Nova vest
Fudbal

Petak, 23.01.2015.

10:17

Real doveo talentovanog Brazilca

Doskorašnji vezni fudbaler Kruzeira Lukas Silva novo je pojačanje Real Madrida, potvrdio je potpredsednik brazilskog kluba Marsio Rodriges.

Izvor: NL

Autor: NL

Default images
Beta/AP photo

„Transfer Lukasa Silve je zvaničan i klub će izdati saopštenje u četvrtak. On je odlučio da je vreme da ide, a mi ćemo ga zameniti nekim od naših mladih igrača“, rekao je Rodriges.

Kraljevski klub će prelazak mladog defazivnog veznog fudbalera platiti ukupno 13 miliona evra, a zbog komplikovanih vlasničkih odnosa taj novac će podeliti sedam kompanija uključujući i sam Kruzeiro.

Dolazak Brazilca će verovatno otvoriti vrata za odlazak Asiera Iljaramendija, za koga je zainteresovan Atletik Bilbao. Baskijac je 2013. godine došao u Real Madrid iz Real Sosijedada, ali je uglavnom ulazio u igru sa klupe i nije uspeo da se nametne Karlu Anćelotiju.

Lukas Silva ima 21 godinu, u karijeri je nastupao samo za Kruzeiro za koji je debitovao 2011. godine sa samo 17 godina. Zabeležio je i četiri nastupa za U21 selekciju Brazila, za koju je postigao i jedan gol.

Bio je jedan od najznačajnijih igrača u osvajanju dve uzastopne titule Kruzeira, a o njegovom talentu se pohvalno izrazio i nekadašnji fudbaler ’Galaktikosa’ Žulio Baptista.

On je Brazilac, ali se uklapa u evropski stil igre. Ako u Madridu bude igrao kao u Brazilu postaće jedno od najvećih imena u fudbalu vrlo brzo“, istakao je Baptista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu