Nova vest
Fudbal

Nedelja, 18.10.2009.

11:04

Beli Orlovi u finalu posle drame

Srpski Beli Orlovi plasirali su se četvrti put uzastopno u finale fudbalskog prvenstva Kanade nakon što su savladali Kroaciju Toronto u produžecima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Orlovi su u regularnom toku poraženi sa čak 7:1, ali pošto su u prvom meču slavili sa 3:1, meč je ušao u produžetke prema pravilima CSL, po kojima gol razlika nema značaj. Odlučujući pogodak bio je delo Nikole Šišovića četiri minuta pred kraj drugog produžetka. Drugi finalista biće poznat u nedelju posle revanš meča između ekipa Troa Rivijer i Italija Šuters.

Beli Orlovi su uspeli da se vrate u igru tek u produžecima, nakon što je u regularnom delu bilo katastrofalnih 7:1 za Toronto Kroaciju. Orlovi su u revanš utakmicu ušli suviše opušteno, što je ekipa Kroacije iskoristila, a pre svih Tomislav Maletić koji je postigao čak pet golova. Maletić je doveo Kroaciju u vođstvo već u 11. minutu, a do kraja poluvremena viđena su još dva pogotka, a strelci su bili Ficfilijams u 16 i Medić ud 34. (autogol). U nastavku je Maletić postigao još četiri pogotka, tako da je utakmica otišla u produžetke.

Za razliku od regularnih 90 minuta, u produžecima je viđena potpuno drugačija situacija na terenu, a pobedu i plasman u finale Orlovima je doneo Nikola Šišović u 117. minutu utakmice. Prethodno je srpskoj ekipi poništen pogodak zbog ofsajda.

Igor Ćirić smatra da Orlovi nisu ličili na sebe tokom regularnih 90 minuta i da se ekipa konsolidovala tek u produžecima.

Igrali smo dosta konfuzno i pravili smo veliki broj kikseva. Ništa nije funkcionisalo, ni odbrana, ni vezni red, ni napad. Pravili smo neverovatne greške i posle svake od njih smo primali gol. Tako je bilo u prvom i drugom delu, u nastavku smo se pregrupisali i mobilisali, tim se probudio i poče oda igra našu igru. to je rezultiralo stvorenim šansama i nakon jedne od njih postigli smo gol“, rekao je Ćirić.

Trener Dušan Prijić bio je iznenađen tokom utakmice, ali je izrazio zadovoljstvo konačnim rezultatom, plasmanom u finale.

Ja još nisam doživeo ovakvu utakmicu, a pravila mi nisu jasna. Vrlo rano smo pribmili golove, a posle toga igrači su razmišljali i spremali se za drugo poluvreme ili produžetak. Ništa nije funkcionisalo tokom utakmice. Na kraju utakmice smo napravili dogovor i ispoštovali tih pola sata produžetka, postigli gol i napavil rezultat. Mislim da nam ovo može poslužiti kao dobar nauk da u finalu moramo da pokažemo rpavo lice i ne da odigramo dobro kao samo ovih trideset minuta, nego i svih devedeset“, rekao je Prijić.

Strelac pobedonosnog pogotka Nikola Šišović, bivši igrač Dečića, bio je zadovoljan igrom njegove ekipe u produžecima.

Utakmica je bila teška, u produžecima smo odigralo dobro i zasluženo pobedili. Dogovorili smo se i na kraju utakmice i sve dogovore ispoštovali. Kod gola sam imao sreće, bio je prekid, lopta je došla do mene i lako sam postigao gol“, rekao je junak pobede.

Protivnik Belim Orlovima u finalu 24. novembra biće uspešniji iz duela Troa-Rivier – Italija Šuters. U prvom meču rezultat je bio 3:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu