Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.11.2010.

16:21

JSL: Trifunović doneo Zvezdi pobedu

U 12. kolu fudbalskog prvenstva Srbije danas je u Beogradu Crvena zvezda kao gost savladala gradskog rivala Rad sa 1:0 (0:0).

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Crvena zvezda je pobedom na Banjici ponovo uspela da se približi vodećem Partizanu na tri boda zaostatka.

Jedini pogodak viđen je u 61. minutu, kada se Miloš Trifunović najbolje snašao u gužvi u kaznenom prostoru, posle slobodnog udarca koji je izveo Bogdanović i glavom savladao golmana Borjana. Četiri minuta ranije bek Zvezde Reljić je zbog grubog starta dobio drugi žuti karton.

Prvu šansu imala je Zvezda, u šestom minutu, posle akcije Andrije Kaluđerovića i Ognjena Koromana, Aleksandar Jevtić je šutirao pored gola.

Minut kasnije, utakmicu je na kratko morao da napusti najbolji strelac Rada Miloš Dimitrijević pošto mu je u duelu sa protivničkim igračem pukla arkada. On je sredinom prvog dela igre, ponovo nekoliko minuta bio van terena, zbog oštrog starta fudbalera Zvezde.

U 22. minutu Rad je mogao da povede. Aleksandar Todorovski je prošao po levoj strani i centrirao do bivšeg igrača Partizana Branislava Jovanovića, ali je ovaj sa pet metara loše zahvatio loptu, koja se od trave odbila preko gola.

Četiri minuta kasnije u šansi je bio Nemanja Andrić, posle nekoliko driblinga došao je do šesnaesterca i šutirao, ali je njegov udarac zaustavio golman gostiju Saša Stamenković.

Nakon toga u dva navrata pokušao je Savio, u 30. minutu je šutirao pored leve stative, a četiri minuta kasnije njegov udarac zaustavio je golman Milan Borjan.

Gosti su nastavljali sa napadima, u 38. minutu Savio je dodao do Kaluđerovića, ovaj je šutirao, ali je golman "gradjevinara" ponovo dobro intervenisao.

U završnici poluvremena ponovo je dobru priliku za vodjstvo domaćih propustio Jovanović, koji je posle kornera koji je u 42. minutu izveo Nikola Leković, šutirao preko gola.

Zvezda je mogla da povede u 48. minutu, kombinovali su Vladimir Bogdanović i Pavle Ninkov, koji je centrirao do Kaludjerovića, ali je ispred napadača crveno-belih u poslednjem trenutku Tomislav Pajović izbacio loptu u korener.

Fudbaler Zvezde Stevan Reljić isključen je u 58. minutu, pošto je zbog oštrog starta nad Todorovskim dobio drugi žuti karton. Četiri minuta kasnije Zvezda je povela. Bogdanović je izveo slobodan udarac, lopta je pala na peterac, odakle je Trifunović neometano glavom poslao loptu u mrežu.

Najbolju priliku na utakmici za Rad promašio je Vladimir Jovančić, koji je sa dva metra šutirao pored gola, posle odličnog prodora i centaršuta Dimitrijevića. "Gradjevinari" su nastavili sa napadima, igralo se na polovini gostiju, pokušali su Jovanović i Dimitrijević, ali nisu uspeli da savladaju golmana Stamenkovića.

U 90. minutu isključen je trener Zvezde Aleksandar Kristić. On je nezadovoljan odlukom sudije da ne dosudi prekršaj za njegovu ekipu bacio sako na zemlju, zbog čega je dobio crveni karton.

Stadion: "Kralj Petar Prvi", oko 3.000 gledalaca, Sudija: Majo Vujović (Novi Sad), Žuti kartoni: Jovanović i Kojić (Rad), Reljić, Ninkov i Savio (Crvena zvezda), Crveni kartoni: Reljić (Crvena zvezda u 58. minutu) i trener Aleksandar Kristić (Crvena zvezda u 90. minutu).

Rad: Borjan, Todorovski, Ranđelović, Pajović, Leković, Koković, Jovanović (Malbašić), Andrić (Stanojević), Luka (Kojić), Jovančić.

Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov, Mikić, Adi, Reljić, Bogdanović, Savio, Vešović, Koroman (Tošić), Kaludjerović (Milovanović), Jevtić (Trifunović).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu