Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.01.2015.

23:22

De Jong spasao Milan i doneo revanš

Fudbaleri Milana pobedili su Sasuolo sa 2:1 (1:0) i tako su postali prvi četvrtfinalisti Kupa Italije.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Roso-neri su se tako revanširali Sasuolu za nedavni bolni poraz u Seriji A, ali nije bilo lako – Milan je poveo golom Pacinija u 38. minutu, izjednačio je Sansone iz penala u 63. minutu, a trijumf domaćima doneo je Najdžel de Jong u 86. minutu. U četvrtfinalu će tim Pipa Inzagija igrati sa boljim iz meča Torina i Lacija.

Alesio Čerči prvi put je bio u startnih 11 od dolaska u Milan, a upravo je on imao prvu šansu na meču. Obe ekipe imali su po dve šanse, a u 38. minutu Pacini je volejom postigao gol na asistenciju Čerčija za 1:0. Bio je to prvi gol Pacinija još od aprila.

Nedugo zatim Čerči je pogodio prečku, a u finišu poluvremena Sasuolo je poništen gol – dao ga je Šime Vrsaljko, a ostaje sumnja da li je sudija ispravno postupio. Sumnjiv je bio i jedanaesterac koji je sudija dodelio Sasuolu posle duela Sapate i Pavoletija, a Sansone je izjednačio na 1:1.

Igralo se ofanzivno, a na kraju je do trijumfa stigao Milan – Poli je pogodio prečku, a De Jong je dočekao loptu i volejom je smestio u mrežu.

Kup Italije, osmina finala:
Milan – Sasuolo 2:1
sreda:
18.00 Parma – Kaljari
21.00 Torino – Lacio
četvrtak:
21.00 Juventus – Verona
20. januara:
Roma – Empoli
21. januara:
Fiorentina – Atalanta
Inter – Sampdorija
22. januara:
Napoli – Udineze

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu