Džermejn O'Nil napustio Indijanu

Izvor: B92, Lokalni mediji

Sreda, 09.07.2008.

23:21

Default images

Dosadašnji krilni centar Indijane Džermejn O'Nil nastaviće karijeru u Toronto Reptorsima. Šestostruki učesnik NBA All-star utakmice stigao je u Toronto u zamenu za beka Ti Džej Forda, slovenačkog centra Radoslava Nesterovića i krilo Macea Bastona.

O'Nil napušta Indijana Pejserse posle osam sezona u tom klubu. Na 519 utakmica imao je učinak od 18,6 poena i 9,6 skokova. Nekadašnji reprezentatiac Sjedinjenih Američkih Država je jedan od najboljih blokera NBA lige, a prošle sezone je prvi put izostao sa All-star utakmice posle šest uzastopnih učešća.

Sa druge strane, Indijana će biti četvrti NBA klub za Nesterovića, koji je prošle sezone u dresu Toronta imao učinak od 7,2 poena i 4,8 skokova. Najveći uspeh tokom devetogodišnje NBA karijere ostvario je u dresu San Antonija, sa kojim je osvojio titulu 2005. godine.

Velika razmena igrača Indijane i Toronta je zvanična, a u najavi je još nekoliko velikih transfera u NBA ligi.

Brend u Filadelfiji, Mageti u Golden Stejtu

Elton Brend
Dosadašnji krilni centar Los Anđeles Klipersa Elton Brend uskoro bi trebalo da potpiše 82 miliona dolara vredan ugovor sa Filadelfijom, prenose američki mediji. Brend, nekadašnji prvi pik na draftu i najbolji ruki u sezoni 1999/2000, već je postigao usmeni dogovor sa rukovodstvom Filadelfije i to uprkos najavama da će, ipak, ostati u Los Anđelesu.

Krilo Kori Mageti, prošle sezone najbolji strelac Klipersa, koji je takođe odlučio da ne produži ugovor sa timom iz Los Anđelesa postigao je načelan dogovor sa Golden Stejtom i uskoro bi sa Voriorsima trebalo da potpiše petogodišnji ugovor vredan 50 miliona dolara. Mageti je bio član Klipersa od 2000. godine.

Slobodno mesto u budžetu Klipersi su iskoristili za dovođenje beka Berona Dejvisa, koji će potpisati petogodišnji ugovor, vredan 65 miliona dolara, a u planu je i angažman krila Džoša Smita (Atlanta) i Emeke Okafora (Šarlot).

Reprezentativac Francuske, krilo Mikael Pjetrus nastaviće karijeru u Orlandu, posle pet sezona u Golden Stejtu. Prošle sezone zabeležio je u proseku 7,2 poena po utakmici. Sa Orlandom je potpisao višegodišnji ugovor, a u sezoni 2008/09 zaradiće 5,2 miliona dolara.

Sa druge strane, njegov saigrač iz reprezentacije Roni Turijaf odbio je da produži ugovor sa Los Anđeles Lejkersima i tako dobio status slobodnog igrača. Turijaf je član Lejkersa od 2005. godine, a ponuda od miliona dolara za sledeću sezonu nije bila dovoljna da ga zadrži u Kaliforniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: