Nova vest
Fudbal

Petak, 30.08.2013.

16:51

Zamenjene sudije Partizanu i Voši!?

Prilikom delegiranja arbitara za utakmice četvrtog kola Superlige došlo je do zamene sudija na dve utakmice, Partizan - Rad i Čukarički - Vojvodina.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Na primedbu, koju je podneo Odbor za zaštitu integriteta fudbalskih sudija, odgovorila je sudijska komisija rečima da je u pitanju "tehnička greška".

Odbor je obelodanio da je za utakmicu između Partizana i Rada bio delegiran Darko Bogdanović, a za duel Čukaričkog i Vojvodine Danilo Grujić.

Ipak, prema saznanjima Odbora, iznenada je došlo do zamene sudija na ta dva meča, pa će Grujić suditi duel beogradskih timova, dok će Bogdanović deliti pravdu na utakmici na Banovom brdu.

"Odbor za zaštitu integriteta fudbalskih sudija pita odgovorne u Sudijskoj komisiji, na osnovu kojih razloga je izvršena zamena fudbalskih sudija za ova dva meča", stoji u saopštenju.

Kako piše, delegiranje sudija i eventualne promene trebalo bi da budu javne i transparentne, a javnost treba da zna zašto odgovorni donose odluke da neki sudija sudi ili ne sudi utakmicu.

"Poručujemo Sudijskoj komisiji da prekine više sa praksom ugrožavanja integriteta fudbalskih sudija i njihovog svrstavanja na jednu stranu u aktuelnom sukobu u fudbalskoj organizaciji", navodi se u saopštenju ovog sudijskog udruženja.

Zamenik predsednika Sudijske komisije Đorđe Žutić rekao je da je došlo do greške na sajtu, pošto su imena permutovana jer su te dve utakmice na poslednja dva mesta.

"To je bilo u sklopu rada komisije, došlo je samo do greške na sajtu komisije. Ništa se nije dešavalo u trenucima dok je komisija radila svoj posao. U pitanju je obična tehnička greška, to su poslednja dva para pa je došlo do permutacije", rekao je Žutić.

Utakmice Čukarički - Vojvodina i Partizan - Rad jedine su u četvrtom kolu koje će se igrati u nedelju, a počeće u 19.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve