Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.07.2014.

16:13

Fiorentina: Posle Balkana – Indija

Čelnici Fiorentine sklopili su ugovor o saradnji sa indijskim fudbalskim klubom Pune Siti.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener Punea je Italijan Franko Kolomba, koji je ranije trenirao Bolonju i Ređinu.

Njegov zadatak biće da čelnicima toskanskog kluba prosleđuje informacije o najtalentovanijim igračima u tom klubu.

Tehnički direktor Eduardo Mača i ja smo odmah bili zainteresovani za ovaj projekat“, rekao je sportski direktor Firentinaca Danijele Prade.

Nismo dovoljno upućeni u indijski fudbal, pa smo zato dali odrešene ruke našem ’istraživaču’ Franku Kolombi, koji će na licu mesta utvrditi šta je moguće uraditi u Indiji“.

Fiorentina ima planove da postepeno uđe na indijsko tržište, što već čine brojni evropski klubovi. Sa Puneom, klubom iz istoimenog grada u okolini Mumbaja, već sarađuje Liverpul, a svoje filijale, akademije ili sklopljenu saradnju imaju i Bajern, Man.Junajted, Man.Siti, Arsenal, Seltik, Vest Hem, Inter i Blekburn.

Prve godine ćemo samo posmatrati, upoznavati se sa njihovim najvećim talentima i odlučiti ko bi mogao da sledeće sezone dođe u Italiju“.

Veze Indije i fudbala traju više od 125 godina, ali je taj podkontinent ostao prilično nerazvijen u odnosu na veći deo sveta, a reprezentacija države od 1.2 milijarde stanovnika zauzima tek 151. mesto na FIFA listi i 27. poziciju među azijskim reprezentacijama (iza Maldiva, Sirije, Avganistana...).

Jedan od načina da se standard fudbala u toj zemlji promeni je pokretanje Superlige, koja startuje 19. septembra ove godine i imaće osam klubova. Pune Siti je jedan od njih, a na startu će imati dva Italijana – Bruna Čirila i Emanuelea Belardija.

Indija može da bude interesantno mesto za naše igrače kojima treba novi izazov u karijeri“, dodao je Prade.

Ipak, taj deo sveta nije u ovom trenutku mesto gde se mogu razvijati nove generacije italijanskih igrača.

Da li ćemo slati igrače iz mlađih kategorija u Indiju? Ne, za sada nećemo“, zaključio je Prade.

Firentinci su prethodnih godina intenzivno koristili veze sa balkanskim tržištem za dovođenje talenata, moguće je da u narednom periodu sličnu dominaciju ostvare i u Indiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu