Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 10.09.2009.

01:22

09.09.09: četiri pobede i remi

U najbitnijem sportskom danu Srbije u poslednjih nekoliko godina naši sportisti postigli su sjajne rezultate zabeleživši četiri pobede i jedan remi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Srbije igrali su nerešeno (1:1) sa Francuskom u najvažnijem meču kvalifikacija za SP 2010 i došli na korak od plasmana u Južnu Afriku. Košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je savladala Veliku Britaniju (77:59) i plasirala se u drugu fazu takmičenja na Evrobasketu u Poljskoj.

Novak Đoković je na US Openu ponovio rezultat od prošle godine kada je stigao do polufinala. Najbolji srpski teniser u sredu je nadigrao Fernanda Verdaska 7:6, 1:6, 7:5, 6:2 i prvi se plasirao među četiri najbolja tenisera na Flešing Medouzu.

Mlada fudbalska reprezentacija takođe je slavila. ’Orlići’ su u sudijskoj nadoknadi vremena došli trijumfa protiv Norveške (1:0) i zabeležila prvu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2011. u Danskoj.

Jedinu pobedu koja nije donela potrebnu radost zabeležili su odbojkaši. Srbija je u drugom meču druge faze EP u Turskoj pobedila Finsku 3:0 ali je izgubila je šansu za plasman u polufinale prvenstva.

Međutim, ovim trijumfom naši odbojkaši će moći da se bore za peto mesto koje garantuje direktan plasman na naredni šampionat Evrope koji se 2011. godine održava u Austriji i Češkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve