Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 04.08.2016.

11:57

Vidić: Kažu da sam se mučio protiv Toresa...

Nemanja Vidić, drugi stranac kapiten u istoriji Mančester Junajteda, kaže da mu Fernando Tores nije bio najteži protivnik u karijeri.

Izvor:

Autor:

Vidić: Kažu da sam se mučio protiv Toresa...
Getty Images

'El Ninjo' je jedan od retkih napadača, ako ne i jedini, koji je legendarnom srpskom fudbaleru uspeo da napravi probleme u direktnim duelima – više od jednog puta.

"Ljudi vole da kažu da sam se mučio protiv Toresa, ali je to bila samo jedna situacija, na jednoj utakmici. Želeo sam da dodam loptu do Edvina (Van der Sara) glavom, ali sam se predomislio u poslednji čas. Loše sam procenio razdaljinu na kojoj se nalazio i primili smo gol", kaže Vidić u eksluzivnom intervjuu za magazin 'FourForuTwo' (4-4-2).

'Stena iz Užica' bila je kapiten Junajteda pune tri godine, od 2011. do 2014, dok je za klub za Old Trafoda nastupao osam i po sezona – sakupivši preko 300 nastupa i osvojivši pet titula, tri Liga Kupa, Ligu šampiona i Svetsko klupsko prvenstvo, kao i pregršt individualnih priznanja.

Vida je u dresu 'Crvenih đavola' zaradio šest crvenih kartona, svih šest protiv Liverpula i Čelsija.

"S druge strane, Didije Drogba je svakako bio daleko teži protivnik. Dok je Tores neko ko ume da kreira šansu ili postigne gol, na Didijea ste morali da pazite tokom celog susreta. Takođe, Drogbu je bilo najteže čuvati jer je ubedljivo fizički najjači, a Luis Suares i Serhio Aguero najbolji i najbrži", objasnio je Nemanja.

Za kraj, bivšeg štopera užičke Slobode, Crvene zvezde, moskovskog Spartaka i milanskog Intera upitali su kako bi se obračunao sa novim napadačem 'Plavaca' – prgavim Dijegom Kostom.

"Kako bih se nosio sa Dijegom Kostom? Isto kao i sa svima u moje vreme. Vi ste to što se, ali ja igram svoju igru bez obzira na protivnike ili okolnosti", zaključio je Vidić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu