Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 10.04.2014.

11:35

Arkan koštao Ljupka posla na Koševu

Srpski trener Ljupko Petrović napustio je FK Sarajevo posle samo dva dana u klubu s Koševa, a razlog je njegova fotografija sa Željkom Ražnatovićem Arkanom.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Petrović je u četvrtak trebalo da potpiše ugovor sa "bordo" klubom, ali je odlučio da odustane istakavši da se zbog slike ne bi osećao sigurno u Sarajevu.

"Želeo sam da radim u pravom klubu, rođen sam ovde u Bosni, ali u ovakvim okolnostima nisam spreman da raditm", rekao je Ljupko Petrović

Pokojni Ražnatović je tokom ratnih sukoba na prostorima bivše Jugoslavije bio zapovednik ozloglašene "Srpske dobrovoljačke garde", a tereti se za ratne zločine u Semberiji i Slavoniji.

Na dotičnoj slici Petrović stoji sa Arkanom dok u rukama drži pušku.

"Znam da je on dolazio na stadion Zvezde, bio je vođa navijača za vreme rata. I posle je navraćao na stadion. Nemam pojma gde je nastala fotografija. Teško mi je da se setim. Ja sam bio trener Zvezde, on je kao vođa navijača, imao veliki uticaj i mogao je da deluje kada traži nešto. Zbog autoriteta koji je imao, svi su ga se plašili. Nisam želeo da budem sa njim ni specijalno prisan, a ni da ne budem. To je vreme koje je iza nas. Takve situacije su bile, čovek i da je hteo otići negde nije mogao", rekao je Petrović.

Čovek koji je predvodio Zvezdu do titule prvaka Evrope u Bariju zbog slike sa Arkanom nije imao problema dok je radio kao trener u Hrvatskoj, ali je BiH očigledno drugačija.

"Ja sam hrvatski kadar. Tu sam završio srednju školu, tu sam upisao fakultet, tu sam počeo da igram fudbal, a najviše sam naučio od Tomislava Ivića. Ovde su se pojavile neke stvari, ja to još potpuno ne razumem", objasnio je Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu