Nova vest
Fudbal

Subota, 20.10.2012.

12:31

Gol Ivanova za pobedu Partizana

Fudbaleri Partizana pobedili su Rad na Vračaru sa 1:0 (1:0) u prvoj utakmici devetog kola Jelen Superlige Srbije.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Odlučujući pogodak postigao je Ivan Ivanov u desetom minutu, koji je glavom zatresao mrežu posle ubacivanja Ninkovića.

’Crno-beli’ su u devet utakmica sakupili 24 boda i prvi su na tabeli, a ’građevinarima’ je ovo drugi poraz i na trećoj su poziciji sa 17 bodova.

Oba tima su od starta krenuli agresivno, ali je Rad bio taj koji je imao izglednije prilike - najbolju je imao Luka kada je prošao sa desne strane, dok je Partizan svoju šansu vrebao iz polukontri.

U šestom minutu Ninković je odlično proigrao Markovića, a on asistirao Iliću, koji je šutirao tik pored stative. Posle nekoliko mirnih minuta, Partizan je poveo u desetom minutu - slobodan udarac sa desne strane izveo je Ninković, a Ivanov najbolje skočio u petercu i pogodio desni ugao Radovog gola.

Posle nije bilo pravih šansi za gol ni na jednoj strani, iako je Marković odlično uposlio Ninkovića u 13. minutu u šesnaestercu, ali je Danilović dobro odbranio. Deset minuta kasnije, Rad je pokušao preko Kojića, ali je Petrović bio na pravom mestu i spasao mrežu šampiona Srbije.

Početkom drugog poluvremena teren je napustio Ninković, koji je krajem prvog dela igre dobio jak udarac u nogu, a zamenio ga je Tomić, koji nije igrao nekoliko nedelja zbog povrede leđa.

Partizan je mnogo bolje počeo drugo poluvreme, a mladi Jojić je u dva minuta imao dve šanse – prvi put je posle akcije Markovića i Lazevskog šutirao glavom preko gola, a nedugo zatim Jojićev udarac sa dvadesetak metara golman Danilović izbacio je u korner.

Trener Partizana Vermezović ubrzo je izvršio i drugu izmenu – umesto nezapaženog Zabije ušao je Mitrović. U narednih desetak minuta igralo se uglavnom na sredini terena i nijedna od ekipa nije uspevala da prekine monotoniju. To je učinio Vermezović trećom izmenom, umesto Lazara Markovića u igru je ušao njegov prezimenjak Saša.

Posle duže vremena na Vračaru je viđena solidna šansa, kada je Luka odlično prošao po desnoj strani i stigao skoro do peterca, ali je šutirao preko gola.

Osim tog pokušaja, Rad nije imao mnogo prilika za izjednačenje, a njihove šanse drastično su smanjene u 80. minutu, kada je Čaušić isključen zbog udaranja Mitrovića u lice.

Crveni karton kao da je uticao da finiš utakmice bude sadržajniji od najvećeg dela drugog poluvremena. Prvo su Tomić i Miljković lepo kombinovali po desnoj strani, a akcija je završena tako što je izblokiran Jojićev udarac sa ivice šesnaesterca. Samo minut kasnije Danilović je odbranio šut Saše Markovića.

Potom jr usledio pritisak Rada, a najbliži pogotku bio je Luka, koji je snažno šutirao posle solo prodora, ali je Petrović izbio loptu u korner.

Do kraja meča nije bilo prilika za gol i Partizan je golom u ranoj fazi meča stigao do pobede u derbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu