Nenad Milijaš za B92: „Otišao sam u pravi klub“

Dobre partije od dolaska u Premijer ligu Engleske srpski reprezentativac Nenad Milijaš je po drugi put ove sezone krunisao golom. Vulverhempton je pobedio Barnli, a Milijaš, koji je načeo mrežu gostujuće ekipe, u razgovoru za B92 otkriva koliko ekipi znači njegova dobra igra, da mu je žao što je propustio duel sa Mančester Junajtedom, i kako se oseća jer ga mnogi ljubitelji fantazi fudbala biraju za igrača u svom timu...

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.12.2009.

19:43

Default images

Milijaš ističe da mu mnogo znači to da su njegove dobre igre doprinele dobrim rezultatima Vulvsa u periodu sezone kada ima najviše utakmica.

Znači mi jako puno da kad ja igram i ekipa igra dobro i beleži dobre rezultate u možda nekom periodu koji je najvažniji za klub, kad se lomi da li ćemo ostati u ligi ili ćemo ispasti. Sigurno je da ima još mnogo da se igra, ali ovaj period oko Božića je deo u sezoni kada ima najviše utakmica“.

Cela prva postava Vulverhemptona propustila je utakmicu sa šampionom Mančester Junajtedom, a Milijašu je posebno žao jer je propustio duel sa saigračem iz reprezentacije Nemanjom Vidićem.

To su najveće utakmice, utakmice o kojima sam sanjao da igram, ali dobro, postoji razlog zašto je trener svih deset igrača promenio, da bi bili odmorni za utakmicu sa Barnlijem, koju smo i dobili, tako da je trener ipak doneo dobru odluku, a biće još prilika da odigram takve, velike utakmice“.

Upravo zbog odluke da odmori igrače da bi bili spremni za meč sa Barnlijem menadžer Mik Mekarti se našao na udaru engleske javnosti.

Slažem se sa njim, to je bila pametna i hrabra odluka. Da smo kojim slučajem izgubili od Barnlija, šta bi onda bilo? Sad je sve u redu, pobedili smo, ipak je trener imao najviše problema, on je najviše osetio taj pritisak. Cela Engleska je brujala o tome, što se nije dugo desilo ovde, zbog toga je bio i veći pritisak na nama, ali bili smo odgovorni i pobedili“.
Milijaš je u Vulverhemton došao iz Crvene zvezde, i ističe da je u beogradskom klubu imao drugačiju vrstu pritiska.

Drugačija vrsta pritiska jeste, ljudi drugačije gledaju na poraze ovde. Gleda se kako je klub igrao tokom cele sezone. U Srbiji je situacija drugačija, iako imaš deset bodova i izgubiš, pravi se problem u javnosti. Navikao sam na pritisak, tako da je meni s te strane lakše“.

Srpski reprezentativac naglašava da je napravio pravi potez dolaskom u Vulverhempton i da je dobro prihvaćen sa svih strana.

Nisam se kajao ni tada, davao sam uvek iskrene izjave, i mislio da sam otišao u pravi klub, a sad sam siguran u to. Ovde sam prihvaćen na najbolji mogući način, i od strane igrača, i navijača, i to mi mnogo znači. Premijer liga je veliki izazov, i poslednje utakmice, u kojima igram dobro, mi govore da nisam ni malo pogrešio“.

Pored toga što je zadovoljan svojim partijama u Premijer ligi, Milijaš ističe da je to šampionat u kojem svako svakoga može da pobedi i da to samo govori o jačini lige.

Svaka ekipa se bori za nešto, i ima svoj cilj iz nedelje u nedelju, deset ekipa se bori za opstanak, tri za titulu, a ostale za nastup u Evropi. Ova nedelja je pokazala kako se teško osvajaju bodovi, kiksnuli su i Mančester Junajted i Liverpul i Čelsi, sve velike ekipe su neplanirano izgubile bodove“.
Posebno zadovoljstvo Milijašu je pričinilo saznanje da je mnogim ljudima u Srbiji važan član njihovog fantazi tima, kao i da su mu odlične igre podigle cenu u toj igri.

Lepo mi je što to čujem. Drago mi je što sam nekima pomogao i što sam ušao u tu neku grupu njihovih igrača i nadam se da ću pomagati i ostalima“.

Posle Vidića i Milijaš je dobio svoju pesmu koju mu u poslednje vreme često pevaju navijači Vulvsa.

Postajem svestan toga, nije prvi put da su mi pevali pesmu, pevali su mi i ranije, ali to je sada sve češće i sigurno da mi znači mnogo“.

Igrama od debija u Premijer ligi Milijaš je mnoge iznenadio, a njega je fascinirao jedan igrač Fulama.

„Ima dosta igrača koji su iznenadili, svaka ekipa ima nekog igrača koji je dobar, ali mene je fascinirao Demijan Daf, igrač Fulama, koji je potpuno nepoznat kod nas, a stvarno je odličan“.

Milijaš je Beograd zamenio Birmingemom, za koji kaže da je mnogo mirniji od glavnog grada Srbije.

Lepo je i ovde, nisam imao problem da se naviknem na novu sredinu. Kod nas je život mnogo brži, mnogo je veća gužva, ali i ovaj mir mi prija“, rekao je Nenad Milijaš za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: