Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.12.2012.

13:22

Zambijac Čitalu bolji od Mesija

Fudbaler Barselone Lionel Mesi u nedelju je postavio novi rekord po broju golova u jednoj godini, ali je jedan Zambijac vlasnik možda još važnijeg rekorda.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Mesi je sa dva gola u pobedi Barselone nad Betisom doveo broj svojih golova u 2012. godini do 86, čime je za jedan pogodak pretekao legendarnog Gerda Milera.

Argentinac ima šansu da do kraja decembra poveća taj broj, ali je gotovo sigurno da neće moći da stigne rekord Godfrija Čitalua, po broju golova u jednoj sezoni.

Čitalu je postigao neverovatnih 107 golova u jednoj sezoni u svim takmičenjima 1972. godine, ali je pitanje od milion dolara zašto za taj rekord niko ne zna. Računica je sporna pošto u to vreme veliki broj golova nije verifikovan kao danas, pa mu je u ovom trenutku što se tiče te godine pripisano samo 76.

Čitalu je bio najbolji fudbaler Zambije u istoriji, a po završetku igračke karijere preuzeo je vođenje nacionalnog tima te zemlje, koji je poginuo u avionskoj nesreći u Gabonu 27. aprila 1993. godine.

Zanimljivo je da je informaciju o rekordu zambijskog fudbalera ’iskopao’ madridski „As“, novina bliska Realu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu