Nova vest
Fudbal

Nedelja, 02.01.2011.

12:59

Rangnik napustio klupu Hofenhajma

Ralf Rangnik napustio je mesto trenera Hofenhajma zbog toga što je klub prodao Luiša Gustava Bajernu iz Minhena.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Rangnik, koji je četiri sezone vodio Hofenhajm, nije želeo da prihvati prodaju svoj igrača, pa će ga do kraja sezone menjati asistent Marko Pecaiuoli.

“Ne možemo prodati našeg najvrednijeg, najboljeg i konstantnijeg igrača”, istakao je Rangnik koji je ovaj potez okarakterisao kao znak slabosti kluba.

On je klub napustio pošto smatra da nema podršku u svojoj ambiciji da klub uvede u neko evropsko takmičenje sledeće sezone, a nije mu bila dovoljna pozajmica 18-godišnjeg igrača Bajerna Davida Alabe do kraja sezone kao deo dogovora.

Luiš Gustavo Dijas bio je prva želja Luja van Gala u zimskom prelaznom roku, a tokom vikenda je prošao medicinske preglede, pa bi u nedelju trebalo da potpiše ugovor i da se pridruži novim saigračima na pripremema u Dubaiju.

23-godišnji defanzivni vezni fudbaler će potpisati ugovor na četiri i po godine, a transfer u redove aktuelnog šampiona Bundeslige iznosi oko 15 miliona evra. Time će Hofenhajm profitirati 14 miliona evra pošto je Gustava 2008. brazilskom drugoligašu Korintijansu Alagoanu platio milion evra.

“Ovo je dobar potez za obe strane. Bajern je dobio odličnog fudbalera, a Hofenhajm nije mogao da ga zadrži previše dugo pa bi to uticalo na njegovu igru. Hofenhajm je dobio zadovoljavajuću odštetu, bilo bi bezdušno da ga nismo pustili”, izjavio je vlasnik kluba Ditmar Hop.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu