Nova vest
Fudbal

Petak, 05.09.2014.

17:17

Spartak - Zvezda 1:1, Jović strelac

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su sa Spartakom 1:1 u prijateljskom meču, kojim je proslavljeno otvaranje stadiona najtrofejnije ruske ekipe.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dmitrij Kombarov dao je gol za rusku eklipu u osmom, a izjednačio je Luka Jović u 84. minutu

Meč je doneo atraktivnu igru u kojoj je Zvezda uglavnom bila bolja. Spartak je u prvih 25 minuta igrao sa najjačim timom, jer je selektor Kapelo pustio reprezentativce za tu posebnu priliku, dok su Zvezdini reprezentativci odsutni.

Meč je odigran pred više od 37.000 ljudi.

Startna postava Zvezde: Kahriman, P. Đorđević, Lazić, Jovanović, Antić, Gogić, Ristić, Pečnik, Lazović, Gavrić, Rakić. Na klupi se nalaze: Trkulja, S. Đorđević, Bosančić, Grujić, Katai, Despotović i Jović.

Spartak: Rebrov - Parshivljuk, Brizgalov, Makejev, Kombarov, Glušakov, Samsonov, Jakovljev, Kajumov, Hurado, Dzjuba.

Tok meča:

Zvezda je meč počela uplašeno, Spartak je imao nekoliko polušansi, pre nego što je poveo u 7. minutu.

Dzjuba je fauliran na bočnoj ivici šesnaeterca, a Dmitirj Kobarov je iskoristio priliku i dok je Damir Kahroman još nameštao igrače šutirao u njegovu praznu mrežu.

Odmah posle toga Lazović je sjajnim pasom stvorio čistu šansu za Gavrića, ali je golman Moskovljana Artjom Rebrov intervenisao (i pritom se povredio) a odbitak Rakića zaustavljen je na liniji. Dva minuta kasnije Dzjuba je imao novu priliku.

Posle 23 minuta Spartakovi reprezentativci su zamenjeni.

Usledio je nešto mirniji deo igre, a zatim velika uzbuđenja na obe strane u istom 30. minutu. Posle lepe akcije Artjom Fedčuk je bio sâm pred Kahrimanom, koji je odlično zatvorio ugao. Na drugoj strani Pečnik obilazi golmana i ubacuje loptu u mrežu, ali sudije prekidaju akciju zbog ofsajda. Utisak je da je Pečnik bio u liniji sa zadnjim redom Moskovljana.

Tri minuta kasnije odlična povratna za Gavrića, koji ne zahvata loptu dobro.

Mladi Denis Davidov napravio je fantastičan dribling u 38. minutu, ali je zaustavljen u poslednjem trenutku pred šut.

Minut pred odmor dobra akcija Gavrića i Pečnika po desnoj strani, Ristićev udaraca odbijen pored stative u korner. Posle kornera Spartak je imao kontru 3 na 3, ali Hurado nije ni pomislio da doda, već je šutirao preko gola.

Bosančić, Jović i Despotović su na poluvremenu zamenili Rakića, Ristića i Gavrića.

Nove izmene izvršio je i Murat Jakin, trener ruske ekipe.

U prvim minutima drugog dela ravnopravna igra, Bosančić je dobio žuti karton jer je sekao kontru, a Davidov je opet mučio Zvezdine defanzivce.

Na druzgoj strani nekoliko pokušaja brzih napada, ali promenjena ekipa sa debitantima ne funkcioniše u tranziciji tako dobro kao u prvih 45 minuta.

Ipak, i statistika meča (3-3 udarci u okvir) govori da je šampion srbije sasvim ravnopravan sa ekipom koja u RPL trenutno zauzima 6. mesto.

Posle 15 minuta u drugom poluvremenu trostruka izmena u zvezdi: Grujić, S. Đorđević i Katai su na terenu, izlaze Antić, Gogić i Lazović. Nove izmene i u Spartaku.

Rezervisti Zvezde deluju dosta bolje od rezervnih igrača Spartaka, pa se posle 60. minuta sve uzbudljivo zbiva pred domaćim golom. Izdvajamo prodor Pečnika bez završnog udarca i šut Kataija posle veoma lepe polukontre. Katai je zatim iznudio karton Denisa Kutina.

Katai je zatim naterao protivničkog golmana na odličnu intervenciju veoma snažnim udarcem sa 25 metara.

Konačno je stiglo i izjednačenje - Bosančić je poslao loptu za Pečnika, na kojeg je startovao jedan od igrača Spartaka, odbitaj je pokupio Luka Jović i rutinski savladao protivničkog golmana.

Dva minuta kasnije Zvezda ima 3 na golmana, ali je nepotrebno šutirao Despotović, koji je bio u ofsajdu, pa je i ovaj gol opravdano poništen. Na drugoj strani udarac Sinodzuke prohujao je pored stative.

U 90. minutu Pečnik opet krade loptu na svojoj polovini, brza kontra ide preko Jovića, a Despotovićev udarac glavom ide pored gola.

Iako je Zvezda u finišu imala mnogo više prilika, najbolju ej propustio Spartak - posle ukradene lopte na ivici 16m stameni Kudrjašov je šmekerski otvorio Sinodzuku u idealnoj poziciji, ali je momak japanskog porekla pogodio stativu golmana Trkulje.

Stadion na zapadnoj strani Moskve konačno predstavlja dom za najpopularniji i najtrofejniji klub Rusije, koji je decenije proveo kao gost na stadionima Dinama, Lokomotive, Torpeda, ili na nacionalnom stadionu Lužnjiki.

Spartakov stadion prima 42 hiljade gledalaca, opremljen je najmodernijom opremom, kako na tribinama (gde su gotovo nepolomive stolice u sklopu borbe protiv huliganizma), tako i u prostorijama za igrače moskovskog kluba i njihvoe goste.

Prvi meč na njemu su pred desetak hiljada gledalaca odigrali prošle nedelje veterani kluba, predvođeni Rinatom Dasajevim i Sergejom Juranom. Meč sa Zvezdom je zvanično otvaranje i prvi u kojem su tribine pune.

Pre ovoga stadiona otvoren je samo jedan od objekata koji će ugostiti SP 2018 - Arena Kazanj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu