Nova vest
Fudbal

Subota, 02.04.2016.

20:25

Ronaldo utišao "Kamp Nou"

Fudbaleri madridskog Reala pobedili su Barselonu sa 2:1 u 'El klasiku' u okviru 32. kola Primere, a odlučujući gol postigao je Kristijano Ronaldo.

Izvor: B92

Autor:B92

Ronaldo utišao
Getty Images

'Kraljevski klub' je prvi put od sezone 2011/12 slavio na "Kamp Nou", a sada je to učinio posle preokreta i sa desetoricom igrača.

Barselona je povela preko Đerara Pikea u 56. minutu, da bi Karim Benzema izjednačio sedam minuta kasnije, a Ronaldo postavio konačan rezultat u 85. minutu.

Samo nekoliko minuta pre Ronaldovog gola, Madriđani su ostali bez kapitena Serhija Ramosa, koji je dobio drugi žuti karton, a prethodno je Garetu Bejlu poništen gol zbog prekršaja.

Drugi ovosezonski 'El klasiko' možda nije opravdao očekivanja, sudija je doprineo tome svojim čudnim kriterijumom, ali je bilo mnogo uzbuđenja. Barselona je imala više šansi, ali je Real odigrao odlično taktički i bolje iskoristio svoje prilike. Madriđani su na taj način prekinuli niz Barselone od 39 utakmica bez poraza u Primeri.

U redovima domaćina prednjačio je Luis Suares, pratio ga je Nejmar, dok se najveća zvezda Barselone Lionel Mesi praktično nije ni video. Argentinac takođe nije uspeo da ispuni svoju želju da do 500. gola u karijeri dođe upravo na 'El klasiku'.

Posle trećeg poraza ove sezone, Barselona je ostala na 76 bodova, šest više od Atletika, dok je Real ostao u trci za titulu, pošto ima bod manje od svog gradskog rivala.

Barselona – Real 1:2
Pike 56 - Benzema 63, Ronaldo 85
Barselona: Bravo, Masćerano, Alba, Alves, Pike, Rakitić (od 74. Turan), Buskets, Inijesta, Suares, Nejmar, Mesi.
Real: Navas, Marselo, Karvahal, Ramos, Pepe, Kros, Kasemiro, Modrić, Ronaldo, Benzema (od 78. Hese), Bejl (od 90. Vaskes).

Pre samog početka utakmice, minutom ćutanja odata je počast legendi Barselone Johanu Krojfu, koji je preminuo pre deset dana u 69. godini.

Barselona je od samog početka krenula ofanzivno, tome su doprinele i greške odbrane Reala, ali u prvih nekoliko minuta nije bilo pravih prilika. Sve se promenilo u devetom minutu, kada je Nejmar nesebično pokušao da proigra Suaresa, poslavši loptu u šesnaesterac paralelno sa aut linijom, ali Urugvajac nije uspeo da stigne na vreme da pripreti Navasu. Fudbaleri Reala su se pobunili jer je Suares evidentno bio u autu, ali je sve rezultiralo javnom opomenom za Ramosa.

U prvih 15 minuta, Barselona je imala ubedljivo veći posed lopte, ali nije bilo izglednijih prilika ni na jednoj strani. Modrić je imao potencijalno dobru šansu, dok je na drugoj strani Mesi šutirao iznad gola iz slobodnog udarca, pre odlične prilike Rakitića, ali je Navas bio na pravom mestu.

Katalonski klub je nastavio da napada, ali bez pravih prilika, da bi se u 24. minutu Mesi našao na zemlji, posle pada na izvici šesnaesterca, međutim, sudija nije pokazao na belu tačku. Domaći fudbaleri su protestovali kod sudije, a samo nekoliko trenutaka kasnije, Ronaldo je imao najbolju priliku u dotadašnjem delu utakmice, a Bravo je boksovao loptu, koja je stigla do Bejla, ali ju je on poslao daleko iznad gola.

Na obe strane se igralo 'prljavo', uz mnogo kontakata, a iako je Barselona imala ofanzivu, Real je pretio. Ronaldo je imao šansu iz slobodnog udarca, posle faula koji je napravljen nad njim, ali je šutirao iznad gola. Sledeću dobru šansu imao je Alves na drugoj strani, sa ivice kaznenog prostora, ali je i on šutirao preko gola. Nedugo zatim, viđen je i prvi penal na utakmici, i to za Real, a epilog je bio takav da je Ramos šutnuo Rakitića u leđa u padu i požalio se na bol u zglobu desne noge. Samo dva minuta kasnije, došao je kraj prvom poluvremenu, koje je završeno bez golova.

Sam početak drugog poluvremena protekao je bez pravih šansi, ali je Barselona imala inicijativu. Tako je Mesi imao sjajnu šansu sa ivice kaznenog prostora, ali je Navas bio na pravom mestu, da bi gol došao samo nekoliko trenutaka kasnije. Posle kornera, Pike je bio najviši u skoku, a golman 'kraljevskog kluba' je samo ispratio kako lopta ide u njegovu mrežu.

Real je samo nekoliko minuta kasnije uspeo da odgovori na gol Barselone, a strelac je bio Benzema. Marselo je 'povukao' sjajnu akciju Madriđana, proigrao je Krosa, koji je uputio loptu unutar šesnaesteraca, a ona je udarila jednog od igrača Katalonaca, pre nego što je Francuz reagovao iz prve, a Bravo je bio nemoćan za 1:1.

Nejmar je imao šansu da odmah vrati prednost Barseloni, vrlo brzo je u priliku došao i Suares, ali je meč ušao u poprilično mirnu fazu posle golova. Urugvajac je prednjačio u napadu Barselone, da bi u 80. minutu Bejl zatresao mrežu domaćina, ali je sudija poništio gol zbog prekršaja nad Albom. Već u narednom napadu, Ronaldo je zakačio prečku i gosti su preuzeli inicijativu.

Iako je izgledalo da je Barselona ta koja je nervoznija, Ramos je napravio novu glupost, oštrim startom nad Suaresom, pa je zaradio drugi žuti karton i isključenje. Uprkos tome što je ostao sa desetoricom na terenu, Real je nastavio sa napadima, a u 85. minutu Ronaldo je doneo preokret. Portugalca je proigrao Bejl, pošto je lopta preskočila nekolicinu fudbalera katalonskog kluba, da bi najbolji fudbaler Reala iskosa poslao loptu pored Brava.

Barselona je na sve načine pokušavala da stigne do izjednačenja, sjajnu priliku imao je Nejmar u nadoknadi vremena, ali je odbrana Reala odlično reagovala i do kraja meča nije ostalo više vremena da se bilo šta promeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

255 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu