Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.05.2016.

14:29

Juventus pobedom proslavio titulu

Fudbaleri Juventusa proslavili su petu uzastopnu titulu trijumfom nad Karpijem sa 2:0 na svom stadionu, u meču 36. kola Serije A.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Juventus pobedom proslavio titulu
Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)

Juventus je prošlog vikenda postao prvak zahvaljujući porazu Napolija od Rome, a u nedelju je svojim navijačima priredio šampionsko slavlje.

Simone Verdi imao je priliku da sredinom prvog poluvremena donese prednost debitantu u ligi, ali je Đanluiđi Bufon odličnom intervencijom sačuvao mrežu ’Stare dame’.

Kada je izgledalo da će se na odmor otići praznih mreža, zatresla se gostujuća. Brazilac Ernanes u 42. minutu primio je loptu od Kvadva Asamoe i lepim udarcem sa dvadesetak metara pogodio donji levi ugao gola slovenačkog čuvara mreže Vida Beleca.

Konačan rezultat postavio je Simone Zaza desetak minuta pre kraja susreta.

Juventus sada ima 15 bodova i utakmicu više od drugoplasiranog Napolija, koji svoj meč igra u ponedeljak protiv Atalante.

S druge strane, Karpi je samo tri boda ispred Palerma, koji se nalazi u zoni ispadanja.

"Stara dama" je ponovila svoj uspeh sa početka 1930, te gradskog rivala Torina čija je čuvena generacija s kraja iste decenije osvojila pet Skudeta, a onda tragično nastradala u avionskoj nesreći.

Pet uzastopnih titula na papiru ima i Inter, ali su dve od toga dodeljene za zelenim stolom zbog afere Kalčopoli iz 2006. godine. Te sezone Inter je bio treći, sa 15 bodova iza Juventusa i 12 iza Milana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu