Nova vest
Fudbal

Nedelja, 24.05.2009.

19:52

Cirih šampion, Partizan nosilac

Fudbaleri Ciriha osvojili su 12. titulu šampiona Švajcarske pošto su u pretposlednjem kolu pobedili na gostovanju Belinconu (1:0).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedini gol protiv Belincone postigao je Alfonse u 31. minutu. Cirih, kojem je ovo treća titula u poslednje četiri godine, kolo pre kraja šampionata ima četiri boda više od Bazela koji je ubedljivo poražen od Cirihovog gradskog rivala Grashopersa (4:1). Ovom titulom Cirih je omogućio Partizanu mesto nosioca u četvrtoj rundi kvalifikacija za LŠ jer ima manje bodova od srpskog šampiona.

U poslednjem, 36. kolu Cirih igra gradski derbi sa Grashopersom.

Od timova koji imaju manje bodova od 'crno-belih' titulu je osvojio i Kopenhagen koji kolo prekraja danskog šampionata ima pet bodova više od Brondbija. Kopenhagen je u pretposlednjem, 32. kolu sa 1:0 pobedio Esbjerg, a strelac jedinog gola bio je santin u 45. minutu iz penala. Novom šampionu titulu je obebedio poraz Brondbija od Orhusa (1:0) u gostima. Šampionat je odlučio Krabe u 44. minutu.

'Lavovima' iz danske prestonica ovo je sedma šampionska titula od 1992. godine kada su osnovani. Kopenhagen je ove sezone osvojio i nacionalni Kup, pa je prvi put posle 2004. osvojio duplu krunu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve