Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.07.2012.

12:43

Vojvodina predstavila trio

Fudbalski klub Vojvodina predstavio je trojicu letnjih pojačanja, Holanđanina Seržinja Grina, zatim golmana Srđana Žakulu i iskusnog štopera Đorđa Jokića.

Izvor:

Autor:

Default images

"Završili smo 90 odsto posla u ovom prelaznom roku i siguran sam da ćemo uz pomoć novih momaka ostvariti bolji rezultat nego u prethodnoj sezoni“, rekao je sportski direktor Miodrag Pantelić na konferenciji za novinare u Fudbalskom centru Vujadin Boškov.

On je dodao da je u planu još dovođenje jednog levokrilnog napadača, što bi, kako je kazao trebalo da "bude završeno u narednih nekoliko dana“.

Tamnoputi Holanđanin Seržinjo Grin igra na sredini terena, karijeru je počeo u Ajaksu gde je prošao sve mlađe kategorije, a nastupao je u Viteseu, Harlemu, Fejnordu, a pre dolaska u Vojvodinu i za Levski iz Sofije.

Po rečima Pantelića od njega se očekuje da bude nosilac igre novosadskog superligaša i zamena za Stefana Apiju, koji se definitivno neće vraćati u Vojvodinu.

"Priznajem da nikad nisam čuo za Vojvodinu dok nisam dobio ponudu da predjem u njene redove. Moram da kažem da sam prilično iznenadjen i oduševljen uslovima u kojima klub funkcioniše", rekao je Grin.

Holanđanin zbog suspenzije, odnosno crvenog kartona, koji je dobio dok je bio član Levskog nema pravo nastupa u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope u kojem Vojvodina u četvrtak u prvoj utakmici dočekuje litvanskog predstavnika ekipu Suduve.

Srđan Žakula je po rečima sportskog direktora Vojvodine kvalitetan golman koji je doveden da bi bio konkurencija prvom čuvaru mreže Nemanji Supiću.

Što se Đorđa Jokića tiče radi se o iskusnom štoperu, nekadašnjem reprezentativcu, koji je igrao za OFK Beograd, a ostvario je i zapaženu internacinalnu karijeru tokm koje je nastupao za ruske prvoligaše Torpedo i Tomsk.

Osim Grina, Žakule i Jokića, koji su potpisali dvogodišnje ugovore članovi Vojvodine u ovom prelaznom roku postali su i povratnik Igor Đurić i član mlade reprezentacije Srbije Miloš Deletić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu