NLB: Hemofarm slavio u Ljubljani

Košarkaši Hemofarma pobedili su Olimpiju u Ljubljani sa 79:72 u 13. kolu NLB lige.

Izvor: B92

Subota, 19.12.2009.

19:53

Default images

Vrščani su meč prelomili u finišu serijom 12-0 (pet poena Pavkovića), posle koje su poveli 69:63 i do kraja sigurnim izvođenjem penala došli do trijumfa. Boban Marjanović ubacio je 18 poena, Džerod Stivenson imao je 17, a Stefan Marković 5 poena i 12 asistencija. Goste je predvodio Met Volš sa 18 poena, a Sani Bećirović dao je 14. ’Farmaceuti’ sada imaju skor 8-4, uz meč manje, a Olimpija devet pobeda i četiri poraza.

Ekipa Stevana Karadžića je u nekoliko navrata u prvom poluvremenu imala i osam poena prednosti, ali je Volš pogodio ukupno četiri trojke u prvom delu igre i nijednom nije dozvolio da se gosti ozbiljnije ’odlepe’.

Ljubljančani su, fudbalskim žargonom rečeno, preuzel inicijativu i krajem trećeg perioda posle poena Đorđevića došli su do +8 (47:39).

Prednost 5-8 poena domaći su održavali sve do samog finiša, kada je Hemofarm spomenutom serijom 12-0 rešio meč. Ključni nalet Vrščana započeo je Marjanović, nastavio Borisov, potom je Pavković vezao pet poena, a Stivenson je trojkom zaključio seriju.

Do kraja je Pavković bez greške izvodio penale i doneo Hemofarmu vrlo bitnu pobedu u borbi za ’fajnal-for’.

U narednoj rundi Hemofarm gostuje Radničkom u Kragujevcu, a Olimpija dočekuje Zadar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: