Nova vest
Fudbal

Nedelja, 18.08.2013.

18:50

Murinjo se vratio rutinskom pobedom

Fudbaleri Čelsija savladali su povratnika u Premijer ligu Hal Siti Tigrove sa 2:0, u povratničkom meču Žozea Murinja u Englesku.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Čelsi je meč rešio u prvih pola sata golovima Oskara i Frenka Lamparda, koji je na početku meča promašio penal.

Londonski tim je dominirao protiv rivala sa 23 šuta, ali je Fernando Tores ponovo odigrao loše u napadu. Branislav Ivanović je odigrao ceo meč kao desni bek.

Ranije u subotu minimalnu pobedu ostvario je Totenhem, dok će prvo kolo zaključiti duel Mančester Sitija i Njukasl Junajteda u ponedeljak veče.

Samo što se publika umirila od silnog aplaudiranja svom idolu Murinju, Čelsi je stigao do penala. Lampard je uzeo loptu, ali je Alan MekGregor bio uspešniji.

Ipak, sedam minuta kasnije domaćin je poveo. Kevin de Brujn je sjajno proigrao Oskara koji je loptu gurnuo ispod golmana povratnika u Premijeršip.

Čelsi je nastavio da dominira, pa je već u 25. minutu duplirao prednost. Lampard se iskupio za promašen penal sjajnim golom iz slobodnog udarca sa oko 20 metara.

Veliki posao uradio je Branislav Ivanović koji je bukvalno pomerio živi zid, Lampard dobio slobodan put za loptu koja je vijugala kroz vazduh i prevarila MekGregora iako je išla u njegov ugao.



U finišu prvog poluvremena Ivanović je umalo postigao gol posle kornera, ali je gol-tehnologija pokazala da lopta nije prešla gol liniju.

U nastavku meča nije bilo previše uzbuđenja, Tigrovi iz Hala su bili bezopasani, pa je Murinjo pobedom počeo novu eru na "Stamford Bridžu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu