Kavai Lenard MVP finalne serije

Košarkaš San Antonio Sparsa Kavai Lenard izabran je za najboljeg igrača finalne serije NBA.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.06.2014.

04:59

Default images

Lenard je u finalnoj seriji briljirao i bio je ubedljivo najbolji igrač u mečevima 3 i 4, u kojima su Sparsi pobedili u gostima i prelomili seriju.

Osim što je briljirao u napadu, Lenard je imao najteži moguć posao u odbrani, gde je uglavnom čuvao Lebrona Džejmsa, jedinog Majamijevog igrača koji je dobro odigrao seriju, i uspeo je da na sjajan način ograniči štetu koju je pravila prva zvezda svetske košarke.

Lenard za dve nedelje puni 23 godine a u istoriji NBA samo dva igrača (Medžik Džonsoni Tim Dankan) bili su mlađi od njega kada su dobili "Bil Rasel" nagradu.

Takođe, on je tek šesti igrač u NBA istoriji (prvi posle Čonsija Bilapsa pre pune decenije), koji je postao MVP finala u sezoni u kojoj nije igrao u All Star utakmici.

Lenard je u NBA stigao pre tri godine, kada su ga sa 15. mesta pokupili Pejsersi i odmah ga prosledili u San Antonio u zamenu za Džordža Hila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: