Nova vest
Fudbal

Subota, 13.02.2016.

17:53

'Kraljevi' porazili Baskijce, dva gola Ronalda

Real Madrid zabeležio je treću uzastopnu pobedu u Primeri, savladavši Atletik Bilbao u 24. kolu – 4:2 (3:1).

Izvor:

Autor:

'Kraljevi' porazili Baskijce, dva gola Ronalda
Getty Images

'Kraljevski' klub prišao je na bod zaostatka vodećoj Barseloni, ali uz dva meča više, dok su Baskijci posle devetog poraza ostali šesti 35 bodova.

Real je vodio već posle 180 sekundi golom Kristijana Ronalda, ali je Havijer Eraso izjdnačio već u 10. Međutim, Hames Rodriges u 37. i Toni Kros u 45. minutu odvode svoj tim na odmor sa dva gola viška.

Golova u nastavku nije bilo sve do samog finiša, pre nego što je Ronaldo tri minuta pre kraja postigao svoj drugi pogodak, da bi Elustondo u 90. postavio konačan rezultat.

Navijači se nisu pošteno ni smestili, a Real je već vodio. Portugalac je probio po levom boku u kontri, zalomio čuvara na ulasku u kazneni i zatim zakucao loptu u dalje rašlje.

Međutim, samo sedam minuta kasnije gosti su izjednačili. Rafael Varan je želeo da preseče napad Atletika i doda loptu Kejloru Navasu, ali je Kostarikanac već izleteo, a Eraso bio najsnalažljiviji i smestio loptu u mrežu.

U narednih pola časa gledali smo uglavnom napade domaćina, koji je do odmora uspeo da uradi ono što je želeo.

Najpre je Hames Rodriges u 37. minutu divnim udarcem sa dvadesetak metara doneo novo vođstvo Realu, da bi Toni Kros, na asistenciju Ronalda, postavio konačan rezultat prvog poluvremena.

Ekipa Zinedina Zidana ostala je sa igračem manje u 83. minutu, pošto je Varan zaradio drugi žuti karton, ali to nije sprečilo Kristijana da postigne 32. gol u sezoni i reši pitanje pobednika posle lepog prijema grudima. Tačku na meč stavlja Elustondo glavom u poslednjem minutu susreta.

Premera – 24. kolo:

Real Madrid – Atletik 4:2 (3:1)
Ronaldo 3, 87, Rodriges 37, Kros 45 - Eraso 10, Elustondo 90
18.15 Viljareal – Malaga
20.30 Valensija – Espanjol
22.05 Deportivo La Korunja – Betis

nedelja:
12.00 Real Sosijedad – Granada
16.00 Sevilja – Las Palmas
18.15 Eibar – Levante
18.15 Hetafe – Atletiko Madrid
20.30 Barselona – Selta

petak:
Sporting Hihon – Rajo Valjekano 2:2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu