Nova vest
Fudbal

Petak, 23.08.2013.

13:58

Rašović: Bez prvenstva nema Evrope

Nakon prve pobede u Evropi ove sezone, fudbaleri Partizana okreću se odbrani titule, a u nedelju dočekuju kragujevački Radnički.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Crno-beli" nisu bilistali u prva dva kola JSL, na premijeri su jedva savladali Novi Pazar 4:3, a potom su remizirali bez golova u Nišu. Ipak, pobeda nad Tunom (1:0) vratila je samopouzdanje.

"Moramo da se okrenemo prvenstvu, to je nešto što nam je bitno, jer da se ne osvajaju prvenstva, ne bi bilo ni utakmica kao što je sinoćnja", rekao je Rašović.

"Neće biti lako protiv Radničkog, imaju iskusnu ekipu, ali mi moramo da udjemo koncentrisano i motivisano u tu utakmicu. Nadam se da će
igrači uspeti da se oporave i da ćemo zabeležiti novu pobedu
", dodao je trener Partizana.

Rašović je rekao da će na prvenstvenoj utakmici posebnu pažnju posvetiti prekidima, jer Radnički ima visoke igrače, kao i na Darka Spalevića, koji u poslednjih par sezona pokazuje da je rasan strelac.

"Ipak sve zavisi od nas, mi moramo da budemo pravi. Niko nam ništa neće pokloniti, na terenu moramo da izborimo pobedu", rekao je on.

Trener crno-belih dodao je da Nemanja Kojić neće igrati u nedelju, da se Marko Šćepović vraća u kombinaciju za tim, kao i da se još ne zna kakva je situacija sa Nikolom Gulanom.

Partizan dočekuje kragujevački Radnički u nedelu od 19 časova, u meču 3. kola Jelen Superlige.

Rašović je analizirao i utakmici protiv Tuna, u kvalifikacijama za Ligu Evrope, istakavši nadu da će crno-beli izboriti plasman u grupnu fazu Lige Evropa.

"Dobro smo počeli utakmicu. Posle toga smo imali mali pad, ali smo kontrolisali prvo poluvreme, imali smo par šansi, ali nismo dali gol. Generalno najzadovoljniji sam sa poslednjih pola sata utakmice", rekao je Rašović.

Rašović rekao je da je svaka pobeda u evropskim takmičenjima značajna, jer nema lakih protivnika, a potom je istakao kvalitete Tuna.

"Došla nam je dominantna ekipa koja je imala četiri pobede u kvalifikacijama sa impresivnom gol-razlikom. Ne treba zaboraviti da je švajcarski fudbal 13. po koeficijentu, tako da ova pobeda ima veliki značaj. I u revanšu moramo da igramo dobro i potvrdimo plasman u grupnu fazu", rekao je on.

Na pitanje da li je posle prvog poluvremena bio zabrinut, Rašović je odgovorio odrično.

"Nisam bio zabrinut, znao sam šta želimo. Morali smo dosta da kombinujemo, tražili smo rešenje... Nikola Ninković je svojim ulaskom dosta doprineo tome da bolje izgledamo posle postignutog gola", rekao je Rašović.

Rašović je ponovio da Ninković i pored dobre igre protiv Tuna mora da bude konstantan i da od njega očekuje da u svakoj utakmici igra tako i da će mu sledeća prilika biti protiv Radničkog u nedelju.

Upitan koliko je zadovoljan igrom Petra Grbića i Filipa Malbašića on je istakao da oni nisu pokazali ono što se od njih očekuje u prvih sedam takmičarskih utakmica, ali da im je potrebno vremena i da će sigurno biti bolji.

Rašović je dodao da će ekipa Partizana početkom naredne nedelje trenirati ili u Staroj Pazovi, ili na terenima BASK-a, kako bi se igrači što bolje privikli na veštačku travu, na kojoj će igrati revanš utakmicu u Tunu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu