Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 10.10.2013.

10:37

Top 10 fudbalskih pušača

Džek Vilšir i njegova sklonost ka nikotinu bili su u centru pažnje prethodnih dana, ali mladi Englez nije jedini fudbaler koji je rob tog poroka.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

To je i vezni igrač Arsenala istakao objavivši na svom tviter profilu sliku Zinedina Zidana kako uživa u cigareti, neposredno pred meč polufunala SP 2006. godine u Nemačkoj.

Fenomenalni Francuz je samo jedan u nizu fudbalskih legendi koja je sklona tom poroku, koji baš i nije preporučljiv za profesionalne sportiste, koji bi trebalo da su oličenje zdravog života.

Jedan od najokorelijih pušača bio je legendarni Brazilac Sokrates, koji je dnevno trošio i do dve paklice cigareta.

Sa cigaretom u ruci u legendu je ušao Italijan Đanluka Vijali koji se nije libio da zapali i pored klupe za rezervne igrače dok traje meč.

Oko 20 cigareta dnevno bio je nivo jednog od najboljih holandskih fudbalera svih vremena Johana Krojfa, a duplo više od njega dnevno je pušio Robert Prosinečki.

Susret sa pušačima imao je i Aleks Ferguson u Mančester Junajtedu, sa Fabijanom Bartezom i Vejnom Runijem. Vaza je uhvaćen u avgustu 2010. godine kako pali cigaretu uz zid dok pevuši.

"Znam da Fabijan puši, on verovatno misli da ne znam, ali greši", rekao je svojevremeno Ferguson.

Na listi poznatih pušača među fudbalerima su i legendarni Argentinac Ardiles, te najboljih Bugarin u poslednjih 15 godina Dimitar Berbatov, koji je izjavio da se pravio da puši kako bi izgledao 'kul'.

Listu naravno zaključuje trenutno najozloglašeniji dečko svetskog fudbala, Mario Baloteli naravno.

Na listi se mogu naći i Fernando Tores, Mesut Ezil, Ešli Kol, Roberto Karlos, Đanluiđi Bufon, a Stenli Metjuz je čak reklamirao cigarete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve