Nova vest
Fudbal

Nedelja, 26.08.2012.

18:58

Minimalac Partizana protiv Jagodine

U poslednjoj utakmici trećeg kola Jelen Superlige Srbije Partizan je golom Aleksandra Mitrovića u 41. minutu pobedio Jagodinu sa 1:0 (1:0).

Izvor:

Autor:

Default images

Partizan je zabeležio drugu pobedu u prvenstvu, dok su Jagodinci posle pobeda nad kulskim Hajduk i OFK Beogradom prvi put poraženi ove sezone.

Vladimir Vermezović je od prvog minuta na teren poslao 17-godišnjeg Aleksandra Mitrovića, koji je bio strelac i u meču sa Trumseom u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu Evrope, a i u Beogradu je rešio meč svojim golom.

Utakmicu na stadionu Partizana posmatralo je oko 1500 gledalaca koji su tokom meča skandirali "Uprava napolje" i "Vermeze odlazi":

Partizan u prvih 20 minuta igre nije uspeo da stvori nijednu prilku. Jagodinci su na drugoj strani u desetom minutu imali gol šansu. Po levoj strani odlično je prošao Projić i sa gol-aut linije usepo da ubaci loptu u šesnaesterac Partizana. Mladi reprezentativac Srbije Ognjen Mudrinski je šutirao jako, ali je Stojković nogom zaustavio njegov udarac.

Partizan je držao loptu u svom posedu, ali nije uspeo da stvori priliku za gol. Jagodina je dva puta pokušala da stvori šansu dugim loptama ka Mudrinskom koji se dva puta našao u ofsajd poziciji. U 20. minutu posle kornera za Partizan Ivanov je neometan šutirao glavom pored gola.

Pet minuta kasnije Saša Marković je proigrao Lazara Markovića, ali je golman Bondžulić uspeo da mu zasmeta na petercu i zatim uhvati loptu. U 28. minutu Nikola Ninković je šutirao preko gola.

Odličnu prilku da povedu Jagodinci su imali u 31. minutu. Ponovo je Mudrinski dobro šutirao sa 10ak metrara iskosa sa desne strane, Vladimir Stojković je uspeo da skrene loptu do desne stative.

Ipak šampion Srbije je iz prve prave šanse uspeo da postigne gol u 41. minutu. Odlično je Nikola Ninković centrirao sa desne strane, mladi Aleksandar Mitrović je bio najviši u skoku i efektnim udarcem glavom sa sedam metara prvi put u sezoni savladao Bondžulića.

Do kraja prvog poluvremena žuti karton je dobio Nikola Aksentijević, a Partizan je na 15-minutni odmor otišao sa golom prednosti.

Partizan je zaigrao ofanzivnije u drugom poluvremenu. Već u petom minutu nastavka posle odličnog dodavanja Ninkovića Lazar Marković je izbio sam ispred golmana Bondžulića, ali je pogodio samo spoljni deo mreže. U 56. minutu Nemanja Tomić je zamenio Ninkovića.

Mudrinski je minut kasnije slabo šutirao, pa je Stojković lako zaustavio njegov udarac. Kapiten Saša Ilić je sjajno u 59. minutu proigrao Lazevskog u šesnaestercu gostiju, ali se defanzivac "crno-belih" spetljao. Umesto do šutira Lazevski je nepreciznim pasom pokušao da doda loptu do Mitrovića koji se nalazio u ofsajdu.

Saša Ilić je u 64. minutu šutirao preko gola, a minut kasnije takođe van okvira gola Bondžulića šutirao Saša Marković. U poslednjih dvadesetak minuta igre nije bilo prilika za gol pa Partizan i u pobedničkom raspoloženju dočekuje revanš meč plej-ofa za plasman u Ligu Evrope sa norveškim Trumseom.

Partizan: Stojković - Aksentijević, Miljković, Lazevski, Ivanov - Lovre (Kamara), Saša Marković, Saša Ilić, Ninković (Tomić) - Mitrović, Lazar Marković (Stefan Šćepović).
Jagodina: Bondžulić - Đukić, Projić, Tomić, Živanović - Gogić, Stojkov, Kostić (Slaviša Stojanović)- Mudrinski (Đenić), Đurić (Milenković), Miloš Stojanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu