Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.10.2014.

08:17

Srbija napada Albaniju (20.45h)

Fudbalska reprezentacija Srbije nastavlja večeras kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija od 20.45h na stadionu JNA dočekuje selekciju Albanije koja je prvoplasirana u grupi I nakon pobede u Portugaliji i remija sa Danskom.

Srbija u ovaj meč ulazi posle slabog izdanja u Jerevanu protiv Jermenije pre tri dana kada je osvojila samo bod.

Biće ovo i debi novog selektora naše selekcije Dika Advokata u zvaničnim mečevima pred domaćim navijačima. Holanđanin je nakon remija u Jerevanu, a pred duel sa Albanijom rekao da je iznenađen pritiskom javnosti pošto je odigrana samo jedna utakmica.

"Neću promeniti formaciju. Vidim da je prisutan veliki pritisak u javnosti, odigrali smo jedan meč, a mediji prenose kao da je poslednji i presudan. Iznenađen sam, ponašamo se kao da Srbija mora da pobedi svaku utakmicu, a rezultatom u Jermeniji možemo da budemo zadovoljni s obzirom na dešavanja na terenu", naveo je Advokat.

Kapiten Srbije Branislav Ivanović rekao je pred ovaj duel da sve zavisi od naše reprezentacije.

"Ne smemo da srljamo, moramo da odigramo glavom, ne srecem. Imamo veliki pritisak, ali moramo pozitvno da reagujemo na njega. Albanija ima dobar tim, biće veoma motivisani i rasteraćeni, ali naš cilj su tri boda", rekao je Ivanović.

Selektor Albanije Đovani De Bjazi rekao je da je Srbija favorit, ne samo na ovoj utakmici već i u grupi.

"Po mom mišljenju, glavni favorit u ovoj grupi je Srbija, iako to možda nije pokazala u Jermeniji, a onda Danska kao druga, pa Portugal, ali mi nećemo da odustanemo od naših ciljeva koje smo zacrtali na početku. Mi smo tu da svima njima otežamo život našim kvalitetom i zalaganjem na terenu. Dobro poznajemo srpsku ekipu, dosta smo ih analizirali, ali oni imaju novog selektora i način igre se automatski malo menja. Očekujemo da će utakmica biti teška, ali smo došli da se dostojanstveno borimo i da ostvarimo pozitivan rezultat koji naši navijači kod kuće mogu da proslave", rekao je on.

Ako želite bolje da se upoznate sa sledećim rivalom Srbije u kvalifikacijama pratite LINK.

Utakmica se igra od 20 časova i 45 minuta, a u istom terminu igra se još jedan duel naše grupe. U Kopenhagenu Danska dočekuje Portugaliju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu