Nevena Ignjatović za B92: „Spremna sam za velike podvige“

Posle povlačenja najbolje srpske skijašice Jelene Lolović našu zemlju će u Svetskom kupu ove sezone predstavljati samo Nevena Ignjatović. 20-godišnja Kragujevčanka će u učestvovati na trkama u tri ski centra, a u razgovoru za B92 istakla je kako su tekle njene pripreme i šta očekuje u aktuelnom izdanju elitnog takmičenja...

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Sreda, 29.12.2010.

20:37

Default images

Ignjatovićeva je sa treninzima počela još u maju i kaže da je veoma zadovoljna priprema za napornu sezonu, koja je za nju uveliko u toku.

Do prve trke smo imali oko 60 dana skijanja. Naravno, u maju je to bilo slobodno skijanje, dok smo u junu polako krenuli i sa kapijama. Treninzi su za mene bili odlični, delimično smo imali sreće sa vremenom, kao i dobrim uslovima. Sviđa mi se što sam iz treninga u trening bila sve bolja i bolja jer smatram da je najbolje da polako, ali sigurno napredujem“.

U dosadašnjem delu sezone mlada Kragujevčanka je učestvovala na FIS trkama u Norveškoj i došla je i do trijumfa.

U novembru sam startovala na osam FIS trka u Norveškoj. Na jednoj od njih sam pobedila u slalomu i došla do odličnih bodova što me je pomerilo na 159. poziciju na svetskoj listi u slalomu i time sa najviše zadovoljna. Na ostalim trkama sam dobro skijala, izdvojila bih superkombinaciju na kojoj sam bila šesta, kao i superveleslalom na kom sa bila deveta. U globalu sam zadovoljna početkom takmičarske sezone i nadam se da ću tako i nastaviti“.
oks.org.rs
Posle odličnih rezultata u Norveškoj, ipak, Ignjatovićeva nije imala baš najbolje uslove za treninge zbog stanja u Skijaškom savezu Srbije.

Nažalost, zbog finansijskih problema u Skijaškom savezu na sneg sam posle Norveške stala tek 18. decembra i tokom ovog, poslednjeg meseca 2010. godine sam imala samo jedan start u Italiji, i na toj trci sam zauzela deveto mesto i došla do dobrih bodova“.

U narednih 20 dana pred srpskom skijašicom su trke u Svetskom kupu, koje će biti održane u Hrvatskoj, Austriji i Sloveniji.

Učestvovaću na trkama na Sljemenu 4. januara, u Flahauu sedam dana kasnije i u Mariboru 15. i 16. januara, i voziću slalom i veleslalom. S obzirom na probleme koje smo imali kraj decembra smo posvetili treningu jer smatramo da sam izgubila kontinuitet koji sam stekla u Norveškoj, ali mogu reći da mi na treningu ide dosta dobro. Trudim se da povratim sigurnost koju sam imala i na početku sezone, a u ovom trenutku se najbolje osećam dok vozim slalom tako da od njega najviše očekujem“.
zurnal.rs
Veliko iskustvo za Ignjatovićevu predstavljaju Olimpijske igre u Vankuveru, na kojima je ostvarila najbolji plasman od svih srpskih individualnih sportista.

Olimpijske igre u Vankuveru su svakako jedno veliko iskustvo za mene i predivan događaj koji ću pamtiti do kraja života. Start u Visledu mi je mnogo pomogao, videla sam da mogu da odskijam jako dobro i pored celokupnog pritiska koji sam nosila. Sada sam mnogo sigurnija i spremna za velike podvige, a uskoro se nadam i one najveće“.

Pored učešća na trkama Svetskog kupa srpska skijašica ima nekoliko napornih meseci pred sobom.

Do kraja zime me očekuje mnogo toga. U januaru ću učestvovati na trkama Svetskog kupa, kao i na Univerzijadi od koje dosta očekujem. U februaru me čeka Svetsko prvenstvo u Nemačkoj, gde ću startovati u slalomu i veleslalomu, a zatim do kraja marta i mnoštvo FIS trka i državno prvenstvo, i borba za nove bodove i pomak na svetskoj lestvici“, rekla je za B92 Nevena Ignjatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: