Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.09.2013.

09:26

Rijeka dobija novu Kantridu

Hrvatska Rijeka dobiće novi moderan stadion na mestu legendarne Kantride, a kapacitet novog zdanja biće 11-18 hiljada mesta.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Predsednik Rijeke Damir Mišković potvrdio je da će izgradnja novog stadiona početi u aprilu sledeće godine i da će trajati oko 12 meseci.

Mišković je istakao da će u sve tribine novog stadiona biti pokrivene, da će biti izgrađen i hotel, ali namenjen isključivo igračima kluba, dok će na mestu sadašnjeg pomoćnog terena i parkinga napraviti kućice sa restoranima, prodavnicama...

"Biće to ostrvski tip stadiona bez atletske staze, a procenjujemo da će radovi trajati oko godinu dana. U prvoj fazi on bi trebalo da ima kapacitet od 11 hiljada mesta, a kasnije bi se proširio do 18 hiljada, što smatramo sasvim dovoljnim za naše potrebe. Dok budu trajati radovi na novom stadionu, domaće utakmice igraćemo u Puli. Nećemo graditi samo stadion već će tu biti i dosta popratnih sadržaja od restorana, trgovina, hotela, suvenirnica i fan šopova", istkao je predsednik kluba.

Najzaslužniji za ovaj projekat Rijeke je svakako italijanski milioner Gabrijele Volpi. Čovek koji je poznat kao glavni finansijer sedmostrukog šampiona Evrope u vaterpolu Pro Reka, suvlasnik je hrvatskog kluba, a kada se okonča proces privatizacije kontrolisaće 70% njegovog vlasništva.

Njegov uticaj u klubu je već vidljiv, Rijeka je od tima koji se do skoro borio za opstanak i sredinu tabele postao učesnika Lige Evrope i potencijalni kandidat za okonačnje dugogodišnje vladavine zagrebačkog Dinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu