Nova vest
Fudbal

Petak, 14.10.2011.

19:01

PL: Dalgliš ili Ferguson?

Derbijem kola između Liverpula i Mančester junajteda nastavlja se takmičenje u Premijer ligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Biće to duel dvojice proslavljenih Škota, koji će sa klupe voditi svoje timove, a Keni Dalgliš će pokušati da ponovi rezultat sa Enfilda gde je u martu slavio sa 3:1.

Fergusonov tim brani titulu i ove godine je bez poraza, a sve oči biće uprte u Vejna Runija posle skandala koji je napravio igrajući za nacionalni tim.

Mančester siti je najbliži gradskom rivalu, ali je prilično uzdrman događajima oko Karlosa Tevesa, čiji ostanak u timu "visi u vazduhu". Neslaganje Argentinca i njegovog trenera Manćinija mogla bi da iskoristi Ason Vila, koja gostuje na Etihad stadionu.

Čelsi zaostaje tri boda za liderom, a menadžer tog tima Andre Viljas Boaš želi da zadrži priključak u borbi za novu titulu. U goste im dolazi ekipa Evertona, koja je uzdrmana porazom u gradskom derbiju.

Stiv Kin je i dalje na udaru navijača Blekburna. Posle poraza od Sitija oni su tražili njegovu smenu, pa je Škot pod velikim pritiskom. U slučaju lošeg rezultata sa Kvins Park Rendžersom, verovatno će morati da traži novi angažman. S druge strane menadžer KPR-a Nil Vornok želi da se njegovi igrači trgnu posle poraza od Fulama i tražiće od njih sva tri boda na Loftus roudu.

Posle ubedljive pobede od 6:0 nad KPR-om, menadžer Fulama Martin Jol želi da njegova ekipa trijumfuje i na gostovanju u Stouku, kako bi utišao glasine o nezadovoljstvu igrača, koje vlada u njegovom timu. Het – trik Endija Džonsona mu je dosta pomogao u tome, ali će gostovanje u Souku biti novi izazov, jer ekipa koju predvodi Toni Pulis još nije poražena kod kuće ove sezone.

Poslednjeplasirani Bolton pretrpeo je težak poraz od Čelsija 2. oktobra, a trener tog kluba Oven Kojl imao je dve nedelje da smisli strategiju kako da svoj tim izvuče sa dna. U tome mu ne pomaže poduža lista povređenih igrača, pa će Bolton značajno oslabljen dočekati ekipu Vigana.

Novajlije u ligi Norič i Svonsi imaju isti broj bodova i nalaze se na devetom odnosno desetom mestu.

U nedelju se sastaju Arsenal i Sanderlend, a menadžeri oba kluba su pod velikim pritiskom. Arsenal je doživeo poraz u derbiju severnog Londona od Totenhema, dok je ekipa Sanderlenda na lošem 16. mestu u ligi.

Njukasl je bez poraza posle sedam kola, ali ide na teško gostovanje Totenhemu. koji je na krilima pobede nad Arsenalom.

Vest Bromvič dočekuje Vulverhempton koji je zabeležio četiri uzastopna poraza u ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu