Nova vest
Fudbal

Petak, 03.09.2010.

08:36

25 godina od smrti Dragana Mancea

Na današnji dan pre 25 godina u saobraćajnoj nesreći život je izgubio čuveni golgeter Partizana Dragan Mance.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Mance je u dresu crno-belih odigrao 279 utakmica i postigao je 174 gola, a zbog svega učinjenog smatra se jednim od najboljih igrača u istoriji tog kluba.

Povodom 25. godišnjice njegove smrti u petak u 13 časova će u Sali Međunarodnog pres centra Tanjug biti otvorena izložba autora Veljka Samjevića, posvećena legendarnom napadaču crno-belih.

Centarfor crno-belih i jedan od najvećih ljubimaca navijača Partizana stradao je u saobraćajnoj nesreći, na autoputu Beograd - Novi Sad, u Zemunu, 3. septembra 1985. godine. Mance je rođen je 26. septembra 1962. godine u Beogradu, a fudbal je počeo da igra u Galenici, sadašnjem Zemunu. Od petlića do omladinaca igrao je u matičnom klubu, a u septembru 1980. godine prešao je u Partizan.

Mance je bio jedan od najzaslužnijih za šampionsku titulu Partizana u sezoni 1982/83. Poslednji gol u dresu crno-belih postigao je u prvenstvenom meču Partizan – Budućnost odigranom na stadionu u Humskoj, 1. septembra, dva dana pre pogibije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve