Nova vest
Fudbal

Petak, 22.04.2011.

17:36

Voša sa Karaburme prati "večite"

Nekoliko derbija igra se u 24. kolu JSL, u centru pažnje je onaj najveći Partizan – Crvena zvezda, a od tog duel mnogo bi mogla da profitira Vojvodina.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Trećeplasirani tim lige u stopu prati “večite”, a nekoliko sati pre meča u Humskij, “lale” gostuju na Karaburmi OFK Beogradu.

Vojvodina je vezala osam pobeda u ligi, pobedila je i šampiona kao gost, a već je obezbedila finale Kupa. OFK je bolji u međusobnim okršajima (46-36-34), a trenutno je sedmi na tabeli.

Trener Vojvodine Zoran Milinković naglasio je da očekuje lepu predstavu protiv ekipe koja nesumnjivo poseduje kvalitet, i koja u svojim redovima ima dva reprezentativca Srbije.

"Golmana Šaranova dobro pamtimo iz jesenjeg duela, kada je bio najveći “krivac“ što sva tri boda nisu pripala nama, a o Veseljku Trivunoviću ne trebe trošiti reči. Kada na to dodate njihove ostale mladiće i tako ambizioznog trenera, dobićete ekipu vrednu našeg poštovanja. OFK Beograd će želeti da prekine našu seriju, koju mi silno želimo da nastavimo. Zato će meč biti vrlo neizvestan. Oni su samo jedna prepreka u nizu, koja nas čeka do kraja maja meseca u borbi koju vodimo, a mi smo spremni i veoma motivisani da je preskočimo. Zato očekujem naš “strašan“ pristup, a motiva nam neće ne nedostajati. Želje Kluba, igrača, nas u stručnom štabu, i samih navijača se potpuno poklapaju“, jasan je Milinković.

Iako je treća na tabeli, Vojvodina je sve više u centru pažnje kada se priča o borbi za titulu, najviše zahvaljujući sjajnoj formi ovog proleća.

“Dobijamo sve veću podršku šireg fronta fudbalske Srbije, koja želi da konačno prekinemo i srušimo dominaciju dva kluba iz Beograda. Čak i u tom gradu imamo sve više simpatizera i poštovalaca. Ljudi žele promene u odnosu snaga u našem fudbalu, a sve će se svesti na pitanje istrajnosti. Živimo u Srbiji, a znate da je u Srbiji sve moguće“

Sjajni levi bek Vojvodine Vladan Pavlović, neće u subotu imati pomoć Branislava Trajkovića, koji je lakše povređen i ima parne kartone, pa će uz Mojsova, društvo im praviti Dejan Karan u poslednjoj liniji.

“Očekujem težak meč protiv neugodnog rivala. Samo pristupom kao na minulim mečevima, možemo doći do rezultata koji će nas zadovoljiti. Jasno je da želimo trijumf i nastavak serije, kako bi trka za šampiona bila sve zanimljivija. Ono što je naša najveća prednost u istoj, je to što kvalitetom preokrećemo stvari u svoju korist“, rekao je Pavlović.

OFK Beograd igra promenljivo ovog proleća, u prethodnih osam kola ima po četiri pobede i poraza, ali je slavio na sva tri meča odigrana na “Omladinskom stadionu”.

"Tim Vojvodine je bez poraza dugo utakmica. Dobra su ekipa. Utakmica će biti teška i napeta 90 minuta. Međutim, moraju da znaju da smo mi tim koji dobro igra kod kuće i da smo bez poraza na svom bunjištu ovog proleća. Imamo problem pred utakmicu sa Vošom u zadnjoj liniji. Rodić i Dača Nikolić neće biti u sastavu, ali vraćaju se Žeravica i Trivunović. Očekujemo lepo vreme za utakmicu, a samim tim i veći broj gledalaca. Prava je prilika za igrače da se pokažu u najboljem svetlu", izjavio je trener OFK Dejan Đurđević.

Najveća uzdanica “romantičara” Veseljko Trivunović je ponovo u dresu OFK Beograda.

"Respektujemo Vojvodinu, ipak su ekipa koja je ušla u borbu za titulu. Imaju odličan tim i odlično igraju. Mi ulazimo u meč rasterećeni, očekujem potvrdu kvaliteta, dobru utakmicu i dobro izdanje mojih saigrača. Sa Vojvodinom u poslednje vreme imamo dobar skor i mislim da im neće biti lako protiv nas, jer su oni u situaciji da moraju da jure. Povoljan rezultat na kraju utakmice, verujem da čeka nas. Ovog proleća nastavljamo sa dobrim rezultatima na našem terenu i tako će biti i sada. Koliko već sutra jednu ekipu isključujemo iz borbe za titulu", konkretan je Trivunović.

Meč između OFK Beograda i Vojvodina na “Omladinskom stadionu” na Karaburmi otvoriće 24. kolo Jelen Superlige od 14.30 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu