Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.10.2012.

15:55

Ministarka Marić osudila incidente

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić osudila je incidente na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske koja je odigrana u utorak u Kruševcu.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Ministarka je istakla da se protivi svakom vidu diskriminacije.

"Najoštrije osuđujem da bilo koji sportski događaj izađe iz okvira sporta i pređe u okvire provokacija i vređanja. Odlučno se protivim svakom vidu nasilja i diskriminacije, naročito na sportskim događajima", navodi se u saopštenju Marićeve.

Ona je navela da očekuje adekvatnu reakciju svih nadležnih institucija.

"Od Fudbalskog saveza Srbije očekujem adekvatnu reakciju i izveštaj, a od ostalih državnih organa striktnu primenu Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama. U tom smislu ću inicirati najskorije održavanje sednice Nacionalnog saveta za borbu protiv nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama", zaključila je ministarka.

Utakmicu na kojoj reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo, pošto je u revanšu izgubila od Engleske sa 1:0, obeležio je incident posle gola Engleske, kada su se prvo sukobili igrači oba tima, a posle toga i pojedini članovi stručnih štabova dve selekcije.

Crveni karton u ekipi Engleske zaradio je Deni Rouz, a kod Srbije Slobodan Medojević.

Rouz je rekao da je tokom čitavog meča bio izložen ruganju navijača koji su oponašali majmunsko kreštanje i da je dva puta pogođen kamenom.

Povodom incidenata u Kruševcu oglasio se i britanski premijer Dejvid Kameron, a nešto kasnije saopštenje za javnost izdao je i Fudbalski savez Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve