, povezan je autoputem do Banjaluke i stiže se za 15-ak minuta. Druga stvar, dvorana gdje igra Igokea nije u Aleksandrovcu, već u Laktašima, jako sređenom i bogatom gradiću, a sama dvoran je svjetlosnim godinama ispred Pionira, ali sa manje mjesta. U samim Laktašima i okolini ima gomila hotela i motela, a samo mjesto je autoputem povezano sa Banjalukom, Zagrebom, Beogradom. Nisam ljubitelj Laktaša, a kamoli dodika i Igokee, ali dajte malo činjenica.

Gić

pre 11 godina

srpski final 4 se igra u srpskoj zemlji nema se potrebe svađati...neka pobedi najbolji,u svakom slucaju ce to biti srpska ekipa...pa nije Srbija sam Beograd,ima tu i drugih gradova Niš,Novi Sad,Banja Luka i manji gradići kao što su Laktaši

Banja Luka

pre 11 godina

1. Aleksandovac nije gradic, nego selo, kao sto je neko tacno napisao. Nalazi se na putu koji vodi u pravcu Gradiske i HR granice...pored puta (koji ima samo jednu traku u oba pravca i koji je pun rupa, mrtvih zivotinja itd.) se peku prasici i jagnjetina. Sou program.
2. Ova ABA liga ako sebe smatra iole ozbiljnom bi trebala da uvede jasna pravila takmicenja. Ovako sve to ispada smesno. Ostalo desetak dana do F4 a oni jos uvek ne znaju gde ce se igrati???!!!
3. Ovi iz Igokee jos uvek misle da ce igrati Evroligu??? Hahaha...zamisljam vec igrace Barselone kako odusevljeno iskacu iz busa i narucuju prasetinu pored puta.

Idi bre...
(Makaveli, 13. mart 2013 12:38)

Ako se vec potpisujes kao Niccolo Machiavelli, tj. pokusavas, onda to uradi bar kako treba...

Drugo, dvorana je u Laktasima, tako da ne znam sta si se uhvatio za Aleksandrovac, s obzirom da Igokea nece igrati u svojoj staroj dvorani. Nisu Laktasi veliki, ali su se veoma razvili kao opstina u poslednjih 10-ak godina, tako da imaju vrhunske uslove i uredjeniji su od bilo kojeg dijela Beograda.

Trece, Spanija kao zemlja je u velikoj finansijskoj krizi, s nekoliko miliona nezaposlenih, tako da bi njima ti prasici itekako dobrodosli. Dodik je u Laktase doveo u tom trenutku sampiona Evrope - Panathinaikos na otvaranje dvorane, tako da ti je komentar besmislen.

Kao sto neko vec rece, sportisti iz Srbije sve cesce dolaze ovdje...pa se ti zapitaj zasto je to tako!?

niki

pre 11 godina

Mislim da je najpostenije,zbog momaka Igokee i ubuduce treba lepo domacin da bude prvoplasirani,a ne da budu teorije zavere zasto se igra u Zagrebu,Beogradu,Ljubljani i ciji je interes.

Ratko

pre 11 godina

Sad nikako ne bi valjalo da se igra sa Igokeom u polufinalu jer im finale omogucava direktan plasman. Ako Zvezda udje u finale sa Igokeom te dve ekipe idu direktno. Polufinale.CZV i Partizan, Radnicki i Igokea.

Labud

pre 11 godina

Izgleda da oni imaju 100 ljada vise nego Beograd. Ovakvu organizacionu sramotu nije smeo Beograd sebi da dozvoli. Pa kafedzije su trljale ruke, kao i hotelijeri i tako dalje. U kosarkaskom smislu je to ok. Igokea je prva bila 95% regularnog dela i zasluzuje bar F4, kad vec nece moci u EL. A da se ne lazemo Grobara i Cigana ima svuda, verovatno i u Kumrovcu, tako da je steta sto se tice publike zanemarljiva. Verni navijaci uvek nadju nacin da podrze svoj klub. Cak i kada navijaju za neki drugi u istim bojama.

Stefan

pre 11 godina

Ovo najvise odgovara Zvezdi jer Igokea moze u svojoj dvorani da osvoji F4 i u tom slucaju bi Zvezda isla direktno u EL pa cak i da ne osvoje F4 jer je druga,takva su pravila.

kosarkaska liga SRBIJE

pre 11 godina

Dace Bog da se ova liga ugasi za godinu,dve jer je postaje potpuno neozbiljna..ako kojim slucajem opstane predvidjam da ce za 2 godine ici samo jedan tim u EL.Valjda ce na vreme to shvatiti nasi timovi i vratiti se u nasu ligu pa da opet stvaramo reprezentaciju kao sto je nekad bila.

nnidza

pre 11 godina

Pošteno oni i treba da budu organizatori. Rezultatima su zaslućili...
E sada postavlja se pitanje njihovog nastupa u ABA ako ne poseduju minimum uslova koje propisuje ULEB, s' obzirom da su pravila ULEB-a i pravila ABA (to su nam demonstrirali pred kraj lige). Ako ULEB propisuje minimalnu dvoranu, blizinu aerodroma i to važi za učesnike takmičenja koji su pod pokroviteljstvom ULEBA-a onda i svaki učesnik ABA lige mora da ispunjava date kriterijume kako bi se takmičio. Ovde se vidi da ULEB želi klubove sa navijačima, propisnim dvoranama a ne želi sela i seoca u elitnom takmičenju. Pametna odluka po meni. Klub čine igrači, navijači, dvorana, uslovi za igru, mlade ekipe sa školama košarke. Mafijaški ili politički klubovi nikome nisu od interesa...

blik

pre 11 godina

Nije u Laktasima vec u Aleksandrovcu, odakle je inace Igokea. A Aleksandrovac je Dodikovo selo izmedju Laktasa i Gradiske.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Banja Luka, 13. mart 2013 12:12)

Pa ti baš sve pomiješao. Zbog drugih ljudi da kažem - dvorana je u Laktašima a ne u Aleksandrovcu. Tamo su prije igrali, u lokalnoj školskoj dvorani.
Inače, kamo sreće da su sve opštine u RS i Srbiji kao Laktaši. A, ovi što ne mogu bez Dodika - opustite se malo, radite, uživajte, gledajte BNTV, čitajte Avaz, šta ja znam,... šta vas već veseli. Nije zdravo misliti stalno samo na jednog čovjeka.
I naravno, svim navijačima Zvezde, Partizana i Radničkog - dobrodošli u Banjaluku i Laktaše.

vasa

pre 11 godina

Mislim da je trenutak pravi da svi Srpski klubovi istupe iz ove cirkus lige pa makar i 5 godina neigrali Evroligu!!!
(Nex Stp, 13. mart 2013 14:14)

To reče navijač kluba koji ionako 14 godina ne zna šta je to Evroliga!!!

Draz

pre 11 godina

aGić Neznam zasto vi svojatate nas klub, on predstavlja nas grad Laktase i nas entitet a ne Beograd i Srbiju, previse sebi dajete za pravo da nase uspjehe sebi prepisujete !

Dulex

pre 11 godina

Znači Dodik se otvorio za 100.000€ koje od strane organizatora F4 idu ABA ligi? Đilas na to nije pristao i otud odjednom Laktaši kao organizatori iako im je hala i pristupačnost najlošija... A ovo: "ključni razlozi za dodelu organizacije F4 Laktašima bili rezultat Igokee koja je lider ABA" mogu da pričaju maloj deci koja i dalje ne kapira da se sve vrti isključivo oko kinte! Inače nakon ove baljezgarije oko učesnika u Evroligi sledeće sezone, ABA liga mi se definitivno smučila! Podižemo kvalitet lige a nemamo apsolutno nikakva prava odlučivanja ili barem učestvovanja u odlučivanju i to ćutke trpimo...

Пећанац

pre 11 godina

Све у свему, одржава се у српском граду, било да су то Лакташи, БЛ, БГ или тако неки град, градић или шта већ

UrosBg

pre 11 godina

Kakva sramota za ABA ligu i ljude koji je vode. Ovo je i vise od komedije. Samo me interesuje da li ce neko konacno odogovarati za sve propuste koje je ABA liga napravila ove sezone. Uvek sam bio za ovo takmicenje, ali ljudi koje vode ligu su mi je ogadili.

http://hoopsuniverse.net

Dzamburu 'n Koma

pre 11 godina

Zar je bitno, gde ce se igrati...
Neka pobedi najbolji i dosta vise sa tim damskim zahtevima...hocete "Medison Squer Garde" i crveni tepih...
Sportsko boriliste prvoplasiranog na tabeli, ni po babu, ni po stricevima i srecno svim ucesnicima!

Nemanja

pre 11 godina

Hoce li neko objasniti neupucenim navijacima Limenki, da nema veze kos razlika na kraju, vec medjusobni dueli. Dakle, ako Buducnost, Radnicki i Partizan imaju isti odnos pobeda i poraza, Partizan je najbolji, jer kad se pogleda mini tabela ta tri tima, ima najbolji medjusobni skor. Dva puta je pobedio Buducnost, i sa vecom razlikom je dobio Radnicki u BG, nego sto je izgubio u KG. Tako da, ne pricajte kad nemate pojma. Partizan za 2 pobede ide na F4 kao treci, a sa jednom, 99% kao cetvti. Sta god vi uradili u poslednje dve, pustajte protivnike koliko hocete. Dobijamo vas u najvaznijoj utakmici, a to je u 1/2 finalu ABA lige. Cao, zdravo!

aki

pre 11 godina

za sve kojima geografija nije jaca strana..laktasi su mali grad,moglo bi se reci i predgradje banja luke..sredjeno i usminkano mijesto,po procjenama najbogatija opstina po glavi stanovnika u republici srpskoj..sa manjom potpuno novom dvoranom!svi su dobrodosli pa se uvjerite sami...

branko kockica

pre 11 godina

@Ma sta je s vasim mozgovima, ovo su slucajevi za izucavanje..., 13. mart 2013 14:43
a gde je decko pogresio reci mi molim te...ispitaj ti mozak tvog maga kosarke...jer kako on kaze: MOZE NAM SE DA IH PUSTIMO...PA CETE DA IGRATE FINAL FOUR U MALOJ MOSTANICI!!!

ica

pre 11 godina

a jos uvek se ne zna ide li prvak regularnog dela direktno u euroligu!!! ovo je najsmesnije takmicenje koje sam pratio u zivotu !!!
sad ce krenuti namestanja kako Partizan da izbegne Zvezdu i obrnuto a oboje da izbegnu Igokeu(sto je nemoguce) ...CIRKUS

marko

pre 11 godina

"jer je prema njegovim rečima Beograd nudio samo dvoranu, dok bi sve ostalo bilo na ligi."

Ovaj deo sve objašnjava, sve bi oni hteli, ali ništa na njihov račun (tu nisu uzeli ni u obzir da li bi igranje fajnal fora u Beogradskoj areni bila prava stvar za ligu, a ne igranje u nekoj hali od 3000 mesta), tako funkcioniše i ULEB pa nije ni čudo što ni pobednik Evrolige jedva sa zaradom od tog takmicenja moze da pokrije trecinu budzeta, a ovi ostali jedva i desetinu, sto je stvarno jadno za sport koji je drugi po popularnosti u Evropi i za drugo najjače klupsko košarkaško takmičenje u svetu.

nikola stojkovic

pre 11 godina

zasluzili ljudi da organizuju f4 aba lige.
sto se tice el i ko ce predstavljati ovu ligu sledece sezone, to ce tek biti problem. od prvih 5 ekipa samo dve ispunjavaju uslov. ne verujem da ce el dozvoliti igokei da igra u laktasima niti imaju dvoranu niti imaju hotele niti imaju aerodrom. mogu da igraju u sarajevo ali to bi za dodika bilo pogubno. ne verujem da ce el dozvoliti predstavniku bih da igra u srbiju. radnicki takodje nema dvoranu nema aerodrom, buducnost nema dvoranu. dolazimo do toga da ovu ligu mogu predstavljati samo glavni gradovi, osim podgorice, i to je realnost sa kojom se moramo pomiriti. (takva se politika vodila) daleko smo mi kao drzava od evrope, mozda samo bg, sto dokazuje i ovaj primer.

slatin

pre 11 godina

Bzvz je ispalo. Trebala je Igokea da odbije. ABA liga tad ne bi imala kud i morala bi da prihvati uslove Beograda. Djilas malo da pocasti Dodika za tu uslugu i svima odlicno.

zoran mitic

pre 11 godina

Koje igre oko Final-four. ABA liga ili bolje receno ABA vlasnici sigurno pucaju od muke je nema njihovih timova u zavrsnom takmicenju. Ali nije sve u tome, mnogo veca je muka kako "drmnuti" pare od potencijalnih srpskih organizatora. Oni (ABA vlasnici) ne zele da plate dvoranu a zele pare od prodaje ulaznica, prodaje TV prava, reklama itd. Mislim da im nista ne treba dati za mufte jer ako nece da plate, neka pokusaju da organizuju zavrsni turnir u HR ili SLO ili FYRM ili HUN pa da vidimo da li ce dobiti dvoranu za mufte, koliko ulaznica ce prodati i koja sredstva ce dobiti od TV prava i reklama. SRB i RS trebaju da cekaju, svejedno gde ce turnir biti, nasi klubovi ce ucestvovati.

cukce

pre 11 godina

Uzas do poslednjeg kola se ne zna gde ce biti f4 a jos gore ne zna se ni koji su kriterijumi evro ligu! Lakrdija od organizacije a cinimi se nikad zanimljivija i dosta kvalitetnaliga!

crash

pre 11 godina

jako glupo,igokea ce biti prva i njoj je svejedno...bolje da bude u beogradu jer ce verovatno partizan i zvezda igrati odlucujuci mec za evroligu...a i bilo bi najvise ljudi u areni

realan

pre 11 godina

ajd zavrsavajte ovu sezonu kako-tako a od oktobra neka svako prasi svoju drzavnu ligu pa F8 turnir i po plasmanu u evro takmicenja.

kru

pre 11 godina

Само једно питање за "Београђане" који се шпрдају са Лакташима, ако је Београд тако има све зашто Милорад Чавић тренира у базену у Бањој Луци - зато што је једини базен са 28 стартних блокова и један од 3 најмодернија у Европи. Како кажете да нема аеродром кад има, поготово за Београд летови. и Само да вас питам одакле су вам бабе и дједови родом кад се ви са толико цинизма односите према Лакташима, ја живим у општини Лакташаи и не бих се никад мјењао за "ваш" Београд поготово за набјеђене људе, ископлекисране који у њему живе..... једини прави грађани (који су одавнина ту, у Београду) једини се они неће шпрдати а ви који исмијавате Лакташе сте из селендри, ал нека вам је на част ...једите асфалт и модификовану храну а ја ћу поврће и воће па ћемо видјети ко ће коме да се смеје....поздрав за праве Србе преко Дрине, а за ове жуте сажаљење....слава Богу!!!
(Ранко Србин Република Срб(п)ска, 13. mart 2013 14:36)

U potpunosti tacno. Vecina njih je erozija dovukla do Beograda, pa se i ne secaju odakle poticu, dice se time da su iz glavnog grada, a sve ostalo nazivaju provincijom. Sve same "institucije". Da nije tuzno stvarno bi bilo smesno.

Djordje Užice

pre 11 godina

... a GLAVNOM GRADU SRBIJE Beogradu mnogo da uloži 150 hiljada € za organizaciju turnira ?! Da nije smešno, bilo bi žalosno !!!

i teško je i nije

pre 11 godina

Pošto je puno gluposti bilo, posebno s obzirom na ulog koji je u igri (učešće u EL), ne postoji najbolje riješenje. Ovo je najoptimalnije i u ovim uslovima najpoštenije, najsportskije, pošto će Igokea (valjda) biti prva poslije 26 kola. S obzirom gdje se igra, Igokea neće imati neke velike koristi koliko bi imali Zvezda i Partizan da se igra u Bg.
Ono što pojedinci koji ostavljaju komentare ne znaju, to je da je dvorana u Laktašima odlična. Naravno, nije kao Kombank i ostale arene, zbog veličine, ali je bolje nema u BiH, osim zeničke arene. Ne navijam za Igokeu, neću nikad ni navijati, ali ne treba gledati na Laktaše i Igokeu kao na nekog manje vrijednog, kad se svi takmiče u istoj ligi i jedni druge zaslužuju. Možda isto pomisle i ljudi iz Barse, CSKA, Reala kad dolaze nama (Partizanu), pa se uvijek odnose sa više nego dužnim poštovanjem. Naravno, dobijali smo ih, ali smo i gubili po "selima". Ne treba se "duvati" kad nema razloga, a posebno kad ga ni nema!

Idi begaj

pre 11 godina

Drago mi je zbog Laktasa ali ne znam da li je njima drago!?
Iz ABA lige satro biraju gde ce se igrati F4 kao da organizatori imaju nesto od toga a ustvari organizator treba da plati 100.000eur.
ABA je dobra samo ako nema bolje

Marko, RS

pre 11 godina

Fino! Banjalučka regija kao jedna od narazvijenijih na ovim prostorima svakako zaslužuje F4, pogotovo sada kad ima i najjači tim regiona mada se ne radi o banjalučkom Borcu ali u svako slučaju Igokea prvi favorit i čestitam našim Igosima na svim uspjesima do sada i prava je stvar što su nam doveli EL u Republiku Srpsku

Nemanja Nbg

pre 11 godina

Ptpuno se slažem da se igra u Laktašima.Jer četri kluba iz Srbije ,a i Igokea je srpski klub.Mnogo je lepše da igramo kod naše braće i da pokažemo da smo jedan narod u vremenu kad nas rasparčavaju.Pokažimo jedinstvo Srba*

iz prve ruke

pre 11 godina

UKRATKO:
Kao prvo hvala svima koji su uz Igokeu, pozrtvobanost i trud su rezultirali uspjehom, vidimo se u Evroligi!

Kao drugo, sto se tice osnovna 3 uslova a to su dvorana, aerodrom i hoteli po redu: Dvorana ce najvjerovatnije da bude rekonstruisana za 1800mjesta jer ispunjava sve uslove Evropskog standarda i nema potrebe da se igra negdje drugo; hoteli: Kaldera 5* ( 4km od hale), San4* ( 200 metara od hale), Parma 4*( 250 metara od hale), dalje aerodrom 3km udaljen od hale, osposobljen sa nekoliko letova sedmicno.

Trece, ko gubi bilo sta ima pravo da se ljuti, ovo je nasa godina, nasa sezona, dakle F4 SE IGRA U LAKTASIMA. Inace, Laktasi su opstina jedna od najrazvijenijih u BiH, koja ima oko 40000 stanovnika, prelijepo sredjen grad sa novom infrastrukturom, udaljen svega 15km od Banja Luke.

ZIVI BILI, CEKAMO VAS RASIRENIH RUKU. VRIJEME JE DA UPOZNATE VELIKU IGOKEU!

smeker

pre 11 godina

Bas je lepo igrati u Laktasima.Dobri ljudi,pravi domacini,nesumnjam da bi sve bilo dobro.Posteno su osvojili ligu i red je da ako zele organizuju i zavrsni turnir.Podrska od Grobara,Igokea i Partizan u EL...

james

pre 11 godina

nasa organizacija se pokazala u nisu, ne mozemo vise da organizujemo ni sahovski turnir a da ne dodju mentoli i pobiju se.jeste treba da nam ga daju pa posle da broje mrtve.karikatura od drzave

Darko

pre 11 godina

Sve dogovoreno F4 igra se u Laktasima. Dogovor pao u petak 8.marta.
Celnici ABA lige boravili u Laktasima i tom prilikom sve dogovoreno.
Nemojte se vise smarati.

Sasa

pre 11 godina

Prosto uvesti pravilo da se F4 organizuje kod prvaka lige i nema nikakve price, ni pritisaka, ni nedoumica. Prvi u ligi, ma ko to bio, zasluzuje da organizuje finalni turnir. Amin.

Toma S Mor

pre 11 godina

Ovo je samo potvrda da nije važna igra pod koševima, već igra iza koševa. Ko će više da ulovi u mutnom! Nije ni problem šta su Laktaši, selo ili varoš, problem su mućke! Ovo je znak, ako u Srbiji ima poštenih u košarci, da se napušta bABA liga i okrene nacionalnoj ligi!!! I ovako će ove godine srpski timovi igrati završni turnir. Uzmite se u pamet ili idite iz košarke (a možete i iz Srbije)!

ivan

pre 11 godina

Ukoliko organizacija F4 nije isplativa organizatoru (timu koji organizuje), nijedan klub ne treba to da prihvati na sebe. Nek vlasnici ABA lige nadju sami gde ce se igrati...

zoka

pre 11 godina

(Makaveli, 13. mart 2013 12:38)

A PAO-u, Himkiju i ovima iz ABA lige ne smeta, pa su bili i to po više dana. Raspitaj se malo, pa onda pričaj

Pablo

pre 11 godina

Ovo što se dešavalo ovih nekoliko nedalja u ABA ligi je samo pokazatelj da klubovi trebaju da osnivaju lige, a ne tamo neki mutni likovi da im određuju na pola prvenstva ko će da organizuje završni deo i da tek pred kraj saznaju timovi ko ima šanse za direktan odlazak sa prve pozicije u EL.
Zbog toga što je Igokea ovom odlukom najviše oštećena dato im je da održe završni turnir.

Srdjan

pre 11 godina

Sta god mi mislili o ABA ligi, ona ce nam ove godine doneti 2 direktna prestavnika u EL, sto realno ovako ne bi mogli da imamo?! Prema tome, ove sezone ce nam se ucesce u ovoj neorganizovanoj i privatnoj ligi debelo isplatiti i zato braco Srbi, nakrivimo kapu i uzivajmo!!!

Ti ces nekog da saljes na lecenje, a tebe ne moze da spasi ni ekspertski tim sa psihijatrije...

pre 11 godina

Ma sta je s vasim mozgovima, ovo su slucajevi za izucavanje..., 13. mart 2013 14:43
a gde je decko pogresio reci mi molim te...ispitaj ti mozak tvog maga kosarke...jer kako on kaze: MOZE NAM SE DA IH PUSTIMO...PA CETE DA IGRATE FINAL FOUR U MALOJ MOSTANICI!!!
(branko kockica, 13. mart 2013 15:30)

Aha, evo jos jednog pacijenta... PA STA AKO IH PUSTITE? Ajde mi molim te objasni, na koji fazon mogu da nas prestignu i Radnicki i Buducnost (naravno ako mi dobijemo obe do kraja), a da vi pri tome ne budete peti... Evo, na brzinu i sazeto (mada sa takvim kapacitetom koji imate, trebalo bi vam objasniti na pet strana): BUD npr, ima -39 u tom krugu, PAR ima +19, znaci razlika je 58 koseva u Partizanovu korist (s tim sto se Partizanova nece menjati i ostace na +19 sta god vi radili), jedini nacin da neko ispadne u tom krugu je da ga vi poduvate, ili da ga poduva Radnicki, jer je njima najbliza Buducnost... Vi mozete ispasti jedino ako vas npr obe ekipe dobiju sa po dvadesetak razlike, Radnicki moze ispasti npr, ako vas Bud razvali sa trideset, a Radnicki vas dobije sa npr pola kosa (ne znam tacno, ali nije ni bitno to su nemoguci scenariji...) Znaci, PARTIZAN moze ispasti (a da vi tako odlucite), samo i samo u slucaju ako ne dobije obe utakmice do kraja.. I daj dosta vise sa tim glupostima, mislim da ste dosadili i svojim navijacima...