Zagreb iznenadio Bosnu u Sarajevu

U premijernom meču novog prvenstva, Zagreb kao gost pobedio Bosnu 71:64.

Izvor: B92

Petak, 09.10.2009.

22:09

Default images

Košarkaši Zagreba u premijernom meču novog šampionata NLB lige pobedili su kao gosti Bosnu u Sarajevu 71:64 i tako odlično započeli novu sezonu regionalnog takmičenja. Na uvek neugodnom gostovanju u sarajevskoj "Skenderiji" gosti su do odlučujuće prednosti došli tokom treće deonice koju su dobili 27:13. Na poluvremenu Bosna koju sa klupe vodi Vlada Vukoičić vodila je 29:27.

Domaći tim je ipak serijom trojki koju je inicirao Zlatko Jovanović počeo da se vraća posle zaostaka 49:61 u 35.minutu, ali nije imao i snage da potpuno preokrene rezultat.

U penal završnicu ušlo se rezultatom 64:67, ali su gosti koje je predvodio jedan od najvećih talenata sa prostora bivše SFRJ Ante Tomić, ipak mirno priveli meč kraju i zabeležili prvu pobedu na terenu na kome mnogi neće moći da računaju na sigurne bodove.

Najefikasniji na meču bio je Krunoslav Simon sa 20 poena, ali je Ante Tomić imao izvanredan učinak sa 14 poena i čak 15 skokova.

U domaćem timu Šehović i Jovanović su imali po 14 poena. Za Zagreb nije igrao iskusni tandem Prkačin (bez minuta na parketu) i Mulaomerović ( 14 minuta bez poena), dok u timu Bosne nije bilo talentovanog Mirze Sarajlije.

Ostali mečevi prvog kola igraju se u subotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: