Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.03.2015.

12:36

FKP čestita 20-godišnjicu penala

Na današnji dan pre 20 godina dosuđen je poslednji jedanaesterac za Partizan u večitim derbijima u domaćem prvenstvu.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Starsport

Bilo je to na 99. meču Partizana i Crvene zvezde, a pogodak sa bele tačke postigao je Damir Čakar.

Čestitku za, kako je navedeno, lep jubilej, svojim navijačima poslao je i FK Partizan preko zvaničnog sajta. Međutim, iako je ona stajala na naslovnoj strani, posle nekog vremena je uklonjena i sada se može naći samo preko direktnog linka.

Na stadionu u Humskoj pred 50.000 gledalaca crveno-beli su vodili sa 2:0 golovima Krupnikovića i Adžića, zatim je čuveni sudija Zoran Petrović dosudio penal koji je iskoristio Čakar, da bi pogodak za 2:2 postigao je Niša Saveljić.

"Na današnji dan 18. marta 1995. u 99. večitom derbiju odsviran je poslednji penal za Partizan u meču protiv Crvene zvezde, a dosudio ga je, tada naš najbolji sudija Zoran Petrović. Otada je prošlo tačno 20 godina. Čestitamo svih partizanovcima ovaj lep jubilej", poručio je FK Partizan.

Podsetimo, 99. derbi ostaće upamćen i po jednom od najlepših golova u istoriji okršaja "večitih" - makazicama Nebojše Krupnikovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

257 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu