Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.01.2015.

09:44

Ronaldo o Komposteli, Karlosu, Ibri

Jedan od najboljih centarfora u istoriji fudbala, Luis Nazario Ronaldo da Lima otkrio je za 'Sports Illustrated' koji mu je omiljeni pogodak, trener, saigrač...

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP

Popularni 'Zuba' ili 'Debeli', kako vam je draže, dva puta je osvajao Svetsko prvenstvo, dva puta je bio najbolji igrač sveta, do prošlog leta bio je najbolji strelac u istoriji Mundijala, mnogi ljubitelji fudbala smatraju ga jednim od najboljih napadača u istoriji, a prošle nedelje otkrio je da se vraća na teren – u dresu Fort Lauderdejl Strajkersa.

'Il Fenomeno', čiju su karijeru 'osakatile' teške povrede kolena, mogao je bez većih problema da prevari nekoliko igrača protivničkog tima, ili ih prosto pretrči, pre nego što bi sa neverovatnom lakoćom poslao loptu u mrežu.

U priči za američki časopis otkrio je koji mu je pogodak omiljen, koji je po njemu najbolji, koga nije voleo da vidi u duelu, kao i koga trenutno smatra najboljom 'devetkom' u svetu fudbala...

Sports Illustrated: Koji gol ti je omiljeni u karijeri?

Ronaldo: Dva pogotka u finalu Svetskog prvenstva 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji protiv Nemačke. Bilo je predivno.

SI: Koji gol ti je najbolji, kada uzmeš u obzir težinu okolnosti u kojima je postignut?

Ronaldo: Bilo je to u dresu Barselone, protiv Kompostele 1996. godine (smeh). Bio je to izuzetno 'težak' gol. Ne viđate takve pogotke svakog dana.

SI: Ko je defanzivac protiv koga si imao najviše problema da igraš?

Ronaldo: Bez sumnje, Paolo Maldini. On je žestok igrač, veoma, veoma žestok. Tako je bilo svaki put kada smo igrali, veoma teško, a igrali smo mnogo puta jedan protiv drugog. Takođe, on mi je veoma dobar prijatelj.

SI: Kog golmana je bilo najteže savladati?

Ronaldo: Đanluiđi Bufon. On je tako velik, ima ga svuda. Najteži protivnik među stativama protiv koga sam ikada igrao.

SI: Ko ti je omiljeni saigrać?

Ronaldo: Stekao sam veliki broj prijatelja igrajući fudbal – 'soker' (smeh). Zapamtio sam, tako ga zovete ovde u Americi. A, kada bih nekoga morao da izdvojim, to bi bio Roberto Karlos. S njim sa proveo više vremena po sobama u trening kampovima – nego sa svim ženama zajedno u svom životu. Faktički, proveo sam ceo život s njim, dvadeset godina smo igrali zajedno u reprezentaciji, Real Madridu, Korintijansu...

SI: Najbolji menadžer sa kojim si radio?

Ronaldo: Mario Zagalo, jer se prema igračima odnosi kao otac. Ljubazan je, taktičan, smiren i strpljiv. Dobar je učitelj i može mnogo da vam pomogne. Takav je sa svima.

SI: Najbolji igrač protiv kog si igrao?

Ronaldo: Zinedin Zidan. Imao sam i to zadovoljstvo da i treniram sa njim. Ljudi vide dosta toga za vreme meča, ali sam ja imao privilegiju da to isto gledam svaki dan na treningu, pa na utakmicama. Svaki put sam ga zapanjeno posmatrao.

SI: Igrač kome si se najviše divio?

Ronaldo: Moj idol je bio Ziko. Veliki sam navijač Flamenga, a kada sam ja odrastao on je bio sjajan u dresu tima iz Rija. Oduvek sam se ugledao na njega i pričao da želim da budem kao on. On je moj heroj.

SI: Za kraj, koja je trenutno najbolja 'devetka' sveta?

Ronaldo: Mislim da je Zlatan Ibrahimović. Jeste da nosi broj deset, ali igra kao klasična 'devetka'. Imao sam prilike da ga gledam nekoliko puta prošle sezone, kada sam bio u Parizu. Neverovatno se kreće! On je veoma, veoma dobar... Najbolji u ovom trenutku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu