Nova vest
Fudbal

Petak, 04.12.2009.

11:58

Partizan dva meča bez publike

Fudbaleri Partizana igraće naredna dva prvenstvena meča pred praznim tribinama zbog nesportskog ponašanja svojih navijača na 137. večitom derbiju (2:1).

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

’Crno-beli’ će, takođe, morati da plati i novčanu kaznu od 200.000 dinara. To je odluka zamenika Disciplinske komisije lige Dragčeta Dimitrijevića, koji je po ubrzanom postupku izrekao ovu oštru kaznu. Na osnovu te kazne klub iz Humske će nedeljni derbi protiv OFK Beograda igrati bez prisustva publike, kao i prvu narednu utakmicu u prolećnom delu prvenstva.

Crvena zvezda, kao domaćin derbija, kažnjena je maksimalnom novčanom kaznom od 600.000 dinara, zbog propusta u organizaciji tog meča.

Srđan Knežević, fudbaler Partizana, koji je isključen početkom drugog poluvremena zbog starta nad centarforom Crvene zvezde Dejanom Lekićem, kažnjen je sa tri utakmice suspenzije.

Po jednu utakmicu suspenzije zbog međusobnog koškanja dobili su Aleksandar Petrović iz Rada i Janko Tumbasević iz Vojvodine, dok je trener Jagodine Mladen Dodić, zbog prigovora i udaljavanja sa klupe, kažnjen opomenom.

U saopštenju se navodi da je Partizan "kriv zbog nesportskog ponašanja svojih navijača, koji su tokom utakmice palili baklje, dimne bombe i topovske udare. Iste su bacali na stazu, dok su pre početka meča lomili stolice, a tokom utakmice su ih palilili".

Pored toga, Dimitrijević je i novčano kaznio "crno-bele" sa 200.000 dinara, a Partizan je već najavio da će uložiti žalbu na ove odluke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu