Nova vest
Fudbal

Nedelja, 30.10.2016.

14:55

Sikimić sa dva gola spasao crveno-bele

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u gradskom derbiju na stadionu ’Rajko Mitić’ ekipu Rada u 14. kolu Superlige Srbije – 2:1 (0:0).

Izvor: SM

Autor: SM

Sikimić sa dva gola spasao crveno-bele
StarSport

Golove za domaći tim postigao je Predrag Sikimić koji je bio strelac oba gola u 48. i u 75. minutu.

Strelac jedinog gola za gostujući tim bio je Đorđe Denić, koji je u 65. minutu svoju ekipu doveo do izjednačenja.

Crveno-beli su se ovom pobedom učvrstili na tabeli i sada imaju 35, dok na na drugoj strani Rad zauzima osmo mesto sa 18 bodova. Zvezda u narednom kolu gostuje u Čačku ekipi Borca, dok će Rad ugostiti Metalac.

Iako je ekipa Miodraga Božovića bila favorit na meču, crveno-beli nisu uspeli tako lako da savladaju ’Građevinare’. Ekipa Nebojše Petrovića pokazala se kao organizovana ekipa koja je, pogotovo u prvom poluvremenu, odolevala napadima Zvezdinih fudbalera. Do pobede puleni Miodraga Božovića došli su u drugom poluvremenu, golovima Predraga Sikimića koji je na ovom meču dobio prednost umesto Uga Vieire.

Rad je golom Đorđa Denića izjednačio i šokirao igrače domaćeg tima. Punih 65 minuta igre gosti nisu imali nijedan šut u okvir gola Filipa Manojlovića, ali su gol Denića uspeli da realizuju. Ipak, junak na ovoj utakmici bio je Sikimić koji je 15 minuta pre kraja meča doneo nova tri boda Zvezdi, koja se sada sa šest boda više’odlepila’ od drugoplasirane Vojvodine.

Tok meča:

Prvi napad imao je gostujući tim, koji nije bio opasan, pa Filip Manojlović nije imao težak zadatak. Na drugoj strani Marko Poletanović je na odličan centaršut Marka Petkovića uputio udarac ka golu Rada, ali je Batez otklonio opasnost.

Zvezda u nastavku meča je u potpunosti preuzela inicijatiivu, pa je tako loša procena ’Građevinara’ mogla da košta tim sa Banjice. Andrija Luković se našao u dobroj situaciji, ali nije uspeo da realizuje odličan centaršut u 14. minutu meča.

Fudbaler Rada, Zoran Ljubinković je u 20. minutu napravio prekršaj nad Srđanom Plavšićem, pa je to bila dobra pozicija za bivšeg fudbalera PSV, koji je sa ivice šesnaesterca izveo slobodan udarac, ali je lopta završila preko gola. Ponovo je opasan bio Luković, ali je Filipović dobro intervenisao, da bi ponovo otklonio opasnost pred golom i sprečio odličan udarac Plavšića, koji je šutirao sa oko 25. metara. Smenjivale su se šanse Sikimića i Lukovića, ali su fudbaleri Nebojše Petrovića odlično odrađivale posao u odbrani.

Sudija je Ilija Brdar označio je kraj prvog poluvremena bez nadoknade vremena i poslao ekipe na odmor. Zaključak je da, iako su crveno-beli imali veći posed lopte i stvarali šanse pred golom gostujućeg tima, nisu imali pravu priliku za vođstvo, dok je ekipa sa Banjice bila dobro organizovana i uspevala da odoli napadima fudbalera Zvezde.

Samo dva minuta od nastavka meča, Predrag Sikimić dovodi domaći tim u vođstvo - 1:0. Posle ubacivanja lopte Anđelkovića, prvo je Ruis šutirao, potom se lopta odbila do Sikimića koji je lako pogodio praznu mrežu.

Zvezda je mogla da još jednog vođstva, posle prodora Plavšića nisu se snašli Sikimić i Ruis na petercu.

Međutim , u 65. minutu Rad je izjednačio na 1:1, strelac Đorđe Denić. Fudbaleri Rada izveli su jednu brzu akciju, lopta je došla na desnu stranu do Aleksandra Lutovca, poslao idealan centaršut, a fudbaler Rada je ubacivanjem iz drugog plana natrčao pravo na nju, tako da su gosti sa Banjice realizovali svoj prvi udarac ka golu Manojlovića.

Samo deset minuta kasnije, opet je bio strelac Predrag Sikimić koji dovodi crveno-bele do drugog vođstva. Za drugi gol domaćeg tima, kriv je Defanzivac Rada Ljubinković koji je nije ispratio ofsajd zamku, a napadaču domaćih još jednom je pogodio na asistenciju Mičela Donalda.

U nastavku utakmice nije bilo zanimljivijeg fudbala, sve do 85. minuta kada je Mihajlo Ristić mogao da dovede aktuelnog šampiona Srbije, ali je lopta prošla pored stative.

U nadoknadi vremena, poslednju šansu za izjednačenje imala je ekipa Rada u 93. minutu. Slobodan udarac izveo je fudbaler Rada, usledila je gužva, ali je sudija označio kraj utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu