Nova vest
Fudbal

Subota, 18.11.2017.

15:45

SL: 'Poker' Boaćija za 'šesticu' Crvene zvezde!

Crvena zvezda deklasirala je Rad na stadionu Rajko Mitić u prvom subotnjem meču 17. kola Superlige Srbije. Zvezda – 6:1 (3:1).

Izvor:

Autor:

SL: 'Poker' Boaćija za 'šesticu' Crvene zvezde!
StarSport

Blistao je Ričmond Boaći postigavši četiri pogotka, a istakao se i Aleksandar Pešić sa dva i isto toliko asistencija, koliko je imao i levi bek Milan Rodić.

Ipak, veliki uticaj na tok susreta imala je situacija iz 20. minuta, kada je Srđan Ajković dobio direktan crveni karton zbog prigovora Petru Piperu, pošto je glavni arbitar prethodno opravdano pokazao na belu tačku posle faula Aleksandra Lutovca.

Petnaest minuta ranije, domaćin je poveo već u četvrtom minutu, kada je Rodić pronašao Pešića, a ovaj sa ivice peterca lako doveo svoju ekipu u prednost.

Posle opisanog incidenta Ričmond Boaći postiže svoj prvi gol sa bele tačke, da bi sve praktično bilo gotovo u 26. minutu – kada je bivši napadač Tuluza idealno proigrao Ganjanina, koji bez ikakvih problema pogađa praznu mrežu sa nekoliko metara.

Iako je igrao sa desetoricom, Rad uspeva preko Lutovca da smanji zaostatak, posle školske kontre u tri poteza, a 'Građevinari' su nastavili u istom ritmu i na startu drugog poluvremena, ali im se to brzo osvetilo.

Rodić je još jednom savršeno centrirao u 54. minutu, a Pešić grudima sa druge stative samo 'spustio' loptu u nebranjen gol, da bi potom devet minuta kasnije, posle loše intervencije odbrane gostiju, Boaći kompletirao het-trik.

Nisu crveno-beli prestajali s napadima, mogli su da postignu još barem tri pogotka, ali jesu jedan, ujedno i poslednji, u 83. minutu – čime je neverovatni Ričmond dodatno ukrasio neverovatnu partiju.

Sada se Gelor Kanga našao u ulozi asistenta, poslao je divan pâs sa sredine terena, a najbolji strelac domaćina bio brži od čuvara za već 17. gol u sezoni u svim takmičenjima.

Ekipa Vladana Milojevića je na ovaj način napravila idealnu uvertiru za možda i meč sezone narednog četvrtka, kada će gostovati BATE Borisovu u pretposlednjem kolu Lige Evrope, koji bi mogao da odluči da i će najtrofejniji srpski klub posle dve i po decenije i na proleće igrati u Evropi.

Uoči utakmice, ispred zapadne tribine stadiona Rajko Mitić otkriven je spomenik prvoj "Zvezdinoj zvezdi", po kojoj stadion i nosi ime.

"Poštovani zvezdaši, otkrivamo spomenik spomeniku, legendarnom Rajku Mitiću koji je spomenik bio za života! Spomenik je u ulici Rajka Mitića, a slava mu je svuda po zemljinoj lopti! Govoreći za života Desanke Maksimović, rekao sam da će ona imati spomenik koji niko nikad neće rušiti i ulicu kojoj nikad niko neće menjati ime. Te reči mogu ponoviti i u ovoj prilici. Stadion Rajko Mitić neće nikada promeniti ime niti će ikad iko srušiti njegov spomenik u njegovoj ulici", rekao je akademik Matija Bećković.

KRAJ – Kao što je bilo i očekivano, Crvena zvezda je rutinski privela meč kraju, zabeležila je jednu od najubedljivijih pobeda u poslednje vreme – ujedno i napravivši idealnu uvertiru za veoma važno gostovanje BATE Borisovu u Ligi Evrope narednog četvrtka.

83' GOOOOOL – Posle dobrog šuta Njegoša Petrovića i dobre intervencije Borjana, Boaći kompletira fenomenalnu partiju 'pokerom' – Gelor Kanga poslao je divan pâs sa sredine terena, Boaći bio brži od odbrane rivala i lako još jednom zatresao mrežu – 6:1.

76' IZMENA – Slađan Nikolić odgovorio je dvosturkom ismenom, Lazar Milošev ustupio je mesto Bošku Guzini, dok je Marko Stojanović ušao na mesto Marka Stojanovića.

72'IZMENA – Milojević se odlučio da iskoristi sve izmene, pa se uskoro na terenu umesto Nemanje Milića našao Luka Adžić, a Nenad Milijaš zamenio je Mičela Donalda.

63'GOOOOOL – Gotovo svaki napad crveno-belih bio je šansa za novi pogodak domaćina, a tako je i bilo u 63. minutu kada je Boaći kompletirao het-trik.

Filip Stojković je centrirao sa desnog boka, odbrana Rada loše reagovala, a Ganjani iz odbitka uhvatio volej za 'petardu' – 5:1.

60' IZMENA – Oba trenera izvršila su prvu izmenu na nešto više od pola časa pre kraja. Trener gostiju izveo je strelca Lutovca i uveo Žarka Grbovića, dok je Milan Rodić ustupio svoje mesto Nemanji Radonjiću, što je značilo i promenu formacije sa tri na četiri defanzivca u zadnjoj liniji.

54' GOOOOOL – Rad je osokoljen golom iz finiša prvog dela igre krenuo napadački i u nastavku, uspeli su nekoliko puta da zaprete, ali Borjan nije imao previše posla. S druge strane, Aleksandru Pešiću ponovo je bila dovoljna jedna prilika da i on upiše svoj 16. gol.

Milan Rodić je još jednom odlično prošao po levom krilu i poslao idealan centaršut na peterac, odakle najbolji strelac domaće lige (13 golova) grudima samo 'spušta' loptu u gol – 4:1.

POLUVREME – Zvezda je potpuno zasluženo otišla na odmor sa velikom prednošću, ali nema sumnje da će crveni karton, koji je i te kako uticao na situaciju na terenu, biti u centru pažnje, posebno jer je, pre samo nekoliko dana, identična situacija viđena u pobedi Beograđana protiv Borca u Čačku.

41' GOOOOOL – Crveno-beli su imali još nekoliko prilika da dodatno uvećaju već veliku prednost, ali je totalna ofanziva ostavila dosta prostora za kontre gostiju, a iz takve jedne situacije ekipa s Banjice i smanjuje zaostatak.

Lutovac je dobio idealan pâs u prostor, povukao loptu i ušao u kazneni, potom sačekao da Milan Borjan padne i plasirao loptu u dalji ugao šutem po zemlji – 3:1

34' – Nastavila je ekipa Vladana Milojevića sa napadima, držala je loptu u svojim nogama i kružila oko kaznenog tražići novu priliku za pogodak. Ponovo je Boaći bio u šansi, posle povratne lopte Filipa Stojkovića na ivicu peterca, ali se okliznuo u trenutku kada je želeo da je pošalje u gol, pa su defanzivci Rada uspeli da otklone opasnost.

26'GOOOOOL – Ako je i posle drugog pogotka bilo kakvih nedoumica, one su svakako otklonjene samo šest minuta kasnije, a strelac je još jednom bio Boaći. Bio je to njegov 16. gol u sezoni, čime je ponovo prestigao Aleksandra Pešića koji ima jedan manje.

Upravo je bivši napadač Tuluza proigrao kolegu iz napada posle prodora po desnom krilu i ulaska u kazneni, a Boaći sa nešto više od pet metara samo ćušnuo loptu u praznu mrežu – 3:0.

20' PENAL – Mirniji period igre prekida Ričmond Boaći sjajnim pokušajem sa ivice kaznenog, ali se Darko Dejanović istakao još boljom paradom.

Upravo posle udarca iz ugla meč je verovatno i rešen – Aleksandar Lutovac povlačio je Srđana Babića, glavni arbitar je opravdao pokazao na belu tačku i pokazao mu žuti, ali je potom isključio Srđana Ajkovića, najverovatnije zbog prigovora. Ganjanin preuzima odgovornost i lako pretvara jedanaesterac u 'duplu' prednost – 2:0.

15' – Posle zanimljivog početka, u narednih desetak minuta nismo videli gotovo nikakva uzbuđenja, Zvezda je i dalje kontrolisala igru, Rad nije uspevao ni da pripreti, a Gelor Kanga neprecizno je pokušao sa distance.

4' – GOOOOOL – Domaćin je krenuo silovito, da bi već iz druge prilike posle samo četiri minuta igre stigao do vođstva.

Odbrana 'Građevinara' nije bila najbolje postavljena, Milan Rodić je centrirao sa levog boka, a Aleksandar Pešić primirio loptu na ivici peterca i lako je smestio u mrežu – 1:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

282 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d