Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.07.2015.

20:05

Tošić blistao, CSKA bez pobede

Fudbaleri moskovskog CSKA igrali su 2:2 sa praškom Spartom, u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

Meč na Himki areni obeležio je srpski reprezentativac Zoran Tošić, koji je bio asistent i strelac za "armejce".

Tošić je prvo namestio gol Alanu Dzagojevu u 14, a potom sam pogodio mrežu u 53. minutu. Međutim, oba puta Sparta je brzo stizala do poravnanja, preko Kehinde Fataija i Ladislava Krejčija. Rusi su u prvom poluvremenu propustili i penal, promašio je Bibras Natho.

CSKA je imao terensku inicijativu na svom terenu, pored golova imao je još nekoliko sjajnih šansi preko Ahmeda Muse, Tošića i Dzagojeva, ali nije uspeo da savlada Čehe.

S druge strane, Sparta je sjajno iz polukontri i prekida pretila Rusima, pa je tako i stizala do pogodaka, a imala je i sama prilike za pobedu.

CSKA je poveo u 14. minutu, Zoran Tošić je sjajno proigrao Alana Dzagojeva u kaznenom prostoru, a ovaj se uz dosta sreće izborio za šut koji je završio pored stative. Međutim, već u sledećem naparu Sparta je izjednačila. Posle slične akcije Koste, Kehinde Fatai je savladao Igora Akinfejeva.

"Armejci" su nastavili da kontrolišu meč, da bi u 29. minutu imali priliku da opet povedu. Međutim, golman Sparte Bicik je odbranio šut Izraelcu Bibrasu Nathu.

Nekoliko minuta kasnije gosti su žestoko oštećeni, sviran je ofsajd, iako Martin Fridek nije bio u nedozvoljenoj poziciji, a ispred sebe je imao samo Akinfejeva.

U osmom minutu drugog poluvremena CSKA se vraća u vođstvo. Sjajnu kontru odigrali su Džagojev i Musa, Nigerijac nije uspeo da zaobiđe golmana Sparte, vratio je loptu Dzagojevu čiji je šut izblokiran, ali se lopta odbija do Zorana Tošića koji sa 15-ak metara pogađa mrežu.

Međutim, ni ovaj put nije potrajala prednost domaćina, jer Sparta već u 57. minutu stiže do izjednačenja. Posle uspešne intervencije nakon kornera, odbrana CSKA je zaboravila dvojicu igrača rivala u petercu, a Ladislav Krejči do koristi i glavom u gol pretvara centaršut Vahe.

Usledio je žestok pritisak CSKA, ali Musa, Tošić i Dzagojev ne koriste odlične šanse ispred gola Sparte. U međuvremenu su teren napustili i Dzagojev i Tošić.

Moskovljani nisu uspeli do kraja meča da opet probiju odbranu Čeha, pa će morati u Pragu da traže pobedu za plasman u četvrto kolo kvalifikacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu