Lavar Bol: 'Ubio' bih Majkla Džordana 1 na 1

Lavar Bol, otac zvezde univerziteta UCLA Lonza Bola, kaže da bi u svojim igračkim danima bez ikakvih problema pobedio najboljeg igrača ikada Majkla Džordana.

Izvor:

Sreda, 15.03.2017.

17:23

Lavar Bol: 'Ubio' bih Majkla Džordana 1 na 1
Getty Images

"Kada sam bio na vrhuncu, 'ubio' bih Majkla Džordana jedan na jedan. Povukao bih se i čekao bih ga – morao bi da pogodi svaki šut, pošto nije dovoljno brz da bi me obišao. Ja ne bih promašivao kada bi došao ispod obruča, a i traži bih faul svaki put kada bi me udario dok izvodim levi ili desni horog", tvrdi Bol.

O karijeri žive legende Čikago Bulsa i koledža Severna Karolina verujemo da je izlišno pričati, dok je gospodin Bol u sezoni 1987/88, kao član Vašington Stejta, beležio 2,2 poena i 2,3 skoka. Iste godine, MJ je završio sezonu u dresu Bulsa sa prosekom od 35 poena.

Bol senior već neko vreme zabavlja košarkašku javnost svojim smelim izjavama.
Getty Images
Najpre je rekao da je Lonco, kome gotovo svi stručnjaci predviđaju prvo mesto na predstojećem draftu, bolji igrač od Stefena Karija iz Golden Stejt Voriorsa, da bi u razgovoru za 'US Today' – osim tvrdnji da 'Njegovo leteće visočanstvo' ne bi imalo šanse protiv njega – rekao i da je minimalan iznos na koji će njegovi sinovi pristati kada su u pitanju sponzorski ugovori u pitanju milijarda dolara.

To je verovatno nasmejalo i same čelnike 'Najkija', 'Adidasa' i 'Ander armora', a Lavar je dodao i da ne mora sve da bude isplaćeno odjednom, već da može i u "deset rata po 100 miliona godišnje".

Slične izjave sigurno nas čekaju i u budućnosti jer je i Lianđelo, srednji naslednik, na putu ka najjačoj ligi sveta, dok je mlađani Lamelo prošlog meseca došao u centar pažnje ubacivši 92 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: