NLB: Zvezda slavila protiv Zadra

Košarkaši Crvene zvezde slavili su protiv ekipe Zadra u 25. kolu NLB lige rezultatom 77:72 (17:14, 19:20, 18:17, 23:21).

Izvor: B92

Utorak, 16.03.2010.

20:21

Default images

Ekipa Aleksandra Trifunovića imala je rezultatsku prednost tokom većeg dela susreta. Najefikasniji u domaćem timu je bio Boris Bakić sa 19 poena, Marko Kešelj je postigao 17, uz 7 skokova. U ekipi Zadra Vedran Morović je postigao 20 poena, a Tomislav Ružić 18. "Crveno-beli" su zabeležili jedanaestu pobedu u regionalnoj ligi ove sezone,a u poslednjem kolu Zvezda igra u Sarajevu protiv Bosne.

Od samog starta meča tima Aleksandra Trifunovića bio je u vođstvu, a posle polaganja Radosavljevića u kontri bilo je 34:26. Ipak, patern koji je važio celu utakmicu bio je da Zvezda stvorio solidan višak, a da gosti uspeju to da stignu. Tako je bilo i ovoga puta – trojkama Rančića i Ružića Zadar je uhvatio priključak.

Beograđani su sjajnom igrom početkom drugog poluvremena napravili i dvocifreni suficit nakon pogotka Kešelja (45:34), ali su Plejsted, Ružić i Stipčević do kraja treće deonice zaostatak smanjili na -3 (54:51).

U poslednjoj četvrtini nalet Zvezde išao je preko borbenog i razigranog Bakića, koji je sa šest poena u nizu doneo svom timu +8 (67:59), a posle polaganja istog košarkaša bilo je 71:62 na nepuna dva minuta do kraja.

Domaći su ’jurili’ pobedu veću od šest poena (toliko su izgubili u Zadru), ali su gosti ponovo uspeli da se vrate. Morović je prvo ubecio četiri uzastopna poena, a zatim je pogodio trojku uz zvuk sirene za poraz Zadra od pet razlike (77:72).

Crvena Zvezda: Kešelj 17, Kikanović 4, Radosavljević 2, Rondović, Milošević, Nedović, Stević 12, Radivojević 6, Štimac 7, Bakić 19, Bjelica 10.
Zadar: Rančić 6, Perić 4, Stipčević 11, Boisa, Šarlija, Marčinković, Rzžić 18, Bilan 3, Morović 20, Car, Plejsted 10.

’Crveno-beli’ su trijumfom zadržali teoretsku šansu da zauzmu sedmo mesto i plasiraju se u Evrokup naredne godine. U eventualnom krugu sa Zadrom i Cedevitom Zvezda bi imala prednost, ali za to je potrebno da se desi sledeće – da Cedevita zabeleži dva poraza do kraja (Partizan kod kuće i Cibona u gostima), da Zadar izgubi od Zagreba kod kuće, a Zvezda savlada Bosnu u gostima. Naravno, sve ovo važi pod uslovom da Široki ne napravi senzaciju i ne pobedi Partizan u poslednjem kolu, kao i da Radnički ne ostvari dva trijumfa do kraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: