Nova vest
Fudbal

Subota, 08.10.2011.

15:23

Tošić: „Pobedićemo Sloveniju“

Dan posle remija sa Italijom, srpski fudbaleri optimistični su u predviđanjima ishoda odlučujućeg duela kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Slovenije.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

’Orlovi’ su u subotu dobili slobodan dan, a put Slovenije krenuće u nedelju, u 11 časova, čarter letom od Beograda do Maribora.

Na put će krenuti 24 igrača s obzirom da zbog suspenzije pravo igranja nema Nikola Žigić, a da je uganuće skočnog zgloba sprečilo Ljubomira Fejsu da konkuriše za tim u poslednjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Reprezentativci ne kriju da su razočarani raspletom pretposlednjeg kola kvalifikacija u C grupi, ali i najavljuju da će pokušati da iskoriste činjenicu da je i dalje sve u njihovim rukama kad je reč o plasmanu u baraž.

Remi protiv fudbalske velesile Italije zaista je rezultat koji možemo da budemo zadovoljni“, rekao je Zoran Tošić, „Utisak nam je pokvario rezultat u Belfastu i pobeda Estonije. Više od godinu dana traju kvalifikacije, uprkos brojnim problemima održali smo zajedništvo u timu, verujem da ćemo i sada, kad je najvažnije, da zbijemo redove i ostvarimo pobedu u Mariboru. Odavno su nas mnogi otpisali, potrudićemo se, ipak, da pokažemo da nisu u pravu. Slovenija ima zaista dobar tim, ali činjenica da je motiv pred meč u Mariboru višestruko veći u našim redovima, očekujem da presudi u našu korist“.

Sa Tošićem se složio i Miloš Ninković.

Svi su videli da Italija ima fantastičnu ekipu, uostalom, pobedom nad Španijom nedavno, pokazali su da im je mesto u svetskom vrhu. Mi smo protiv takvog rivala osvojili bod, nosili se sa njima, to mora da se poštuje. S druge strane, ne krijemo da nam je utisak pokvarila vest iz Severne Irske i da smo zbog toga razočarani. Na sreću sve je i dalje u našim rukama, idemo u Maribor da pobedimo i da se domognemo baraža. Svesni smo da nama ništa ne može na lak način da se dogodi. Mnogo smo se pomučili da bismo došli do ovih pozicija, nadam se najboljem na kraju kvalifikacija“, naglasio je Ninković.

Duel Slovenije i Srbije igra se u utorak u Mariboru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu