Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.07.2013.

10:33

"Prija interesovanje Zvezde"

Potencijalno pojačanje Crvene zvezde Novak Martinović rekao je za B92 da mu prija interesovanje crveno-belih.

Izvor: A. Gutović

Autor:A. Gutović

Default images

Martinović igra na poziciji štopera, a trenutno je u Kini gde pokušava da raskine saradnju sa tamošnjim Vuhanom.

„Drago mi je što se naš najveći klub interesuje za mene. Dalje ne znam šta će biti. Prvo, ja moram da rešim svoj status ovde, pa ćemo posle videti“, rekao je Martinović za B92.

Srpski fudbaler posle provedenih godinu dana u kineskom Vuhanu želi da se vrati u Evropu. Razloga, kaže, ima mnogo.

„Kada bih ti ispričao sve razloge zbog kojih želim da odem iz Kine pričali bismo pola sata i ti bi imao veliki račun za telefon. Ovde je bukvalno drugi svet, kratko i jasno drugi svet.“

Martinović je u žižu javnosti došao u oktobru 2011. godine dok je igrao za Steauu. Navijač protivničke ekipe uleteo je na teren i udario Martinovićevog saigrača, a srpski fudbaler poneo se herojski oborivši napadača na zemlju.

„Pa dobro, to je bilo davno. To se desilo u sekundi, nije nikakvo herojstvo, samo potreba da se zaštiti pre svega prijatelj, a i saigrač. Čini mi se da sam ja u tom trenutku jedini to video. Mislim da bi i drugi tako reagovali.“



28-godišnji odbrambeni igrač je tokom svoje karijere u Srbiji igrao za BSK, OFK i Smederevo, ali kako i sâm kaže, nije ostavio dublji trag u našem fudbalu.

„To je jedna od mojih želja već nekoliko godina. Otišao sam bukvalno kao anonimus. Dešavalo mi se da me u Rumuniji zna 20 miliona ljudi, da me voli 6 miliona navijača Steaue, a da komšija moj koji živi ulaz do mene u Beogradu ne zna ni čime se bavim. Ostaje žal da se ispunim i na tom planu, da napravim ime i u svojoj zemlji. Malo je i tužno da sam veliko ime u nekoj drugoj zemlji, a u svojoj nisam“, iskreno je za B92 zaključio Martinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu