Fudbal 255

Subota, 02.04.2016.

20:25

Ronaldo utišao "Kamp Nou"

Fudbaleri madridskog Reala pobedili su Barselonu sa 2:1 u 'El klasiku' u okviru 32. kola Primere, a odlučujući gol postigao je Kristijano Ronaldo.

Ronaldo utišao "Kamp Nou" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

255 Komentari

Sortiraj po:

facts

pre 8 godina

-Po rezimeu meca, video sam da je Suarez promasio odlicnu sansu, nije sviran ocigledan faul Ramosa nad Mesijem u 16-ercu (penal), lep gol Benzeme, sumnjiv gol Bejla (mozda je trebao biti priznat), tako da je moj opsti utisak da je trebao biti remi (penal + Pikeov gol glavom i tok meca bi bio drugaciji).
-Ipak su 6 glavna igraca Barselone i kapiteni 4 najbolje reprezentacije Juzne Amerike manje od 4 dana pre meca igrali kvalifikacione meceve za SP (Maskerano, Bravo, Mesi, Nejmar, Alves i Suarez) i putovali su najmanje 7000 km (od Buenos Airesa do Barselone ima 10000 km)! Na juznoj strani Zemljine polulopte je jesen, a kod nas je prolece.
-Suarez je golom Brazilu (2-2) postao 5. covek koji je davao gol(ove) svim timovima CONMEBOL-a (ranije su to uradili Ziko, Iguaran, Delgado i Mesi).
-Uzastopni niz nepobedivosti u svim takmicenjima u top 5 liga Evrope:
43 Juventus (2011-12, 2 takmicenja: Seria A i kup)
40 Notingem Forest (1978-79, 5 takmicenja: liga, FA kup, liga kup, KES i FA Charity Shield)
39 Barselona (2015-16, 4 takmicenja: Primera, kup, LS i SP za klubove).

grrrunf

pre 8 godina

Los sudija, ponistio regularan gol bejla, nije svirao penal nad mesijem sto bi tada bio i crveni za ramosa (i ne, nije ramos nezasluzeno dobio prvi zuti jer je prethodno bio ofsajd, dobio ga je zbog bezobrazluka i nesportskog ponasanja u tom trenutku). Zasluzeno ipak na kraju real pobedjuje jer je bio dosta bolji u finisu utakmice. Sada kad sam procitao da je vecina igraca barse igrala utakmice za reprezentacije, jasno mi je i zasto.

Mick Doohan

pre 8 godina

Barsa jeste na pol pozociji sto se tice trke za titulu,ali posle ovog poraza ne mislim da su je vec i osvojili.Sledi im gostovanje Sosijedadu a tamo su cesto ostavljali bodove.Ako kiksnu i razlika se jos spusti,svasta je moguce.Atletiko i Real ce do kraja igrati bez ikakvog pritiska jer nemaju sta da izgube,za razliku od Barselone.Posto sam neutralan,licno bi voleo ovakav rasplet.

aha

pre 8 godina

@dag kristi
Taj trio MSN plus Maskerano, Alves i jos neki, samo što izašli iz aviona iz J.Amerike..vremenska razlika bato, inače bi petarda pala garant!

Ibrakadabra10

pre 8 godina

(zoki, 03. april 2016 10:54)
Ja ipak mislim da je to trebao da mu bude prvi zuti, jer se kod prvog Suarez nalazio bar 1.5m u ofsajd.

EuroNix

pre 8 godina

nista strasno, u utorak je mnogo bitnija utakmica. Ovo nije bilo dobro samo zbog statistike.

Minutaza Barcinih i Realovih igraca za reprezentacije pred El Clasico 02.05.2016
Bravo: 90
Alves: 90 + 90
Pique: 90
Masche: 90 + 52
Alba: 11 + 90
Iniesta: 0
Rakitic: 0
Busquets: 0
Messi: 90 + 90
Neymar: 90
Suarez: 90 + 90
Ukupno: 1105/862

Navas: 90 + 90
Carvajal: 0
Pepe: 90 + 90
Ramos: 45
Marcelo: 0
Casemiro: 0
Modric: 68 + 90
Kroos: 90 + 90
Bale:0
Ronaldo: 60 + 90
Benzema: 0
Ukupno: 803/180

ovde se vidi da je samo Navas kod Madrida imao zvanicne utakmice, dok kod Barce: Messi, Neymar, Suarez, Alves, Masche i Bravo. Dok je pola tima igrala bitne utakmice na kraju sveta. realovci su trenirali po Evropi

Dovoljno govori zasto je pala koncentracija poslednjih 30 minuta.

Pisota

pre 8 godina

Pogledajte samo kako Alba kad je bejl dao gol pri padu se hvata za glavu da bi simulirao faul.Najljigaviji u istoriji bekovi alves i Alba.

Lesnovo

pre 8 godina

Nejmar je siguran sam obican prosecan igrac samo neka ode iz barse u barsi su svi dobri jel drže loptu i stalno napadaju.Neka odr u mancester junajted pa nek se pokaže sa njegovim cuvenim bacanjem u nedogled.

zoki

pre 8 godina

Jest Bejlu posle ponisten cist gol ali je Ramos morao da dobije drugi zuti kada je srusio Mesija i Real je trebao 60 minuta da igra sa igracem manje ali eto zna se da kad Realu ne ide sudije im moraju pomagati. Tako je to uvek bilo, a tako je i sada i zato se meni taj Real gadi

VladaNS

pre 8 godina

Barsi nebitna utakmica. Slijedi Lp, a ne dobiju svi Wolsburga u 1/4 finalu. sinoc bas odigrano pod kocnicom. igraci putovali iz amerike. mjenjanje vremenskih zona, umor, prvenstvo rijeseno. zasto se toliko potrositi. vidjelo se od pocetka da to nije ta barsa. ptemalo krizanja je bilo i to je nalozeni i puno svjeziji real iskoristio i dobio zasluzeno.
p.s. rakitic drzi igru barse. a mislio sam kad je dosao da je tu da se popuni mjesto a on oreuzeo xavijevu rolu
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mostarac, 3. april 2016 08:24)

Pritom ni položaj zvezda nije bio povoljan.

deki

pre 8 godina

Real dobio zasluzeno ali slaba vajda, racuna se ono na kraju, posto titula pripada Barsi, sve ispod osvajanha LS za Real bi bilo neuspeh. Meni je smesno da se ovde prepucavaju neki kao navijaci i jedne i druge ekipe, neki pametnjakovic naziva Barsu uefalona.Bilo kako bilo, Real bio bolji mada kazem, oni u primeri mogu biti treci sto je totalni neuspeh, ako ne osvoje LS za njih ce ovo biti jos jedna gubitnicka sezona

Melenci

pre 8 godina

Real je dao gol sa deset igraca,mala cinjenica,samo da napomenem.Pisite sta hocete,ali realnost vas demantuje,Real je pobedio zaluzeno.Zidan se postarao za to.Necu omalovazavati Mesija,ali ako ovo nije velika utakmica i Ronaldo dao odlucujuci gol ne znam koja je?Zato priznajte sebi da bar ovog puta Ronaldo nadmasio Mesija.

mostarac

pre 8 godina

Barsi nebitna utakmica. Slijedi Lp, a ne dobiju svi Wolsburga u 1/4 finalu. sinoc bas odigrano pod kocnicom. igraci putovali iz amerike. mjenjanje vremenskih zona, umor, prvenstvo rijeseno. zasto se toliko potrositi. vidjelo se od pocetka da to nije ta barsa. ptemalo krizanja je bilo i to je nalozeni i puno svjeziji real iskoristio i dobio zasluzeno.
p.s. rakitic drzi igru barse. a mislio sam kad je dosao da je tu da se popuni mjesto a on oreuzeo xavijevu rolu

Nikola

pre 8 godina

Utakmica je izgubljena zbog kvalifikacionih utakmica u Juznoj Americi i akumuliranog umora (Mesi, Neimar, Alves, Maskerano, Suarez, Bravo). Odmorna Barsa vs sinocni Real 3:0 lagano. Strah me za Ligu sampiona Atletiko je odmoran, napaljen i odlican tim. Ako se Barsa fizicki ne oporavi Atletiko dobija

apigacigoligu

pre 8 godina

nista realno zidan nije zasluzan, losa igra 1-1 barsinog tandema MSN i sjajna kontra reala..zato je.1-2!!! ko se razume u fudbal shvatice komentar...

wlado

pre 8 godina

odigrao sam singl tiket 1:2 tacan reultat i da ce strelci biti benzema i bale.

Mozete misliti kako sam se osecao kada je bejl dao gol i kada sam video sudiju da mase i ponistava...

zagor

pre 8 godina

@BgHQ
Pepe je malo dete za Pikea. Mislim da je Pike najveci smrad kojeg sam gledao u fudbalu jos od 1990. Bilo je grubljih igraca, bilo grasivnijih, ali takvih smradova nije bilo.

'ajde da se prsimo!

pre 8 godina

@Don
Zaslužena pobeda, a rolando nema 15 golova u duelima sa barsom. Prema statistici..
Ronaldo 8 golova (3 iz penala,nijedan hat trick),
Messi 13 golova (3 iz penala, 2 hat tricka).

AcA

pre 8 godina

Nemojte se zavaravati, Barselona je mozda odigrala sa 50% mogucnosti posto ih ceka tezak mec sa Atletikom..Isto tako oni vev imaju prednost koju ne mogu ispustiti u poslednjih 7 kola..uz to i bolji medjusobni duel sa madridskim rivalima. A da je Zidan toliko vrsan trener je smesno reci posle jednog derbija. Uopste ne vidim neki stil igranja i neku dominantnu ekipu u ovom Realu. Danas su bili koncentrisaniji i motivisaniji od Barselone a samo ih velika sreca moze dovesti do jedinog trofeja.
Barsa realno moze odbraniti triplu krunu, imaju premocan napad...

Ivanrosonero

pre 8 godina

Ronaldo je car! Mrzite ga,posle Bekama najveci frajer u svetu fudbala,a sto se fudbala tice-objasnio je,njegova dela su ostala zapisana!!!

Skols 18

pre 8 godina

Nova taktika reala.bejl izvodi aut za real a marselo igra napadaca..e nek je barsa izgubila.njima ova utakmica neznaci nista.kladionice su dobro napunile kasu.

Zdravko

pre 8 godina

@Čovjek iz Estonije
Bosna je jača od Hrvatske i to mnogooo jača :|:|:|
(nemam pojma tip, 2. april 2016 22:42)

jarane, zalutao si iz rubrike o ćevapima u rubriku fudbal

facts

pre 8 godina

-Jednom nisam imao vremena da pogledam mec Barselone i oni izgubise.
-Barselona je 1. put posle 30.4.1988 (tada u proseku stari 29 god i 265 dana, najstarija postava Klasika) izvela "veteransku" postavu u Klasiku (juce u proseku stari 29 god i 155 dana, 3. najstarija postava u Klasicima).
-Dva najbolja strelca lige (danas su to Mesi (1) i Kristiano (2)) su se 1. put suocili u ligi nakon 3.5.1953 (tada su to bili Zara i Cesar).
-Real nije igrao na Kamp Nou sa 10+ bodova zaostatka jos od sezone 2005/06.
-Real je 1. put u istoriji lige pobedio Barselonu na Kamp Nou nakon sto su imali 10+ bodova zaostatka!
-Real nije pobedio kao gost, Barselonu kao lidera lige jos od 26.1.1930 (1-4).
-Mesi i Iniesta su zajedno odigrali 29. Klasiko. Samo 2 para su odigrala vise:
Sancis/Micel (30) i Cavi/Pujol (30).
-2. Pikeov gol u Klasiku, a 1. posle pobede od 2-6 nad Realom (2.5.2009).
-Zadnja pobeda Reala nakon sto su gubili u Klasiku na Kamp Nou je bila 28.2.1965 (1-2).
-Najbolji strelci u Klasicima:
21 Mesi
18 Di Stefano
16 Kristiano
15 Raul.
-Gostujuci golovi u Klasicima:
12 Mesi
11 Gento
10 Kristiano.
-Real je zaustavio Barselonin niz nepobedivosti (39, rekord Spanije).
-Posle 232 Klasika Real vodi sa 93-91 (48 remija).
-Pobedili na Kamp Nou i kao igraci i kao treneri:
Di Stefano, del Boske i Zidan.
-100. gol Reala Barseloni u Barseloni (39 na Les Kortsu i 61 na Kamp Nou).
-Igrac meca je Pike.

sport

pre 8 godina

najjači su mi ovi Real ovi navijači koji nisu ni gledali utakmicu a znaju da pišu da su ugazili barselonu. Postigli ste golove iz kontre koji su i više nego srećni bili

ticroo

pre 8 godina

Na stranu što je dao prelep pobednički gol, treba istaći da je Ronaldo ceo meč evidentno bio veoma motivisan. Svuda ga je bilo na terenu, zapaženo intervenisao i u odbrani, imao nekoliko dobrih prodora i bio konstantna opasnost po gol Barselone. Mesi zaista veoma indisponiran. Moguće da su reprezentacijske obaveze ostavile traga ili je podlegao pritisku famoznog 500-tog pogotka.

Čisto da se zna

pre 8 godina

123, 2. april 2016 23:50

Zaboravio se De Blekera koji je na Nou Kampu u LŠ poništio čist gol Ronaldu zbog navodnog faula u napadu pri rezultatu 1:1. Prvi meč dobila je Barselona 2:0 na Santjago Bernabeu, kada je Pepea isključio Štark. Evo ti još malo pikanterije, Feliks Brih je oženjen Katlonkom, a jedno od mesta prebivališta (gle čuda) je Barselona. Stariji sin igra u mlađim selekcijama Barselone.

aleksandar

pre 8 godina

Ja kao navijac Atletika i kao neutralac, gledao sam 1 poluvreme i zamalo nisam zaspao..Navijao sam za Real iz prostog razloga sto bi onda Atm zaostajao 6 bodova sto se i desilo..
Gledao sam 1 pol i krivo mi je sto nisam odgledao i 2 zbog golova koji su pali..Moj sud je da ne razmem navijace Reala koji se pale,prozivaju Mesija i velicaju Ronalda..Ono sti sam ja video u 1 pol je uglavnom napadanje Barse koja je mogla da povede na poluvremenu i onaj ,,penal" sad dal je bilo unutra ili nije ali faula je bilo...Gluppst je prozivati Mesija kao i velicati Ronalda koji je konacno dao gol na nekoj vaznoj utakmici..Sve u svemu povoljan rez za Atletiko koji ostaje u trci za titulu i sad mi je krivo za onaj poraz od pre 2 nedelje..Sad ostaje duel sa Barsom u utorak u LS i nadam se da ce mo se posteno suprostaviti barsi..
Napred Atleti!!!!!

stevan

pre 8 godina

Benzema je svaki put kad je primio loptu uspevao da je zadrži i tako omogući svojim saigračima da se konsoliduju, vrate na pozicije i predahnu od postavke kakvu forsira Barcelona, na kraju je i postigao gol i odradio vrhunski posao... Ali je opšti utisak da je Zidane povukao neverovatan potez, izbacuje Benzemu jer je procenio da su igrači Barcelone i sami izmoreni i da više nemaju snage za agresivnu igru pa mu više nije potreban igrač koji čuva loptu u napadu i smiruje tempo već igrač koji će svojom brzinom i oštrinom da dotuče protivnika, ubacuje Jesea koji daje na brzini, igra Reala se iz jedne statične, pasivne transformiše i kreće da se juriša svim silama na izmorenu i sporu odbranu Barcelone a posle one prečke i poništenog gola Bale-a bilo je samo pitanje vremena kad će im Real zveknuti gol, što se i desilo... Ali utisak koji je jači i od pobede Reala na Kamp Nou jeste da Zidane čovek zna posao, poznaje fudbalsku igru i taktiku, ovo je bila čista taktička pobeda, to je svakome ko malo prati fudbal jasno.

Aleksandar

pre 8 godina

Po meni dva najbolja evropska igrača u istoriji su Krojf i Zidan. Kada se Krojfu doda i ono što je uradio kao trener, on je najveća evropska fudbalska ličnost u istoriji. Ako Zidanova trenerska karijera bude kao ovaj fantastičan debi u El Klasiku, dostići će Krojfa i u "ukupnom skoru".

Kg

pre 8 godina

#stevan ...procitah da si mlatnuo kako je Real ugazio barsu...dobro pobedio jeste ali ne zbog balerine koji je opet dao gol sa 3 metra a u ostalih 90 min nije imao 5 kontakta sa loptom vec zbog dobro organizovane i postavljene ekipe! Iako su 85 minuta igrlai klasican bunker ,no to na stranu ,taj tvoj najveci klub na svetu ce opet ostati bez ijedne jedine titule...Ramos pre neki dan rece kako Barcelona ima sudije...sudeci po vecersnjem sudjenju nebih rekao da je Barsa ta koja ima sudije u svom krilu...ali rezim je rezim....Barsa do triplete!!!!Ponovo

maximilian

pre 8 godina

Pretaktička za moj ukus,izlaskom Rakete izgubili sredinu i tekmu a dva najbolja igrača na svijetu su bili najgori na terenu....Modrić kroz sredinu ko kroz sir za drugi gol :)

zgontronoman

pre 8 godina

Suarez je lud ali Pepe je najbezobrazniji i najpokvareniji fudbaler u danasnjem fudbalu.Ne mogu da navijam za ekipu u kojoj igra Pepe.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BgHQ, 2. april 2016 21:03)

Meni je Diego Costa gori...Ali nisu daleko.

Marko

pre 8 godina

Ne mogu da verujem da vi koji ne navijate za Barsu (meni nije blizak ni jedan klub u Španiji ali u pitanju su dva najveća kluba na svetu, bez sumnje) možete godinama da optužujete Barsu da ima pomoć sudija! Pa oni igraju takav fudbal da 95% utakmica rešavaju sa 25% mogućnosti...

aha

pre 8 godina

Ne bi trebalo da se igraju prijateljske utakmice pre ovakvih derbija, ili to namerno da bi dobile i ove ekipe što inače ne bi, sto su do sada primale sve petarde..i da bi malo i njihovi navijači mogli da se pohvale i uzdignu! Posle sto godina dobili jednu (zbog gore pomenutog razloga) i sada se benave i igrači i navijači. Ali ok, aj malo da ne kvarimo veselje, ko zna kad će da se ponovi :-D

sinki

pre 8 godina

Nemoj da me neko pogresno shvati,nisam pristrasan,samo objektivan.Svaka cast Realu,takticki su odigrali odlicno i zasluzeno pobjedili...E sad ovi navijaci Reala su se sada uzdigli,dizu Ronalda u nebesa,sprdaju se sa Messijem....A Messi je opet u trci da osvoji sva 3 trofeja sa Barselonom a Real moze ladno da ostane opet bez ijednog trofeja,ovo pisem realno onako kako je trenutno stanje.

gevara

pre 8 godina

Bravo za Real 10 protiv 14 i pobedili opet.Kad cete shvatiti da MSN-u davno istekao rok a BBC zivi vecno.Covek daje golove samo na malim utakmicama jer mi veliku utakmicu smatramo onu protiv Bajerna i Manchester Uniteda.Toliko za Uefalonce i ove devojcice barce.

stevan

pre 8 godina

Messi ima 21 pa? Kad pričaju da nije za velike utakmice, misle na LŠ GDE GA NEMA NIGDE u Realu kad je najvažnije, jedino je u Junajtedu bio dobar što se takvih utakmica tiče
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Znači Haoos (čisto onako komentar), 2. april 2016 22:32)

Koliko Messi dugo igra u Primeri a koliko Ronaldo, dečko? Znam da ti je krivo što je Real ugazio Barcelonu, i da niste imali sreće i sudije na svojoj strani, bilo bi 4-1(prečka Ronalda i poništen čist gol Bale-a), ali ne moraš svoje klinačke frustracije da lečiš pljujući po najvećem klubu u istoriji fudbala i njegovim igračima.

S Y L A

pre 8 godina

Jel igra Ronaldo?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (S Y L A, 2. april 2016 21:00)
Igra,igra... zar ga nisi video u 85-tom minutu kada je naterao Brava da kupi suknju posle utakmice?
(goran, 02. april 2016 23:11)
Vidjen tek u 85 min.hahahahaha

Dzi Dovla

pre 8 godina

15 golova Ronalda u duelima sa Barsom, i posle se nadje neko da kaze da nije igrac za velike utakmice, al to su oni koji pamte kao zivina od obroka do obroka, pa pretpostavljam ako vcrs ne da gol, da ce isti reci kako on nije igrac za velike utakmice, al ako da, onda Barsa verovatno postaje Borac iz Cacka i mali tim(Don, 02. april 2016 21:28)

15 golova, 9 iz penala. CaoPoz

Argo

pre 8 godina

Nemam pojma tip: Bosna je toliko bolja od Hrvatske da se Hrvatska 9 puta vise plasirala na velika natjecanja,da vrijedi duplo vise na transfermarktu,da smo vas pobjedili sva 4-5 puta koliko smo se susretali,da bi jedino Pjanic i Dzeko mogli u Hrvatskih 23.Covjece nemoj se blamirati i padati na provokacije kada neki Hrvat nesto napise jer jednostavno nemas nikakvih argumenata.sve Hrvatske rezerve su bolje od svih igraca iz bosanskih prvih 11(izuzev Pjanica i Dzeke)!to su ti Lovren,Vrsaljko,Strinic,Badelj,Kovacic,Pjaca,Halilovic,Kalinic itd

4k4.Dex

pre 8 godina

Kakve su utakmice ovi El clasici to nema nigde! Duplo visi nivo od ostatka sveta, neuporedivo ni sa jednim drugim derbijem osim mozda brazil argentuna. Bukvalno rat na terenu i to vecinom kolega iz reprezentacije, nevidjeno. Danas sudija bio neverovatan ali ovo suditi je kazna ne nagrada. Real bio fenomenalan svaka cast! A ovi sto gledaju onu jurnjavu od fudbala u PL ocigledno ne znaju sta je pravi fudbal misle da je ostrvsko nabijanje tempa kvalitet. Ko god to kaze nema pojma s fudbalom. Potpusujem! Uostalom sve se vidi u evropi. Laku noc.

Trener

pre 8 godina

Iznenadila me taktika Reala. Ugasili su Barcu, a mislio sam da ce da puknu dva razlike minimum. Zidane nije zalutao u trenerske vode, sve zna, fali mu jedino iskustvo. Onaj mali Modrinjo može da igra de oće. Neverovatna lakoća i smirenost. Stabilizator ekipe. Nije ga bezveze Pep cimo u Minhen.

i posle svega ja volim njega...

pre 8 godina

ne znam da li su ljudi svesni da je ovo za barselonu bila trening utakmica i nista vise od toga.

vidimo se u ligi sampiona kraljevici ako ne ispadnete ranije...

tripla kruna 2 godine uzastopno!!!
samo to...

123

pre 8 godina

Nije bilo penala.
Prvi gol Barse , Mesi pravi faul nad Pepeom , lopta odlazi u korner.
Ponisten cist gol Reala i nezasluzeni crveni Ramosa.


kad je tesko tu je poznata Uefalonina formacija
4-3-3-3
Ovrebo,Cakir,Merk,Hauge,Erikson,Kasai,Mazic (Nejmar ga prevario za penal)...nastavite niz...

Navijaci,simpatizeri i fanovi Barselone ja se stvarno izvinjavam.
nije 4-3-3-3 (Uefalona) nego 4-3-3(FCU)
Na golu: Balaj
odbrana: Merk,Busaka,Erikson,Maljenko
sredina: Kasai,Stark,Brih
navala: Ovrebo,Cakir,Hauge
Izmene: Etkinson,Sars,Benet,Tomson,Mazic...

Da je Maljenko sudio, Barsa bi dobila 2 penala i Real bi dobio 3 crvena

baj baj si ju

pre 8 godina

(BgHQ, 2. april 2016 21:03)

Da ti odgovorim.
Nije Pepe najprljaviji igrac, sve je to u postavci trenera.
Kod Murinja je igrao grubo, kod Ancelotija je bio mala maca, i on i Ramos.

Sto se tice igre protiv Barse, ja sam za to da ih biju, zasto?
Prosle godine na Camp Nou ih je Real nadigrao, igrali su fer i korektno, stalno napadali, Barsa igrala bunker 65 minuta i na kraju pobedila vanserijskim potezom Suareza.

Danas, Real se brani, igra prljavo i na kraju 1:2.
Zato volim fudbal, jer padavicare treba da bijes!!!

Uostalom, ako je Barsa toliko jaka, zasto ne obore rekord dabldeker-bunker-autobusa Murinja (izjednacen po bodovima,100, ali nije oboren po golovima) od 121 postignutog gola!!!

Protiv Barse uvek jako i grubo, kad se vec bacaju da se bacaju zbog bola, a ne ona fora: pipnes ga a on se valja kao da ga pregazio auto...
Pa nije Murinjo budala, udri i sprema postavku za 10 igraca(crveni).

Mislim, dakle postojim

pre 8 godina

Kakav smo mi narod, do juce svi pricaju Mesi kralj, Ronaldo 0, sad na jednoj "vaznijoj" utakmici Ronaldo da gol, Mesi odigra dosta losije nego inace i odmah komentari "Ronaldo najbolji svih vremena, Mesi 0". A odmah se zaboravlja sta je pre toga uradio Mesi, vec ajde odmah pricati sve najgore za igraca koji je pomerio granice fudbala. I Ronaldo je isto tako dosta toga uradio. Isto do juce svi kao navijaju za Barsu, kad Barsa pobedi po 300 pluseva na komentare za Barsu, za Real sve najgore, sad Real pobedi i odmah "puni uefalonu, farsu..." Tako je bilo i sa Atletikom kad su osvojili titulu pa ih sad retko ko voli i sve tako. Mnogo je malo pravih navijaca, a pogotovu ljudi koji se stvarno razumeju u fudbal. Mada i dalje mislim da vecinu ovih komentara pisu klinci koji tek pocinju da prate fudbal. Za Barsu sam ocekivao da odigraju ovako i da se desi nesto ovako zbog vaznijih meceva u LS, s druge strane Real je morao da pobedi i dobro je i za fudbal sto se ovo desilo.

Miki Maus

pre 8 godina

Moj ćale pred kraj utakmice: "znaš kako, dalo bi se od svih ovih napraviti jedan ozbiljan tim, pod uslovom da i Zidane odigra poluvreme. To bi bio fudbal kao u moje vreme."

alexandre boksic

pre 8 godina

Bez uvrede stari, ali ti vaši bekovi i štoperi po engeskoj.. Ne stane u istu rečenicu sa veznjak reala i veznjak barcelona u El classicu

Semir

pre 8 godina

Pa čak i da si upravu nema smisla da se navijači Reala žale na sudije jer bi se sada Real borio za četvrto mjesto sa Villarealom da nisu gotov u svakoj utakmici ove sezone imali penal ili igrača više ili su davali gol iz ofsajda i opet čak i pored pomoći sudija ne mogu biti ispred Atletica na tabeli + je Ronaldo trebao 3-4 puta biti kažnjen zbog namjernih udaranja igrača, a nije kažnjen nijednom samo zato jer igra u Realu... A i danas je Ramos trebao dobiti drugi žuti već u prvom poluvremenu ali naravno da sudije moraju pomagati Realu. Tako je to godinama..

ko se seca - Galijani

pre 8 godina

Sramotno sudjenje za Barselonu. SRAMOTNO!
Jos da prokomentarisem dve stvari.
Prvo, da jos nisam video da sudija dozvoli sebi da dosudi faul kod nepriznatog gola i to simuliranjem faula od strane odbrambenog igraca koji je jos jedino na taj, Barsi prepoznatljivim glumackim nacinom, isfolirao faul Bejla. Ni govora o faulu nije bilo.
I drugo, faul Ramosa jeste bio za zuti ali je cinjenica da je igrac Barselone vec pao i pre nego ga je ovaj zakacio i pritom je sklonio jednu nogu bas ne bi li ga jace faulirao a onaj nesudjeni glumac vec pada....
Bas mi je drago zbog pobede Reala samo iz tog razloga.
Ne moze se pobedjivati uvek na pokvaren nacin.
(..., 2. april 2016 22:28)

Ista fora je bila kad je Sevcenko dao gol a sudija ponistio zbog faula u napadu nad Pujolom, iako je Pujol cak napravio faul. Barsa prosla u finale, sudije se slikale u dresovima Barse, crveni za Lemana, izjednacenje iz ofsajda, ostalo je istorija, Ovrebo, Cakir itd..
Moze cak i ovo:
jos jedan faul za Barselonu, Valdez ubi igraca:
https://www.youtube.com/watch?v=H2p7fTl6c1k

don

pre 8 godina

@ neutralni felsh

Opšti utisak. Ronaldo zvrknuo gol za pobedu Reala. A što je slađe, ostvarena sa igračem manje. Zidan pokazao da je bolji taktičar.

loller

pre 8 godina

@CJ Da se razumemo, volim ja fudbal, trenirao sam ga, ali baš si lupio za basket. Basket je po svojoj taktickoj kompleksnosti nuklearna fizika za fudbal.

Daywalker

pre 8 godina

Zasluzena pobeda Reala!
Zidan je pokazao da ce biti dosta dobar trener, izgleda da je puno naucio od Ancelotija. Ova taktika je bas licila na Ancelotijeve trenerske minijature.
Benzema i Ronaldo generalno ocajni celu utakmicu ali dadose po gol i onda sve pada u vodu. Za mene je Bejl igrac broj 1 u Realu. Real mora da igra sa zadnjim veznim- trenutno je to Kazemiro i decko stvarno briljira kad god igra. A i daje prostor Modricu i Krosu da igraju ofanzivnije jer oni nisu i nikada nece bitni zadnji veuni. Serhio Ramos je stvarno neinteligentan igrac jer nema nikakve logike da napravis drugi zuti na 40 metara od gola faulom na napadacu koji je ledjima okrenut golu.
Jos samo o Marselu iz Reala- za mene tehnicki najbolji levi bek svih vremena. To sto on moze sa loptom puno veznih igraca ne moze.
Barsa dosta losa veceras. Mesi i Nejmar bez ikakvog konkretnog doprinosa. Suarez se trudio ali mu veceras nije bilo vece. Barsin startni vezni red dosta dobar. Turan je igrao 20 minuta ali je bio neprimetan. Alba ocajan, mozda nije bio potpuno spreman ali ovo veceras je bas lose. Drugi gol je dosao preko njegove strane, Bejl je dao neopravdano ponisteni gol iz duela sa njim a Bejlu je losom intervencijom spremio jos jednu mrtvu sansu. Pike je isto bio dosta los, kod golova je kasnio, generalno se lose postavljao. Maskerano odlican, toliko nizak stoper a dobija svaki skok duel.
I jos jedna stvar, Navas i Bravo su top 5 golmana na svetu trenutno. A njihove partije prolaze potpuno nezapazeno.
Toliko od mene.
Laku noc

goran

pre 8 godina

Jel igra Ronaldo?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (S Y L A, 2. april 2016 21:00)
Igra,igra... zar ga nisi video u 85-tom minutu kada je naterao Brava da kupi suknju posle utakmice?

goran

pre 8 godina

Mislim da su svi na stadionu kao i kraj malih ekrana ocekivali cuvenu tika taku i jedno cetiri ili pet komada u mrezi Reala sto je inace poznat scenario u poslednjih nekoliko meceva unazad ,ali na kraju je ispalo ipak sasvim drugacije , procitao je Zidan ovoga nabedjenog Enrique-a kao bukvar i ocitao mu bukvicu kako se motivise tim i postavlja prava taktika protiv takvih majstora fudbala kao sto su Mesi i Nejmar koji se danas bukvalno nisu videli na terenu,nesto su se tu i tamo trudili Rakitic i Suarez ali nedovoljno za ovako inspirisan i nadahnut Real koji je resio da prekine negativan niz koji ima u poslednje vreme od Barse i na kraju je u tome uspeo cak i sa desetoricom na terenu nakon opravdanog iskljucenja Ramosa, danas je pobedio tim a to je bio Real koji je igrao tacno onako kako i treba da se igra protiv Barse kako bi se sprecila njihova cuvena igra pasovima kojom unistavaju protivnicke odbrane u primeri,nije mi jasno zasto je Bejlu ponisten gol? kada je na usporenom snimku jasno da je nadvisio protivnickog igraca i postigao apsolutno regularan gol, Ronaldo je pokazao jos jednom zasto je svetska klasa i jedan od najboljih fudbalera svih vremena onakva hladnokrvnost i rutinska egzekucija se ne vidja kod fudbalera koji nisu te klase, i za kraj nadam se da je ovim porazom uneta kolika tolika neizvesnost do kraja sampionata jer je jedno vreme bas bilo monotono kada je Barsa dobijala sve redom u nizu !

otoplilo, -7

pre 8 godina

zasto se bunite za gol bejla kad je ramos tek iz treceg pokusaja dobio drugi zuti (trebalo je penal/slobodnjak nad mesijem i zuti za taj faul, a i posle je imao jos jedan faul) i kad je barseloni sviran nepostojeci ofsajd na pocetku a nije sviran penal/slobodnjak nad mesijem? sudija je realno pravio greske na obe strane i to morate da priznate
mada ne znam ni zasto pisem ovo, vecina vas je srecna sto je ronaldo konacno dao relevantan gol, lupicete mi minus i baciti se nazad na domaci iz sveta oko nas

Nenad

pre 8 godina

Jednu stvar niko ne reče, po meni Kasemiro igrač utakmice, neverovatno dečko nazad odigrao, i veliki broj malih tačnih pasova, respekt.

the truth only

pre 8 godina

Zidan je pokazao veceras da je na visini zadatka, odlican mec takticki. Serhio Ramos je precenjen igrac. Odlican mec u sustini. Sudija ne moze da sudi ni nasu ligu. Ne navijam ni za jedne, al eto za navijace Barse, moze Ronaldo da rijesi poneki jaki mec.

Gajetano

pre 8 godina

Nevazna pobeda sto se tice borbe za titulu u PrimerI, ali od ogromne vaznosti sto se tice sticanja samopouzdanja u eventualnom okrsaju u Ligi sapmiona. Drago mi je i zbog Reala i zbog Zidana i zbog Ronalda, toliko cesto potcenjenih u dosadasnjem delu sezone. Bravo "Los Blancos"!

P.S. A po kom je majke ti osnovu ponisten gol Bejla? Smejurija

Pozdrav,

Barsa Barsa

pre 8 godina

Bunker igra proradila. Lepota fudbala je i kad ne pobedi bolja ekipa. Nadam se da ce Juznoamerikanci konacno naspavati i biti spremni za mnogo vazniji mec koja Barselona igra protiv Atletika.b

Milos

pre 8 godina

Simpatisem Barselonu,ali je Real zasluzeno pobedio. Mozda je steta sto je utakmica dosla posle reprezentacija,jer se zna da se tamo igraci malo opuste i popiju casicu,dve...
Sve u svemu,mislim da ovo nece uticati na ishod prvenstva,Barselona je ubedljivo najbliza.
Pojedinacno me je najvise razocarao Neymar. Nije mu prvi put da je na terenu kao kokoška bez glave...

winetou

pre 8 godina

Eto to je fudbal.Utakmicu odlucio covek koga nigde nije bilo 85min.Nekoliko puta zaustavljan da je prosto izblamiran.Iako sam navijac Barse,jako lose su odigrali i Real je zasluzeno pobedio.Vise su hteli pobedu.Zidan je preokrenuo utakmicu izmenama u zadnjih pola sata kad je Real dao sve u napad.Da li Barsa dozira ovaj deo sezone s obzirom da su manje-vise osigurali titulu.Ipak je ovo samar i veliki derbi je u pitanju.

Voip

pre 8 godina

Nezaslužen poraz Barselone. Slobodnjak i crveni za Ramosa čist ko suza, Mesi ga zalomio ko budalu. Pa čak i na početku drugog čist drugi žuti i crveni nad Suarezom pravi. Kasnije poništen čist gol Bejlu. Suđenje je bilo užasno ali konstantno u korist Reala. Derbi je bio užasan zbog Realove seljačke taktike. Eto to je ukratko ovaj el klasiko.

Deda Radoje

pre 8 godina

Ovima iz Južne Amerike očigledno nije bilo do fudbala večeras. Ali ni Inijesti, Rakitiću , Busketsu... Neću ni osudiji , penalu... to nema značaja. Ali ovo je najbedniji klasik koji smo gledali. Sramota i za Barsu i za Real! Posebno za Barsu. Ako misle da mogu do titule ovakvim načinom , grdno se varaju.

Ajvar

pre 8 godina

Molio bih Kazemira kad dodje kuci da izvadi Mesija iz desnog džepa i Nejmara iz levog. Suareza neka ostavi da se kiseli. Navas najbolji golman na svetu. Mesi se nije video, a Ronaldo dokazao da je najbolji. Inace ovo je 3:1, posto je Bejlu ponisten i vise nego cist pogodak. Adios amigos!

Sinisa

pre 8 godina

Proteklih godinu ipo dana nevjerovatno dominiraju Barselona,Golden Stejt i Novak Djokovic...Interesantno da se desilo da je sinoc Golden Stejt porazen,nocas je Barselona porazena,e sad,nadam se da se taj niz nece nastaviti i da ce Novak sjutra pobjediti Nisikorija...

Unreal

pre 8 godina

Real pokazuje kraljevsku krv, rusi rekord najjace Barselone od 39 utakmica bez poraza. 11 na 10, Kamp Nou, Cristiano Ronaldo, 1-2! Calma, jedan je kralj!!!

NemanjaBB

pre 8 godina

Mislim da je ponisten cist gol Bejla. Ono nije bio faul, po meni, isuvise slab kontakt za faul u napadu.
Navijam za Barsu, igraju lepsi fudbal trenutno.

zoran

pre 8 godina

Bukvalno se ne moze naslutiti nista. Ko je ocekivao posle crvenog Ramosu..
Real pokazao da se moze protiv Barce. Moguce jos dve u ligi sampiona.
A price oko Ronalda..ipak ko ga potcenjuje ne zna o fudbalu mnogo

Nase ime

pre 8 godina

Ubedljivo najgori derbi u poslednjih ko zna koliko godina. Totalna uspavanka, Barselona bez agilnosti, bez zelje, neprepoznatljivi, dok je Real ostvario svoju zamisao.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 8 godina

15 golova Ronalda u duelima sa Barsom, i posle se nadje neko da kaze da nije igrac za velike utakmice, al to su oni koji pamte kao zivina od obroka do obroka, pa pretpostavljam ako vcrs ne da gol, da ce isti reci kako on nije igrac za velike utakmice, al ako da, onda Barsa verovatno postaje Borac iz Cacka i mali tim
(Don, 02. april 2016 21:28)

Messi ima 21 pa? Kad pričaju da nije za velike utakmice, misle na LŠ GDE GA NEMA NIGDE u Realu kad je najvažnije, jedino je u Junajtedu bio dobar što se takvih utakmica tiče

Kladioničar, a ne ziheraš!

pre 8 godina

Zvuči možda neverovatno, ali sam uplatio da Real pobeđuje i da Ronaldo daje gol. Kvota je bila 8. Stavio sam 10 eura! A, baš sam lepo opelješio ove što su igrali samouvreno Barselona 1-1 i 3+.

Wllaxy

pre 8 godina

Suarez je lud ali Pepe je najbezobrazniji i najpokvareniji fudbaler u danasnjem fudbalu.Ne mogu da navijam za ekipu u kojoj igra Pepe.
(BgHQ, 02. april 2016 21:03)

Ali ti nije problem da navijaš za ekipu za koju igra Dani Alveš ili recimo igrač poput Maskerana!?

Jole

pre 8 godina

Pozdrav za sve kladionice koji su danas uhvatili poklon kvotu na Barselonu. Sve je doslo, i kec i dupla pobeda na barsu i domacin daje 2 u prvom ma sve zivo. Uzeli ste milione.

...

pre 8 godina

Sramotno sudjenje za Barselonu. SRAMOTNO!
Jos da prokomentarisem dve stvari.
Prvo, da jos nisam video da sudija dozvoli sebi da dosudi faul kod nepriznatog gola i to simuliranjem faula od strane odbrambenog igraca koji je jos jedino na taj, Barsi prepoznatljivim glumackim nacinom, isfolirao faul Bejla. Ni govora o faulu nije bilo.
I drugo, faul Ramosa jeste bio za zuti ali je cinjenica da je igrac Barselone vec pao i pre nego ga je ovaj zakacio i pritom je sklonio jednu nogu bas ne bi li ga jace faulirao a onaj nesudjeni glumac vec pada....
Bas mi je drago zbog pobede Reala samo iz tog razloga.
Ne moze se pobedjivati uvek na pokvaren nacin.

Komsijina Krava

pre 8 godina

Katastrofalno sudjenje puno gresaka i kompenzacija gresaka. Enrique je pogrijesio sto je Ardu stavio umjesto Rakitica. Bilo je za ocekivati da ce nakon toga pasti u obrani. Ako ga je morao mjenjati, Sergi Roberto je bio bolja opcija.

Admin

pre 8 godina

Jeste da smo Srbi ali napišite, nije sramota, Ivan Rakitić 60% igre Barse, bez njega Barsa izdržala celih 3 minuta, Arda loptu nije primio

Mislim, dakle postojim

pre 8 godina

Moralo je i ovo da se desi i mozda je i najbolje sto se sad desilo jer Barsa moze mnogo toga da nauci iz ovog meca u koji nisu ni usli sa nekom posebnom zeljom za pobedom. Barsi sledi utakmica sa Atletikom u LS koja je mnogo vaznija i ovo ce im sigurno pomoci za tu utakmicu, a ovaj poraz je prakticno bezbolan jer Real i Atletiko i dalje dosta zaostaju, jedino sto je steta sto je Barsa prekinula niz meceva bez poraza ali sta da se radi. Svaka cast i Realu, treba priznati i poraz, a ne da se uvek raspravlja o odlukama sudija, sudije nisu masine i neke greske se uvek desavaju, cak mi je i malo drago zbog ovoga, bice malo zanimljivije u nastavku sezone, onako je vec bilo i malo dosadno, a bilo bi lepo da se sastanu i u polufinalu LS Barsa i Real, to bi onda bili pravi mecevi i stvarno uzbudljivi.

Bree

pre 8 godina

Do ove utakmice sumnjao sam u Zidanove takticke sposobnosti, ali je ovo odradio fenomenalno, svaka cast. Velika razlika u odnosu na Murinjov "autobus" i Benitezovo sta god ono bilo u prvom delu sezone. Bravo Zizu :)

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 8 godina

Zinedinova klasična Murinjova bunker taktika, prvo poluvreme pustili Barsu da se izmori i onda drugo poluvreme skroz druga ekipa na terenu, generalno, činjenica je da Barsa u drugom poluvremenu bas neozbiljna bila, neozbiljno pristupila u drugom delu, POTCENILI su ih, ali svj Barsi opet, svj osvaja

EuroNix

pre 8 godina

Bez zara, bez borbe. Zadnjih pola sata Barce za zaborav, jedva se krecu. Mozda FIFA virus, mozda cuvanje ili predjeni kilometri MSN-a po Juznoj Americi. Busquets, Rakitic i Iniesta nedovoljno oporavljeni. Messi uporno kroz sredinu, Neymar previse solira. La Liga je dobijena, u utorak sledi mnogo vaznija utakmica za Barcu. Opomena u pravom trenutku, jedini dobitak za Barcu.

KING DIDIER

pre 8 godina

Jel igra Ronaldo?
(S Y L A, 02. april 2016 21:00)
Eno ga daje golmanu kroz noge...nije ga sramato najboljem timu galaksije svih vremena...sram ga bilo sto je dao gol u inat komentatorima sa b92 koji kazu da on nikad ne resava velike utakmice...nego gde je najbolji trio ikada msn mora da je Ramos zaboravio da ih izvadi iz dzepa kad je izlazio...HALA MADRID

Boki

pre 8 godina

Dve silikonske ekipe i naravno uzasan fudbal. Definitivno su obema ekipama potrebna bar jos po 2-3 igraca od po minimum 100 miliona evra ako zele da osvoke trofeje i igraju, makar malo, lepsi fudbal.

Mes que en Club

pre 8 godina

Навијам за Барселону,али дао бог да не виде више фудбал у животу,уништили су утакмицу кратким додавањем при резултату 1-1 због тога су и изгубили

НЛО

pre 8 godina

Као неутралан навијач кажем, ма слаабо је утакмица намештена. Ко је гледао разуме.

Vladooooo

pre 8 godina

Pobjeda za prestiz, najveceg kluba na svijetu ;) Cak i uz cist ponisten gol i 10 igraca. Posebno mi je drago zbog "kladionicara" i kvote od 4-6 na Real - kakvi "znalci", kao i oni koji su pozurili da odigraju iz 1 u 1 :)

P. S. "Navijaci" Barselone cesto kazu da Ronaldo postize golove samo protiv malih klubova. Veceras je OPET dokazao da je Barselona MALI, MALI klub :)

Više nego poznavalac fudbala

pre 8 godina

Najbolji su mi ovi "noviji" poznavaoci fudbala, što kažu da je derbi bio loš. Za njih je dobar derbi gde Barselona daje Realu 4 i više golova.Pošto je Real taktički odneo pobedu sa igračem manjem, njegov uspeh je daleko veći. Ronaldo je još jednom pokazao da je klasu iznad Mesija. Što se tiče suđenja, bilo je navlaćenja na stranu Barselone, ali džabe. Apsolutno čist gol je poništen Bejlu. Sve pozdrave upućujem veoma malobrojnim navijačima Reala koji imaju u čemu da uživaju

neutralni felsh

pre 8 godina

u drugom poluvremenu, barselona je minut po minut gubila sve konce u vezi. a real se sjajno snasao, bas po sredini. vi drugari sto lupate minuse: jel bilo kao sto sam rekao da treba, da isturi bemzemu i ronalda za 442? i sta je onda bilo? ;)

konzilijum sudija je skroz posustao: prvo gomila nepostojecih ofsajda, ajde to, moze i skobodna sudijska, ali ponisten penal ili bar faul nad mesijem, onda kod cistog nadskoka bejla nad albom on svira faul u napadu, plus nije morao da najuri ramosa ko sugavog.
ej, a arda turan? odigrao je kao zvrndov jedan nevidjeni, zivi primer. barsa u pasu forme posle reprezentativne pauze, real sveziji.
iz el klasika su mozda profitirali svi: pre svega zidan kao trener, ovo mu je veliki plus za next season, a ekipa ima obnovljen moral, da cupaju sezonu na LS.
sa druge strane, titula verovatno ostaje u barseloni, ali ovo im je dobar nauk za ubuduce. jer oni prekosutra igraju popravni sa atkletikom, bice zanimljivo.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 8 godina

I da, ni G od gola,pričajte šta hoćete, levom rukom je visio na ionako malenom Albi, nije mogao ni skočiti

dominus

pre 8 godina

Spustiše ih Madriđani na zemlju. Velika pobeda za Real. Još kad se setim da su mnogi forumaši (verovatno većinom dečurlija) najavljivali katastrofu Reala. Mesi je sebe stavio pod pritisak moranja da da gol u čast Krojfa, možda zbog toga i nešto slabija njegova igra večeras. Ronaldo utišao kritičare. Biće zanimljiv finiš sezone.

bbr

pre 8 godina

osakati sudija Real.Ponisten cist gol,Ramos dobija drugi zuti a prvi je dobio zato sto se bunio sto sudija nije video dva igraca koja su 7 metara u ofsajdu.Rakitic je do 50-og minuta trebao da dobije drugi zuti,onaj faul nameran sa ledja za koji nije dobio karton je smesan i za nasu ligu a i sudija je na nivou nase druge lige.

Komsijina Krava

pre 8 godina

Katastrofalno sudjenje puno gresaka i kompenzacija gresaka. Enrique je pogrijesio sto je Ardu stavio umjesto Rakitica. Bilo je za ocekivati da ce nakon toga pasti u obrani. Ako ga je morao mjenjati, Sergi Roberto je bio bolja opcija.

Ado

pre 8 godina

Ramos je olupina,covjek treba da je sretan sto je uopste bio na terenu u drugom poluvremenu,da ga je Junajted doveo ne bi odigrao 5 utakmica,jer Junajted nema protekciju kod sudija kao Real.Barselona ostecena jer je Ramos imao nekoliko startova za zuti kad je vec imao karton,ali i Realu je ponisten cist gol Bejla.Navijao sam za Real jer ja uvijek navijam za slabije i realno se vidi da je Barselona mocnija ekipa,uprkos pobjedi Reala.Steta za Bejla,takva masina mora da bude druga violina Ronaldu.Pepe je odigrao na nivou vrhunskog stopera,potpuno je neutralisao Nejmara.Dobra pobjeda Reala iako nista ne znaci.

GM

pre 8 godina

Real gazi Barcu, a stadionu sve nesto kriv sudija... Iako se Mesi i drugari nisu videli celo drugo poluvreme i sudija im jos izmisli faul Bejla i ponisti gol.

Da im se sve vrati, pobrinuo se onaj kome zvizdi ceo stadion vise nego sto su navijali za svoj klub.

Paklena pomorandza

pre 8 godina

Najizvikaniji okrsaj modernog fudbala,smor od utakmice,igraci kao usporena snimka i vise se valjaju po terenu no sto igraju fudbal.Koja fama majko moja od jednog prosecnog i dosadnog nazovi derbi a onome Suarezu zelim sve najgore,sta je uspeo da promasi u usta mu ga nab...,i to kada ceka covjek pare.

CJ

pre 8 godina

Za ove sto misle da se razumeju u fudbal...nema ofsajda kad golman ispucava loptu sa peterca.
Pređite na rukomet i basket, tamo nema mnogo razmišljanja.

Don

pre 8 godina

15 golova Ronalda u duelima sa Barsom, i posle se nadje neko da kaze da nije igrac za velike utakmice, al to su oni koji pamte kao zivina od obroka do obroka, pa pretpostavljam ako vcrs ne da gol, da ce isti reci kako on nije igrac za velike utakmice, al ako da, onda Barsa verovatno postaje Borac iz Cacka i mali tim

veliki strumf

pre 8 godina

@Filip988 Ne, Ramos je trazio kontakt, ispruzio nogu da saplete Mesija, u cemu je i uspeo! Cist penal, faul je bio na liniji. Verovatno i drugi zuti za Ramosa.

neutralni felsh

pre 8 godina

jos nesto: zidan mnogo gresi sto ne igra 442 nego nesto imitira sa 433, tri odsecena i povucena napadaca, a po centru zvrji prazno. lopte idu nigde... enrike, tojest barsa ih bas tu ubija, buskets i iniesta, po spoljnom krugu. ali i oni su za sada suvise oprezni. na pocetku drugog poluvremena enrike ce malo da ubrza stvar. moguce da ce prvo suarez da zvrkne jedan gol.

veliki strumf

pre 8 godina

@bbr Zapanjen sam nepoznavanjem pravila i tebe i forumasa koji su ti udarili plus. Posle gol auta i degaziranja golmana iz svog peterca (goal kick) - NEMA OFSAJDA! Suarez je bio 5-6 metara iza ledja odbrambenih igraca Reala, ali tu nema ofsajda! Ramos se bunio zbog faula.

alo

pre 8 godina

Sve to stoji. Ali zasto ti misliš da je mesi drugačiji? Mislim na to da ne simulira, pada, vara...
Pa jos se sjecam onog njegovog prgavog slobodnjaka, koji je izveo prije zvizduka sudije, dok se protivnikov zivi zid nije ni namjestio. Svi su oni glumci i prevaranti.

Struja neuspesni brejkdenser

pre 8 godina

Bravo Barsoo!!Auu kako super dan,Partizan pobedi,Zvezda prekine niz pobeda,Barsa vodi.Moze li lepsi dan da se zamisli!!

Čovjek iz Estonije

pre 8 godina

Ovo je okršaj Modrica i Rakitica, dva bisera u oku najjace reprezentacije na balkanu. Tko da - , ne kuži se u nogomet, a o fudbalu i da ne pričamo. :)

Millennium

pre 8 godina

Jeste El Klasiko, jesu to jedni od najboljih timova svih vremena, ali ljudi moji koliko su odvratni i jedni i drugi. Ja volim Mesija, ali kad vidim Suareza, Pepea, Nejimara, Ronalda i ostale muka mi bude. Kakvi su to kvarni startovi, foliranja itd. A pre toga Liverpul-Totenhem praznik za oči. Prava muška utakmica. Sve je to ok, ali engleski fudbal je engleski fudbal.

mostarac

pre 8 godina

cist crveni za ramosa i mozda penal, mozda slobodnjak sa 17 m. sudija se gubi lagano. suarez fulo prazan go. tj promasio loptu cistu za tap in

Don

pre 8 godina

15 golova Ronalda u duelima sa Barsom, i posle se nadje neko da kaze da nije igrac za velike utakmice, al to su oni koji pamte kao zivina od obroka do obroka, pa pretpostavljam ako vcrs ne da gol, da ce isti reci kako on nije igrac za velike utakmice, al ako da, onda Barsa verovatno postaje Borac iz Cacka i mali tim

goran

pre 8 godina

Mislim da su svi na stadionu kao i kraj malih ekrana ocekivali cuvenu tika taku i jedno cetiri ili pet komada u mrezi Reala sto je inace poznat scenario u poslednjih nekoliko meceva unazad ,ali na kraju je ispalo ipak sasvim drugacije , procitao je Zidan ovoga nabedjenog Enrique-a kao bukvar i ocitao mu bukvicu kako se motivise tim i postavlja prava taktika protiv takvih majstora fudbala kao sto su Mesi i Nejmar koji se danas bukvalno nisu videli na terenu,nesto su se tu i tamo trudili Rakitic i Suarez ali nedovoljno za ovako inspirisan i nadahnut Real koji je resio da prekine negativan niz koji ima u poslednje vreme od Barse i na kraju je u tome uspeo cak i sa desetoricom na terenu nakon opravdanog iskljucenja Ramosa, danas je pobedio tim a to je bio Real koji je igrao tacno onako kako i treba da se igra protiv Barse kako bi se sprecila njihova cuvena igra pasovima kojom unistavaju protivnicke odbrane u primeri,nije mi jasno zasto je Bejlu ponisten gol? kada je na usporenom snimku jasno da je nadvisio protivnickog igraca i postigao apsolutno regularan gol, Ronaldo je pokazao jos jednom zasto je svetska klasa i jedan od najboljih fudbalera svih vremena onakva hladnokrvnost i rutinska egzekucija se ne vidja kod fudbalera koji nisu te klase, i za kraj nadam se da je ovim porazom uneta kolika tolika neizvesnost do kraja sampionata jer je jedno vreme bas bilo monotono kada je Barsa dobijala sve redom u nizu !

sinki

pre 8 godina

Nemoj da me neko pogresno shvati,nisam pristrasan,samo objektivan.Svaka cast Realu,takticki su odigrali odlicno i zasluzeno pobjedili...E sad ovi navijaci Reala su se sada uzdigli,dizu Ronalda u nebesa,sprdaju se sa Messijem....A Messi je opet u trci da osvoji sva 3 trofeja sa Barselonom a Real moze ladno da ostane opet bez ijednog trofeja,ovo pisem realno onako kako je trenutno stanje.

Millennium

pre 8 godina

Jeste El Klasiko, jesu to jedni od najboljih timova svih vremena, ali ljudi moji koliko su odvratni i jedni i drugi. Ja volim Mesija, ali kad vidim Suareza, Pepea, Nejimara, Ronalda i ostale muka mi bude. Kakvi su to kvarni startovi, foliranja itd. A pre toga Liverpul-Totenhem praznik za oči. Prava muška utakmica. Sve je to ok, ali engleski fudbal je engleski fudbal.

Melenci

pre 8 godina

Real je dao gol sa deset igraca,mala cinjenica,samo da napomenem.Pisite sta hocete,ali realnost vas demantuje,Real je pobedio zaluzeno.Zidan se postarao za to.Necu omalovazavati Mesija,ali ako ovo nije velika utakmica i Ronaldo dao odlucujuci gol ne znam koja je?Zato priznajte sebi da bar ovog puta Ronaldo nadmasio Mesija.

KING DIDIER

pre 8 godina

Jel igra Ronaldo?
(S Y L A, 02. april 2016 21:00)
Eno ga daje golmanu kroz noge...nije ga sramato najboljem timu galaksije svih vremena...sram ga bilo sto je dao gol u inat komentatorima sa b92 koji kazu da on nikad ne resava velike utakmice...nego gde je najbolji trio ikada msn mora da je Ramos zaboravio da ih izvadi iz dzepa kad je izlazio...HALA MADRID

Trener

pre 8 godina

Iznenadila me taktika Reala. Ugasili su Barcu, a mislio sam da ce da puknu dva razlike minimum. Zidane nije zalutao u trenerske vode, sve zna, fali mu jedino iskustvo. Onaj mali Modrinjo može da igra de oće. Neverovatna lakoća i smirenost. Stabilizator ekipe. Nije ga bezveze Pep cimo u Minhen.

Miki Maus

pre 8 godina

Moj ćale pred kraj utakmice: "znaš kako, dalo bi se od svih ovih napraviti jedan ozbiljan tim, pod uslovom da i Zidane odigra poluvreme. To bi bio fudbal kao u moje vreme."

stevan

pre 8 godina

Messi ima 21 pa? Kad pričaju da nije za velike utakmice, misle na LŠ GDE GA NEMA NIGDE u Realu kad je najvažnije, jedino je u Junajtedu bio dobar što se takvih utakmica tiče
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Znači Haoos (čisto onako komentar), 2. april 2016 22:32)

Koliko Messi dugo igra u Primeri a koliko Ronaldo, dečko? Znam da ti je krivo što je Real ugazio Barcelonu, i da niste imali sreće i sudije na svojoj strani, bilo bi 4-1(prečka Ronalda i poništen čist gol Bale-a), ali ne moraš svoje klinačke frustracije da lečiš pljujući po najvećem klubu u istoriji fudbala i njegovim igračima.

Daywalker

pre 8 godina

Zasluzena pobeda Reala!
Zidan je pokazao da ce biti dosta dobar trener, izgleda da je puno naucio od Ancelotija. Ova taktika je bas licila na Ancelotijeve trenerske minijature.
Benzema i Ronaldo generalno ocajni celu utakmicu ali dadose po gol i onda sve pada u vodu. Za mene je Bejl igrac broj 1 u Realu. Real mora da igra sa zadnjim veznim- trenutno je to Kazemiro i decko stvarno briljira kad god igra. A i daje prostor Modricu i Krosu da igraju ofanzivnije jer oni nisu i nikada nece bitni zadnji veuni. Serhio Ramos je stvarno neinteligentan igrac jer nema nikakve logike da napravis drugi zuti na 40 metara od gola faulom na napadacu koji je ledjima okrenut golu.
Jos samo o Marselu iz Reala- za mene tehnicki najbolji levi bek svih vremena. To sto on moze sa loptom puno veznih igraca ne moze.
Barsa dosta losa veceras. Mesi i Nejmar bez ikakvog konkretnog doprinosa. Suarez se trudio ali mu veceras nije bilo vece. Barsin startni vezni red dosta dobar. Turan je igrao 20 minuta ali je bio neprimetan. Alba ocajan, mozda nije bio potpuno spreman ali ovo veceras je bas lose. Drugi gol je dosao preko njegove strane, Bejl je dao neopravdano ponisteni gol iz duela sa njim a Bejlu je losom intervencijom spremio jos jednu mrtvu sansu. Pike je isto bio dosta los, kod golova je kasnio, generalno se lose postavljao. Maskerano odlican, toliko nizak stoper a dobija svaki skok duel.
I jos jedna stvar, Navas i Bravo su top 5 golmana na svetu trenutno. A njihove partije prolaze potpuno nezapazeno.
Toliko od mene.
Laku noc

zoran

pre 8 godina

Bukvalno se ne moze naslutiti nista. Ko je ocekivao posle crvenog Ramosu..
Real pokazao da se moze protiv Barce. Moguce jos dve u ligi sampiona.
A price oko Ronalda..ipak ko ga potcenjuje ne zna o fudbalu mnogo

Paklena pomorandza

pre 8 godina

Najizvikaniji okrsaj modernog fudbala,smor od utakmice,igraci kao usporena snimka i vise se valjaju po terenu no sto igraju fudbal.Koja fama majko moja od jednog prosecnog i dosadnog nazovi derbi a onome Suarezu zelim sve najgore,sta je uspeo da promasi u usta mu ga nab...,i to kada ceka covjek pare.

123

pre 8 godina

Nije bilo penala.
Prvi gol Barse , Mesi pravi faul nad Pepeom , lopta odlazi u korner.
Ponisten cist gol Reala i nezasluzeni crveni Ramosa.


kad je tesko tu je poznata Uefalonina formacija
4-3-3-3
Ovrebo,Cakir,Merk,Hauge,Erikson,Kasai,Mazic (Nejmar ga prevario za penal)...nastavite niz...

Navijaci,simpatizeri i fanovi Barselone ja se stvarno izvinjavam.
nije 4-3-3-3 (Uefalona) nego 4-3-3(FCU)
Na golu: Balaj
odbrana: Merk,Busaka,Erikson,Maljenko
sredina: Kasai,Stark,Brih
navala: Ovrebo,Cakir,Hauge
Izmene: Etkinson,Sars,Benet,Tomson,Mazic...

Da je Maljenko sudio, Barsa bi dobila 2 penala i Real bi dobio 3 crvena

Više nego poznavalac fudbala

pre 8 godina

Najbolji su mi ovi "noviji" poznavaoci fudbala, što kažu da je derbi bio loš. Za njih je dobar derbi gde Barselona daje Realu 4 i više golova.Pošto je Real taktički odneo pobedu sa igračem manjem, njegov uspeh je daleko veći. Ronaldo je još jednom pokazao da je klasu iznad Mesija. Što se tiče suđenja, bilo je navlaćenja na stranu Barselone, ali džabe. Apsolutno čist gol je poništen Bejlu. Sve pozdrave upućujem veoma malobrojnim navijačima Reala koji imaju u čemu da uživaju

Wllaxy

pre 8 godina

Suarez je lud ali Pepe je najbezobrazniji i najpokvareniji fudbaler u danasnjem fudbalu.Ne mogu da navijam za ekipu u kojoj igra Pepe.
(BgHQ, 02. april 2016 21:03)

Ali ti nije problem da navijaš za ekipu za koju igra Dani Alveš ili recimo igrač poput Maskerana!?

4k4.Dex

pre 8 godina

Kakve su utakmice ovi El clasici to nema nigde! Duplo visi nivo od ostatka sveta, neuporedivo ni sa jednim drugim derbijem osim mozda brazil argentuna. Bukvalno rat na terenu i to vecinom kolega iz reprezentacije, nevidjeno. Danas sudija bio neverovatan ali ovo suditi je kazna ne nagrada. Real bio fenomenalan svaka cast! A ovi sto gledaju onu jurnjavu od fudbala u PL ocigledno ne znaju sta je pravi fudbal misle da je ostrvsko nabijanje tempa kvalitet. Ko god to kaze nema pojma s fudbalom. Potpusujem! Uostalom sve se vidi u evropi. Laku noc.

Admin

pre 8 godina

Jeste da smo Srbi ali napišite, nije sramota, Ivan Rakitić 60% igre Barse, bez njega Barsa izdržala celih 3 minuta, Arda loptu nije primio

GM

pre 8 godina

Real gazi Barcu, a stadionu sve nesto kriv sudija... Iako se Mesi i drugari nisu videli celo drugo poluvreme i sudija im jos izmisli faul Bejla i ponisti gol.

Da im se sve vrati, pobrinuo se onaj kome zvizdi ceo stadion vise nego sto su navijali za svoj klub.

zagor

pre 8 godina

@BgHQ
Pepe je malo dete za Pikea. Mislim da je Pike najveci smrad kojeg sam gledao u fudbalu jos od 1990. Bilo je grubljih igraca, bilo grasivnijih, ali takvih smradova nije bilo.

ko se seca - Galijani

pre 8 godina

Sramotno sudjenje za Barselonu. SRAMOTNO!
Jos da prokomentarisem dve stvari.
Prvo, da jos nisam video da sudija dozvoli sebi da dosudi faul kod nepriznatog gola i to simuliranjem faula od strane odbrambenog igraca koji je jos jedino na taj, Barsi prepoznatljivim glumackim nacinom, isfolirao faul Bejla. Ni govora o faulu nije bilo.
I drugo, faul Ramosa jeste bio za zuti ali je cinjenica da je igrac Barselone vec pao i pre nego ga je ovaj zakacio i pritom je sklonio jednu nogu bas ne bi li ga jace faulirao a onaj nesudjeni glumac vec pada....
Bas mi je drago zbog pobede Reala samo iz tog razloga.
Ne moze se pobedjivati uvek na pokvaren nacin.
(..., 2. april 2016 22:28)

Ista fora je bila kad je Sevcenko dao gol a sudija ponistio zbog faula u napadu nad Pujolom, iako je Pujol cak napravio faul. Barsa prosla u finale, sudije se slikale u dresovima Barse, crveni za Lemana, izjednacenje iz ofsajda, ostalo je istorija, Ovrebo, Cakir itd..
Moze cak i ovo:
jos jedan faul za Barselonu, Valdez ubi igraca:
https://www.youtube.com/watch?v=H2p7fTl6c1k

Unreal

pre 8 godina

Real pokazuje kraljevsku krv, rusi rekord najjace Barselone od 39 utakmica bez poraza. 11 na 10, Kamp Nou, Cristiano Ronaldo, 1-2! Calma, jedan je kralj!!!

baj baj si ju

pre 8 godina

(BgHQ, 2. april 2016 21:03)

Da ti odgovorim.
Nije Pepe najprljaviji igrac, sve je to u postavci trenera.
Kod Murinja je igrao grubo, kod Ancelotija je bio mala maca, i on i Ramos.

Sto se tice igre protiv Barse, ja sam za to da ih biju, zasto?
Prosle godine na Camp Nou ih je Real nadigrao, igrali su fer i korektno, stalno napadali, Barsa igrala bunker 65 minuta i na kraju pobedila vanserijskim potezom Suareza.

Danas, Real se brani, igra prljavo i na kraju 1:2.
Zato volim fudbal, jer padavicare treba da bijes!!!

Uostalom, ako je Barsa toliko jaka, zasto ne obore rekord dabldeker-bunker-autobusa Murinja (izjednacen po bodovima,100, ali nije oboren po golovima) od 121 postignutog gola!!!

Protiv Barse uvek jako i grubo, kad se vec bacaju da se bacaju zbog bola, a ne ona fora: pipnes ga a on se valja kao da ga pregazio auto...
Pa nije Murinjo budala, udri i sprema postavku za 10 igraca(crveni).

Argo

pre 8 godina

Nemam pojma tip: Bosna je toliko bolja od Hrvatske da se Hrvatska 9 puta vise plasirala na velika natjecanja,da vrijedi duplo vise na transfermarktu,da smo vas pobjedili sva 4-5 puta koliko smo se susretali,da bi jedino Pjanic i Dzeko mogli u Hrvatskih 23.Covjece nemoj se blamirati i padati na provokacije kada neki Hrvat nesto napise jer jednostavno nemas nikakvih argumenata.sve Hrvatske rezerve su bolje od svih igraca iz bosanskih prvih 11(izuzev Pjanica i Dzeke)!to su ti Lovren,Vrsaljko,Strinic,Badelj,Kovacic,Pjaca,Halilovic,Kalinic itd

Ajvar

pre 8 godina

Molio bih Kazemira kad dodje kuci da izvadi Mesija iz desnog džepa i Nejmara iz levog. Suareza neka ostavi da se kiseli. Navas najbolji golman na svetu. Mesi se nije video, a Ronaldo dokazao da je najbolji. Inace ovo je 3:1, posto je Bejlu ponisten i vise nego cist pogodak. Adios amigos!

dominus

pre 8 godina

Spustiše ih Madriđani na zemlju. Velika pobeda za Real. Još kad se setim da su mnogi forumaši (verovatno većinom dečurlija) najavljivali katastrofu Reala. Mesi je sebe stavio pod pritisak moranja da da gol u čast Krojfa, možda zbog toga i nešto slabija njegova igra večeras. Ronaldo utišao kritičare. Biće zanimljiv finiš sezone.

goran

pre 8 godina

Jel igra Ronaldo?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (S Y L A, 2. april 2016 21:00)
Igra,igra... zar ga nisi video u 85-tom minutu kada je naterao Brava da kupi suknju posle utakmice?

Pisota

pre 8 godina

Pogledajte samo kako Alba kad je bejl dao gol pri padu se hvata za glavu da bi simulirao faul.Najljigaviji u istoriji bekovi alves i Alba.

VladaNS

pre 8 godina

Barsi nebitna utakmica. Slijedi Lp, a ne dobiju svi Wolsburga u 1/4 finalu. sinoc bas odigrano pod kocnicom. igraci putovali iz amerike. mjenjanje vremenskih zona, umor, prvenstvo rijeseno. zasto se toliko potrositi. vidjelo se od pocetka da to nije ta barsa. ptemalo krizanja je bilo i to je nalozeni i puno svjeziji real iskoristio i dobio zasluzeno.
p.s. rakitic drzi igru barse. a mislio sam kad je dosao da je tu da se popuni mjesto a on oreuzeo xavijevu rolu
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mostarac, 3. april 2016 08:24)

Pritom ni položaj zvezda nije bio povoljan.

Dzi Dovla

pre 8 godina

15 golova Ronalda u duelima sa Barsom, i posle se nadje neko da kaze da nije igrac za velike utakmice, al to su oni koji pamte kao zivina od obroka do obroka, pa pretpostavljam ako vcrs ne da gol, da ce isti reci kako on nije igrac za velike utakmice, al ako da, onda Barsa verovatno postaje Borac iz Cacka i mali tim(Don, 02. april 2016 21:28)

15 golova, 9 iz penala. CaoPoz

...

pre 8 godina

Sramotno sudjenje za Barselonu. SRAMOTNO!
Jos da prokomentarisem dve stvari.
Prvo, da jos nisam video da sudija dozvoli sebi da dosudi faul kod nepriznatog gola i to simuliranjem faula od strane odbrambenog igraca koji je jos jedino na taj, Barsi prepoznatljivim glumackim nacinom, isfolirao faul Bejla. Ni govora o faulu nije bilo.
I drugo, faul Ramosa jeste bio za zuti ali je cinjenica da je igrac Barselone vec pao i pre nego ga je ovaj zakacio i pritom je sklonio jednu nogu bas ne bi li ga jace faulirao a onaj nesudjeni glumac vec pada....
Bas mi je drago zbog pobede Reala samo iz tog razloga.
Ne moze se pobedjivati uvek na pokvaren nacin.

don

pre 8 godina

@ neutralni felsh

Opšti utisak. Ronaldo zvrknuo gol za pobedu Reala. A što je slađe, ostvarena sa igračem manje. Zidan pokazao da je bolji taktičar.

Kladioničar, a ne ziheraš!

pre 8 godina

Zvuči možda neverovatno, ali sam uplatio da Real pobeđuje i da Ronaldo daje gol. Kvota je bila 8. Stavio sam 10 eura! A, baš sam lepo opelješio ove što su igrali samouvreno Barselona 1-1 i 3+.

Vladooooo

pre 8 godina

Pobjeda za prestiz, najveceg kluba na svijetu ;) Cak i uz cist ponisten gol i 10 igraca. Posebno mi je drago zbog "kladionicara" i kvote od 4-6 na Real - kakvi "znalci", kao i oni koji su pozurili da odigraju iz 1 u 1 :)

P. S. "Navijaci" Barselone cesto kazu da Ronaldo postize golove samo protiv malih klubova. Veceras je OPET dokazao da je Barselona MALI, MALI klub :)

Čovjek iz Estonije

pre 8 godina

Ovo je okršaj Modrica i Rakitica, dva bisera u oku najjace reprezentacije na balkanu. Tko da - , ne kuži se u nogomet, a o fudbalu i da ne pričamo. :)

Nenad

pre 8 godina

Jednu stvar niko ne reče, po meni Kasemiro igrač utakmice, neverovatno dečko nazad odigrao, i veliki broj malih tačnih pasova, respekt.

loller

pre 8 godina

@CJ Da se razumemo, volim ja fudbal, trenirao sam ga, ali baš si lupio za basket. Basket je po svojoj taktickoj kompleksnosti nuklearna fizika za fudbal.

wlado

pre 8 godina

odigrao sam singl tiket 1:2 tacan reultat i da ce strelci biti benzema i bale.

Mozete misliti kako sam se osecao kada je bejl dao gol i kada sam video sudiju da mase i ponistava...

CJ

pre 8 godina

Za ove sto misle da se razumeju u fudbal...nema ofsajda kad golman ispucava loptu sa peterca.
Pređite na rukomet i basket, tamo nema mnogo razmišljanja.

alexandre boksic

pre 8 godina

Bez uvrede stari, ali ti vaši bekovi i štoperi po engeskoj.. Ne stane u istu rečenicu sa veznjak reala i veznjak barcelona u El classicu

Gajetano

pre 8 godina

Nevazna pobeda sto se tice borbe za titulu u PrimerI, ali od ogromne vaznosti sto se tice sticanja samopouzdanja u eventualnom okrsaju u Ligi sapmiona. Drago mi je i zbog Reala i zbog Zidana i zbog Ronalda, toliko cesto potcenjenih u dosadasnjem delu sezone. Bravo "Los Blancos"!

P.S. A po kom je majke ti osnovu ponisten gol Bejla? Smejurija

Pozdrav,

mostarac

pre 8 godina

cist crveni za ramosa i mozda penal, mozda slobodnjak sa 17 m. sudija se gubi lagano. suarez fulo prazan go. tj promasio loptu cistu za tap in

Zdravko

pre 8 godina

@Čovjek iz Estonije
Bosna je jača od Hrvatske i to mnogooo jača :|:|:|
(nemam pojma tip, 2. april 2016 22:42)

jarane, zalutao si iz rubrike o ćevapima u rubriku fudbal

Bree

pre 8 godina

Do ove utakmice sumnjao sam u Zidanove takticke sposobnosti, ali je ovo odradio fenomenalno, svaka cast. Velika razlika u odnosu na Murinjov "autobus" i Benitezovo sta god ono bilo u prvom delu sezone. Bravo Zizu :)

stevan

pre 8 godina

Benzema je svaki put kad je primio loptu uspevao da je zadrži i tako omogući svojim saigračima da se konsoliduju, vrate na pozicije i predahnu od postavke kakvu forsira Barcelona, na kraju je i postigao gol i odradio vrhunski posao... Ali je opšti utisak da je Zidane povukao neverovatan potez, izbacuje Benzemu jer je procenio da su igrači Barcelone i sami izmoreni i da više nemaju snage za agresivnu igru pa mu više nije potreban igrač koji čuva loptu u napadu i smiruje tempo već igrač koji će svojom brzinom i oštrinom da dotuče protivnika, ubacuje Jesea koji daje na brzini, igra Reala se iz jedne statične, pasivne transformiše i kreće da se juriša svim silama na izmorenu i sporu odbranu Barcelone a posle one prečke i poništenog gola Bale-a bilo je samo pitanje vremena kad će im Real zveknuti gol, što se i desilo... Ali utisak koji je jači i od pobede Reala na Kamp Nou jeste da Zidane čovek zna posao, poznaje fudbalsku igru i taktiku, ovo je bila čista taktička pobeda, to je svakome ko malo prati fudbal jasno.

bbr

pre 8 godina

osakati sudija Real.Ponisten cist gol,Ramos dobija drugi zuti a prvi je dobio zato sto se bunio sto sudija nije video dva igraca koja su 7 metara u ofsajdu.Rakitic je do 50-og minuta trebao da dobije drugi zuti,onaj faul nameran sa ledja za koji nije dobio karton je smesan i za nasu ligu a i sudija je na nivou nase druge lige.

Ivanrosonero

pre 8 godina

Ronaldo je car! Mrzite ga,posle Bekama najveci frajer u svetu fudbala,a sto se fudbala tice-objasnio je,njegova dela su ostala zapisana!!!

veliki strumf

pre 8 godina

@bbr Zapanjen sam nepoznavanjem pravila i tebe i forumasa koji su ti udarili plus. Posle gol auta i degaziranja golmana iz svog peterca (goal kick) - NEMA OFSAJDA! Suarez je bio 5-6 metara iza ledja odbrambenih igraca Reala, ali tu nema ofsajda! Ramos se bunio zbog faula.

Semir

pre 8 godina

Pa čak i da si upravu nema smisla da se navijači Reala žale na sudije jer bi se sada Real borio za četvrto mjesto sa Villarealom da nisu gotov u svakoj utakmici ove sezone imali penal ili igrača više ili su davali gol iz ofsajda i opet čak i pored pomoći sudija ne mogu biti ispred Atletica na tabeli + je Ronaldo trebao 3-4 puta biti kažnjen zbog namjernih udaranja igrača, a nije kažnjen nijednom samo zato jer igra u Realu... A i danas je Ramos trebao dobiti drugi žuti već u prvom poluvremenu ali naravno da sudije moraju pomagati Realu. Tako je to godinama..

neutralni felsh

pre 8 godina

u drugom poluvremenu, barselona je minut po minut gubila sve konce u vezi. a real se sjajno snasao, bas po sredini. vi drugari sto lupate minuse: jel bilo kao sto sam rekao da treba, da isturi bemzemu i ronalda za 442? i sta je onda bilo? ;)

konzilijum sudija je skroz posustao: prvo gomila nepostojecih ofsajda, ajde to, moze i skobodna sudijska, ali ponisten penal ili bar faul nad mesijem, onda kod cistog nadskoka bejla nad albom on svira faul u napadu, plus nije morao da najuri ramosa ko sugavog.
ej, a arda turan? odigrao je kao zvrndov jedan nevidjeni, zivi primer. barsa u pasu forme posle reprezentativne pauze, real sveziji.
iz el klasika su mozda profitirali svi: pre svega zidan kao trener, ovo mu je veliki plus za next season, a ekipa ima obnovljen moral, da cupaju sezonu na LS.
sa druge strane, titula verovatno ostaje u barseloni, ali ovo im je dobar nauk za ubuduce. jer oni prekosutra igraju popravni sa atkletikom, bice zanimljivo.

deki

pre 8 godina

Real dobio zasluzeno ali slaba vajda, racuna se ono na kraju, posto titula pripada Barsi, sve ispod osvajanha LS za Real bi bilo neuspeh. Meni je smesno da se ovde prepucavaju neki kao navijaci i jedne i druge ekipe, neki pametnjakovic naziva Barsu uefalona.Bilo kako bilo, Real bio bolji mada kazem, oni u primeri mogu biti treci sto je totalni neuspeh, ako ne osvoje LS za njih ce ovo biti jos jedna gubitnicka sezona

the truth only

pre 8 godina

Zidan je pokazao veceras da je na visini zadatka, odlican mec takticki. Serhio Ramos je precenjen igrac. Odlican mec u sustini. Sudija ne moze da sudi ni nasu ligu. Ne navijam ni za jedne, al eto za navijace Barse, moze Ronaldo da rijesi poneki jaki mec.

Mislim, dakle postojim

pre 8 godina

Kakav smo mi narod, do juce svi pricaju Mesi kralj, Ronaldo 0, sad na jednoj "vaznijoj" utakmici Ronaldo da gol, Mesi odigra dosta losije nego inace i odmah komentari "Ronaldo najbolji svih vremena, Mesi 0". A odmah se zaboravlja sta je pre toga uradio Mesi, vec ajde odmah pricati sve najgore za igraca koji je pomerio granice fudbala. I Ronaldo je isto tako dosta toga uradio. Isto do juce svi kao navijaju za Barsu, kad Barsa pobedi po 300 pluseva na komentare za Barsu, za Real sve najgore, sad Real pobedi i odmah "puni uefalonu, farsu..." Tako je bilo i sa Atletikom kad su osvojili titulu pa ih sad retko ko voli i sve tako. Mnogo je malo pravih navijaca, a pogotovu ljudi koji se stvarno razumeju u fudbal. Mada i dalje mislim da vecinu ovih komentara pisu klinci koji tek pocinju da prate fudbal. Za Barsu sam ocekivao da odigraju ovako i da se desi nesto ovako zbog vaznijih meceva u LS, s druge strane Real je morao da pobedi i dobro je i za fudbal sto se ovo desilo.

ticroo

pre 8 godina

Na stranu što je dao prelep pobednički gol, treba istaći da je Ronaldo ceo meč evidentno bio veoma motivisan. Svuda ga je bilo na terenu, zapaženo intervenisao i u odbrani, imao nekoliko dobrih prodora i bio konstantna opasnost po gol Barselone. Mesi zaista veoma indisponiran. Moguće da su reprezentacijske obaveze ostavile traga ili je podlegao pritisku famoznog 500-tog pogotka.

Mes que en Club

pre 8 godina

Навијам за Барселону,али дао бог да не виде више фудбал у животу,уништили су утакмицу кратким додавањем при резултату 1-1 због тога су и изгубили

Milos

pre 8 godina

Simpatisem Barselonu,ali je Real zasluzeno pobedio. Mozda je steta sto je utakmica dosla posle reprezentacija,jer se zna da se tamo igraci malo opuste i popiju casicu,dve...
Sve u svemu,mislim da ovo nece uticati na ishod prvenstva,Barselona je ubedljivo najbliza.
Pojedinacno me je najvise razocarao Neymar. Nije mu prvi put da je na terenu kao kokoška bez glave...

Jole

pre 8 godina

Pozdrav za sve kladionice koji su danas uhvatili poklon kvotu na Barselonu. Sve je doslo, i kec i dupla pobeda na barsu i domacin daje 2 u prvom ma sve zivo. Uzeli ste milione.

NemanjaBB

pre 8 godina

Mislim da je ponisten cist gol Bejla. Ono nije bio faul, po meni, isuvise slab kontakt za faul u napadu.
Navijam za Barsu, igraju lepsi fudbal trenutno.

gevara

pre 8 godina

Bravo za Real 10 protiv 14 i pobedili opet.Kad cete shvatiti da MSN-u davno istekao rok a BBC zivi vecno.Covek daje golove samo na malim utakmicama jer mi veliku utakmicu smatramo onu protiv Bajerna i Manchester Uniteda.Toliko za Uefalonce i ove devojcice barce.

Komsijina Krava

pre 8 godina

Katastrofalno sudjenje puno gresaka i kompenzacija gresaka. Enrique je pogrijesio sto je Ardu stavio umjesto Rakitica. Bilo je za ocekivati da ce nakon toga pasti u obrani. Ako ga je morao mjenjati, Sergi Roberto je bio bolja opcija.

Čisto da se zna

pre 8 godina

123, 2. april 2016 23:50

Zaboravio se De Blekera koji je na Nou Kampu u LŠ poništio čist gol Ronaldu zbog navodnog faula u napadu pri rezultatu 1:1. Prvi meč dobila je Barselona 2:0 na Santjago Bernabeu, kada je Pepea isključio Štark. Evo ti još malo pikanterije, Feliks Brih je oženjen Katlonkom, a jedno od mesta prebivališta (gle čuda) je Barselona. Stariji sin igra u mlađim selekcijama Barselone.

Mick Doohan

pre 8 godina

Barsa jeste na pol pozociji sto se tice trke za titulu,ali posle ovog poraza ne mislim da su je vec i osvojili.Sledi im gostovanje Sosijedadu a tamo su cesto ostavljali bodove.Ako kiksnu i razlika se jos spusti,svasta je moguce.Atletiko i Real ce do kraja igrati bez ikakvog pritiska jer nemaju sta da izgube,za razliku od Barselone.Posto sam neutralan,licno bi voleo ovakav rasplet.

Nase ime

pre 8 godina

Ubedljivo najgori derbi u poslednjih ko zna koliko godina. Totalna uspavanka, Barselona bez agilnosti, bez zelje, neprepoznatljivi, dok je Real ostvario svoju zamisao.

facts

pre 8 godina

-Jednom nisam imao vremena da pogledam mec Barselone i oni izgubise.
-Barselona je 1. put posle 30.4.1988 (tada u proseku stari 29 god i 265 dana, najstarija postava Klasika) izvela "veteransku" postavu u Klasiku (juce u proseku stari 29 god i 155 dana, 3. najstarija postava u Klasicima).
-Dva najbolja strelca lige (danas su to Mesi (1) i Kristiano (2)) su se 1. put suocili u ligi nakon 3.5.1953 (tada su to bili Zara i Cesar).
-Real nije igrao na Kamp Nou sa 10+ bodova zaostatka jos od sezone 2005/06.
-Real je 1. put u istoriji lige pobedio Barselonu na Kamp Nou nakon sto su imali 10+ bodova zaostatka!
-Real nije pobedio kao gost, Barselonu kao lidera lige jos od 26.1.1930 (1-4).
-Mesi i Iniesta su zajedno odigrali 29. Klasiko. Samo 2 para su odigrala vise:
Sancis/Micel (30) i Cavi/Pujol (30).
-2. Pikeov gol u Klasiku, a 1. posle pobede od 2-6 nad Realom (2.5.2009).
-Zadnja pobeda Reala nakon sto su gubili u Klasiku na Kamp Nou je bila 28.2.1965 (1-2).
-Najbolji strelci u Klasicima:
21 Mesi
18 Di Stefano
16 Kristiano
15 Raul.
-Gostujuci golovi u Klasicima:
12 Mesi
11 Gento
10 Kristiano.
-Real je zaustavio Barselonin niz nepobedivosti (39, rekord Spanije).
-Posle 232 Klasika Real vodi sa 93-91 (48 remija).
-Pobedili na Kamp Nou i kao igraci i kao treneri:
Di Stefano, del Boske i Zidan.
-100. gol Reala Barseloni u Barseloni (39 na Les Kortsu i 61 na Kamp Nou).
-Igrac meca je Pike.

Komsijina Krava

pre 8 godina

Katastrofalno sudjenje puno gresaka i kompenzacija gresaka. Enrique je pogrijesio sto je Ardu stavio umjesto Rakitica. Bilo je za ocekivati da ce nakon toga pasti u obrani. Ako ga je morao mjenjati, Sergi Roberto je bio bolja opcija.

veliki strumf

pre 8 godina

@Filip988 Ne, Ramos je trazio kontakt, ispruzio nogu da saplete Mesija, u cemu je i uspeo! Cist penal, faul je bio na liniji. Verovatno i drugi zuti za Ramosa.

alo

pre 8 godina

Sve to stoji. Ali zasto ti misliš da je mesi drugačiji? Mislim na to da ne simulira, pada, vara...
Pa jos se sjecam onog njegovog prgavog slobodnjaka, koji je izveo prije zvizduka sudije, dok se protivnikov zivi zid nije ni namjestio. Svi su oni glumci i prevaranti.

EuroNix

pre 8 godina

Bez zara, bez borbe. Zadnjih pola sata Barce za zaborav, jedva se krecu. Mozda FIFA virus, mozda cuvanje ili predjeni kilometri MSN-a po Juznoj Americi. Busquets, Rakitic i Iniesta nedovoljno oporavljeni. Messi uporno kroz sredinu, Neymar previse solira. La Liga je dobijena, u utorak sledi mnogo vaznija utakmica za Barcu. Opomena u pravom trenutku, jedini dobitak za Barcu.

winetou

pre 8 godina

Eto to je fudbal.Utakmicu odlucio covek koga nigde nije bilo 85min.Nekoliko puta zaustavljan da je prosto izblamiran.Iako sam navijac Barse,jako lose su odigrali i Real je zasluzeno pobedio.Vise su hteli pobedu.Zidan je preokrenuo utakmicu izmenama u zadnjih pola sata kad je Real dao sve u napad.Da li Barsa dozira ovaj deo sezone s obzirom da su manje-vise osigurali titulu.Ipak je ovo samar i veliki derbi je u pitanju.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 8 godina

15 golova Ronalda u duelima sa Barsom, i posle se nadje neko da kaze da nije igrac za velike utakmice, al to su oni koji pamte kao zivina od obroka do obroka, pa pretpostavljam ako vcrs ne da gol, da ce isti reci kako on nije igrac za velike utakmice, al ako da, onda Barsa verovatno postaje Borac iz Cacka i mali tim
(Don, 02. april 2016 21:28)

Messi ima 21 pa? Kad pričaju da nije za velike utakmice, misle na LŠ GDE GA NEMA NIGDE u Realu kad je najvažnije, jedino je u Junajtedu bio dobar što se takvih utakmica tiče

otoplilo, -7

pre 8 godina

zasto se bunite za gol bejla kad je ramos tek iz treceg pokusaja dobio drugi zuti (trebalo je penal/slobodnjak nad mesijem i zuti za taj faul, a i posle je imao jos jedan faul) i kad je barseloni sviran nepostojeci ofsajd na pocetku a nije sviran penal/slobodnjak nad mesijem? sudija je realno pravio greske na obe strane i to morate da priznate
mada ne znam ni zasto pisem ovo, vecina vas je srecna sto je ronaldo konacno dao relevantan gol, lupicete mi minus i baciti se nazad na domaci iz sveta oko nas

zgontronoman

pre 8 godina

Suarez je lud ali Pepe je najbezobrazniji i najpokvareniji fudbaler u danasnjem fudbalu.Ne mogu da navijam za ekipu u kojoj igra Pepe.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BgHQ, 2. april 2016 21:03)

Meni je Diego Costa gori...Ali nisu daleko.

Sinisa

pre 8 godina

Proteklih godinu ipo dana nevjerovatno dominiraju Barselona,Golden Stejt i Novak Djokovic...Interesantno da se desilo da je sinoc Golden Stejt porazen,nocas je Barselona porazena,e sad,nadam se da se taj niz nece nastaviti i da ce Novak sjutra pobjediti Nisikorija...

Aleksandar

pre 8 godina

Po meni dva najbolja evropska igrača u istoriji su Krojf i Zidan. Kada se Krojfu doda i ono što je uradio kao trener, on je najveća evropska fudbalska ličnost u istoriji. Ako Zidanova trenerska karijera bude kao ovaj fantastičan debi u El Klasiku, dostići će Krojfa i u "ukupnom skoru".

Ibrakadabra10

pre 8 godina

(zoki, 03. april 2016 10:54)
Ja ipak mislim da je to trebao da mu bude prvi zuti, jer se kod prvog Suarez nalazio bar 1.5m u ofsajd.

Lesnovo

pre 8 godina

Nejmar je siguran sam obican prosecan igrac samo neka ode iz barse u barsi su svi dobri jel drže loptu i stalno napadaju.Neka odr u mancester junajted pa nek se pokaže sa njegovim cuvenim bacanjem u nedogled.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 8 godina

Zinedinova klasična Murinjova bunker taktika, prvo poluvreme pustili Barsu da se izmori i onda drugo poluvreme skroz druga ekipa na terenu, generalno, činjenica je da Barsa u drugom poluvremenu bas neozbiljna bila, neozbiljno pristupila u drugom delu, POTCENILI su ih, ali svj Barsi opet, svj osvaja

Mislim, dakle postojim

pre 8 godina

Moralo je i ovo da se desi i mozda je i najbolje sto se sad desilo jer Barsa moze mnogo toga da nauci iz ovog meca u koji nisu ni usli sa nekom posebnom zeljom za pobedom. Barsi sledi utakmica sa Atletikom u LS koja je mnogo vaznija i ovo ce im sigurno pomoci za tu utakmicu, a ovaj poraz je prakticno bezbolan jer Real i Atletiko i dalje dosta zaostaju, jedino sto je steta sto je Barsa prekinula niz meceva bez poraza ali sta da se radi. Svaka cast i Realu, treba priznati i poraz, a ne da se uvek raspravlja o odlukama sudija, sudije nisu masine i neke greske se uvek desavaju, cak mi je i malo drago zbog ovoga, bice malo zanimljivije u nastavku sezone, onako je vec bilo i malo dosadno, a bilo bi lepo da se sastanu i u polufinalu LS Barsa i Real, to bi onda bili pravi mecevi i stvarno uzbudljivi.

maximilian

pre 8 godina

Pretaktička za moj ukus,izlaskom Rakete izgubili sredinu i tekmu a dva najbolja igrača na svijetu su bili najgori na terenu....Modrić kroz sredinu ko kroz sir za drugi gol :)

Voip

pre 8 godina

Nezaslužen poraz Barselone. Slobodnjak i crveni za Ramosa čist ko suza, Mesi ga zalomio ko budalu. Pa čak i na početku drugog čist drugi žuti i crveni nad Suarezom pravi. Kasnije poništen čist gol Bejlu. Suđenje je bilo užasno ali konstantno u korist Reala. Derbi je bio užasan zbog Realove seljačke taktike. Eto to je ukratko ovaj el klasiko.

i posle svega ja volim njega...

pre 8 godina

ne znam da li su ljudi svesni da je ovo za barselonu bila trening utakmica i nista vise od toga.

vidimo se u ligi sampiona kraljevici ako ne ispadnete ranije...

tripla kruna 2 godine uzastopno!!!
samo to...

mostarac

pre 8 godina

Barsi nebitna utakmica. Slijedi Lp, a ne dobiju svi Wolsburga u 1/4 finalu. sinoc bas odigrano pod kocnicom. igraci putovali iz amerike. mjenjanje vremenskih zona, umor, prvenstvo rijeseno. zasto se toliko potrositi. vidjelo se od pocetka da to nije ta barsa. ptemalo krizanja je bilo i to je nalozeni i puno svjeziji real iskoristio i dobio zasluzeno.
p.s. rakitic drzi igru barse. a mislio sam kad je dosao da je tu da se popuni mjesto a on oreuzeo xavijevu rolu

Ado

pre 8 godina

Ramos je olupina,covjek treba da je sretan sto je uopste bio na terenu u drugom poluvremenu,da ga je Junajted doveo ne bi odigrao 5 utakmica,jer Junajted nema protekciju kod sudija kao Real.Barselona ostecena jer je Ramos imao nekoliko startova za zuti kad je vec imao karton,ali i Realu je ponisten cist gol Bejla.Navijao sam za Real jer ja uvijek navijam za slabije i realno se vidi da je Barselona mocnija ekipa,uprkos pobjedi Reala.Steta za Bejla,takva masina mora da bude druga violina Ronaldu.Pepe je odigrao na nivou vrhunskog stopera,potpuno je neutralisao Nejmara.Dobra pobjeda Reala iako nista ne znaci.

Deda Radoje

pre 8 godina

Ovima iz Južne Amerike očigledno nije bilo do fudbala večeras. Ali ni Inijesti, Rakitiću , Busketsu... Neću ni osudiji , penalu... to nema značaja. Ali ovo je najbedniji klasik koji smo gledali. Sramota i za Barsu i za Real! Posebno za Barsu. Ako misle da mogu do titule ovakvim načinom , grdno se varaju.

zoki

pre 8 godina

Jest Bejlu posle ponisten cist gol ali je Ramos morao da dobije drugi zuti kada je srusio Mesija i Real je trebao 60 minuta da igra sa igracem manje ali eto zna se da kad Realu ne ide sudije im moraju pomagati. Tako je to uvek bilo, a tako je i sada i zato se meni taj Real gadi

Barsa Barsa

pre 8 godina

Bunker igra proradila. Lepota fudbala je i kad ne pobedi bolja ekipa. Nadam se da ce Juznoamerikanci konacno naspavati i biti spremni za mnogo vazniji mec koja Barselona igra protiv Atletika.b

EuroNix

pre 8 godina

nista strasno, u utorak je mnogo bitnija utakmica. Ovo nije bilo dobro samo zbog statistike.

Minutaza Barcinih i Realovih igraca za reprezentacije pred El Clasico 02.05.2016
Bravo: 90
Alves: 90 + 90
Pique: 90
Masche: 90 + 52
Alba: 11 + 90
Iniesta: 0
Rakitic: 0
Busquets: 0
Messi: 90 + 90
Neymar: 90
Suarez: 90 + 90
Ukupno: 1105/862

Navas: 90 + 90
Carvajal: 0
Pepe: 90 + 90
Ramos: 45
Marcelo: 0
Casemiro: 0
Modric: 68 + 90
Kroos: 90 + 90
Bale:0
Ronaldo: 60 + 90
Benzema: 0
Ukupno: 803/180

ovde se vidi da je samo Navas kod Madrida imao zvanicne utakmice, dok kod Barce: Messi, Neymar, Suarez, Alves, Masche i Bravo. Dok je pola tima igrala bitne utakmice na kraju sveta. realovci su trenirali po Evropi

Dovoljno govori zasto je pala koncentracija poslednjih 30 minuta.

aha

pre 8 godina

@dag kristi
Taj trio MSN plus Maskerano, Alves i jos neki, samo što izašli iz aviona iz J.Amerike..vremenska razlika bato, inače bi petarda pala garant!

grrrunf

pre 8 godina

Los sudija, ponistio regularan gol bejla, nije svirao penal nad mesijem sto bi tada bio i crveni za ramosa (i ne, nije ramos nezasluzeno dobio prvi zuti jer je prethodno bio ofsajd, dobio ga je zbog bezobrazluka i nesportskog ponasanja u tom trenutku). Zasluzeno ipak na kraju real pobedjuje jer je bio dosta bolji u finisu utakmice. Sada kad sam procitao da je vecina igraca barse igrala utakmice za reprezentacije, jasno mi je i zasto.

Boki

pre 8 godina

Dve silikonske ekipe i naravno uzasan fudbal. Definitivno su obema ekipama potrebna bar jos po 2-3 igraca od po minimum 100 miliona evra ako zele da osvoke trofeje i igraju, makar malo, lepsi fudbal.

AcA

pre 8 godina

Nemojte se zavaravati, Barselona je mozda odigrala sa 50% mogucnosti posto ih ceka tezak mec sa Atletikom..Isto tako oni vev imaju prednost koju ne mogu ispustiti u poslednjih 7 kola..uz to i bolji medjusobni duel sa madridskim rivalima. A da je Zidan toliko vrsan trener je smesno reci posle jednog derbija. Uopste ne vidim neki stil igranja i neku dominantnu ekipu u ovom Realu. Danas su bili koncentrisaniji i motivisaniji od Barselone a samo ih velika sreca moze dovesti do jedinog trofeja.
Barsa realno moze odbraniti triplu krunu, imaju premocan napad...

neutralni felsh

pre 8 godina

jos nesto: zidan mnogo gresi sto ne igra 442 nego nesto imitira sa 433, tri odsecena i povucena napadaca, a po centru zvrji prazno. lopte idu nigde... enrike, tojest barsa ih bas tu ubija, buskets i iniesta, po spoljnom krugu. ali i oni su za sada suvise oprezni. na pocetku drugog poluvremena enrike ce malo da ubrza stvar. moguce da ce prvo suarez da zvrkne jedan gol.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 8 godina

I da, ni G od gola,pričajte šta hoćete, levom rukom je visio na ionako malenom Albi, nije mogao ni skočiti

S Y L A

pre 8 godina

Jel igra Ronaldo?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (S Y L A, 2. april 2016 21:00)
Igra,igra... zar ga nisi video u 85-tom minutu kada je naterao Brava da kupi suknju posle utakmice?
(goran, 02. april 2016 23:11)
Vidjen tek u 85 min.hahahahaha

НЛО

pre 8 godina

Као неутралан навијач кажем, ма слаабо је утакмица намештена. Ко је гледао разуме.

Nikola

pre 8 godina

Utakmica je izgubljena zbog kvalifikacionih utakmica u Juznoj Americi i akumuliranog umora (Mesi, Neimar, Alves, Maskerano, Suarez, Bravo). Odmorna Barsa vs sinocni Real 3:0 lagano. Strah me za Ligu sampiona Atletiko je odmoran, napaljen i odlican tim. Ako se Barsa fizicki ne oporavi Atletiko dobija

aleksandar

pre 8 godina

Ja kao navijac Atletika i kao neutralac, gledao sam 1 poluvreme i zamalo nisam zaspao..Navijao sam za Real iz prostog razloga sto bi onda Atm zaostajao 6 bodova sto se i desilo..
Gledao sam 1 pol i krivo mi je sto nisam odgledao i 2 zbog golova koji su pali..Moj sud je da ne razmem navijace Reala koji se pale,prozivaju Mesija i velicaju Ronalda..Ono sti sam ja video u 1 pol je uglavnom napadanje Barse koja je mogla da povede na poluvremenu i onaj ,,penal" sad dal je bilo unutra ili nije ali faula je bilo...Gluppst je prozivati Mesija kao i velicati Ronalda koji je konacno dao gol na nekoj vaznoj utakmici..Sve u svemu povoljan rez za Atletiko koji ostaje u trci za titulu i sad mi je krivo za onaj poraz od pre 2 nedelje..Sad ostaje duel sa Barsom u utorak u LS i nadam se da ce mo se posteno suprostaviti barsi..
Napred Atleti!!!!!

apigacigoligu

pre 8 godina

nista realno zidan nije zasluzan, losa igra 1-1 barsinog tandema MSN i sjajna kontra reala..zato je.1-2!!! ko se razume u fudbal shvatice komentar...

Kg

pre 8 godina

#stevan ...procitah da si mlatnuo kako je Real ugazio barsu...dobro pobedio jeste ali ne zbog balerine koji je opet dao gol sa 3 metra a u ostalih 90 min nije imao 5 kontakta sa loptom vec zbog dobro organizovane i postavljene ekipe! Iako su 85 minuta igrlai klasican bunker ,no to na stranu ,taj tvoj najveci klub na svetu ce opet ostati bez ijedne jedine titule...Ramos pre neki dan rece kako Barcelona ima sudije...sudeci po vecersnjem sudjenju nebih rekao da je Barsa ta koja ima sudije u svom krilu...ali rezim je rezim....Barsa do triplete!!!!Ponovo

sport

pre 8 godina

najjači su mi ovi Real ovi navijači koji nisu ni gledali utakmicu a znaju da pišu da su ugazili barselonu. Postigli ste golove iz kontre koji su i više nego srećni bili

Marko

pre 8 godina

Ne mogu da verujem da vi koji ne navijate za Barsu (meni nije blizak ni jedan klub u Španiji ali u pitanju su dva najveća kluba na svetu, bez sumnje) možete godinama da optužujete Barsu da ima pomoć sudija! Pa oni igraju takav fudbal da 95% utakmica rešavaju sa 25% mogućnosti...

facts

pre 8 godina

-Po rezimeu meca, video sam da je Suarez promasio odlicnu sansu, nije sviran ocigledan faul Ramosa nad Mesijem u 16-ercu (penal), lep gol Benzeme, sumnjiv gol Bejla (mozda je trebao biti priznat), tako da je moj opsti utisak da je trebao biti remi (penal + Pikeov gol glavom i tok meca bi bio drugaciji).
-Ipak su 6 glavna igraca Barselone i kapiteni 4 najbolje reprezentacije Juzne Amerike manje od 4 dana pre meca igrali kvalifikacione meceve za SP (Maskerano, Bravo, Mesi, Nejmar, Alves i Suarez) i putovali su najmanje 7000 km (od Buenos Airesa do Barselone ima 10000 km)! Na juznoj strani Zemljine polulopte je jesen, a kod nas je prolece.
-Suarez je golom Brazilu (2-2) postao 5. covek koji je davao gol(ove) svim timovima CONMEBOL-a (ranije su to uradili Ziko, Iguaran, Delgado i Mesi).
-Uzastopni niz nepobedivosti u svim takmicenjima u top 5 liga Evrope:
43 Juventus (2011-12, 2 takmicenja: Seria A i kup)
40 Notingem Forest (1978-79, 5 takmicenja: liga, FA kup, liga kup, KES i FA Charity Shield)
39 Barselona (2015-16, 4 takmicenja: Primera, kup, LS i SP za klubove).

aha

pre 8 godina

Ne bi trebalo da se igraju prijateljske utakmice pre ovakvih derbija, ili to namerno da bi dobile i ove ekipe što inače ne bi, sto su do sada primale sve petarde..i da bi malo i njihovi navijači mogli da se pohvale i uzdignu! Posle sto godina dobili jednu (zbog gore pomenutog razloga) i sada se benave i igrači i navijači. Ali ok, aj malo da ne kvarimo veselje, ko zna kad će da se ponovi :-D

Struja neuspesni brejkdenser

pre 8 godina

Bravo Barsoo!!Auu kako super dan,Partizan pobedi,Zvezda prekine niz pobeda,Barsa vodi.Moze li lepsi dan da se zamisli!!

Skols 18

pre 8 godina

Nova taktika reala.bejl izvodi aut za real a marselo igra napadaca..e nek je barsa izgubila.njima ova utakmica neznaci nista.kladionice su dobro napunile kasu.

'ajde da se prsimo!

pre 8 godina

@Don
Zaslužena pobeda, a rolando nema 15 golova u duelima sa barsom. Prema statistici..
Ronaldo 8 golova (3 iz penala,nijedan hat trick),
Messi 13 golova (3 iz penala, 2 hat tricka).

Paklena pomorandza

pre 8 godina

Najizvikaniji okrsaj modernog fudbala,smor od utakmice,igraci kao usporena snimka i vise se valjaju po terenu no sto igraju fudbal.Koja fama majko moja od jednog prosecnog i dosadnog nazovi derbi a onome Suarezu zelim sve najgore,sta je uspeo da promasi u usta mu ga nab...,i to kada ceka covjek pare.

Čovjek iz Estonije

pre 8 godina

Ovo je okršaj Modrica i Rakitica, dva bisera u oku najjace reprezentacije na balkanu. Tko da - , ne kuži se u nogomet, a o fudbalu i da ne pričamo. :)

Dzi Dovla

pre 8 godina

15 golova Ronalda u duelima sa Barsom, i posle se nadje neko da kaze da nije igrac za velike utakmice, al to su oni koji pamte kao zivina od obroka do obroka, pa pretpostavljam ako vcrs ne da gol, da ce isti reci kako on nije igrac za velike utakmice, al ako da, onda Barsa verovatno postaje Borac iz Cacka i mali tim(Don, 02. april 2016 21:28)

15 golova, 9 iz penala. CaoPoz

Semir

pre 8 godina

Pa čak i da si upravu nema smisla da se navijači Reala žale na sudije jer bi se sada Real borio za četvrto mjesto sa Villarealom da nisu gotov u svakoj utakmici ove sezone imali penal ili igrača više ili su davali gol iz ofsajda i opet čak i pored pomoći sudija ne mogu biti ispred Atletica na tabeli + je Ronaldo trebao 3-4 puta biti kažnjen zbog namjernih udaranja igrača, a nije kažnjen nijednom samo zato jer igra u Realu... A i danas je Ramos trebao dobiti drugi žuti već u prvom poluvremenu ali naravno da sudije moraju pomagati Realu. Tako je to godinama..

Voip

pre 8 godina

Nezaslužen poraz Barselone. Slobodnjak i crveni za Ramosa čist ko suza, Mesi ga zalomio ko budalu. Pa čak i na početku drugog čist drugi žuti i crveni nad Suarezom pravi. Kasnije poništen čist gol Bejlu. Suđenje je bilo užasno ali konstantno u korist Reala. Derbi je bio užasan zbog Realove seljačke taktike. Eto to je ukratko ovaj el klasiko.

mostarac

pre 8 godina

cist crveni za ramosa i mozda penal, mozda slobodnjak sa 17 m. sudija se gubi lagano. suarez fulo prazan go. tj promasio loptu cistu za tap in

Don

pre 8 godina

15 golova Ronalda u duelima sa Barsom, i posle se nadje neko da kaze da nije igrac za velike utakmice, al to su oni koji pamte kao zivina od obroka do obroka, pa pretpostavljam ako vcrs ne da gol, da ce isti reci kako on nije igrac za velike utakmice, al ako da, onda Barsa verovatno postaje Borac iz Cacka i mali tim

mostarac

pre 8 godina

Barsi nebitna utakmica. Slijedi Lp, a ne dobiju svi Wolsburga u 1/4 finalu. sinoc bas odigrano pod kocnicom. igraci putovali iz amerike. mjenjanje vremenskih zona, umor, prvenstvo rijeseno. zasto se toliko potrositi. vidjelo se od pocetka da to nije ta barsa. ptemalo krizanja je bilo i to je nalozeni i puno svjeziji real iskoristio i dobio zasluzeno.
p.s. rakitic drzi igru barse. a mislio sam kad je dosao da je tu da se popuni mjesto a on oreuzeo xavijevu rolu

veliki strumf

pre 8 godina

@Filip988 Ne, Ramos je trazio kontakt, ispruzio nogu da saplete Mesija, u cemu je i uspeo! Cist penal, faul je bio na liniji. Verovatno i drugi zuti za Ramosa.

stevan

pre 8 godina

Messi ima 21 pa? Kad pričaju da nije za velike utakmice, misle na LŠ GDE GA NEMA NIGDE u Realu kad je najvažnije, jedino je u Junajtedu bio dobar što se takvih utakmica tiče
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Znači Haoos (čisto onako komentar), 2. april 2016 22:32)

Koliko Messi dugo igra u Primeri a koliko Ronaldo, dečko? Znam da ti je krivo što je Real ugazio Barcelonu, i da niste imali sreće i sudije na svojoj strani, bilo bi 4-1(prečka Ronalda i poništen čist gol Bale-a), ali ne moraš svoje klinačke frustracije da lečiš pljujući po najvećem klubu u istoriji fudbala i njegovim igračima.

sinki

pre 8 godina

Nemoj da me neko pogresno shvati,nisam pristrasan,samo objektivan.Svaka cast Realu,takticki su odigrali odlicno i zasluzeno pobjedili...E sad ovi navijaci Reala su se sada uzdigli,dizu Ronalda u nebesa,sprdaju se sa Messijem....A Messi je opet u trci da osvoji sva 3 trofeja sa Barselonom a Real moze ladno da ostane opet bez ijednog trofeja,ovo pisem realno onako kako je trenutno stanje.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 8 godina

15 golova Ronalda u duelima sa Barsom, i posle se nadje neko da kaze da nije igrac za velike utakmice, al to su oni koji pamte kao zivina od obroka do obroka, pa pretpostavljam ako vcrs ne da gol, da ce isti reci kako on nije igrac za velike utakmice, al ako da, onda Barsa verovatno postaje Borac iz Cacka i mali tim
(Don, 02. april 2016 21:28)

Messi ima 21 pa? Kad pričaju da nije za velike utakmice, misle na LŠ GDE GA NEMA NIGDE u Realu kad je najvažnije, jedino je u Junajtedu bio dobar što se takvih utakmica tiče

Argo

pre 8 godina

Nemam pojma tip: Bosna je toliko bolja od Hrvatske da se Hrvatska 9 puta vise plasirala na velika natjecanja,da vrijedi duplo vise na transfermarktu,da smo vas pobjedili sva 4-5 puta koliko smo se susretali,da bi jedino Pjanic i Dzeko mogli u Hrvatskih 23.Covjece nemoj se blamirati i padati na provokacije kada neki Hrvat nesto napise jer jednostavno nemas nikakvih argumenata.sve Hrvatske rezerve su bolje od svih igraca iz bosanskih prvih 11(izuzev Pjanica i Dzeke)!to su ti Lovren,Vrsaljko,Strinic,Badelj,Kovacic,Pjaca,Halilovic,Kalinic itd

i posle svega ja volim njega...

pre 8 godina

ne znam da li su ljudi svesni da je ovo za barselonu bila trening utakmica i nista vise od toga.

vidimo se u ligi sampiona kraljevici ako ne ispadnete ranije...

tripla kruna 2 godine uzastopno!!!
samo to...

zoki

pre 8 godina

Jest Bejlu posle ponisten cist gol ali je Ramos morao da dobije drugi zuti kada je srusio Mesija i Real je trebao 60 minuta da igra sa igracem manje ali eto zna se da kad Realu ne ide sudije im moraju pomagati. Tako je to uvek bilo, a tako je i sada i zato se meni taj Real gadi

apigacigoligu

pre 8 godina

nista realno zidan nije zasluzan, losa igra 1-1 barsinog tandema MSN i sjajna kontra reala..zato je.1-2!!! ko se razume u fudbal shvatice komentar...

Millennium

pre 8 godina

Jeste El Klasiko, jesu to jedni od najboljih timova svih vremena, ali ljudi moji koliko su odvratni i jedni i drugi. Ja volim Mesija, ali kad vidim Suareza, Pepea, Nejimara, Ronalda i ostale muka mi bude. Kakvi su to kvarni startovi, foliranja itd. A pre toga Liverpul-Totenhem praznik za oči. Prava muška utakmica. Sve je to ok, ali engleski fudbal je engleski fudbal.

otoplilo, -7

pre 8 godina

zasto se bunite za gol bejla kad je ramos tek iz treceg pokusaja dobio drugi zuti (trebalo je penal/slobodnjak nad mesijem i zuti za taj faul, a i posle je imao jos jedan faul) i kad je barseloni sviran nepostojeci ofsajd na pocetku a nije sviran penal/slobodnjak nad mesijem? sudija je realno pravio greske na obe strane i to morate da priznate
mada ne znam ni zasto pisem ovo, vecina vas je srecna sto je ronaldo konacno dao relevantan gol, lupicete mi minus i baciti se nazad na domaci iz sveta oko nas

neutralni felsh

pre 8 godina

jos nesto: zidan mnogo gresi sto ne igra 442 nego nesto imitira sa 433, tri odsecena i povucena napadaca, a po centru zvrji prazno. lopte idu nigde... enrike, tojest barsa ih bas tu ubija, buskets i iniesta, po spoljnom krugu. ali i oni su za sada suvise oprezni. na pocetku drugog poluvremena enrike ce malo da ubrza stvar. moguce da ce prvo suarez da zvrkne jedan gol.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 8 godina

I da, ni G od gola,pričajte šta hoćete, levom rukom je visio na ionako malenom Albi, nije mogao ni skočiti

4k4.Dex

pre 8 godina

Kakve su utakmice ovi El clasici to nema nigde! Duplo visi nivo od ostatka sveta, neuporedivo ni sa jednim drugim derbijem osim mozda brazil argentuna. Bukvalno rat na terenu i to vecinom kolega iz reprezentacije, nevidjeno. Danas sudija bio neverovatan ali ovo suditi je kazna ne nagrada. Real bio fenomenalan svaka cast! A ovi sto gledaju onu jurnjavu od fudbala u PL ocigledno ne znaju sta je pravi fudbal misle da je ostrvsko nabijanje tempa kvalitet. Ko god to kaze nema pojma s fudbalom. Potpusujem! Uostalom sve se vidi u evropi. Laku noc.

Nikola

pre 8 godina

Utakmica je izgubljena zbog kvalifikacionih utakmica u Juznoj Americi i akumuliranog umora (Mesi, Neimar, Alves, Maskerano, Suarez, Bravo). Odmorna Barsa vs sinocni Real 3:0 lagano. Strah me za Ligu sampiona Atletiko je odmoran, napaljen i odlican tim. Ako se Barsa fizicki ne oporavi Atletiko dobija

Ado

pre 8 godina

Ramos je olupina,covjek treba da je sretan sto je uopste bio na terenu u drugom poluvremenu,da ga je Junajted doveo ne bi odigrao 5 utakmica,jer Junajted nema protekciju kod sudija kao Real.Barselona ostecena jer je Ramos imao nekoliko startova za zuti kad je vec imao karton,ali i Realu je ponisten cist gol Bejla.Navijao sam za Real jer ja uvijek navijam za slabije i realno se vidi da je Barselona mocnija ekipa,uprkos pobjedi Reala.Steta za Bejla,takva masina mora da bude druga violina Ronaldu.Pepe je odigrao na nivou vrhunskog stopera,potpuno je neutralisao Nejmara.Dobra pobjeda Reala iako nista ne znaci.

НЛО

pre 8 godina

Као неутралан навијач кажем, ма слаабо је утакмица намештена. Ко је гледао разуме.

'ajde da se prsimo!

pre 8 godina

@Don
Zaslužena pobeda, a rolando nema 15 golova u duelima sa barsom. Prema statistici..
Ronaldo 8 golova (3 iz penala,nijedan hat trick),
Messi 13 golova (3 iz penala, 2 hat tricka).

aha

pre 8 godina

@dag kristi
Taj trio MSN plus Maskerano, Alves i jos neki, samo što izašli iz aviona iz J.Amerike..vremenska razlika bato, inače bi petarda pala garant!

Deda Radoje

pre 8 godina

Ovima iz Južne Amerike očigledno nije bilo do fudbala večeras. Ali ni Inijesti, Rakitiću , Busketsu... Neću ni osudiji , penalu... to nema značaja. Ali ovo je najbedniji klasik koji smo gledali. Sramota i za Barsu i za Real! Posebno za Barsu. Ako misle da mogu do titule ovakvim načinom , grdno se varaju.

EuroNix

pre 8 godina

nista strasno, u utorak je mnogo bitnija utakmica. Ovo nije bilo dobro samo zbog statistike.

Minutaza Barcinih i Realovih igraca za reprezentacije pred El Clasico 02.05.2016
Bravo: 90
Alves: 90 + 90
Pique: 90
Masche: 90 + 52
Alba: 11 + 90
Iniesta: 0
Rakitic: 0
Busquets: 0
Messi: 90 + 90
Neymar: 90
Suarez: 90 + 90
Ukupno: 1105/862

Navas: 90 + 90
Carvajal: 0
Pepe: 90 + 90
Ramos: 45
Marcelo: 0
Casemiro: 0
Modric: 68 + 90
Kroos: 90 + 90
Bale:0
Ronaldo: 60 + 90
Benzema: 0
Ukupno: 803/180

ovde se vidi da je samo Navas kod Madrida imao zvanicne utakmice, dok kod Barce: Messi, Neymar, Suarez, Alves, Masche i Bravo. Dok je pola tima igrala bitne utakmice na kraju sveta. realovci su trenirali po Evropi

Dovoljno govori zasto je pala koncentracija poslednjih 30 minuta.

123

pre 8 godina

Nije bilo penala.
Prvi gol Barse , Mesi pravi faul nad Pepeom , lopta odlazi u korner.
Ponisten cist gol Reala i nezasluzeni crveni Ramosa.


kad je tesko tu je poznata Uefalonina formacija
4-3-3-3
Ovrebo,Cakir,Merk,Hauge,Erikson,Kasai,Mazic (Nejmar ga prevario za penal)...nastavite niz...

Navijaci,simpatizeri i fanovi Barselone ja se stvarno izvinjavam.
nije 4-3-3-3 (Uefalona) nego 4-3-3(FCU)
Na golu: Balaj
odbrana: Merk,Busaka,Erikson,Maljenko
sredina: Kasai,Stark,Brih
navala: Ovrebo,Cakir,Hauge
Izmene: Etkinson,Sars,Benet,Tomson,Mazic...

Da je Maljenko sudio, Barsa bi dobila 2 penala i Real bi dobio 3 crvena

AcA

pre 8 godina

Nemojte se zavaravati, Barselona je mozda odigrala sa 50% mogucnosti posto ih ceka tezak mec sa Atletikom..Isto tako oni vev imaju prednost koju ne mogu ispustiti u poslednjih 7 kola..uz to i bolji medjusobni duel sa madridskim rivalima. A da je Zidan toliko vrsan trener je smesno reci posle jednog derbija. Uopste ne vidim neki stil igranja i neku dominantnu ekipu u ovom Realu. Danas su bili koncentrisaniji i motivisaniji od Barselone a samo ih velika sreca moze dovesti do jedinog trofeja.
Barsa realno moze odbraniti triplu krunu, imaju premocan napad...

CJ

pre 8 godina

Za ove sto misle da se razumeju u fudbal...nema ofsajda kad golman ispucava loptu sa peterca.
Pređite na rukomet i basket, tamo nema mnogo razmišljanja.

Više nego poznavalac fudbala

pre 8 godina

Najbolji su mi ovi "noviji" poznavaoci fudbala, što kažu da je derbi bio loš. Za njih je dobar derbi gde Barselona daje Realu 4 i više golova.Pošto je Real taktički odneo pobedu sa igračem manjem, njegov uspeh je daleko veći. Ronaldo je još jednom pokazao da je klasu iznad Mesija. Što se tiče suđenja, bilo je navlaćenja na stranu Barselone, ali džabe. Apsolutno čist gol je poništen Bejlu. Sve pozdrave upućujem veoma malobrojnim navijačima Reala koji imaju u čemu da uživaju

S Y L A

pre 8 godina

Jel igra Ronaldo?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (S Y L A, 2. april 2016 21:00)
Igra,igra... zar ga nisi video u 85-tom minutu kada je naterao Brava da kupi suknju posle utakmice?
(goran, 02. april 2016 23:11)
Vidjen tek u 85 min.hahahahaha

Mislim, dakle postojim

pre 8 godina

Kakav smo mi narod, do juce svi pricaju Mesi kralj, Ronaldo 0, sad na jednoj "vaznijoj" utakmici Ronaldo da gol, Mesi odigra dosta losije nego inace i odmah komentari "Ronaldo najbolji svih vremena, Mesi 0". A odmah se zaboravlja sta je pre toga uradio Mesi, vec ajde odmah pricati sve najgore za igraca koji je pomerio granice fudbala. I Ronaldo je isto tako dosta toga uradio. Isto do juce svi kao navijaju za Barsu, kad Barsa pobedi po 300 pluseva na komentare za Barsu, za Real sve najgore, sad Real pobedi i odmah "puni uefalonu, farsu..." Tako je bilo i sa Atletikom kad su osvojili titulu pa ih sad retko ko voli i sve tako. Mnogo je malo pravih navijaca, a pogotovu ljudi koji se stvarno razumeju u fudbal. Mada i dalje mislim da vecinu ovih komentara pisu klinci koji tek pocinju da prate fudbal. Za Barsu sam ocekivao da odigraju ovako i da se desi nesto ovako zbog vaznijih meceva u LS, s druge strane Real je morao da pobedi i dobro je i za fudbal sto se ovo desilo.

sport

pre 8 godina

najjači su mi ovi Real ovi navijači koji nisu ni gledali utakmicu a znaju da pišu da su ugazili barselonu. Postigli ste golove iz kontre koji su i više nego srećni bili

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 8 godina

Zinedinova klasična Murinjova bunker taktika, prvo poluvreme pustili Barsu da se izmori i onda drugo poluvreme skroz druga ekipa na terenu, generalno, činjenica je da Barsa u drugom poluvremenu bas neozbiljna bila, neozbiljno pristupila u drugom delu, POTCENILI su ih, ali svj Barsi opet, svj osvaja

loller

pre 8 godina

@CJ Da se razumemo, volim ja fudbal, trenirao sam ga, ali baš si lupio za basket. Basket je po svojoj taktickoj kompleksnosti nuklearna fizika za fudbal.

Barsa Barsa

pre 8 godina

Bunker igra proradila. Lepota fudbala je i kad ne pobedi bolja ekipa. Nadam se da ce Juznoamerikanci konacno naspavati i biti spremni za mnogo vazniji mec koja Barselona igra protiv Atletika.b

goran

pre 8 godina

Mislim da su svi na stadionu kao i kraj malih ekrana ocekivali cuvenu tika taku i jedno cetiri ili pet komada u mrezi Reala sto je inace poznat scenario u poslednjih nekoliko meceva unazad ,ali na kraju je ispalo ipak sasvim drugacije , procitao je Zidan ovoga nabedjenog Enrique-a kao bukvar i ocitao mu bukvicu kako se motivise tim i postavlja prava taktika protiv takvih majstora fudbala kao sto su Mesi i Nejmar koji se danas bukvalno nisu videli na terenu,nesto su se tu i tamo trudili Rakitic i Suarez ali nedovoljno za ovako inspirisan i nadahnut Real koji je resio da prekine negativan niz koji ima u poslednje vreme od Barse i na kraju je u tome uspeo cak i sa desetoricom na terenu nakon opravdanog iskljucenja Ramosa, danas je pobedio tim a to je bio Real koji je igrao tacno onako kako i treba da se igra protiv Barse kako bi se sprecila njihova cuvena igra pasovima kojom unistavaju protivnicke odbrane u primeri,nije mi jasno zasto je Bejlu ponisten gol? kada je na usporenom snimku jasno da je nadvisio protivnickog igraca i postigao apsolutno regularan gol, Ronaldo je pokazao jos jednom zasto je svetska klasa i jedan od najboljih fudbalera svih vremena onakva hladnokrvnost i rutinska egzekucija se ne vidja kod fudbalera koji nisu te klase, i za kraj nadam se da je ovim porazom uneta kolika tolika neizvesnost do kraja sampionata jer je jedno vreme bas bilo monotono kada je Barsa dobijala sve redom u nizu !

Marko

pre 8 godina

Ne mogu da verujem da vi koji ne navijate za Barsu (meni nije blizak ni jedan klub u Španiji ali u pitanju su dva najveća kluba na svetu, bez sumnje) možete godinama da optužujete Barsu da ima pomoć sudija! Pa oni igraju takav fudbal da 95% utakmica rešavaju sa 25% mogućnosti...

winetou

pre 8 godina

Eto to je fudbal.Utakmicu odlucio covek koga nigde nije bilo 85min.Nekoliko puta zaustavljan da je prosto izblamiran.Iako sam navijac Barse,jako lose su odigrali i Real je zasluzeno pobedio.Vise su hteli pobedu.Zidan je preokrenuo utakmicu izmenama u zadnjih pola sata kad je Real dao sve u napad.Da li Barsa dozira ovaj deo sezone s obzirom da su manje-vise osigurali titulu.Ipak je ovo samar i veliki derbi je u pitanju.

Lesnovo

pre 8 godina

Nejmar je siguran sam obican prosecan igrac samo neka ode iz barse u barsi su svi dobri jel drže loptu i stalno napadaju.Neka odr u mancester junajted pa nek se pokaže sa njegovim cuvenim bacanjem u nedogled.

Kg

pre 8 godina

#stevan ...procitah da si mlatnuo kako je Real ugazio barsu...dobro pobedio jeste ali ne zbog balerine koji je opet dao gol sa 3 metra a u ostalih 90 min nije imao 5 kontakta sa loptom vec zbog dobro organizovane i postavljene ekipe! Iako su 85 minuta igrlai klasican bunker ,no to na stranu ,taj tvoj najveci klub na svetu ce opet ostati bez ijedne jedine titule...Ramos pre neki dan rece kako Barcelona ima sudije...sudeci po vecersnjem sudjenju nebih rekao da je Barsa ta koja ima sudije u svom krilu...ali rezim je rezim....Barsa do triplete!!!!Ponovo

Struja neuspesni brejkdenser

pre 8 godina

Bravo Barsoo!!Auu kako super dan,Partizan pobedi,Zvezda prekine niz pobeda,Barsa vodi.Moze li lepsi dan da se zamisli!!

deki

pre 8 godina

Real dobio zasluzeno ali slaba vajda, racuna se ono na kraju, posto titula pripada Barsi, sve ispod osvajanha LS za Real bi bilo neuspeh. Meni je smesno da se ovde prepucavaju neki kao navijaci i jedne i druge ekipe, neki pametnjakovic naziva Barsu uefalona.Bilo kako bilo, Real bio bolji mada kazem, oni u primeri mogu biti treci sto je totalni neuspeh, ako ne osvoje LS za njih ce ovo biti jos jedna gubitnicka sezona

veliki strumf

pre 8 godina

@bbr Zapanjen sam nepoznavanjem pravila i tebe i forumasa koji su ti udarili plus. Posle gol auta i degaziranja golmana iz svog peterca (goal kick) - NEMA OFSAJDA! Suarez je bio 5-6 metara iza ledja odbrambenih igraca Reala, ali tu nema ofsajda! Ramos se bunio zbog faula.

Skols 18

pre 8 godina

Nova taktika reala.bejl izvodi aut za real a marselo igra napadaca..e nek je barsa izgubila.njima ova utakmica neznaci nista.kladionice su dobro napunile kasu.

Boki

pre 8 godina

Dve silikonske ekipe i naravno uzasan fudbal. Definitivno su obema ekipama potrebna bar jos po 2-3 igraca od po minimum 100 miliona evra ako zele da osvoke trofeje i igraju, makar malo, lepsi fudbal.

aleksandar

pre 8 godina

Ja kao navijac Atletika i kao neutralac, gledao sam 1 poluvreme i zamalo nisam zaspao..Navijao sam za Real iz prostog razloga sto bi onda Atm zaostajao 6 bodova sto se i desilo..
Gledao sam 1 pol i krivo mi je sto nisam odgledao i 2 zbog golova koji su pali..Moj sud je da ne razmem navijace Reala koji se pale,prozivaju Mesija i velicaju Ronalda..Ono sti sam ja video u 1 pol je uglavnom napadanje Barse koja je mogla da povede na poluvremenu i onaj ,,penal" sad dal je bilo unutra ili nije ali faula je bilo...Gluppst je prozivati Mesija kao i velicati Ronalda koji je konacno dao gol na nekoj vaznoj utakmici..Sve u svemu povoljan rez za Atletiko koji ostaje u trci za titulu i sad mi je krivo za onaj poraz od pre 2 nedelje..Sad ostaje duel sa Barsom u utorak u LS i nadam se da ce mo se posteno suprostaviti barsi..
Napred Atleti!!!!!

Wllaxy

pre 8 godina

Suarez je lud ali Pepe je najbezobrazniji i najpokvareniji fudbaler u danasnjem fudbalu.Ne mogu da navijam za ekipu u kojoj igra Pepe.
(BgHQ, 02. april 2016 21:03)

Ali ti nije problem da navijaš za ekipu za koju igra Dani Alveš ili recimo igrač poput Maskerana!?

Sinisa

pre 8 godina

Proteklih godinu ipo dana nevjerovatno dominiraju Barselona,Golden Stejt i Novak Djokovic...Interesantno da se desilo da je sinoc Golden Stejt porazen,nocas je Barselona porazena,e sad,nadam se da se taj niz nece nastaviti i da ce Novak sjutra pobjediti Nisikorija...

aha

pre 8 godina

Ne bi trebalo da se igraju prijateljske utakmice pre ovakvih derbija, ili to namerno da bi dobile i ove ekipe što inače ne bi, sto su do sada primale sve petarde..i da bi malo i njihovi navijači mogli da se pohvale i uzdignu! Posle sto godina dobili jednu (zbog gore pomenutog razloga) i sada se benave i igrači i navijači. Ali ok, aj malo da ne kvarimo veselje, ko zna kad će da se ponovi :-D

Nase ime

pre 8 godina

Ubedljivo najgori derbi u poslednjih ko zna koliko godina. Totalna uspavanka, Barselona bez agilnosti, bez zelje, neprepoznatljivi, dok je Real ostvario svoju zamisao.

grrrunf

pre 8 godina

Los sudija, ponistio regularan gol bejla, nije svirao penal nad mesijem sto bi tada bio i crveni za ramosa (i ne, nije ramos nezasluzeno dobio prvi zuti jer je prethodno bio ofsajd, dobio ga je zbog bezobrazluka i nesportskog ponasanja u tom trenutku). Zasluzeno ipak na kraju real pobedjuje jer je bio dosta bolji u finisu utakmice. Sada kad sam procitao da je vecina igraca barse igrala utakmice za reprezentacije, jasno mi je i zasto.

...

pre 8 godina

Sramotno sudjenje za Barselonu. SRAMOTNO!
Jos da prokomentarisem dve stvari.
Prvo, da jos nisam video da sudija dozvoli sebi da dosudi faul kod nepriznatog gola i to simuliranjem faula od strane odbrambenog igraca koji je jos jedino na taj, Barsi prepoznatljivim glumackim nacinom, isfolirao faul Bejla. Ni govora o faulu nije bilo.
I drugo, faul Ramosa jeste bio za zuti ali je cinjenica da je igrac Barselone vec pao i pre nego ga je ovaj zakacio i pritom je sklonio jednu nogu bas ne bi li ga jace faulirao a onaj nesudjeni glumac vec pada....
Bas mi je drago zbog pobede Reala samo iz tog razloga.
Ne moze se pobedjivati uvek na pokvaren nacin.

KING DIDIER

pre 8 godina

Jel igra Ronaldo?
(S Y L A, 02. april 2016 21:00)
Eno ga daje golmanu kroz noge...nije ga sramato najboljem timu galaksije svih vremena...sram ga bilo sto je dao gol u inat komentatorima sa b92 koji kazu da on nikad ne resava velike utakmice...nego gde je najbolji trio ikada msn mora da je Ramos zaboravio da ih izvadi iz dzepa kad je izlazio...HALA MADRID

zagor

pre 8 godina

@BgHQ
Pepe je malo dete za Pikea. Mislim da je Pike najveci smrad kojeg sam gledao u fudbalu jos od 1990. Bilo je grubljih igraca, bilo grasivnijih, ali takvih smradova nije bilo.

Mislim, dakle postojim

pre 8 godina

Moralo je i ovo da se desi i mozda je i najbolje sto se sad desilo jer Barsa moze mnogo toga da nauci iz ovog meca u koji nisu ni usli sa nekom posebnom zeljom za pobedom. Barsi sledi utakmica sa Atletikom u LS koja je mnogo vaznija i ovo ce im sigurno pomoci za tu utakmicu, a ovaj poraz je prakticno bezbolan jer Real i Atletiko i dalje dosta zaostaju, jedino sto je steta sto je Barsa prekinula niz meceva bez poraza ali sta da se radi. Svaka cast i Realu, treba priznati i poraz, a ne da se uvek raspravlja o odlukama sudija, sudije nisu masine i neke greske se uvek desavaju, cak mi je i malo drago zbog ovoga, bice malo zanimljivije u nastavku sezone, onako je vec bilo i malo dosadno, a bilo bi lepo da se sastanu i u polufinalu LS Barsa i Real, to bi onda bili pravi mecevi i stvarno uzbudljivi.

alexandre boksic

pre 8 godina

Bez uvrede stari, ali ti vaši bekovi i štoperi po engeskoj.. Ne stane u istu rečenicu sa veznjak reala i veznjak barcelona u El classicu

Unreal

pre 8 godina

Real pokazuje kraljevsku krv, rusi rekord najjace Barselone od 39 utakmica bez poraza. 11 na 10, Kamp Nou, Cristiano Ronaldo, 1-2! Calma, jedan je kralj!!!

Ajvar

pre 8 godina

Molio bih Kazemira kad dodje kuci da izvadi Mesija iz desnog džepa i Nejmara iz levog. Suareza neka ostavi da se kiseli. Navas najbolji golman na svetu. Mesi se nije video, a Ronaldo dokazao da je najbolji. Inace ovo je 3:1, posto je Bejlu ponisten i vise nego cist pogodak. Adios amigos!

Vladooooo

pre 8 godina

Pobjeda za prestiz, najveceg kluba na svijetu ;) Cak i uz cist ponisten gol i 10 igraca. Posebno mi je drago zbog "kladionicara" i kvote od 4-6 na Real - kakvi "znalci", kao i oni koji su pozurili da odigraju iz 1 u 1 :)

P. S. "Navijaci" Barselone cesto kazu da Ronaldo postize golove samo protiv malih klubova. Veceras je OPET dokazao da je Barselona MALI, MALI klub :)

VladaNS

pre 8 godina

Barsi nebitna utakmica. Slijedi Lp, a ne dobiju svi Wolsburga u 1/4 finalu. sinoc bas odigrano pod kocnicom. igraci putovali iz amerike. mjenjanje vremenskih zona, umor, prvenstvo rijeseno. zasto se toliko potrositi. vidjelo se od pocetka da to nije ta barsa. ptemalo krizanja je bilo i to je nalozeni i puno svjeziji real iskoristio i dobio zasluzeno.
p.s. rakitic drzi igru barse. a mislio sam kad je dosao da je tu da se popuni mjesto a on oreuzeo xavijevu rolu
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mostarac, 3. april 2016 08:24)

Pritom ni položaj zvezda nije bio povoljan.

Ivanrosonero

pre 8 godina

Ronaldo je car! Mrzite ga,posle Bekama najveci frajer u svetu fudbala,a sto se fudbala tice-objasnio je,njegova dela su ostala zapisana!!!

dominus

pre 8 godina

Spustiše ih Madriđani na zemlju. Velika pobeda za Real. Još kad se setim da su mnogi forumaši (verovatno većinom dečurlija) najavljivali katastrofu Reala. Mesi je sebe stavio pod pritisak moranja da da gol u čast Krojfa, možda zbog toga i nešto slabija njegova igra večeras. Ronaldo utišao kritičare. Biće zanimljiv finiš sezone.

ko se seca - Galijani

pre 8 godina

Sramotno sudjenje za Barselonu. SRAMOTNO!
Jos da prokomentarisem dve stvari.
Prvo, da jos nisam video da sudija dozvoli sebi da dosudi faul kod nepriznatog gola i to simuliranjem faula od strane odbrambenog igraca koji je jos jedino na taj, Barsi prepoznatljivim glumackim nacinom, isfolirao faul Bejla. Ni govora o faulu nije bilo.
I drugo, faul Ramosa jeste bio za zuti ali je cinjenica da je igrac Barselone vec pao i pre nego ga je ovaj zakacio i pritom je sklonio jednu nogu bas ne bi li ga jace faulirao a onaj nesudjeni glumac vec pada....
Bas mi je drago zbog pobede Reala samo iz tog razloga.
Ne moze se pobedjivati uvek na pokvaren nacin.
(..., 2. april 2016 22:28)

Ista fora je bila kad je Sevcenko dao gol a sudija ponistio zbog faula u napadu nad Pujolom, iako je Pujol cak napravio faul. Barsa prosla u finale, sudije se slikale u dresovima Barse, crveni za Lemana, izjednacenje iz ofsajda, ostalo je istorija, Ovrebo, Cakir itd..
Moze cak i ovo:
jos jedan faul za Barselonu, Valdez ubi igraca:
https://www.youtube.com/watch?v=H2p7fTl6c1k

Admin

pre 8 godina

Jeste da smo Srbi ali napišite, nije sramota, Ivan Rakitić 60% igre Barse, bez njega Barsa izdržala celih 3 minuta, Arda loptu nije primio

Miki Maus

pre 8 godina

Moj ćale pred kraj utakmice: "znaš kako, dalo bi se od svih ovih napraviti jedan ozbiljan tim, pod uslovom da i Zidane odigra poluvreme. To bi bio fudbal kao u moje vreme."

EuroNix

pre 8 godina

Bez zara, bez borbe. Zadnjih pola sata Barce za zaborav, jedva se krecu. Mozda FIFA virus, mozda cuvanje ili predjeni kilometri MSN-a po Juznoj Americi. Busquets, Rakitic i Iniesta nedovoljno oporavljeni. Messi uporno kroz sredinu, Neymar previse solira. La Liga je dobijena, u utorak sledi mnogo vaznija utakmica za Barcu. Opomena u pravom trenutku, jedini dobitak za Barcu.

baj baj si ju

pre 8 godina

(BgHQ, 2. april 2016 21:03)

Da ti odgovorim.
Nije Pepe najprljaviji igrac, sve je to u postavci trenera.
Kod Murinja je igrao grubo, kod Ancelotija je bio mala maca, i on i Ramos.

Sto se tice igre protiv Barse, ja sam za to da ih biju, zasto?
Prosle godine na Camp Nou ih je Real nadigrao, igrali su fer i korektno, stalno napadali, Barsa igrala bunker 65 minuta i na kraju pobedila vanserijskim potezom Suareza.

Danas, Real se brani, igra prljavo i na kraju 1:2.
Zato volim fudbal, jer padavicare treba da bijes!!!

Uostalom, ako je Barsa toliko jaka, zasto ne obore rekord dabldeker-bunker-autobusa Murinja (izjednacen po bodovima,100, ali nije oboren po golovima) od 121 postignutog gola!!!

Protiv Barse uvek jako i grubo, kad se vec bacaju da se bacaju zbog bola, a ne ona fora: pipnes ga a on se valja kao da ga pregazio auto...
Pa nije Murinjo budala, udri i sprema postavku za 10 igraca(crveni).

Melenci

pre 8 godina

Real je dao gol sa deset igraca,mala cinjenica,samo da napomenem.Pisite sta hocete,ali realnost vas demantuje,Real je pobedio zaluzeno.Zidan se postarao za to.Necu omalovazavati Mesija,ali ako ovo nije velika utakmica i Ronaldo dao odlucujuci gol ne znam koja je?Zato priznajte sebi da bar ovog puta Ronaldo nadmasio Mesija.

GM

pre 8 godina

Real gazi Barcu, a stadionu sve nesto kriv sudija... Iako se Mesi i drugari nisu videli celo drugo poluvreme i sudija im jos izmisli faul Bejla i ponisti gol.

Da im se sve vrati, pobrinuo se onaj kome zvizdi ceo stadion vise nego sto su navijali za svoj klub.

zoran

pre 8 godina

Bukvalno se ne moze naslutiti nista. Ko je ocekivao posle crvenog Ramosu..
Real pokazao da se moze protiv Barce. Moguce jos dve u ligi sampiona.
A price oko Ronalda..ipak ko ga potcenjuje ne zna o fudbalu mnogo

neutralni felsh

pre 8 godina

u drugom poluvremenu, barselona je minut po minut gubila sve konce u vezi. a real se sjajno snasao, bas po sredini. vi drugari sto lupate minuse: jel bilo kao sto sam rekao da treba, da isturi bemzemu i ronalda za 442? i sta je onda bilo? ;)

konzilijum sudija je skroz posustao: prvo gomila nepostojecih ofsajda, ajde to, moze i skobodna sudijska, ali ponisten penal ili bar faul nad mesijem, onda kod cistog nadskoka bejla nad albom on svira faul u napadu, plus nije morao da najuri ramosa ko sugavog.
ej, a arda turan? odigrao je kao zvrndov jedan nevidjeni, zivi primer. barsa u pasu forme posle reprezentativne pauze, real sveziji.
iz el klasika su mozda profitirali svi: pre svega zidan kao trener, ovo mu je veliki plus za next season, a ekipa ima obnovljen moral, da cupaju sezonu na LS.
sa druge strane, titula verovatno ostaje u barseloni, ali ovo im je dobar nauk za ubuduce. jer oni prekosutra igraju popravni sa atkletikom, bice zanimljivo.

gevara

pre 8 godina

Bravo za Real 10 protiv 14 i pobedili opet.Kad cete shvatiti da MSN-u davno istekao rok a BBC zivi vecno.Covek daje golove samo na malim utakmicama jer mi veliku utakmicu smatramo onu protiv Bajerna i Manchester Uniteda.Toliko za Uefalonce i ove devojcice barce.

wlado

pre 8 godina

odigrao sam singl tiket 1:2 tacan reultat i da ce strelci biti benzema i bale.

Mozete misliti kako sam se osecao kada je bejl dao gol i kada sam video sudiju da mase i ponistava...

bbr

pre 8 godina

osakati sudija Real.Ponisten cist gol,Ramos dobija drugi zuti a prvi je dobio zato sto se bunio sto sudija nije video dva igraca koja su 7 metara u ofsajdu.Rakitic je do 50-og minuta trebao da dobije drugi zuti,onaj faul nameran sa ledja za koji nije dobio karton je smesan i za nasu ligu a i sudija je na nivou nase druge lige.

Daywalker

pre 8 godina

Zasluzena pobeda Reala!
Zidan je pokazao da ce biti dosta dobar trener, izgleda da je puno naucio od Ancelotija. Ova taktika je bas licila na Ancelotijeve trenerske minijature.
Benzema i Ronaldo generalno ocajni celu utakmicu ali dadose po gol i onda sve pada u vodu. Za mene je Bejl igrac broj 1 u Realu. Real mora da igra sa zadnjim veznim- trenutno je to Kazemiro i decko stvarno briljira kad god igra. A i daje prostor Modricu i Krosu da igraju ofanzivnije jer oni nisu i nikada nece bitni zadnji veuni. Serhio Ramos je stvarno neinteligentan igrac jer nema nikakve logike da napravis drugi zuti na 40 metara od gola faulom na napadacu koji je ledjima okrenut golu.
Jos samo o Marselu iz Reala- za mene tehnicki najbolji levi bek svih vremena. To sto on moze sa loptom puno veznih igraca ne moze.
Barsa dosta losa veceras. Mesi i Nejmar bez ikakvog konkretnog doprinosa. Suarez se trudio ali mu veceras nije bilo vece. Barsin startni vezni red dosta dobar. Turan je igrao 20 minuta ali je bio neprimetan. Alba ocajan, mozda nije bio potpuno spreman ali ovo veceras je bas lose. Drugi gol je dosao preko njegove strane, Bejl je dao neopravdano ponisteni gol iz duela sa njim a Bejlu je losom intervencijom spremio jos jednu mrtvu sansu. Pike je isto bio dosta los, kod golova je kasnio, generalno se lose postavljao. Maskerano odlican, toliko nizak stoper a dobija svaki skok duel.
I jos jedna stvar, Navas i Bravo su top 5 golmana na svetu trenutno. A njihove partije prolaze potpuno nezapazeno.
Toliko od mene.
Laku noc

facts

pre 8 godina

-Jednom nisam imao vremena da pogledam mec Barselone i oni izgubise.
-Barselona je 1. put posle 30.4.1988 (tada u proseku stari 29 god i 265 dana, najstarija postava Klasika) izvela "veteransku" postavu u Klasiku (juce u proseku stari 29 god i 155 dana, 3. najstarija postava u Klasicima).
-Dva najbolja strelca lige (danas su to Mesi (1) i Kristiano (2)) su se 1. put suocili u ligi nakon 3.5.1953 (tada su to bili Zara i Cesar).
-Real nije igrao na Kamp Nou sa 10+ bodova zaostatka jos od sezone 2005/06.
-Real je 1. put u istoriji lige pobedio Barselonu na Kamp Nou nakon sto su imali 10+ bodova zaostatka!
-Real nije pobedio kao gost, Barselonu kao lidera lige jos od 26.1.1930 (1-4).
-Mesi i Iniesta su zajedno odigrali 29. Klasiko. Samo 2 para su odigrala vise:
Sancis/Micel (30) i Cavi/Pujol (30).
-2. Pikeov gol u Klasiku, a 1. posle pobede od 2-6 nad Realom (2.5.2009).
-Zadnja pobeda Reala nakon sto su gubili u Klasiku na Kamp Nou je bila 28.2.1965 (1-2).
-Najbolji strelci u Klasicima:
21 Mesi
18 Di Stefano
16 Kristiano
15 Raul.
-Gostujuci golovi u Klasicima:
12 Mesi
11 Gento
10 Kristiano.
-Real je zaustavio Barselonin niz nepobedivosti (39, rekord Spanije).
-Posle 232 Klasika Real vodi sa 93-91 (48 remija).
-Pobedili na Kamp Nou i kao igraci i kao treneri:
Di Stefano, del Boske i Zidan.
-100. gol Reala Barseloni u Barseloni (39 na Les Kortsu i 61 na Kamp Nou).
-Igrac meca je Pike.

Pisota

pre 8 godina

Pogledajte samo kako Alba kad je bejl dao gol pri padu se hvata za glavu da bi simulirao faul.Najljigaviji u istoriji bekovi alves i Alba.

Kladioničar, a ne ziheraš!

pre 8 godina

Zvuči možda neverovatno, ali sam uplatio da Real pobeđuje i da Ronaldo daje gol. Kvota je bila 8. Stavio sam 10 eura! A, baš sam lepo opelješio ove što su igrali samouvreno Barselona 1-1 i 3+.

don

pre 8 godina

@ neutralni felsh

Opšti utisak. Ronaldo zvrknuo gol za pobedu Reala. A što je slađe, ostvarena sa igračem manje. Zidan pokazao da je bolji taktičar.

Jole

pre 8 godina

Pozdrav za sve kladionice koji su danas uhvatili poklon kvotu na Barselonu. Sve je doslo, i kec i dupla pobeda na barsu i domacin daje 2 u prvom ma sve zivo. Uzeli ste milione.

alo

pre 8 godina

Sve to stoji. Ali zasto ti misliš da je mesi drugačiji? Mislim na to da ne simulira, pada, vara...
Pa jos se sjecam onog njegovog prgavog slobodnjaka, koji je izveo prije zvizduka sudije, dok se protivnikov zivi zid nije ni namjestio. Svi su oni glumci i prevaranti.

NemanjaBB

pre 8 godina

Mislim da je ponisten cist gol Bejla. Ono nije bio faul, po meni, isuvise slab kontakt za faul u napadu.
Navijam za Barsu, igraju lepsi fudbal trenutno.

facts

pre 8 godina

-Po rezimeu meca, video sam da je Suarez promasio odlicnu sansu, nije sviran ocigledan faul Ramosa nad Mesijem u 16-ercu (penal), lep gol Benzeme, sumnjiv gol Bejla (mozda je trebao biti priznat), tako da je moj opsti utisak da je trebao biti remi (penal + Pikeov gol glavom i tok meca bi bio drugaciji).
-Ipak su 6 glavna igraca Barselone i kapiteni 4 najbolje reprezentacije Juzne Amerike manje od 4 dana pre meca igrali kvalifikacione meceve za SP (Maskerano, Bravo, Mesi, Nejmar, Alves i Suarez) i putovali su najmanje 7000 km (od Buenos Airesa do Barselone ima 10000 km)! Na juznoj strani Zemljine polulopte je jesen, a kod nas je prolece.
-Suarez je golom Brazilu (2-2) postao 5. covek koji je davao gol(ove) svim timovima CONMEBOL-a (ranije su to uradili Ziko, Iguaran, Delgado i Mesi).
-Uzastopni niz nepobedivosti u svim takmicenjima u top 5 liga Evrope:
43 Juventus (2011-12, 2 takmicenja: Seria A i kup)
40 Notingem Forest (1978-79, 5 takmicenja: liga, FA kup, liga kup, KES i FA Charity Shield)
39 Barselona (2015-16, 4 takmicenja: Primera, kup, LS i SP za klubove).

Gajetano

pre 8 godina

Nevazna pobeda sto se tice borbe za titulu u PrimerI, ali od ogromne vaznosti sto se tice sticanja samopouzdanja u eventualnom okrsaju u Ligi sapmiona. Drago mi je i zbog Reala i zbog Zidana i zbog Ronalda, toliko cesto potcenjenih u dosadasnjem delu sezone. Bravo "Los Blancos"!

P.S. A po kom je majke ti osnovu ponisten gol Bejla? Smejurija

Pozdrav,

Komsijina Krava

pre 8 godina

Katastrofalno sudjenje puno gresaka i kompenzacija gresaka. Enrique je pogrijesio sto je Ardu stavio umjesto Rakitica. Bilo je za ocekivati da ce nakon toga pasti u obrani. Ako ga je morao mjenjati, Sergi Roberto je bio bolja opcija.

goran

pre 8 godina

Jel igra Ronaldo?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (S Y L A, 2. april 2016 21:00)
Igra,igra... zar ga nisi video u 85-tom minutu kada je naterao Brava da kupi suknju posle utakmice?

Mick Doohan

pre 8 godina

Barsa jeste na pol pozociji sto se tice trke za titulu,ali posle ovog poraza ne mislim da su je vec i osvojili.Sledi im gostovanje Sosijedadu a tamo su cesto ostavljali bodove.Ako kiksnu i razlika se jos spusti,svasta je moguce.Atletiko i Real ce do kraja igrati bez ikakvog pritiska jer nemaju sta da izgube,za razliku od Barselone.Posto sam neutralan,licno bi voleo ovakav rasplet.

Mes que en Club

pre 8 godina

Навијам за Барселону,али дао бог да не виде више фудбал у животу,уништили су утакмицу кратким додавањем при резултату 1-1 због тога су и изгубили

Milos

pre 8 godina

Simpatisem Barselonu,ali je Real zasluzeno pobedio. Mozda je steta sto je utakmica dosla posle reprezentacija,jer se zna da se tamo igraci malo opuste i popiju casicu,dve...
Sve u svemu,mislim da ovo nece uticati na ishod prvenstva,Barselona je ubedljivo najbliza.
Pojedinacno me je najvise razocarao Neymar. Nije mu prvi put da je na terenu kao kokoška bez glave...

Trener

pre 8 godina

Iznenadila me taktika Reala. Ugasili su Barcu, a mislio sam da ce da puknu dva razlike minimum. Zidane nije zalutao u trenerske vode, sve zna, fali mu jedino iskustvo. Onaj mali Modrinjo može da igra de oće. Neverovatna lakoća i smirenost. Stabilizator ekipe. Nije ga bezveze Pep cimo u Minhen.

the truth only

pre 8 godina

Zidan je pokazao veceras da je na visini zadatka, odlican mec takticki. Serhio Ramos je precenjen igrac. Odlican mec u sustini. Sudija ne moze da sudi ni nasu ligu. Ne navijam ni za jedne, al eto za navijace Barse, moze Ronaldo da rijesi poneki jaki mec.

Bree

pre 8 godina

Do ove utakmice sumnjao sam u Zidanove takticke sposobnosti, ali je ovo odradio fenomenalno, svaka cast. Velika razlika u odnosu na Murinjov "autobus" i Benitezovo sta god ono bilo u prvom delu sezone. Bravo Zizu :)

Čisto da se zna

pre 8 godina

123, 2. april 2016 23:50

Zaboravio se De Blekera koji je na Nou Kampu u LŠ poništio čist gol Ronaldu zbog navodnog faula u napadu pri rezultatu 1:1. Prvi meč dobila je Barselona 2:0 na Santjago Bernabeu, kada je Pepea isključio Štark. Evo ti još malo pikanterije, Feliks Brih je oženjen Katlonkom, a jedno od mesta prebivališta (gle čuda) je Barselona. Stariji sin igra u mlađim selekcijama Barselone.

stevan

pre 8 godina

Benzema je svaki put kad je primio loptu uspevao da je zadrži i tako omogući svojim saigračima da se konsoliduju, vrate na pozicije i predahnu od postavke kakvu forsira Barcelona, na kraju je i postigao gol i odradio vrhunski posao... Ali je opšti utisak da je Zidane povukao neverovatan potez, izbacuje Benzemu jer je procenio da su igrači Barcelone i sami izmoreni i da više nemaju snage za agresivnu igru pa mu više nije potreban igrač koji čuva loptu u napadu i smiruje tempo već igrač koji će svojom brzinom i oštrinom da dotuče protivnika, ubacuje Jesea koji daje na brzini, igra Reala se iz jedne statične, pasivne transformiše i kreće da se juriša svim silama na izmorenu i sporu odbranu Barcelone a posle one prečke i poništenog gola Bale-a bilo je samo pitanje vremena kad će im Real zveknuti gol, što se i desilo... Ali utisak koji je jači i od pobede Reala na Kamp Nou jeste da Zidane čovek zna posao, poznaje fudbalsku igru i taktiku, ovo je bila čista taktička pobeda, to je svakome ko malo prati fudbal jasno.

ticroo

pre 8 godina

Na stranu što je dao prelep pobednički gol, treba istaći da je Ronaldo ceo meč evidentno bio veoma motivisan. Svuda ga je bilo na terenu, zapaženo intervenisao i u odbrani, imao nekoliko dobrih prodora i bio konstantna opasnost po gol Barselone. Mesi zaista veoma indisponiran. Moguće da su reprezentacijske obaveze ostavile traga ili je podlegao pritisku famoznog 500-tog pogotka.

Ibrakadabra10

pre 8 godina

(zoki, 03. april 2016 10:54)
Ja ipak mislim da je to trebao da mu bude prvi zuti, jer se kod prvog Suarez nalazio bar 1.5m u ofsajd.

Nenad

pre 8 godina

Jednu stvar niko ne reče, po meni Kasemiro igrač utakmice, neverovatno dečko nazad odigrao, i veliki broj malih tačnih pasova, respekt.

maximilian

pre 8 godina

Pretaktička za moj ukus,izlaskom Rakete izgubili sredinu i tekmu a dva najbolja igrača na svijetu su bili najgori na terenu....Modrić kroz sredinu ko kroz sir za drugi gol :)

Komsijina Krava

pre 8 godina

Katastrofalno sudjenje puno gresaka i kompenzacija gresaka. Enrique je pogrijesio sto je Ardu stavio umjesto Rakitica. Bilo je za ocekivati da ce nakon toga pasti u obrani. Ako ga je morao mjenjati, Sergi Roberto je bio bolja opcija.

Aleksandar

pre 8 godina

Po meni dva najbolja evropska igrača u istoriji su Krojf i Zidan. Kada se Krojfu doda i ono što je uradio kao trener, on je najveća evropska fudbalska ličnost u istoriji. Ako Zidanova trenerska karijera bude kao ovaj fantastičan debi u El Klasiku, dostići će Krojfa i u "ukupnom skoru".

Zdravko

pre 8 godina

@Čovjek iz Estonije
Bosna je jača od Hrvatske i to mnogooo jača :|:|:|
(nemam pojma tip, 2. april 2016 22:42)

jarane, zalutao si iz rubrike o ćevapima u rubriku fudbal

zgontronoman

pre 8 godina

Suarez je lud ali Pepe je najbezobrazniji i najpokvareniji fudbaler u danasnjem fudbalu.Ne mogu da navijam za ekipu u kojoj igra Pepe.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BgHQ, 2. april 2016 21:03)

Meni je Diego Costa gori...Ali nisu daleko.