Nova vest
Fudbal

Petak, 28.08.2009.

12:37

Antić saopštio spisak za Francuze

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić objavio je spisak igrača za meč sa Francuskom u kvalifikacijama za SP.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

U odnosu na standardni spisak igrača izostao je Marko Pantelić, koga Antić nije pozvao zato što bivši centarfor Herte još uvek nije pronašao novi klub. Najvažnija utakmica kvalifikacija za plasman na Svetsko Prvenstvo u Južnoj Africi sa Francuskom igra se devetog septembra u Beogradu.

Pripreme reprezentacije Srbije za meč sa Francuzima počeće 1. septembra u Sportskom centru Kovilovo. U tom centru će biti i obavljen celokupni trenažni proces za odlučujući meč u kvalifikacijama za SP 2010

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić rekao da sa optimizmom očekuje kvalifikacionu utakmicu protiv Francuske. Antić je ponovio da svoj optimizam temelji na dobroj atmosferi koja je stvorena među navijačima uoči ovog meča, a to je, kako kaže, već dovoljno za veliku pobedu naše reprezentacije.

"Ova utakmica je velika šansa za naš fudbal u celini. To je i prilika da srpski fudbal ponovo postane evropski brend, jer, bez obzira na trenutno stanje, mi još imamo bogate resurse koje možemo da ponudimo Evropi", rekao je Antić.

Antića ne brine to što je nakon slabog starta u kvalifikacijama, selekcija Francuske u poslednjih nekoliko utakmica pokazala zavidnu formu. Četiri dana pre susreta sa Srbijom Francuzi će u Parizu igrati važnu utakmicu protiv Rumunije i to može da bude veoma značajno uoči meča sa našom selekcijom.

"Ne znam da li je dobro što Francuzi četiri dana ranije igraju protiv jake Rumunije. Njihovo raspoloženje će verovatno zavisiti i od ishoda te utakmice, ali mi gledamo svoja posla", naglasio je Antić.

Srpski selektor je rekao da na spisku nema povređenog Boška Jankovića, koji je nedavno operisao koleno i Marka Pantelića, koji nakon isteka ugovora sa berlinskom Hertom još nije pronašao novi klub.

"Sa Pantelićem sam obavio razgovore, jer je on deo reprezentacije. Čim nađe klub, naravno da će ponovo biti u reprezentativnoj selekciji", objasnio je Antić.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Vladimir Stojković (Sproting, Portugalija), Vladimir Dišljenković (Metalurg Donjeck, Ukrajina), Željko Brkić (Vojvodina).
Odbrana: Branislav Ivanović (Čelsi), Antonio Rukavina (Minhen 1860, Nemačka), Nemanja Vidić (Mančester Junajted, Engleska), Neven Subotić (Borusija Dortmund, Nemačka), Aleksandar Luković (Udineze, Italija), Ivica Dragutinović (Sevilja, Španija), Ivan Obradović (Real Saragosa, Španija), Aleksandar Kolarov (Lacio, Italija).
Sredina terena: - Dejan Stanković (Inter, Italija), Gojko Kačar (Herta, Nemačka), Nenad Milijaš (Vulverhempton, Engleska), Zdravko Kuzmanović (Fiorentina, Italija), Radosav Petrović (Partizan), Miloš Krasić (CSKA Moskva, Rusija), Zoran Tošić (Mančester Junajted, Engleska), Miloš Ninković (Dinamo Kijev, Ukrajina).
Napadači: Nikola Žigić (Valensija, Španija), Milan Jovanović (Standard Lijež, Belgija), Danko Lazović (PSV Ajndhoven, Holandija), Marko Milinković (Košice, Slovačka).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

361 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu