Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 10.11.2014.

00:15

Neredi na bečkom derbiju

Veliki derbi austrijskog fudbala izmedju bečkih klubova Rapida i Austrije Beč pripao je gostujućoj ekipi Austrije (3:2).

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Meč je obeležen navijačkim neredima u kojima je povredjeno 10 osoba, dok je dvoje uhapšeno.

Navijači bečke Austrije protestovali su uoči utakmice transparentom protiv zabrane ulaska na stadion, koju je klub izrekao protiv više lica,

Nakon što je njihov tim poveo sa 2:0, ispalili su svetleće rakete u sektor E, predvidjen za porodične ljubitelje fudbala, gde su se nalazili gotovo isključivo fanovi Rapida.

Pored toga, navijači su pokušali da prodru u susedni sektor, što je policija uspela da spreči. Prema saopštenju policije, oko 10 osoba je povredjeno u incidentu izmedju dva navijačka tabora, a dva lica su uhapšena.

Pored toga, uoči susreta je oko 70 osoba koje su doputovale iz Mađarske vraćeno sa vrata stadiona iz bezbednosnih razloga. Ta lica su, kako je navedeno, sa sobom imala više nedozvoljenih i opasnih predmeta.

Nakon pobede u 311. bečkom derbiju ekipa Austrije zauzima 6. mesto na tabeli, dok je Rapid ostao četvrtoplasirani sa devet bodova zaostatka za vodećim Salcburgom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu